Dodaj do ulubionych

1 maja????????????????

18.04.04, 22:07
W tym dniu jak wiecie wstepujemy do unii, ale ten dzien kojarzy nam sie
zupelnie z czym innym. Musimy wiec go tak uczcic, zeby nam sie to przyjemniej
utrwalilo.Ciekawe jakie macie pomysly na spedzenie tego dnia? Swietowac? czy
przezyc ot tak jak zwykle, z piwkiem i parowka? Ja mam zamiar to uczcuc
odswietnie, moze z szampanem? Tak jakos opadly emocje, i tyle zlego sie
dzieje, nic sie nie mowi, jaks cisza, tylko nas strasza, to cukrem, to
papierosem, no co Wy nato?
Obserwuj wątek
    • naata Re: 1 maja???????????????? 19.04.04, 01:36
      Nie odczuwam specjalnego podniecenia Unią :((( Zbyt sceptycznie przyjmuję
      rzeczywistość! Właściwie szkoda, że pierwszy maja musi kojarzyć się nam z
      jakąkolwiek polityką...Może za przykładem Niemców, warto rzucić hasło; "jak
      tanczyć, to tylko w maju"!? Majówki, pikniki, spotkania i zabawy pod gołym
      niebem,nie powinny należeć do ideologii polityczno - partyjnych i religijnych!
      Świętujmy więc, jak każdy lubi, jak komu odpowiada, niech każdy napawa się
      urokiem życia i Natury po swojemu...i bedzie OKi! Pozdrawiam prawie majowo ;-)
      • chetor Re: 1 maja???????????????? 19.04.04, 15:15
        Na pewno jest to dzień historyczny. Gdyby nie różne zgrzyty w ostatnich
        miesiącach, byłby to może również dzień bardziej uroczysty i świąteczny. Myśle,
        że w obecnej sytuacji przejdzie on jak po prostu kolejny dzień wolny od roboty,
        z jakimiś imperazmi w niektórych miastach. Czy uczcić to szampanem, czy piwem -
        każdego wolna wola. W chwili obecnej przychylam się jednak do piwa.
        G-dz robi jakieś imprezy na Błoniach !!!
        • magikos Re: 1 maja- długi weekend 19.04.04, 16:17
          Na co mi to ,ja i tak mam duuuzo wolnego ostatnimi czasy,ale zycze Wam udanej
          zabawy ,czy to pod gołym czy ubranym niebem.
          • toja50 Re: 1 maja- długi weekend 19.04.04, 17:13
            Nie widze euforii i trudno sie dziwic. Nadzieje w Parkowym, ma blisko do
            granicy, bedzie imprezowal w towarzystwie? hehehe. Magikos! zupelnie na
            powaznie, podobno w browarze poszukuja do pracy, sprobuj, moze sie uda.
            Markotniejesz nam ostatnio, ale sie nie dziwie. Pozdrawiam.
            • chetor Re: 1 maja- długi weekend 19.04.04, 18:53
              Parkowy już wybrał gdy napisał: "kierunek Berlin". Zniknął tam czy jak?
              Magikos, nie poddawaj się, próbuj wszystkiego co możliwe.
              Pozdrawiam.
              • parkowy Re: 1 maja- długi weekend 20.04.04, 07:30
                Wróciłem na stare śmieci.:) Najlepsze majówki były,są i będą tylko w Leśniczówce!Jeno porządnej kapeli brak...:)
                • naata Re: 1 maja- długi weekend 20.04.04, 10:19
                  A "stare śmieci" to co? Berlin, Forum, czy Grudziądz? Czy...???
                  Leśniczówkę wspominam z dawnych czasów, ale na pewno jest to jedno ze
                  sławniejszych i atrakcyjnieszych miejsc w Grudziądzu.... ;))
                  • chetor Re: 1 maja- długi weekend 20.04.04, 11:17
                    Parkowemu powrót do przeszłości się marzy ;-)))
                    • parkowy Re: 1 maja- długi weekend 20.04.04, 22:15
                      Naatko do Berlina mam jedynie godzinę jazdy autobahn'em.:) Bliżej niż nad morze.Natomiast Leśniczówka jest miejscem stworzonym do majówek!
                      • naata Re: 1 maja- długi weekend 20.04.04, 22:22
                        Należy więc podejrzewać, że w wymarzonym miejscu majówkować bedziesz? ;)))
                        A swoja drogą, szkoda, że mieszkam tak daleko, dawno już w Berlinie nie byłam,
                        na pewno miasto zmieniło sie nie do poznania? :))
