imm0rtality 28.12.07, 23:56 Witam. Nie jestem z Grudziadza ale mam zamiar wprowadzić się na osiedle Rządz. Chciałabym zasięgnąć kilku informacji. Czy jest to bezpieczne osiedle ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nieodpo Re: Osiedle Rządz 29.12.07, 11:11 zalezy czy rzadz czy nowy rzadz ! ja mieszkam od miesiaca na nowym ,, i spoko luz jest ! Odpowiedz Link Zgłoś
aniadzy Re: Osiedle Rządz 29.12.07, 20:07 i nowy i stary rzadz jest bezpieczny i cichy dla ludzi mlodych moze byc za cichy, a jak masz dzieci to mozesz miec trudnosci z placami zabaw (albo ich nie ma albo malo) ale obiecuja rozbudowe. ja mieszkalam tam 4 lata i bylam zadowolona. milegi i spokojnego mieszkania :) Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek klatki na Rządzu 31.12.07, 12:22 są tak samo wredne jak wszędzie, gorsze są tylko wieżowce ! spytaj tych co mieszkają w wieżowcach na Tczewskiej, Batorego lub Sobieskiego ! jeśli kupujesz mieszkanie to nie w mieście ! za wszelką cenę kup coś do mieszkania za miastem(wkoło Grudziądza)! MIESZKANIE W BLOKU JEST NIEBEZPIECZNE ! po 10 latach zostajesz drobnomieszczaninem z wszystkimi przywarami :zazdrości, niechęci ,nienawiści, złośliwości ! jeśli nie wzrusza to ciebie to pomyśl o dzieciach które wychowają ci się wraz z "blokersami" mieszkania w tak dużych skupiskach jest obciążone dużą presją psychiczną i na dłuższą metę zniekształca ludzkie psychiki, unikaj tego środowiska jak ognia ! to w większości ludzie ze skazą biedy, nędzy, bylejakości, rozdrażnieni, nieufni, nienaturalnie stłamszeni w ciasnocie finansowej, metrażowej, a na koniec umysłowej ! niewielki procent z tej grupy potrafi zachować się jak normalni ludzie ale są na pewno i tacy ! powodzenia ! Odpowiedz Link Zgłoś
baabeczka Re: klatki na Rządzu 31.12.07, 13:13 Coś w tym jest, a blokowiska musiały ci porządnie dopiec. Jednak mieszka moc luda. Odpowiedz Link Zgłoś
trawolta Re: klatki na Rządzu 13.01.08, 21:14 Postanowiłem: specjalnie dla Ciebie powrócę do Kościoła i będę się za Ciebie modlić. Każda pomoc Ci się przyda, za krzywdę, która doprowadziła Cię do takich konkluzji. Odpowiedz Link Zgłoś
lalli Re: klatki na Rządzu 02.02.08, 18:10 jejku, ale ktoś Cię musiał skrzywdzić... Odpowiedz Link Zgłoś
marcoisland Re: Osiedle Rządz 13.01.08, 20:11 Witam;) Na osiedle Rządz wprowadziliśmy się na samym początku jego istnienia - w roku 1985. Moi rodzice wciąż tam mieszkają. Osiedle jest spokojne :) Życzę miłego mieszkania na Rządzu! Odpowiedz Link Zgłoś
eingraudenzer Re: Osiedle Rządz 12.02.08, 00:06 Stary Rządz trochę gorszy. Na Nowym mieszkam/łem od 1994 i bardzo sobie chwalę. Cicho, spokojnie, głośne imprezy baaardzo rzadko, policja w nocy jeździ często. Blisko market real, linia tramwajowa do centrum i kilka autobusowych, w tym do szpitala. Jak wszędzie mało miejsc parkingowych, ale nowe bloki mają już garaże. Masz już może adres? I skąd przybywasz do nas? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dixon89 Re: Osiedle Rządz 15.06.14, 18:52 Mieszkanie w blokowisku NIEBEZPIECZNE społecznie coś w tym jest Odpowiedz Link Zgłoś
dixon89 Re: Osiedle Rządz 15.06.14, 18:53 Mieszkanie w bloku NIEBEZPIECZNE coś w tym jest Odpowiedz Link Zgłoś
uthark Re: Osiedle Rządz 29.07.14, 18:34 Na pewno jest dobrze skomunikowane - jest tramwaj do centrum, autobusy do innych dzielnic, droga dla rowerów do samego centrum. Samochód jest niepotrzebny, jeśli nie będziesz dojeżdżać do pracy nie wiadomo gdzie. Na osiedlu jest szkoła z basenem, przedszkole, w pobliżu market i mniejsze sklepy. Masz blisko nad jezioro, pieszo ok. 20-30min. Nie masz pod górkę jak na Strzemięcin. Odpowiedz Link Zgłoś