Dodaj do ulubionych

Nie będzie multikina ! :-(

24.02.06, 11:24
Radni się nie zodzili. Co wy na to?
Jak można być tak konserwatywnym? Multikino wykreowałoby modę na chodzenie do kina w naszym "grajdoŁku". I nareszcie moglibyśmy być na bierząco z nowościami. SKANDAL!! Kocham Helios, ale z wiadomych względów nie jest mi w stanie zapewnić wszystkiego co chciałbym obejrzeć.
Obserwuj wątek
    • chetor Re: Nie będzie multikina ! :-( 24.02.06, 14:57
      Radni dali ciała! Była okazja na przyciągniecie także okolicy, teraz kicha. Co
      prawda ja jestem prawie na bieŻąco, ale na dobry film zawsze warto pójść do
      dobrago kina.
      Więcej w tym głosowaniu wetowania prezydenta niż multikina, ale co to lewusów i
      dzięciołów obchodzi.
      • orangedonkey1 Re: Nie będzie multikina ! :-( 24.02.06, 19:30
        Tak naprawdę to brak mi słów. NIE POTRAFIĘ ZROZUMIEĆ!!! A tak się cieszyłem
        • sto100 Re: Nie będzie multikina ! :-( 24.02.06, 20:25
          nie dziwię się rozczarowaniu. Takie kina mają podstawowy walor,
          nowości w dniu premiery w kraju. A kinoman to ceni, ja też lubię kino,
          chodzę do kina, bardziej jeżdżę. W moim mieście jedno stare kino
          i wielu filmów nigdy nie ma. Ciekawe jakie radni mieli uzasadnienie?
          Prywata czy małomiasteczkowość?
          • a_g1 Re: Nie będzie multikina ! :-( 24.02.06, 21:21
            Prywata czy małomiasteczkowość?
            ------
            Jedno i drugie. A poza tym: no comment. Poza jednym: wstyd za takich radnych.
            • orangedonkey1 Re: Nie będzie multikina ! :-( 24.02.06, 21:33
              A ja ciągle płaczę. Multikinoooo! Multikinoooooooooooooooooooooooooo!
              • ac3 będzie multikino 25.02.06, 09:49
                multikino będzie, i to w centrum, i szybciej niż tamto
                • orangedonkey1 Powiedz więcej ! 25.02.06, 17:36
                  Nic nie wiem. Please!!
                  • ac3 Re: Powiedz więcej ! 26.02.06, 00:34
                    więcej nie wiem; prawdopodobnie to multikino wybuduje firma z Torunia koło NOTu, wiem z pewnego źródła - od kumpla który pracuje w UM w Grudziądzu
                    • orangedonkey1 Re: Powiedz więcej ! 26.02.06, 09:04
                      Dzięki wielkie. Gdyby tak było miałbym do niego 5 minut. Super! Pozdrówki.
                      • dodo66 Multikino powinno jak najszybciej powstac 26.02.06, 09:23
                        Sama nie przepadam za multipleksami, wiecej atmosfery maja stare kina, ale w
                        przypadku Gdza uwazam ze jest niezbedne. Miasto ma za malo obiektow sluzacych
                        rozrywce. Swoja droga, ciekawe czym argumentowano zablokowanie decyzji o
                        powstaniu multikina.
                        • joakle Re: Multikino powinno jak najszybciej powstac 26.02.06, 11:57
                          No właśnie, jakie ci radni mieli uzasadnienie? Przecież to absurd nie godzić
                          się! Ja przekonałam się do multikin w momencie jak po 2-godzinnym seansie na
                          niewygodnym fotelu zaczął mi wysiadać kręgosłup. No i w letnie upały-
                          klimatyzacja!!! Myślę, że miasto wielkości Grudziądza obowiązkowo powinno mieć
                          multikino!!!
                          • chetor Re: Multikino powinno jak najszybciej powstac 03.03.06, 18:16