                        • chetor Re: 1 maja- długi weekend 21.04.04, 08:40
                          Teraz to już nie będzie po co tam jedzić. Odwołali Love Parade ;P ;P ;P
                          • parkowy Re: 1 maja- długi weekend 21.04.04, 10:27
                            Nie wiedziałem,że jesteś takim zwolennikiem Love Parade.He he he.Berlin zmienia się z dnia na dzień.Dla każdego kto pamięta wielkie przestrzenie wokół Bramy Brandenburskiej obecna zabudowa będzie szokiem.Ja osobiście mam swoje ulubione miejsca : Tiergarden,ZOO i Europa Center.:)
                            • naata Re: 1 maja- długi weekend 21.04.04, 10:50
                              "lavporejt"??? hehehe..nie te klimaty, za "młoda" jezdem! Ale popatrzeć, czemu
                              nie??? Podejrzewam,że miasto zmienia sie w mgnieniu oka, kiedy ostatni raz tam
                              byłam, czułam sie jak na wielkiej budowie.No cóż, maja kasę... Nie mam
                              ulubionych miejsc w Berlinie bo nie znam "GO", ale może kiedyś będzie okazja
                              przyjrzeć sie bliżej, kto to wie?
                              • chetor Re: 1 maja- długi weekend 21.04.04, 10:57
                                Ja się przyglądałem w ubr., podabał mi się. Kiedy będzie następny raz to nie
                                mam zielonego pojęcia. Moja "autobahna" ma o wiele dalej niż Parkowego ;-)
                                • toja50 Re: 1 maja- długi weekend 21.04.04, 14:10
                                  Moja jeszcze ciut dalej, lubilam B. i czesto tam jezdzilam, teraz niestety juz
                                  malo gdzie, w3szedzie mi sie robi tak daleko:-)
                                  • parkowy Re: 1 maja- długi weekend 21.04.04, 21:19
                                    No dobrze.Wiem,że do Berlina nie jedziecie,co w takim razie macie zaplanowane w długi weekend?
                                    • toja50 Re: 1 maja- długi weekend 22.04.04, 11:47
                                      1 maja impreza domowo balkonowa, niedziela odpoczynek " rodzinny ",
                                      poniedzialek impreza plenerowa, a jak popada to pod dach, czyli inauguracja
                                      sezonu i swietowanie unijne. Jak ja to wytrzymam, nie wiem, ale bede sie
                                      starala. Wszystko daleko od imprez miejskich. :-)
                                      • chetor Re: 1 maja- długi weekend 22.04.04, 12:32
                                        Ja jeszcze nie wiem do końca gdzie, z kim i kiedy. Ale, że coś będzie to nie
                                        ulega wątpliwości ;-)
                                        • naata Re: 1 maja- długi weekend 22.04.04, 13:34
                                          Tego maja zamierzam przeżyć w ulicznym zgiełku pewnego urokliwego choc biednego
                                          miasta mojego rodzinnego... Amen! ;-))) (żeby tylko za robotę zapłacili na
                                          czas!)
                                          • toja50 Re: 1 maja- długi weekend 22.04.04, 16:38
                                            Czy ja dobrze rozumiem? odmawiam wszystko******************
                                            • naata Re: 1 maja- długi weekend 22.04.04, 19:42
                                              ...czy przestraszyłam naszą Toję? ;))) Nie bój nic, Toju, będę grzeczna,
                                              najwyżej kilka krzynek słynnego napoju śląskiego na K i spokój, w Leśniczówce
                                              nawet śpiewać można, późnym wieczorem hehehehehe

Mamy zaplanowany wyjazd w piątek,myślę, że nie bedzie niespodzianek. Pobędę
                                              troche i muszę Wam zdradzić, że stęskniłam się za moim miastem, lubie je, choć
                                              czasem straszno pomyślec o codzienności i problemach naszego G...
                                              • chetor Re: 1 maja- długi weekend 22.04.04, 21:45
                                                Przecieram oczy
                                                walę się w głowę
                                                i przestępuję
                                                z nogi na nogę - z niecierpliwości :DDDD
                                                pzdr
                                                • naata Re: 1 maja- długi weekend 22.04.04, 21:59
                                                  Nawet jakbym w konie jechać miała
                                                  Na tę radość warto spieszyć
                                                  Bo jak Chetor cieszy się...
                                                  to i kompanija cała ;D :P

pzdrÓFka
                                                  • chetor Re: 1 maja- długi weekend 23.04.04, 09:48
                                                    Więc załaduj swoje skrzynie,
                                                    nie zapomnij o pierzynie
                                                    na wiklinach się spotkamy
                                                    i w spokoju podagamy

pzdr
                                                    ;-))
                                                  • toja50 Re: 1 maja- długi weekend 23.04.04, 11:45
                                                    Chetor! z tym ruchem nog to uwazaj, zeby jakiego nieszczescia nie bylo. Ladnie
                                                    Wam sie porymowalo, oby to cos dalo :-)
                                                  • parkowy Re: 1 maja- długi weekend 23.04.04, 17:03
                                                    ...ja dalej kombinuję.:)
                                                  • toja50 Re: 1 maja- długi weekend 23.04.04, 18:18
                                                    Ja tez, ale jeszcze troche i sie wyda.
                                                  • chetor Re: 1 maja- długi weekend 23.04.04, 19:30
                                                    Kombinacje zapowiadją
                                                    coś w zanadrzu mają ???
                                                  • naata Re: 1 maja- długi weekend 24.04.04, 20:25
                                                    Parkoś, obyś nie przekombinował...
                                                  • chetor Re: 1 maja- długi weekend 24.04.04, 20:35
                                                    Chłop jest zdolny niesłychanie
                                                    może z rana na wiklinach stanie
                                                    ;-)
                                                  • toja50 Re: 1 maja- długi weekend 24.04.04, 20:44
                                                    To wszystko tu za pieknie wyglada, zeby bylo prawdziwe, kochani. Jakem
                                                    optymistka, zawsze cos nawali :-)
                                                  • parkowy Re: 1 maja- długi weekend 24.04.04, 22:34
                                                    Wiecie,że u mnie jak w banku.:))Wolę nie obiecywać nadaremnie.Skończy się pewnie tym,że nie zdążę Was zawiadomić i zjawię się na wiklinach nieproszony.:)
                                                  • naata Re: 1 maja- długi weekend 25.04.04, 02:40
                                                    chetor napisał:

> Chłop jest zdolny niesłychanie
                                                    > może z rana na wiklinach stanie
                                                    > ;-)

____________***______________

Oby tylko nie daj Boże!
                                                    Nie pojawił się w nieporze!
                                                    Bo w zwyczaju 'niedamy'
                                                    na salonach nie bywamy.
                                                    Luzackim humorem
                                                    pół na pół drzwi otwieramy
                                                    i pytamy się Waści,
                                                    cóżeś tak długo
                                                    nieobecnością się pastwił?!
                                                    - On na to,
                                                    rzecze w s(pokoju),
                                                    - co to? luba???
                                                    - w niekompletnym jesteś stroju!?
                                                    - zaskoczonaś? I płoniesz rumieńcem?
                                                    Ona do niego
                                                    - szukajże se "damy"'
                                                    co głupia śpi w sukience!
                                                    I na tym kończę rymem,
                                                    - "opadają mi ręce"!
                                                    On powie jeszcze
                                                    - kurde! nigdy więcej!
                                                    Ona
                                                    - nieeeee, nie będę trwać w udręce!
                                                    Każde z nich, głośno myśli i rozprawia,
                                                    i przekonane jest, że z drugim se...rozmawia...:)))

• toja50 Re: 1 maja- długi weekend 25.04.04, 12:53
                                                    Parkosiu! dzisiaj przytloczona o tej porze Naaty rymem, moge Cie poinformowac,
                                                    ze na pikniku rodzinnym / ale nazwa,co? / wystepuje Jakas Flinta i Jusis,
                                                    jeszcze zespol Dziewice i co Ty na to? warto? ja mysle, ze jak juz to tylko z
                                                    nami na wiklinach, bo ta zaloga rozrywkowa niskich lotow niestety, nie wiem,
                                                    moze sie myle. Pozdrawiam
                                                  • chetor Re: 1 maja- długi weekend 26.04.04, 09:57
                                                    Dziewice(?) - eeeee tam, tylko kłopot ;P
                                                    Flinta tak do końca nie jest "jakaś". Potrafi dobrze śpiewać ale repertuar ma
                                                    kiepski. Dobrze wypada w coverach. Tej drugiej nie lubię.
                                                    Generalnie nie ma to jak sprawdzone towarzystwo :)))
                                                  • toja50 Re: 1 maja- długi weekend 26.04.04, 17:03
                                                    Dla mnie to ich spiewanie nijakie razem z repertuarem. A towarzystwo tez lubie
                                                    sprawdzone.
                                                  • parkowy Re: 1 maja- długi weekend 26.04.04, 21:45
                                                    U mnie na majówce zapowiadają Łzy i Rodzynka.Reszta jakieś drugie sorty.Cały czas kombinuję jak mam rozplanować czas na te trzy dni...W zasadzie powinienem być w pracy,to jakoś można załatwić.Mam w planie pojechać do Londynu do młodego lub do rodziców i teściów,przy okazji zobaczyć się z Wami.:)W Berlinie załatwiałem rezerwację na lot i kicha,nic konkretnego,mam dowiadywać się.tak więc czekam...
                                                  • naata Re: 1 maja- długi weekend 27.04.04, 10:11
                                                    ..no pewnie, że masz spotkać się z nami/czytaj ze mną! ;)))/..no ale życie
                                                    pisze nieprzewidziane scenariusze i różnie to może być, tym bardziej, że daleko
                                                    to wszystko :)
                                                    Ja i tak będę w G.
                                                  • chetor Re: 1 maja- długi weekend 27.04.04, 15:28
                                                    Parkowy już od dawna w Europie, teraz tylko się zjednoczy, i dlatego tam go
                                                    bardziej ciągnie niż w nasze strony ;)
                                                    Naata - przybywaj. Znowu będzie Ciebie więcej w mieście niż w necie ;-))
                                                    pzdr
                                                  • toja50 Re: 1 maja- długi weekend 27.04.04, 16:12
                                                    Ot i caly Chetor, a tym samym nadzieja, ze sie spotkamy juz w unii bedac hehe,
                                                    wiec i Paekowy moze nas zaszczyci.
                                                  • naata Re: 1 maja- długi weekend 27.04.04, 20:11
                                                    chetor napisał:

> Parkowy już od dawna w Europie, teraz tylko się zjednoczy, i dlatego tam go
                                                    > bardziej ciągnie niż w nasze strony ;)
                                                    > Naata - przybywaj. Znowu będzie Ciebie więcej w mieście niż w necie ;-))
                                                    > pzdr

A wiesz, że tam mi łatwiej polatać? ;)) Wszędzie blisko, tramwaj pod nosem, a
                                                    jak sie rozpędzisz to nawet nie zauważysz kiedy za miastem jesteś :)) No i
                                                    park dla rasowej zaraz pod blokiem ;) i za wysoko nie jest, w sam raz dla mnie
                                                    hehehehehe

A co? widziałeś mnie i nie pomachałeś??? ;))
                                                  • toja50 Re: 1 maja- długi weekend 27.04.04, 22:06
                                                    Wszystko mozliwe, Chetor czesto przemierza dziarskim krokiem nasza metropolie.
                                                  • parkowy Re: 1 maja- długi weekend 27.04.04, 22:37
                                                    ...i nie dał znaku klaksonem???:)
                                                  • chetor Re: 1 maja- długi weekend 28.04.04, 09:58
                                                    A która laska ogląda się na klakson?! Teraz trzeba zatrzymać się koło takiej z
                                                    piskiem opon ;-))
                                                  • naata Re: 1 maja- długi weekend 28.04.04, 10:00
                                                    ...hihihiii w moim wieku i na gwizdek czajnika sie oglądają hahahahahahaaaaa
                                                  • chetor Re: 1 maja- długi weekend 29.04.04, 09:35
                                                    Będę musiał zabierać do auta ten gwizdek ;))
                                                  • toja50 Re: 1 maja- długi weekend 29.04.04, 11:20
                                                    Gwizdek, dobra rzecz,przez to niejeden czajnik zostal uratowany. Ale to chyba
                                                    Naata powinna ten gwizdek wozic?hehehehe No dobra, na wikliny wszyscy zabieraja
                                                    gwizdki czajnikowe.:-)
                                                  • naata Re: 1 maja- długi weekend 29.04.04, 11:26
                                                    ...eeee, myślę, że nie tak xle ze mną, bym musiała gwizdać na chłopaków?
                                                    hehehehe Ale, kto wie? juz od dłuższego czasu nie próbowałam sił, a starość,
                                                    wiadomo, nie radość - i gwizdanie nie pomoże hehehehehe

A co do czajników, rację ma Toja, juz ich nie zliczę, tyle się spaliło ;-)))
                                                  • toja50 Re: 1 maja- długi weekend 29.04.04, 11:36
                                                    Czyli uzywalas je niewlasciwie? hehe
                                                  • naata Re: 1 maja- długi weekend 29.04.04, 11:48
                                                    mało odporne, były hehehe
                                                  • parkowy Re: 1 maja- długi weekend 30.04.04, 23:46
                                                    Granica z Unią zamknięta!Spokojnie tylko na przejsciu w Lubieszynie do północy,kiedy wystrzelą w niebo sztuczne ognie będące finałem parugodzinnego festynu na granicy z okazji naszj akcesji do Unii.W promieniu kilkunastu kilometrów można przebierać w formach świętowania.W Policach dodatkowo Kayah!Na granicy Formacja Nieżywych Schabuff.W Szczecinie wykonawcy krajowi i zagraniczni.Piknik na Wałach Chrobrego pod patronatem Bosmana.Szkoda,że nie możecie tu być.
                                                  • toja50 Re: 1 maja- długi weekend 01.05.04, 16:25
                                                    Na pewno fajnie spedzac ten dzien przy granicy, troche ci zazdroszcze, ale w G.
                                                    tez dzieja sie ciekawe rzeczy, a pogoda sprzyja. Chociaz wczoraj jak wrocilam z
                                                    dlugiego nocnego spaceru bylam zawiedzina. Miasto szczatkowo udekorowane
                                                    flagami, nawet mini szczatkowo, ale dzisiaj od samego rana jest swiatecznie i
                                                    milo.
                                                  • naata Re: 1 maja- długi weekend 01.05.04, 21:03
                                                    Jeszcze nie skonczylam spaceru, ale tez widze euforie swietowania! Ludzie chca
                                                    wierzyc ze bedzie lepiej, ze cos zmieni sie na korzysc, nas, zwyklych
                                                    obywateli! Oby!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka