Dodaj do ulubionych

wschodnie sprawy

01.08.05, 20:46
Jakoś umknęły naszemu forum wydarzenia na Białorusi.Dziś media donoszą o niespotykanym zaangażowanniu prezydenta Rosji w sprawie pobicia grupy dzieci dyplomatów rosyjskich.Narasta histeria antypolska umiejętnie sterowana przez Rosję.Boją się o ostatni przyczółek wpływów,Białoruś.Jesteśmy aż tak groźni?
Obserwuj wątek
    • naata Re: wschodnie sprawy 02.08.05, 08:42
      Faktycznie, coś mało ostatnio politykujemy ;) Może to i dobrze? Znowu jesteśmy
      oryginalni w porównaniu z innymi forumami, na których aż wrze od lawinowych
      wypowiedzi naszych wszystko, najlepiej, wiedzących polytykerów. Jedni dostają
      białej gorączki i alergii łącznie z pierdolcem na tle Putina, inni mają okazję,
      znowu przywoływać naszą świetną przeszłość -historyczną.
      Wszyscy jesteśmy "historykami". A życie pokazuje rzeczywistość. Rzeczywistość
      smutną, odleglą od naszych zwykłych ludzkich, tu w kraju, spraw codziennych.
      Dlatego nie innteresuje mnie co się dzieje na Białorusi. Obawiam się natomiast
      efektów nierozważnie prowadzonej polityki zagranicznej, też z Ruskimi. Inni,
      bogatsi od nas, wchodzą Putinowi w pewną część ciała, by zdobywać rynki zbytu,
      my robimy sobie kuku!
      Zemsta putina za Ukrainę była do przewidzenia. Dla niepokornych kij zawsze się
      znajdzie. Pobicie, dzieci dyplomatów, pachnie prowokacją, być może się mylę,
      ale skoro wydarzenie przekonuje społeczeństwo rosyjskie o naszej do niej
      wrogości..cel został osiągnięty. Cdn, niewątpliwie, nastąpi.
    • toja50 Re: wschodnie sprawy 02.08.05, 22:01
      Wiele waznych spraw nam umyka albo sie ich po prostu nie tyka:-) A swoja droga
      ciekawe jak to daleko zajdzie:-( Niemila ta sytuacja.
      • chetor Re: wschodnie sprawy 03.08.05, 09:45
        Sytuacja jest już chyba na krawędzi noża. rozPutin idzie na całość, jak KGB go
        wyuczyło. Zaczes-Łukaszenka robi jak mu zagrają.
        To nie tylko "zapłata" za Ukrainę, ale także "zasługa" Chiraka i Schrodera, że
        omijają Polskę w rozmowach z Rosją. Także brak stanowczości z naszej strony,
        czerwoni mają we krwi służalczośc wobec Moskwy.
        • naata Re: wschodnie sprawy 04.08.05, 09:34
          hmm...Nie wiem, nie wiem, Chetorku, czy tylko czerwoni "służą" Moskwie?
          Putin, wywodzi się z komunistów, ale marzy mu się potęga o wcale
          niekomunistycznym "profilu". My należymy, jak na razie, do obozu wielkiego
          Rywala. Stąd, pewnie, Putinowi bliżsi są, na razie, Chirak i Schroder.
          • toja50 Re: wschodnie sprawy 04.08.05, 20:22
            Te zachodnie gamonie sporo nam nabroily ignorujac nas zupelnie, obludnicy, ale
            niedlugo ich nie bedzie i wtedy zobaczymy, zebysmy my tylko umieli sie
            dyplomatycznie zachowywac. Kurcze tyle do napisania a ja zupelnie nie mamczasu,
            pozdrawiam:-(
            • chetor Re: wschodnie sprawy 05.08.05, 09:18
              Zachodnie doopki to jedno, a milczenie naszego doopka to CO? Kpina, tchórz i
              oportunista do obrzydlistwa.
              Brawo dla Tuska za pomysł nadania polskieo obywatelstwa dla prześladowanych.
              • toja50 Re: wschodnie sprawy 05.08.05, 17:58
                A my jeszcze mamy prezydenta???????????????????
                • chetor Re: wschodnie sprawy 05.08.05, 19:25
                  Podobno mamy, leży w Juracie i opala sobie półdupki. Nie wiem tylko czy te dolne
                  czy górne?!
                  • naata Re: wschodnie sprawy 05.08.05, 21:20
                    .."wybory będą wkrótce, wybierzem se przyWÓDCE" - właśnie skończył się kabaret
                    z Laskowikiem na TVP2 ;-)))

..Chetorku, nie stresuj się, szkoda łikendu ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka