toja50 Re: hyde park 03.05.06, 21:12 Ogladal kto wczoraj przemowienie marszalka senatu? ło Matko Boska, kto to kameruje i ustawia? Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: hyde park 03.05.06, 21:29 powiem więcej, ta przewrotna lekkość pozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 05.05.06, 17:19 Czuje sie jakbym dostala w pape i wpadla w bagno, tylko kiedy z niego wyjde? Buuuuuu, ale sie porobilo Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Mamy wreszcie R_A_J 06.05.06, 09:28 Któz mógł się tego spodziewać, mamy RAJ na ziemi: R - oman A - ndrzej J - Jarosław Oczywiście "zawdzięczamy" to PO. Niech bedzie pochwalony prezydent Lech i jego brat Jarosław - zawsze dziewica. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Mamy wreszcie R_A_J 06.05.06, 09:30 Witom z dniym kery nowy w oświecie LPR znakym resortu przecie. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 22.05.06, 17:15 Co robi koalicja jak sie nie cofa wstecz? stoi we wszystkich kierunkach, proszem paniom:-) Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 24.05.06, 09:13 .. a czy przypdakiem nie stoi już nad przepaścią i robi ogromny krok na przód...? :) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 24.05.06, 11:49 chcialas powiedziec nad przepasciom:-) stoi,stoi i 49 komisji sledczych razem z nia:-( Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 24.05.06, 12:47 ..czyli mamy: .. z niom nad przepaściom! :-)) a tak naprawdę śmiać się już nie ma z czego, codziennie zaskakujące doświadczenia z koalicjommmm Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 24.05.06, 14:24 proszem(!) bardzo nie uczestniczyć w koalicji strachu i nadpobudliwości oraz nadmiernego pesymizma(!) ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 25.05.06, 14:52 Jedzie wiara po prezydencie - "świĘtobliwość", "witamy biskupa RzymA" itd. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 25.05.06, 18:39 Posluchalam i z niesmakiem wylaczylam, juz mam dosc. Jak zwykle media przesadzaja, zycie w Polsce zamarlo i jeszcze wolne jutro:-( Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 26.05.06, 09:58 Słyszałem krótkie powtóki, no niestety prezydent nie potrafi złapać odrobiny luzu. Media przesadzają? Toju, prywante mogą robić co chcą. Uważam natomiast, że publiczne dają za mało programów i relacji z pobytu. Jak można po godz 20.w 1-ce dawać film ze strzelaniną - to wręcz skandal, gdy na naszej świętej i katolickiej polskiej ziemi przebywa Papież. Mam nadzieję, że TVP nakręci na tyle dużo materiału, że wystarczy tego na wszystkie wakacyjne miesiące. I chcę zauważyć, że nic nie mam do Benedykta w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 26.05.06, 11:54 "nasz" prezydęt... he he he Mnie tam Benedykt też nie przeszkadza, spokojny,z zaciekawieniem przygląda się otaczającym go łumom i ... jak zna dobrze polski, tez tłumokom... :DD Mam nadzieję, ze wie, że na pisk głosowało tylko ponad 10% a cyrk z so to mezalinas. W najlepszej rodzinie się zdarza! :-)) Ogólnie nie jest źle, twierdzę tak po wczorajszej debacie u Lisa .. warto było posłuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 26.05.06, 13:46 Lubie we wszystkim umiar, a do Benedykta tez nic nie mam, tylko do gospodarzy. Gledzenia za duzo ogolnie. U Lisa, tak sie tym razem zlozylo, byli ludzie na poziomie,wiec i rozmowa takowa byla, kogos zabraklo i dobrze:-) Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: hyde park 26.05.06, 20:12 Podpisuję się oburącz za Tojką.Umiar nade wszystko.W przeciwieństwie do Chetora,uważam,że następuje eskalacja relacji papieskich na wszystkich stacjach telewizyjnych.Rozumiem,wydarzenie roku,pierwsza wizyta nowego Papieża itp.Jedank nie po to płacę coroczny abonament,by oglądać monotematyczny program. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 26.05.06, 21:53 Piacha, Parkosiu, ciekawe czy pilke tez nam dadza na wszelkich mozliwych stacjach, z prawa,lewa i rozniste komentarze i to bylby terror, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 27.05.06, 00:08 Parkoś, ja tam nic nie mówię, ale choć raz podpisałbyś się pode mną!??? ;-))) Jeden z internautów pisze; "co nas nie zabije to nas wzmocni".. i o to chodzi :D Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: hyde park 27.05.06, 06:42 Niniejszym podpisuję się pod Naatką,niech ma.:) Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 27.05.06, 07:30 Ludzie, znacie mnie, a nie zrozumieliście ironii?! Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 27.05.06, 13:07 Zrozumielismy, przecie bylo jasne, no i troche sie znamy;-) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 29.05.06, 10:35 Okazalo sie jak bardzo brakuje nam autorytetow, na prezydenta nie mamy co liczyc, nie widac nikogo innego na horyzoncie, pozostaje tylko Papiez? Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 29.05.06, 11:31 Toju, o tym samym myślałam.. Dla mnie nie, nie chce by mi ktoś mówił co i jak mam myśleć...Jestem wolnym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 30.05.06, 19:46 B16 wyjechal, a to rozmodlone i rozkleczone towarzystwo na rocznice TK nie poszlo,choroba trzygodzinna, wazne podpisy i nie wiadomo co jeszcze, ot przebaczanie i milosc blizniego i wszystko razem, szkoda tej kasy na wizyte, od maluczkich sie wymaga, zadaje pytaniea, co pozostanie z tej wizyty, no wlasnie to, jasne jak slonce i nawet ta tecza nie pomogla, szkoda slow:-( Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 30.05.06, 20:02 Wczoraj z długiej chwili posłuchałam sobie u Pospieszalskiego.. Niektórzy publicyści których w miarę lubię (Pacewicz, Szostkiewicz) też trochę tęczyli się do objawów co to niby mają się jescze dać poznać. nie bardzo wiem niby u kogo? W podzielonym kościele? W skołowanym społeczeństwie, czy jako pożywka dla nowych karier dyżurnych pismaków? Na zakończenie Pospieszalski rzucił anegdotą, kończąc: "na kupie żadne ziarno nie wykiełkuje".. I z tym się zgadzam! Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 03.06.06, 19:57 "Swego rodzaju dziwne oczy Tuska",oznajmil pozyskujacy inteligencje, ten od pokazanej, nie wiem po, co sfalszowanej teczki, rany, co za jezyk dziecinny i chyba wcale nie patrzy w lustro:-) Odpowiedz Link Zgłoś
gologolo przedstawiciele narodu 04.06.06, 14:20 Niedawno niejaki pan Kaczmarek z SLD , którego nie jestem bynajmniej zwolennikiem powiedział, że reprezentacja parlamentu to żywy obraz społeczeństwa. A ten parlament to już w szczególności. Brawo!!! Nie chcę mieć za sąsiada Gosiewskiego, broń Boże Zawiszę a już w ogóle opalonego Andrzeja. Ma chyba chłop rację.Trzebaby wymordować dużą część narodu, żeby tych genów dalej nie przekazywali. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: przedstawiciele narodu 05.06.06, 13:06 Nooo pięknie było, prawie 100% zgodnie, jak za staruszki pzpr. Czy teraz powołają komisję śledczą w celu wyjaśnienia, kto ośmielił się głosować przeciwko Jarkowi?! Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: przedstawiciele narodu 05.06.06, 13:16 Na bank, policzone ma ta odwrotnosc PZPR 104 krytyki przez PO, toz sie mozna zalamac, jak sie slyszy takie bzdety, no, ale na niektorych, /kurcze na wiekszosci/ nie robi to wrazenia i zacieraja rece, jacy to sa inteligentni:-( Cynizm w wydaniu pisowym jest gigantyczny:-( Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: przedstawiciele narodu 05.06.06, 13:45 usłyszałam też nowe dla mnie słowo: hamua, hamua postępu. Przepraszam, trochę jeszcze się nie obyłam, może to miało być: hamuła postępu? Wielki językoznawca nam się objawił?! I to oczywiście w kontekście konstytucyjnego organu państwa. Ale czy wielce językoznawcy to już nie byli? Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: przedstawiciele narodu 06.06.06, 13:21 Genialnie Jaruś wykonał hymn, pobił wykonanie Górniakowej. Koniecznie powinien odśiewać na Mundialu, " z ziemi polskiej do (w)łolskiej" hicior. Zapraszam: www.youtube.com/watch?v=Gg14QkDhdb4 Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: przedstawiciele narodu 06.06.06, 16:11 I to czyste dobro nie potafi nawet czysto i poprawnie wykonac hymnu? to czym on chce nas porwac, chyba nie tym grozacym palcem i swidrujacymi oczkami wszedzie widzacymi spisek:-(Ludzie, tak sie nie da rzadzic i myslec racjonalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: przedstawiciele narodu 06.06.06, 17:14 czyste, czyste, popadało to i pobrudziło, zamokło, głos odebrało, i pamięć. A teraz tylko wokół rechotanie, czyż nie odbiera to samouwielbienia? Ha! Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: przedstawiciele narodu 07.06.06, 11:58 Jeszcze chcą ukarać tych w TVP, którzy pokpiwali sobie z Jarusia. Dokąd zmierzamy?! Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 19.06.06, 13:27 Co jeszcze musi sie wydarzyc, zeby zaczelo byc normalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: hyde park 19.06.06, 13:55 czyż znowu koło historii wzywa: hej szable w dłoń? Tylko, że mnie ani wojny, ani szable, ani inne bojowe warianty nie interesują. Co to zatem może znaczyć: normalnie? Bo ja jestem za! Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 20.06.06, 16:30 PiS traktuje nas jak glupkow, pokazuje nam niszczarke dokumentow, ktora chyba jest w kazdym biurze, byla juz lodowka i inne rekwizyty, tylko co z tego, Zyta sie myli, Lepper rzadzi a Jaroslaw udaje wielkiego stratega, Lech odznacza nie tych co nalezy, slucha glupszych od siebie a gdzies w dali slychac chichot Rydzyka:-( czy mamy jeszcze szanse? jakis dzien bez afery, klotni, konferencji prasowej? Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: hyde park albo brak tematu 20.06.06, 19:03 zauważyłam taki wątek: nauczyciel też człowiek. Hmm, a gdyby tak póść dalej, tylko proszę bez urazy zawodowej, to co?: łaskawy człowiek lekarz, mój przyjaciel prawnik, policjant moim obrońcą, a polityk? No mój to nie! Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park albo brak tematu 22.06.06, 20:51 "Gowna po pomniku wciaz piely sie w gore Wkrotce otoczyly calutka figure. Juz i gestu nie ma i nie ma juz kroku Znikl juz calkowicie blysk geniuszu w oku. Wszystko zniklo w gownach,zniknal pomnik caly Nikt zen nie odczyta zadnych idealow. Jest na placu miasta, wielkoscia mu rowna Wielka i wspaniala piramida gowna" Jacek Kaczmarski I caly czas to samo, ciagle aktualne:-( chyba juz nie doczekam przyjemniejszych czasow. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park albo brak tematu 24.06.06, 00:32 "27 kwietnia 2006 r. przy okazji podpisania porozumienia koalicyjnego z Samoobroną i kilkoma dezerterami z LPR, Jarosław Kaczyński ogłosił: - ... od dziś zaczyna się IV RP! Ale po kilku dniach okazało się, że jednak przymierze tworzą: Tytus, Romek i Atomek… Powstał więc „elitarny” klub, w którym uprawia się polityczny spirytyzm, niewątpliwie ze szkodą dla Polski. " -------------------------------------------------------------------------------- reszta na:bogdanmotyl.alternatywa.com/index.php można polemizować, spierać się i kłócić, ale.... czy, jako Naród mamy jeszcze szansę powrotu do normalności????? Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: hyde park albo brak tematu 24.06.06, 14:24 cóż, jakie wybory takie skutki. A jeszcze niedawno takie mocne deklaracje z jej ust padały. Przeciw PO. Kolejna szkoła. Mocna, pewno na zawsze. No i po co Ci to było? Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park albo brak tematu 24.06.06, 15:26 Zgrabnie napisane 100-ko :) Można Ją lubieć lub nie, ale szkoda, że w taki sposób rozprawiają się z niepotrzebną już minister.Ile w tym obłudy ugrzecznionych "gantelmanów". Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: hyde park albo brak tematu 24.06.06, 15:41 Mnie również jest szkoda Zyty.Cóż robić,kiedy nie ma się skutecznej recepty na rozwiązanie problemów dnia codziennego,należy szukać tematów zastępczych.A,że przy okazji niszczy się człowieka,ten PIS już tak ma.Historia lubi sie powtarzać,przerabialiśmy to już za czasów poprzednich rządów. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 26.06.06, 20:15 No to mamy karuzele przypadkowych afer a mowia,ze rzad nic nie robi, a tu ciagle kto kogo? Ratunku!!! czy ktos nad tym panuje? Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 27.06.06, 20:41 Właśnie, że nikt już nad tym nie panuje, Toju. Kiedyś mówiło się, że nie wie prawica co czyni lewica,lub odwrotnie, teraz, to nie wiadomo, co jest i po jakiej stronie. Nawet lustracja nie pomaga ~~;> Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 28.06.06, 11:11 Kiedys juz mowilam, albo spalic wszystko albo otworzyc dla wszystkich, inaczej manipulacjom nie bedzie konca, w tym jestesmy specjalistami wysokiej klasy. I ten zenujacy Wyszkowski do tego:-( A ogolnie nie jest zle:-) Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 29.06.06, 00:13 . ogólnie nie jest źle, wszyscy się cieszą, a ja nie .. he he he Ogólnie, to trudno normalnemu podążać za tym światem polytyki i polytyków. Ogólnie to jest gorzej. Gorzej nie pochodzi od gorzelni,a więc skąd się to słowo wzieno!?!? I jak tu się nie napić????.... :]]] Popijemy, zobaczymy, kto wytrzyma!? Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 30.06.06, 09:19 Nie wiem jak Wy, ale nie mogę już słuchać ani opglądać tivi. Zyta we wszystkich odmianach. Czy, jest ktoś co wie o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: hyde park 30.06.06, 10:15 jak zwykle ostatnio, kopniaki się rozdaje, żeby zagłuszyć poprzednie. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 01.07.06, 13:15 No i co powiecie? Pomimo udowodnienia winy przez sąd (1500 świadków) Pani Gerber jest niewinna. Endriu jej to w Srasburgu załatwi... !? Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 02.07.06, 21:27 Ktos powiedzial, ze to, ze Lepper moze byc w rzadzie a Zyta nie, mowi wszystko o Pisie. Cos w tym jest. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 02.07.06, 23:21 Ponoć posłanka Danuta podaje Majewskiego z TVN-u do sądu. Za białe rajstopy i zbyt dużo złota... I, jak twierdzi, Szymon przedstawia ją, jak "zwykłą babę" ze wsi.. Ja tam nie wiem, ale panie ze wsi powinny pokazać jej jak się trza ubierać, nie mówiąc już o wysławianiu siem "damy" posłanki... ze wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: hyde park 03.07.06, 19:59 ciekawe jakby świat wyglądał, gdyby nie przewód pokarmowy. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 03.07.06, 20:18 Otoczenie naszego pana prezydenta wyjatkowo tajemnicze:-) i powiem delikatnie niemedialne:-( A swoja droga wyjatkowo cierpiacy prezydent nam sie trafil, moze te piec lat jakos wytrzyma? Komiczne to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: hyde park 03.07.06, 20:23 Brat nie kazał jechać,to się zachorowało.Czy ludzie są aż tak ślepi? Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 03.07.06, 21:29 A mnie to coraz bardziej obojętnieje. Zdrowieję?! Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: hyde park 03.07.06, 21:58 hm, człowiek nie jest ślepy to i widzi, a dobre obyczaje nakazują, z okazji odwołania spotkania międzynarodowego oficjalny komunikat lekarza lub chociażby rzecznika prasowego. Oficjalny. I nie jest mi to obojętne. Mam taką skazę? Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 05.07.06, 13:48 "dyplomatyczne" przyznanie sie do sraczki to też choroba, tylko inaczej się ją leczy.. A tak poza tym to szkoda słów. Pokazaliśmy, jak się obrażać na wolną zachodnią prasę, to poradzimy se też i z naszą.. Nooo, niech tylko który spróbuje se jaja z rzondu robić!? W kamasze go, jak burą sukę! Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: hyde park 05.07.06, 20:22 Zraniona prezydencka duma jest ponad interesem państwa.Zbytnio mnie to nie dziwi,przecież w kampani wyborczej dosadnie mówiono : "państwo to my".Jesteśmy na najlepszej drodze do państwa totalitarnego. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 05.07.06, 20:45 Jakie to komplesy muszą mieć Kartofle?! Makabra. Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: hyde park 05.07.06, 21:27 i niskie poczucie własnej wartości, chociaż w dwóch całe życie, to o ile raźniej. Wespół w zespół. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 06.07.06, 10:25 Zalosc bierze, jak patrzy sie na ten zespol i wstyd, dobor wspolpracownikow w/g tajemniczych kryteriow? Ani nie da sie sluchac, ani patrzec, nie mowiac o zrozumieniu:-( Tego sie chyba i wyborcy Pisu nie spodziewali,ale czy sie przyznaja? Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 06.07.06, 10:37 Dokładnie, żałość bierze, stracony czas... Ale to wszystko przez; "PO winna" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 06.07.06, 20:54 A najlepsze, ze w tym reklamowym spocie pisowcy tez uzyli dywanu,jak w amerykanskim, o rany, ale mamy dobrobyt, rodzinka dywan nowy niesie, no usmialam sie po pachy, to juz nie mozna bylo co innego wymyslic, sciagac ale nic nie zmienic, normalna zalosc bierze i takie cos nami rzadzi:-( Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 07.07.06, 10:44 W baśniach 1001 nocy były latające dywany. Miałem sen - na bezchmurnym lenin niebie unosił sie pisowski latający dywan, a na nim dwa Kartofle odlatujące w kosmos - rozkosz po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: hyde park 07.07.06, 22:33 przepowiadaczu, widzisz co zrobiłeś? Czemu nie do końca? Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 08.07.06, 00:22 Ciekawe, jak długo, one, te ptice mit bruderlein edgar, mają ochotę rządzić... "dziadami"??? A ludzie gadali, że to Leppiej Białoruś zaprowadzi. A tu masz, stereo na czoło się wysunęło... Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 08.07.06, 11:35 Po co ten mur byl rozwalany, te aksamitne i inne rewolucje, po co? dla tych malych ludzi, zeby sie pobawili? A Lepper zaciera raczeta a Giertych usmiecha sie polgebkiem, te nasze dumy narodowe, a byli ministrowie MSZ nie sa godni rozmowy z panem LK, no nic, zapominaja,ze historia lubi sie powtarzac:-( Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 09.07.06, 21:48 ... nic tak nie jednoczy, jak wspólna pielgrzymka pod opiekuńczymi skrzydłami sukienki tatki ryzyka. Prawie jak religia! Amen! Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 11.07.06, 09:58 Jestem zrozpaczony, że nigdzie nie pokazano trasmisji z obejmownia się Kartofli, gdy K_II wręczał cośtam K_I na premierowanie. Nawet Trwam nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 11.07.06, 10:54 Zaluj,podwladny prezydent wyciagnal niesmialo raczke, ale trzymajac ja przy sobie jakos dziwnie a Nadprezydent juz odchodzil,ale cos zauwazyl i wyciagnal do braciaka lapke, o rany, balam sie, ze podciagnie ja pod swoj nos do pocalowania hahahaha, bo calowania w reke mozna sie od pisowcow uczyc,a te kobitki i tak szczesliwe, błeeeee i jeszcze buzka buzka, biegiem z przyciskiem i ogladaniem kto z tylu, boki mozna zrywac. Zero spontanicznoosci i czy nikt z otoczenia tego nie widzi? Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: hyde park 11.07.06, 19:45 hm, jestem zdrowy, czy jestem chory? No to się przebadam. A gdzie ja jestem? Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 12.07.06, 10:14 To całe zamieszanie ze zdrowiem prezia jest dość dziwne. Bo jeśli nawet jest on zdrowy jak .. rzepa/kartofel (niepotrzebne skreślić) to jednak musi być coś na rzeczy. Obserwując jego występy można zauważyć, że jest bardzo rozkojarzony, to się myli, zagapia, nie jest pewny siebie, jakby trochę wylękniony...Stres? Czy aby tylko...? Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 12.07.06, 11:27 Jak zobaczysz zdjecie z wreczania nominacji bratu to zobaczysz kto tu rzadzi:-) On jest caly czas niepewny, zalekniony, zasapany, i moim zdaniem cos go trapi i nie uwierze,ze jest zdrowy jak ryba. Moze samo serce ma zdrowe ale reszta? Ogolnie to jednak szopka:-) Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 14.07.06, 15:54 Prezydent Lech Kaczyński, wręcza nominację na premiera Jarosławowi Kaczyńskiemu... ....taki swojski klimacik :) Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 14.07.06, 23:57 he he ... sam Jarosław - Aleksander (nomen omen) nie przewidział, za kilka lat chciał być premierem, a tu masz! Musiał..i to razem z Edgarem! he he he Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 15.07.06, 07:54 MNie martwi coraz bardziej inna, niepowetowana sprawa. Dlaczego Braci jest tak mało, jeszcze kilka ważnych stanowisk byłoby do obsadzenia. Na a potem Bruksela, a nawet USA. Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: hyde park 15.07.06, 22:58 Niedawno śmieliśmy się na forum z "wodzostwa" Leppera.Jak on teraz wygląda na tle obecnych przemian?:) Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 17.07.06, 16:21 No nie wiem, po dojściu do władzy "czarnej jedynki" wszystko się może zdarzyć,z Lepperem też... Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 20.07.06, 15:30 Ciekawe czy wymodla deszcz w tej sejmowej kaplicy, Bosze Ty widzisz i nie grzmisz? A wczorajsza karuzela zyczen? nie wiem kto w to jeszcze uwierzy:-( Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 20.07.06, 19:34 Ponoć ma popadać, ale nierówno. Gdzie więc prawo i sprawiedliwość?! Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: hyde park 20.07.06, 20:17 Zaproszenie na modlitwę w intencji deszczu przypomiało mi dzieciństwo i wczesne obcowanie z kisiązkami Szklarskiego i Fiedlera.Identycznie zachowywali się szamani zamawiający deszcz.Mamy coraz bliżej do Afryki. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 20.07.06, 21:43 .. a nie mówiłam, że do Afryki, i to tej mniej cywilizowanej, nas ciągnie!? he he Co prawda, śmieszne, to nie jest już wcale, ale...jakże "rozwojowe"!!! Spodziewam się, że jutro parlamentarzyści, przy cichej zgodzie kołalicji /bo za śmiech pan marszałek skarci i niedajboże o obrazę uczuć posądzi/ odbędzie się msza o dużo rozumu dla posłów szczególnej formacji!! Jeśli chodzi o szamanów, to akurat oni robili to z wiarą i przekonaniem w słuszność ceremonii.....A deszcz i tak będzie, przeciętny rolnik, a szczególnie Góral, może to za darmo przepowiedzieć. Ja też, łamie mnie w kościach! :P No i w końcu od czego som nasze synoptyki? :-))) Wybaczcie moje rozbawienie, ale choć śmieszne, to nie jest, to jednak płakać nie będę ... ino zapamiętam przy wyborach!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
soter_mlodszy Re: hyde park 21.07.06, 13:02 co by nie mówić, to i tak swoje w pracy muszę zrobić!;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 23.07.06, 20:38 Szkoda gadac o tym co nam pisiaki gotuja, czas sie zbierac:-( Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 23.07.06, 22:32 ... nie dość że wraca stare, to jak się okazuje, jeszcze w ciemniejszej odmianie czerwieni... Za mordę i w kamasze...! Ciekawe, jak to ludek wierny kupi??? Kiedyś z gniewu, za wieczne okłamywanie i lekkceważenie społeczeństwa, zapłonęły komitety.................. Chyba, że wszyscy wyjadą i nastąpią rządy absolutne!? Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 24.07.06, 20:08 Od jutra zaczynam szukać mózgu Romka, musi gdziesik go zgubił i wstając rano z pieleszy wali pustym łbem w mur, stąd te mundurkowe i insze pomysły edukacyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 24.07.06, 21:18 Mysle, ze mundurki, czy jakies jednakowe odzienie dla danej szkoly to dobra rzecz. Natychmiastowa identyfikacja przy rozrabianiu. Musisz przyznac,ze to duze ulatwienie dla nauczycieli czy sluzb porzadkowych. Proponuje rowniez dla poslow, bo teraz ubieraja sie rozniscie, a czasem az wstyd:-( Chociaz Jaroslaw od kilku dni ma calkiem, calkiem ten garnitur.Ale ogolnie do bani:-( Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 25.07.06, 08:23 Nie widzę szans na powrót mundurków w takim wydaniu jak kiedyś. Może raczej garniturki, nauka na dorosłe życie. JK nosi garniturek, ale zawsze rozpięty. Jeszcze mamusia go nie zdążyła nauczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 25.07.06, 19:54 On jest nienauczalny, swoje wie i tak robi:-( Ostatnio slyszalam,ze kota chce zamienic na kasztanke, ale to mam nadzieje sie nie uda:-) Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 26.07.06, 10:47 Mnie sie wydaje, ze te mundurki będą na wzór hamerykańskich-elitarnych szkół. Podobnie, jak z wprowadzeniem nauki języków obcych do klas pierwszych, tylko do 63% szkół. Dla reszty, hasło; radźta se i róbta co chceta. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 29.07.06, 01:42 Re: hyde park chetor 25.07.06, 08:23 + odpowiedz Nie widzę szans na powrót mundurków w takim wydaniu jak kiedyś. --------------------------------------------------------------------------- Chetorku, tu nie chodzi, moim zdaniem, o mundurki, kóre były "wczoraj", tak naprawdę ONE nie były najgorsze! Nie zwracało sie uwagi na qvalitet ciucha" a walczyło sie się z "reżimem", mundurków, tarcz okrojonych do możliwie najmniejszych rozmiarów,przypinanych na agrafkę- który to "praktyczny"sposób też był napiętnowany. :-) Tak se myślę, gdyby nie te wszystkie zakazy i nakazy, te mundurki obowiązkowe i te golenie głów na siłę/ w mojej szkole, wszyscy jak jeden mONż ogolili głowy na "zero" - dopiero była zadyma! he he Dla niewtajemniczonych, pisze o latach -70 -tych ;-)))/ nie byłoby protestów, przeciwstawiania się skostniałym formom umysłowym. Śmieszyły nas nasi belfrowie, ale co dziwne, tylko ci co strasznie trącili "myszką"..Postępowi (postępowość nie mająca nic współnego, z wtedy, obowiązującą ideologią!/ mieli u nas szacunek, posłuch i bardzo często, uwielbienie. Byliśmy "głodni" - często dosłownie z racji skromnego wyżywienia- autorytetów. Ale nie tych z literatury. Tylko tych żywych, naszych,czerpiąc przyjemność obcowania z nimi na codzień, ciesząc się "dotknięciem" ich! Może naszej młodzieży też potrzebny jest mały wstrząsik? Może pobudzi do refleksji? Może? Może????? .. Bardzo kocham młodzież, ale niestety, czasem ... można się załamać .... Może raczej garniturki, nauka na dorosłe życie. JK nosi garniturek, ale zawsze rozpięty. Jeszcze mamusia go nie zdążyła nauczyć? FRAK PASUJE DOPIERO W TRZECIM POKOLENIU!! Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: hyde park 29.07.06, 07:50 Widząc wymalowane lolitki z odsłoniętym brzuchem idące na zajęcia szkolne,stają przed oczyma "nasze" mundurki.Czy to było naprawdę złe? Nie wydaję mi się.Podzielam opinię Naaty na temat autorytetów.Nikt rozsądny nie uwierzy by JP II był atorytetem współczesnej młodzieży.Ten niewątpliwie wielki człowiek pozostanie autorytetem naszego pokolenia i to niezależnie od naszej wiary oraz poglądów.Młodzież potrzebuje kogoś innego,niekoniecznie podsuwanego im przez dorosłych. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 27.07.06, 10:17 Wczorajsze otwarcie autostrady zupelnie mnie rozwalilo. To juz koniec. Juz nie mam watpliwosci dokad zmierzamy. I te kretynskie, rozowe okulary prezydenta. Smutne. Szkoda mi mlodych ludzi, bo nie wiedza co ich czeka:-( Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: hyde park 28.07.06, 11:09 Chyba jednak wiedzą,skoro na samych wyspach jest jej pół miliona. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 28.07.06, 11:30 Bez przesady z tym otwarciem autostrady. Przecie nie było "tańczących" koparek jak za Millera i Pola ;) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 28.07.06, 13:44 Ale byla polewaczka, ktora marnowala wode polewajac wyschnieta trawe, bez sensu, o poetycznym i pompatycznym przemowieniu nie wspomne:-( No i historyczne drogownictwo hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: hyde park 28.07.06, 17:49 a może(nadziejo, ty matko głupich i naiwnych) to tylko z powodu upałów? Coś jak nieustanne tańce na lotnisku? Nowy taniec... Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 30.07.06, 09:33 .. u nas nie ma umiaru w niczym, jak zaczną się cieszyć, to zaraz do pierwszych odruchów wymiotnych! Tak jest ze wszystkim. Ostatni "skecz" na miarę "patriotyzmu" w Warszawie!! Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 31.07.06, 22:37 Taniego państwa c.d. Nowe "ministerstwo dziwnych kroków"... to naprawdę wygląda na drwiny z podatników. I wcale nie jest już śmiesznie! Schodzę do poziemnia...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 01.08.06, 21:25 Czy nasz prezydent robi za ozdobnik swiat wszelakich? fakt, wychodzi mu to calkiem niezle, szczegolnie jak sie sam chwali:-( Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 02.08.06, 11:07 Każdej waaadzy samochwalstwo najlepiej wychodziło, wychodzi i będzie wychodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 02.08.06, 11:23 To prawda z tym chwaleniem, ale taaaaakieeeeeeej jeszcze nie było. A to dopiero początek................./ Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 02.08.06, 11:53 hahaha, Naata masz racje, takiego mlaskajacego stylu nie bylo,niestety, jest, i nie bedzie, mam nadzieje:-)) Pokaralo nas , tylko ciekawe za co? Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: hyde park 05.08.06, 09:39 za całokształt. Za to ważne dla łysiejących, bo obwieszczono nowy środek przeciw wypadaniu włosów.Kłamstwo i prowokacja. To już niech mi wypadają. Lepsza peruka. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 12.08.06, 15:03 Balagany,balagany blogie gdy niczego nie musze, a moge Balagany sobotnio-niedzielne balagany tytoniowo-chmielne"- Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 13.08.06, 16:55 znaczy, Toju, że na ten czas sama ostałaś w pokoju? :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 16.08.06, 22:41 Intryguja mnie te czarne teczki? po co toto i czego sie boja na paradzie:-))) Inne teczk spalic, zakopac, zamazac, zalac atramentem,tuszem ,pomalowac olejna itd itp, bo niedlugo nic innego nie bedziemy robic tylko sie babrac w tym szambie a swiat wola:-( Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: hyde park 17.08.06, 09:01 teczki? Bo już samoobrona nie wystarczy, bój się narodu, bój. Tak wyszło z tymi obronnymi teczkami z płytami. Jeszcze żaden prezydent tak się nie bał. Cóż, czyżby? Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 17.08.06, 10:18 Obecny prezydent podejmuj taaakie ważne działania, że jest coraz bardziej zagrożony. Może zamiast tych płyt(?) zbudowałby sobie kaczkomobile?! Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 17.08.06, 10:49 I tak nikt nie wie co bylo w tych teczkach, wersje sa przerozniste:-) ale takie niewygodne toto i osmieszajace. No coz, chyba sie nie przyzwyczaje do tego prezydenta:-( Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 17.08.06, 13:00 Co wy mówicie? Przecież wiadomo powszechnie, że to komuchy,łże-media i łże-elyty ośmieszają biednego prezopremiera.. Cóż ci on biedaczek winny, jak siła złego na jedneg w dwóch!? A jeszcze do tego ten zdeprawowany zachód.. Okropny brak zrozumienia dla Wielkiego Patriotyzmu, może by się tak pomodlić w intencji...??? Wyczytałam w necie (blog B.Misia), skrót - NUK (NASZ UKOCHANY KRAJ);-))) A, więc,módlmy się za NUK-a.... Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: hyde park 17.08.06, 15:40 to chyba dlatego, że "musimy nasze siły zbrojne doskonalić, musimy krok po kroku wzmacniać ich siłę odporną". Tą teczką? Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 24.08.06, 09:11 Zasłyszane wczoraj: Dzisiaj posłowie stoczyli walkę z głupotą. Wygrali posłowie. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 24.08.06, 10:06 Lepiej być w tym kraju osłem niż tam w sejmie zwykłym posłem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 24.08.06, 13:59 Mysle,ze wsrod poslow wiekszosc oslow, niestety:-) A komisja bankowa zaczyna przesluchania od zony Leszka Balcerowicza. To juz jest po prostu farsa, razem z tym calym sejmem i komisjami. Przenosi sie ta glupota nizej i juz mamy blog naszego prezydenta miasta, ktory np. Pilcha nazywa takim tam pisarzyna,no, moze zna go blizej:-( ludzieeeee gdzie my jestesmy????? Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 24.08.06, 14:13 Lepiej małą byś se fiszą niźli pOsłem Zawiszą Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: hyde park 24.08.06, 17:27 lepiej w bananowym raju, aniżeli w naszym kraju? Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 25.08.06, 11:54 lepiej zjeść śledzia słonego niż oglądać marka-jerzego..! Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 25.08.06, 12:04 hahahaha chyba juz wole Marka-Jerzego od sledzia przesolonego, on jest nawet calkiem mily,jak robi w sejmie swiete miny, nie mowiac o pewnej telewizji, gdzie czesto bywa na wizji, wraz z pewnym ministrem vice od obrony, gdzie odkrywaja ciemne ukladu strony, ale z tego nic nie wynika, bo to po prostu tez jest klika. Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: hyde park 25.08.06, 19:56 lepiej nie oglądać wcale telewizji, aniżeli być w pewnej znanej na wizji. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 29.08.06, 20:29 Pozdrawiam wyksztalciuchy, jak sie macie? bo ja chyba szczele sobie w leb:-( Dzieciarnia dobrala sie do akt i robi nam wode z mozgu,ze nie wspomne o naszych wodzach:-( Mamy jeszcze jakies autorytety? Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: hyde park 29.08.06, 20:58 i prawdę odkrywają i historię. Co to jest historia? Były przywódca w 1968 bardzo brzydko o niej powiedział. Nie cytuję! Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 30.08.06, 10:34 Lepiej być nawet lichym wykształciuchem niż ministrem dornuchem lub macieruchem Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 31.08.06, 09:58 Lepiej se łezke tutaj uronim histeria w strachu - trzęsie Kuroniem.. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 04.09.06, 17:28 A nasz kochany pan prezydent z jednego swieta na drugie, przemawia, odznacza,odpowiada, robi za takie swiecidelko? nawet mu to wychodzi i dobrze sie z tym czuje, zadnej choroby, no nic, zadnego odwolania, zupelnie, zupelnie nic. Jest swietnie:-( Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 06.09.06, 11:49 A na Litwie znowu przypinal, jak On to pieknie robi, z takim dziwnym wdziekiem, uwielbiam. Ale podpisze to co ma podpisac i juz. Sprobowalby nie, juz braciszka w tym glowa. Czy to sie nazywa maltretowanie psychiczne? a moze nie tylko psychiczne:-) A reszta jeszcza bardziej zbeszczelniala, a ja dostaje malpiego rozumu:-( Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: hyde park 06.09.06, 21:06 spoko Toju, spoko, więcej ufności w zbiorową mądrość. Tylko co to jest zbiorowa mądrość? Twoja, moja, nasza? Ho ho, daleko z nią nie zajedziemy, no chyba, że na wyścig kolarski do Chetora. Helikoptery latały i latały nad Toruniem. A ja nawet pamiatkę, ostatnią, kupiłam z instrukcją co to jest i dlaczego. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 07.09.06, 11:25 Wyścig był też w G-dzu, ale telewizji to nie interesowało za bardzo. Nie wiem czy to w ogóle jakaś promocja miasta? Brak tv to nie istniejsz? Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 09.09.06, 10:40 Telewizja jest potęgą, może wykreować, może zniszczyć ..Grudziądz nie powinien odpuścić. Ktoś może oglądał wczorajsze debaty w Sejmie? I słyszał wypowiedź premiera? Wielkiego sympatyka omana wielkiego? Zrozumiałam, że kto nie z nimi to wróg. Wrogów widzą wszędzie. Patriotyzm a'la pis i lpr to już prawie narodowy socjalizm..Dzisiaj szkoły, a jutro...??? Matury, mundurki, oraz inne "zalecenia" i nakazy to dopiero preluduim do działań jakie ma w zanadzrzu, szczególnie pis i jego koalicjanci. Giertych, jak widac jest tylko wykonawcą poleceń I sekretarza. Czy juz sie bać? Odpowiedz Link Zgłoś
parkowy Re: hyde park 09.09.06, 11:26 Układ.To słowo zrobiło w ostatnich czasach zawrotną karierę.Jest panaceum na wszystkie potknięcia rządzących,jest mobilizacją do dalszego psucia prawa i wizerunku Polski w świecie.Czytając Wasze wpisy,nie sposób oprzeć się wrażeniu,że sami jesteśmy owym układem,jak każdy zdrowo myślący obywatel.Pozostaje nam jedynie czekać na koniec kadencji i mieć nadzieję na pogrzebanie trójprzymierza. Rozśmieszył mnie wczoraj satyryczny rysunek w jednej z gazet: Rozpoczęcie roku szkolnego,przy tablicy stoi duży Romek z nauczycielką oraz uczniem,piszącym kredą :"Gier... ty ch...".Pani tłumaczy dużemu:uczeń ma dyslekcję.:) Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: hyde park 09.09.06, 20:43 oczywiście, że jesteśmy układem. Obecnie godna tego słowa jest już zaledwie umiejętność rozmowy w grupie, albo nie wyciąganie miecza przeciwko drugiemu człowiekowi. I nie ma to nic wspólnego z samurajami. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 09.09.06, 21:30 I tak robia co chca i nie komu przeszkodzic:-( Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 10.09.06, 02:01 Nie, nie jesteśmy "układem", jesteśmy towarzystwem ceniącym swoją niezależność,a jednocześnie szanującym zdanie i obyczaje innych, jednak nie do końca zgadzającym sie na przekraczanie zasadniczych granic. Granice, ktore przekracza układ rządzących, nie liczący się absolutnie ze zdaniem i uczuciami takich jak my, towarzystw, jest naganny! Obraża, poniża, większość obywateli-nie ich wyborców! Jeszcze uchodzi im to płazem, ale, być może, niedługo, Obywatele upomną się o swoją godność i prawa! Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 12.09.06, 10:47 Podobno we wszystkich kawalach o blondynkach nalezy wymienic blondynke na posla Zawisze, reszta bez zmian :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 12.09.06, 11:55 zawisza to podobno nieślubny brat kurskiego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 13.09.06, 10:20 Komisja rywinowa, jak sie teraz okazuje miala klase i nawet pytania o korytarze takie czy siakie juz mnie nie raza. Do czego to doszlo? mam nadzieje, ze wyborcy pisu maja sie dobrze:-( Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 13.09.06, 10:48 zawisza typowy przedstawiciel swojej partii no i to głosowanie... Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 13.09.06, 11:41 Dobra rada "Módl się i pracuj"- Radzą przyjacioły. To się inni obłowią, A ty będziesz goły. (Jan Sztaudynger) Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 15.09.06, 10:04 Lepiej być zdechłą, śmierdzącą myszą niż posłem arturem zawiszą !!! Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 15.09.06, 21:57 "Ten okres musimy przezyc i nie zwariowac" powiedzial dzisiaj:-) Walesa o terazniejszosci, staram sie, ale jest mi trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 20.09.06, 12:12 Kaczki-dziwaczki zaczynają dołować w sondażach. Chyba, że znowu są przekłamania. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 20.09.06, 12:31 przekłamania to chyba były jak im rosło. z tymi sondażami coś nie tak, pamiętacie jak PO była prawie pewnikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 22.09.06, 09:03 Ale w koło niewesoło, warchołchamstwo ropleniło się całkowicie :((( Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 23.09.06, 14:09 .. a wódz powiedział, że nie pozwoli psuć naprawiania solidarnej Polski, i taniego państwa ..amen! Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: hyde park 24.09.06, 14:00 Trzeba jakos zaakcentowac swoje niezadowolenie wobec istniejacego stanu rzeczy, moze wyjazd do W-wy w wiadomym terminie, a moze inne propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 24.09.06, 18:14 Do W-wy mam dwie godziny drogi, pomysł dobry.. i transparent: www.forum.grudziądz.pl - a co! :-)) wichrzycielski zapowiadą dużą kontr-demonstrację, mówi, ze ich będzie większa bo maja w tym wprawę.. he he .. czyli nassi górą!? Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: hyde park 26.09.06, 14:12 porzucają sobie kamyczkami wykrzywieni patrioci? Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: hyde park 26.09.06, 21:57 wykrzywienie, skrzywienie, skwaszenie i straszenie do pierwszej sraczki, jest obecnie trendii :-) Odpowiedz Link Zgłoś