                            Jednak będzie obok NOTu. Tylko gdzie znajdą parking dla kinomanów?
                            • sto100 Re: Multikino powinno jak najszybciej powstac 03.03.06, 18:46
                              to jak będę, kinomanka, przyjeżdzała bez parkingu?
                              Przecież nie przylecę, bo skrzydeł brak. Miotły też.
                              Era odkurzaczy, nie latają. A ja kocham kino.
                              • toja50 Re: Multikino powinno jak najszybciej powstac 03.03.06, 20:44
                                Nie martwcie sie, wkolo Kauflandu spory parking i przed stadionem, wszystko
                                bedzie jak nalezy, przynajmniej dla mlodziezy. A ja spacerkiem, spacerkiem,tez
                                dobrze.
                                • magikos Re: Multikino powinno jak najszybciej powstac 04.03.06, 11:51
                                  Miejsce kijowe bo dojazd z innych części nieciekawy -ale damy rade coś dla
                                  zdrowia - tak jak toja pisze - spacerek :D :]]]]]]]]]]]]]]]]
                                  • orangedonkey1 Re: Multikino powinno jak najszybciej powstac 05.03.06, 10:29
                                    No, odetchnąłem z ulgą ;-)
    • sto100 Re: Nie będzie multikina ! :-( 06.03.06, 16:40
      to kiedy można planować przyjazd?
      Nie będzie tak jak we Wlocławku,
      gdzie 8 miesięcy temu zaaresztowano Multikino?
      • parkowy Re: Nie będzie multikina ! :-( 06.03.06, 16:54
        Pewnie poczekasz trochę.:)
        Moje trzy grosze na temat multikin:
        -zaleta pierwsza:nowości
        -zaleta druga:zawsze znajdzie się odpowiednią dla siebie godzinę projekcji
        -czas na wady:brak atmosfery,jak pisała wcześniej Dodo,
        -chyba w życiu nie przyzwyczaję się do konsumujących sąsiadów
        :)
        • sto100 Re: Nie będzie multikina ! :-( 06.03.06, 18:35
          tak, plusy i minusy, ale wybór, i od razu premiery.
          Chodzi tak mało ludzi, że parę osób nie przeszkadza,
          tak miałam ostatnio 3 razy. Za to było bez jedzenia. Kinomani.
          U nas pustka repertuarowa, muszę jeździć.
          • a_g1 Re: Nie będzie multikina ! :-( 06.03.06, 20:57
            terminu powstania multikina nie podano w zadnych mediach do tej pory
            • toja50 Re: Nie będzie multikina ! :-( 07.03.06, 10:59
              Bo to nie jest pewne, takie sa zyczenia ale jest za duzo ale i pozdrawiam
              milosnikow nowosci filmowych.
              • orangedonkey1 Re: Nie będzie multikina ! :-( 10.03.06, 20:49
                terminów nie ma, ale plany są!
        • gejzerot Re: Nie będzie multikina ! :-( 13.03.06, 11:14
          bardzo dobrze ta wiocha z tramwajami na to nie zasluguje!!!!!
          • orangedonkey1 Re: Nie będzie multikina ! :-( 13.03.06, 14:13
            Jak i twój głos kolego nie zasługuje na żaden kommentarz.
            • orangedonkey1 Re: Nie będzie multikina ! :-( 13.03.06, 14:14
              komentarz - byłem za daleko przy "no comment".
              • toja50 Re: Nie będzie multikina ! :-( 13.03.06, 15:16
                Gejzerot, w innym temacie mialam o tobie lepsze zdanie. Bez pozdrowien:-(
          • dodo66 Re: Nie będzie multikina ! :-( 14.03.06, 11:43
            gejzerot napisał:

> bardzo dobrze ta wiocha z tramwajami na to nie zasluguje!!!!!

Z perspektywy Poznania, idac twoim trybem myslenia, Szczecin to tez wiocha.
            Pozdrawiam z Poznania.
            A ja skomentuje: idiotyczny komentarz, jeden z najglupszych na tym forum,
            zalosny, biorac pod uwage ze gosciu pochodzi z Grudziadza. Dla mnie po preostu
            tzw. PALANT.
            • gejzerot Re: Nie będzie multikina ! :-( 14.03.06, 12:11
              ojej co prawda odpowiedzialem Ci juz na innym ale widze ze tu tez musze:)) w
              Poznaniu ucza obrażać i zwracać sie per "Palant" nie wydaje mi sie abym
              kogokolwiek obrazil osobiscie uzywajac slow ogolnie przyjetych jako
              niecenzuralne, zreszta ziomale jezeli poczuliscie sie obrazeni
              to...PRZEPRASZAM:))
              • dodo66 Re: Nie będzie multikina ! :-( 14.03.06, 12:29
                Przyjmuje przeprosiny, bo naprawde twoja uwaga byla nie na miejscu.
            • gejzerot Re: Nie będzie multikina ! :-( 14.03.06, 12:20
              TEMAT MULTIKINO
              Są dwie rzeczy bardzo ważne które powodują że to wymarzone multikino nie
              będzie dla wszystkich słodyczą
              1. Jest droższe od kina zwyklego.
              2. Spowoduje że kino które pamietam od młodości (Helios) poprostu zbankrutuje
              wiem coś o tym gdyz w Szczecinie są dwa multikina które "wyciely' trzy inne
              istniejące od 1945r nazwałbym je kameralne.
              • dodo66 Re: Nie będzie multikina ! :-( 14.03.06, 12:38
                Nie zgadzam sie.
                1. Jest drozsze, bo oferuje wyzszy komfort - klima + wygodne krzesla + jakosc
                obrazu, wiec dlaczego nie? Ceny biletow w multipleksach sa uzaleznione od
                wielkosci miasta, stad np. bilet w Bydgoszczy kosztuje mniej niz w Poznaniu czy
                Wawie. Sa promocje - bilet na seans do 17 + klub Nokia + karta studenta
                kosztuje tyle ile do zwyklego kina.
                2. Male kina czesto daja sie wyciac, bo nie potrafia funkcjonowac na wolnym
                rynku. Jezeli Helios postara sie o unijne dotacje obiecujac ze bedzie
                wyswietlal jakis % europejskich filmow, moze je dostac. Moze sie tez zwrocic do
                UM o dotacje, itp.
                • gejzerot Re: Nie będzie multikina ! :-( 14.03.06, 12:46
                  moze troszke racji w tym jest( jezeli chodzi o ceny biletow) ale czy utrzyma
                  sie przy unijnych dotacjach?? na filmy europejskie? no coz chyba zgodzisz sie
                  ze kino europejskie funkcjonuje ( nie mowie ze kazdy film) jako nie komercyjne
                  wiec obawiam sie ze to nie bedzie dobry wabik na kinomanow:))ludziska chca
                  rozrywki po ciezkim tygodniu pracy a nie zastanawiania sie w sobotni wieczor co
                  rezyser mial na mysli:) no moze troszke przesadzam ...nie wiem
                  • dodo66 Re: Nie będzie multikina ! :-( 14.03.06, 12:48
                    Ja tez nie wiem...
                    Mysle jednak ze multikino wykreuje w Gdzu mode na chodzenie do kina. Tak bylo w
                    P., a tez sie wszyscy obawiali. Dlatego niech powstanie. A teraz do pracy, bo
                    trzeba zarabiac na bilety:-)
                    • gejzerot Re: Nie będzie multikina ! :-( 14.03.06, 12:57
                      fakt:))do milego:))
                      • orangedonkey1 Re: Nie będzie multikina ! :-( 14.03.06, 16:17
                        Multikino musi powstać! Rozkręci nasze miasto!
                        • gejzerot Re: Nie będzie multikina ! :-( 15.03.06, 07:50
                          daj boze:)) ale nie sadze rozkrecic miasto moga tylko inwestycje tworzace po
                          kilka lub kilkanascie tysiecy miejsc pracy.Skutkiem tego beda pelne sale multi
                          w grudziadzu:)) pozdrawiam
                          • chetor Re: Nie będzie multikina ! :-( 15.03.06, 11:11
                            Na początku na pewno będzie sporo ludzisków z miasta i okolic. Potem się
                            unormuje, a faktycznie więcej będzie gdy w porfelu coś zabrzęczy, a kasa będzie
                            gdy ... itd.
                            Ale generalnie lepiej żeby było.
                            Pzdr
                            • a_g1 Re: Nie będzie multikina ! :-( 15.03.06, 15:36
                              1 sala kinowa na prawie 100 tys. mieszkańców. Przecież to deficyt więc o czym my
                              mówimy?
                              • toja50 Re: Nie będzie multikina ! :-( 15.03.06, 20:00
                                Niech juz jest to multinokino, moze sie dowiemy wiecej o naszym miescie i jego
                                mieszkancach:-)
                                • naata Re: Nie będzie multikina ! :-( 16.03.06, 13:37
                                  Takie multikino nie jest złe, osobiście wybrałabym się :) choćby przy barku
                                  posiedzieć i na ludzi się pogapić :-))
                                  • parkowy Re: Nie będzie multikina ! :-( 16.03.06, 23:15
                                    www.gpmedia.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060316/GRUDZIADZ/103160376/-1/grudziadz
                                    Może jednak multikino powstanie...
                                    • dodo66 Będzie kino na 6 sal - pisza dzis Nowosci 17.03.06, 13:00
                                      Nie przy ul. Konarskiego, a przy Domu Technika NOT w centrum miasta powstanie
                                      pierwsze w Grudziądzu wielosalowe kino. Pierwsze seanse za rok.

Konkretna data powstania kina nie jest dokładnie znana, ponieważ wejście
                                      wykonawcy na plac budowy uzależnione jest od podpisania umów z Urzędem Miejskim,
                                      dotyczących między innymi warunków dzierżawy i zabudowy terenu.

- Czekamy na projekt umowy od władz miasta - potwierdza Jan Mrozowski właściciel
                                      toruńskiej firmy TOP. - Od podpisania dokumentów zależą nasze dalsze kroki w
                                      kierunku rozpoczęcia inwestycji. - Mając w ręce umowę wystąpimyo warunki
                                      zabudowy i zagospodarowania terenu. Chcę rozpocząć inwestycję jak najszybciej,
                                      chociaż zdaję sobie sprawę, że mogą wystąpić jakieś protesty, na przykład
                                      przyszłych sąsiadów. Mam nadzieję, że tak się jednak nie stanie. Toruńska firma
                                      planuje postawić nowoczesny obiekt z zapleczem gastronomicznym, kawiarnią,
                                      punktem handlowym, tak jak ma to miejsce w innych miastach, na przykład w
                                      multikinie operatora Cinema City w Toruniu. Kinomani będą mieli do wyboru
                                      jednocześnie kilka filmów wyświetlanych w sześciu salach.

- Nie chcałbym tego nazywać multikinem, chociaż nie będzie to także zwykłe kino
                                      - zaznacza Jan Mrozowski. - Nie mogę też mówić nic na temat przyszłego
                                      operatora, który był już w Grudziądzu, oglądał teren i wyjechał zadowolony.
                                      Teraz najważniejszą sprawą jest sfinalizowanie umów z miastem - zaznacza szef
                                      firmy TOP.

Grudziądzcy kinomani już cieszą się z budowy kina przy ul. Piłsudskiego, tym
                                      bardziej, że na razie przepadł projekt budowy multipleksu w ramach dużej
                                      inwestycji, która właśnie ruszyła u zbiegu ulic Konarskiego i Solidarności.
                                      Najbardziej optymistyczny termin rozpoczęcia budowy kina to sierpień tego roku.
                                      Postawienie obiektu pod klucz, przy sprzyjających warunkach pogodowych, ma zająć
                                      budowlańcom pięć miesięcy.
                                      • a_g1 Re: Będzie kino na 6 sal - pisza dzis Nowosci 17.03.06, 16:48
                                        Nareszcie konkretny termin.
    • dodo66 Beda 2 multikina?? 07.06.06, 10:43
      No i zrobil sie balagan.
      Ja jednak jestem zdecydowanie za kinem w centrum bo pomogloby to je ozywic.
      • chetor Re: Beda 2 multikina?? 07.06.06, 11:52
        Niee, będzie jedno przy Konarskiego, a przy NOT-cie nie będzie, ponieważ sprawa
        baaardzo się skomplikowała. "Zasługi" tej komplikacji leżą chyba po stronie ratusza.
        • dodo66 Re: Beda 2 multikina?? 08.06.06, 08:45
          Szkoda tego multikina w centrum. Po kinie ma sie ochote pojsc gdzies i obgadac
          film, najlepiej przy piwku. A takie kino na obrzezach zaklada raczej uzycie
          samochodu i szlaban na piwo. No wlasnie, takie kino w centrum zwiekszyloby
          konsumpcje piwa i moze podzwigneloby slaby browar grudziadzki:-)
          • chetor Re: Beda 2 multikina?? 08.06.06, 14:15
            Przecież to multikino będzie w kompleksie handlowym, więc i o piwo nie będzie
            trudno ;-)
            • dodo66 Re: Beda 2 multikina?? 09.06.06, 10:47
              Mnie sie kina w kompleksach handlowych nie podobaja ze wzgledu na wybitnie juz
              komercyjna atmosfere tych miejsc.
              W kazdym razie jest pewne: kazde multikino jest lepsze niz jego brak. Wiec i
              tak jest dobrze, choc szkoda ze nie moze byc lepiej:-)
    • mcphisto Re: Nie będzie multikina ! :-( 14.06.06, 10:48
      Proponuję zdetonowanie głowicy z jakowymś ładunkiem wybuchowym w sali posiedzeń
      rodzimej rady plemiennej...
      Ech... Już mi się nawet bluzgać nie chce...
      :(
      • dodo66 Re: Nie będzie multikina ! :-( 14.06.06, 14:32
        A moze pozatrudniac ich w multikinie a i jeszcze w aquaparku, coby codziennie
        oczy mogli swoim sukcesem cieszyc?
        • mcphisto Re: Nie będzie multikina ! :-( 14.06.06, 15:47
          To może, żeby lepiej ów sukces odczuli, zatrudnić ich jako ekspedientów w
          supermarketach?
          • dodo66 Re: Nie będzie multikina ! :-( 14.06.06, 19:15
            Albo przy uprawie pomidorow w Gdzkim Parku Przemyslowym? Prawda jak to pieknie
            brzmi? Moze by z tym tematem do jakiegos programu satyrycznego pojsc?
            • mcphisto Re: Nie będzie multikina ! :-( 15.06.06, 18:45
              To nie brzmi pięknie. To brzmi dumnie!
              :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka