08.04.03, 21:56
Czekam na wypowiedzi.Jak widzicie się w Europie?
Obserwuj wątek
    • Gość: naata Re: Euroland? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.03, 22:19
      Oj niebezpieczny temat ;))) możemy do zlotu nie doczekać ha ha ha
      Ja osobiście czuję się europejką od dawna ale co będzie jak będzie na nie ?
      Jak myślicie?
      • Gość: Krysiaroz Re: Euroland? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.04.03, 23:06
        Jestem optymistka i wierze w madrosc Polakow/ jak mawia nasz prezydent /
        • chetor Re: Euroland? 09.04.03, 09:59
          Gość portalu: Krysiaroz napisał(a):

> Jestem optymistka i wierze w madrosc Polakow/ jak mawia nasz prezydent /

Teżjestem optymistą - wierzę (bo cóż mi pozostaje) w mądrość Polaków.
          A propos - od kiedy nasz prezydent jest taki wierzący skoro jest niewierzący?!
          • Gość: Krysiaroz Re: Euroland? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.03, 12:14
            Bo on wierzy w madrosc haha a nie w to co ty myslisz i jeszcze w prawdomownosc.
            Hej
            • chetor Re: Euroland? 09.04.03, 12:30

> Bo on wierzy w madrosc haha a nie w to co ty myslisz i jeszcze w
              prawdomownosc.
              >
              Jego wiara musi być potężna - szczególnie w prawdomówność !!!
              Niech mu jej nie zabraknie - oczywiście prawdomówności - ale z tym ma facet
              kłopoty !!!
              hej
            • chetor Do Krysiaroz'y :) 09.04.03, 12:51
              Właściwie to my mamy do siebie najbliżej :)
              A w jakiej części G-dza można Cię spotkać nałatwiej?
              Ja tu jestem prawie zawsze co drugi dzień a czasami codziennie.
              • parkowy Re: Do Krysiaroz'y :) 09.04.03, 23:10
                Chiba słusznie Chetor powątpiewa w prawdomówność prezydenta (patrz Afera Rywina)
                hej
                • Gość: naata Re: Do Krysiaroz'y :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.03, 00:16
                  Powiedzcie mi gdzie jest prawda w polityce ?
                  Walka o władzę jest bezpardonowa, nie ma sentymentów....
                  Tylko my naród znamy prawdę :))) np.ile co kosztuje ;)))
                  • parkowy Re: Do Krysiaroz'y :) 10.04.03, 00:26
                    Prawdę kreują politycy ale tą najprawdziwszą widzą tylko zwykli ludzie...
                    Wiesz co mną wtrząsnęło?Wąska grupa ludzi dzieli się bezkompromisowo wpływami w kraju.To śmieszne ,ale być może za parę lat powstaną pomniki Rywina ,który dzięki swemu matactwu przetarł oczy reszcie społeczeństwa.Tragedia.
                    pzdr
                    • Gość: naata Re: Do Krysiaroz'y :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.03, 00:50
                      Mnie zastanawia jedna rzecz.... np. Rywin, z opowiadań to w sumie nie głupi
                      facet, mający uznanie i ogromne możliwości... jak taki człowiek może tak
                      się "wyłożyć" ? Czyżby stracił węch? Masz rację ,naród przejrzał ale na jak
                      długo ?
                      pozdr
                • chetor Tfuu, polityka 10.04.03, 08:40
                  parkowy napisał:

> Chiba słusznie Chetor powątpiewa w prawdomówność prezydenta (patrz Afera
                  Rywina
                  > )
                  ODP: I nie tylko rywingate. A wykształcenie, a udziały żony w "Polisie", a ....

Polityka to rzecz jednak wstrętna i pokrętna. Niestety nie potrafię zapanować
                  nad tym i nadal interesuję się nią. Chociaż z biegiem lat już patrzę bardziej
                  surowo na to co się dzieje. I to obojętnie, po której stronie. A już żadna nie
                  jest czysta.
                  Obecnie dla mnie najważniejszą rzeczą jest wzajemny szacunek. Jest to tylko
                  możliwe gdy żadna ze stron nie przajawia fanatyzmu, bo wtedy nie da rady
                  pogadać.
                  W moim ukochanym Toruniu mamy Rydzyka - niestety. To już krańcowy przykład
                  pewnego rodzaju fanatyzmu i wykorzystywania wiary dla swojego biznesu. A teraz
                  jeszcze będzie robił TV to całkowicie niektórzy dadzą się otumanić.

Mam nadzieję, że w Naszej Grupce będziemy potrafili się dogadać nawet wtedy gdy
                  okaże się iż jesteśmy "różnokolorowi" :-))
                  Tak mi się na razie wydaje po tych delkatnych "wstępach" z Waszej strony.
                  pzdr
                  • Gość: naata Re: Tfuu, polityka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.03, 11:57
                    Kurcze żeby tak wszyscy się dogadywali jak my ;))) .... Demokracja !!!
                    Masz rację Chetor, fanatyzm, nietolerancja ..... O Rydzyku to już mi się nie
                    chce mówić , ile można ....
                    Wierzę ,że młodzi uporają się powoli z tą histerią, bo to z Bogiem nie ma nic
                    wspólnego.Wierzę w mądrość narodu /Krysiaroz już pisała/, w nasz instynkt
                    samozachowawczy, mamy doswiadczenie w tym kierunku.
                    No i z tym optymistycznym akcentem życzę miłego dzionka tym bardziej ,że świeci
                    słoneczko i rtęć idzie w górę ;))))))))))))))
                    • Gość: Krysiaroz Re: Tfuu, polityka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.03, 12:47
                      Ha to moze zalozymy klub tolerancyjnych dogadywaczy i Plazynski nam nie
                      potrzebny ze swoja partyjeczka haha co wy na to. Zgadzam sie ze wszystkimi
                      powyzszymi, czy to nie jest fajne/ a moze wygodne / ha a co do mojego
                      usadowienia chetor to dzialam w samym srodku czyli w srodmiesciu przy rynku
                      glownym tak ciut w bok ale jak postawia ogrodki to siadam w tym wiklinowym bo
                      ja juz dluzsza emerytka jestem, popijam kawusie i patrze na ludzi. Szkoda ze
                      coraz mniej tych ludzi krazy po Grudziadzu no tak ale jak jeden w Toruniu czy
                      jeszcze w innej Bydgoszcy tamci Policach albo Tychach to co sie dziwic ze tu
                      pusto bylo.Ale swoja droga to chyba masz dylemat chetor komu kibicowac na zuzlu
                      ja nie mam tego problemu od 48 lat Bydgoszczy a pierwsze dwa Naszemu kochanemu
                      miastu / ale nie dzisiaj to byly dawne lata moze niektorych na swiecie nie
                      bylo/ I tak zostalo, to teraz sie zacznie ??????komu kibicujesz?
                      • chetor Re: Tfuu, polityka - Krysiuroz 10.04.03, 13:52

> ......a co do mojego
                        > usadowienia chetor to dzialam w samym srodku czyli w srodmiesciu przy rynku
                        > glownym tak ciut w bok ale jak postawia ogrodki to siadam w tym wiklinowym bo
                        > ja juz dluzsza emerytka jestem, popijam kawusie i patrze na ludzi. Szkoda ze
                        > coraz mniej tych ludzi krazy po Grudziadzu no tak ale jak jeden w Toruniu czy
                        > jeszcze w innej Bydgoszcy tamci Policach albo Tychach to co sie dziwic ze tu
                        > pusto bylo.Ale swoja droga to chyba masz dylemat chetor komu kibicowac na
                        zuzlu
                        >
                        > ja nie mam tego problemu od 48 lat Bydgoszczy a pierwsze dwa Naszemu
                        kochanemu miastu / ale nie dzisiaj to byly dawne lata moze niektorych na
                        swiecie nie
                        > bylo/ I tak zostalo, to teraz sie zacznie ??????komu kibicujesz?

Kryziuroz - czyżbyś była autentycznie emerytką znąjącą z internetem ??? Dla
                        mnie rewelacja bo chyba nie ma tak dużo emyrytów, którzy nie baliby się
                        komputerów.
                        Pisałem wyraźnie, że ja jestem z Torunia więc nie mam ŻADNEGO dylematu komu
                        kibicować na żużlu ! Tylko Apator ! A do tego jeszcze G-dz, nigdy Polonia.
                        Jak widzę mamy tu wspólny temat sportowy, fajnie :)) Chyba będziemy
                        kulturalnymi kibicami ;-))
                        Gdy już postawią tę wiklinę na Rynku to umówimy się na kawę ?
                        pzdr

• chetor Re: Krysiuroz - żużel 10.04.03, 14:07
                          Mam genialny pomysł !
                          W niedzielę są derby Apator-Polonia, może wybierzesz się ze mną, zapraszam do
                          Torunia !
                          pozdro
                          • Gość: Krysiaroz Re: Krysiuroz - żużel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.03, 20:45
                            Wlasnie te derby to mnie martwi, zawsze sie czuje jakbym strzelala do wlasnej
                            bramki. Mimo wszystko blizsza jestem Polonii. Emerytka jestem autentyczna i
                            dlatego mam sporo czasu na komp. ale lubie tez inne rzeczy np czytac ksiazki
                            ogladac filmy jeszcze kiedys telewizje ale dzisiaj to malo co mnie w telewizji
                            interesuje tylko wiadomosci i programy publicystyczne czasem cos sie trafi
                            rozrywkowego. No i jeszcze musze miec czas dla moich dwoch wnuczek. Za
                            zaproszenie dziekuje ale ja juz jestem kibic telewizyjny /polsat sport/
                            nabawilam sie reumatyzmu od odwiedzania roznych stadionowczego nie znosze to
                            pilki noznej i boksu i na te tematy prosze mnie nie zaczepiac , a kawke pewnie
                            wypijemy jak sie zdazy okazja. Pozdrawiam
                            • chetor Re: Krysiuroz - żużel 10.04.03, 22:24
                              Szkoda, naprawdę szkoda ale trudno. Uwierz, ze telewizja to nie to samo co "na
                              żywca". Ten hałas, ten zapach, ta atmosfera (w Toruniu kulturalna, sam
                              osobiście klaszczę Tomkowi Gollobowi gdy wygrywa fair).
                              Mam nadziję, że gdy wybuchnie wiosna to wypijemy kawę na Rynku. Chyba będziemy
                              mogli porozomawiać o róznistych sprawach, chociażmój nos mi podpowiada, że nie
                              ze wszystkim będziemy się zgadzać :-)
                              pozdrawiam i dobrej nocy :))
                              • Gość: naata Re: Krysiuroz - żużel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.03, 22:34
                                Chetor masz dobry nos, mój też mi podpowiada,że Krysiaroz to konkretna
                                kobitka ;)))
                                Jak już się poznacie to dajcie znać ;)))
                            • Gość: naata Re: Krysiuroz - żużel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.03, 22:30
                              No to się rozpisaliście,nie nadążę za tematem ;)))

Krysiuroz witam, dawno już się nie spotkałysmy o tej samej porze ;)))
                              Dzień miałam dzisiaj wyczerpujący i skołowana jestem, tak,że jak palnę coś nie
                              tak to z góry na karb zmęczenia proszę mi policzyć :-)
                              Już nadaję; Myślałam,że się przewrócę jak usłyszałm/tv-polonia/ co Korwin Mike
                              młodzieży o wstapieniu do UE wciskał! To nie do pomyślenia jakich "oświeconych"
                              dopuszczają do głosu!!! Ni mniej ni więcej porównał do wstąpienia do Rzeszy
                              hitlerowskiej,nie wierzyłam własnym uszom!
                              Całe szczęście,że młodzież mamy mądrą- Krysiuroz nasza wiara czyni cuda- i jak
                              się okazuje bardziej przygotowaną i dojrzałą niż wielu "polityków".
                              Mozemy więc mieć nadzieję na lepsze ... tak myślę ...

Ja lubię lekkoatletykę,boksu nie cierpię, mój mąż to ogląda!/chłop ;)/
                              też wolę książkę,dobry film,w tv publicystyka no i wiadomości ;)))
                              Znam się na wszystkim i na niczym ;))) dwa życia trzeba miec aby to wszystko
                              ogarnać he he he.
                              Oj, nie znam się na zakładaniu towarzystw/nigdy do niczego nie należałam/ ale
                              spróbować kiedyś trzeba ;))) nad nazwą tylko popracować musimy ha ha ha
                              Zrobimy to przy kawce na wiklinkach, byłam tam dwa lata temu, to Cię znajdę ;)))
                              pozdr
                              • Gość: parkowy Re: Krysiuroz - żużel IP: 80.48.150.* 10.04.03, 23:23
                                Gość portalu: naata napisał(a):

> No to się rozpisaliście,nie nadążę za tematem ;)))
                                >
                                > Krysiuroz witam, dawno już się nie spotkałysmy o tej samej porze ;)))
                                > Dzień miałam dzisiaj wyczerpujący i skołowana jestem, tak,że jak palnę coś nie
                                > tak to z góry na karb zmęczenia proszę mi policzyć :-)
                                > Już nadaję; Myślałam,że się przewrócę jak usłyszałm/tv-polonia/ co Korwin Mike
                                > młodzieży o wstapieniu do UE wciskał! To nie do pomyślenia jakich "oświeconych"
                                >
                                > dopuszczają do głosu!!! Ni mniej ni więcej porównał do wstąpienia do Rzeszy
                                > hitlerowskiej,nie wierzyłam własnym uszom!
                                Korwin Mike ze swoim UPR został skreślony ze sceny politycznej.Rozmowy z nim zamieszają na zasadzie zapchajdziury i ciekawostki przyrodniczej , nie brałbym tego poważnie.
                                > Całe szczęście,że młodzież mamy mądrą- Krysiuroz nasza wiara czyni cuda- i jak
                                > się okazuje bardziej przygotowaną i dojrzałą niż wielu "polityków".
                                > Mozemy więc mieć nadzieję na lepsze ... tak myślę ...
                                >
                                >
                                > Ja lubię lekkoatletykę,boksu nie cierpię, mój mąż to ogląda!/chłop ;)/
                                Ja toże lubię lekkąatletykę - boksu nie cierpię (no chyba ,że w damskim wykonaniu Agnieszki Rylik :))
                                > też wolę książkę,dobry film,w tv publicystyka no i wiadomości ;)))
                                > Znam się na wszystkim i na niczym ;))) dwa życia trzeba miec aby to wszystko
                                > ogarnać he he he.
                                > Oj, nie znam się na zakładaniu towarzystw/nigdy do niczego nie należałam/ ale
                                > spróbować kiedyś trzeba ;))) nad nazwą tylko popracować musimy ha ha ha
                                > Zrobimy to przy kawce na wiklinkach, byłam tam dwa lata temu, to Cię znajdę ;))
                                > )
                                > pozdr
                                Nie będę dalej komentować postu,podpisuję się pod całością.hej
                                • Gość: naata Re: Krysiuroz - żużel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.03, 00:01
                                  Korwin Mike jako ciekawostka przyrodnicza HA HA HA HA HA HA
                                  A mi właśnie odpowiedniego określenia brakowało , no i jest ;))))
                                  Dobrze mówisz Parkowy, że jest śmieszny ale po co nim młodzież wkurzać?
                                  pozdrawiam
                                • chetor Re: Parkowy 11.04.03, 09:51
                                  Gość portalu: parkowy napisał(a):

> > Ja lubię lekkoatletykę,boksu nie cierpię, mój mąż to ogląda!/chłop ;)/

Kolego Parkowy.
                                  Jestem dość tolerancyjny ale naprawdę się podpisujesz pod tym co napisała
                                  Naata ??? -Twój mąż ogląda boks :-))))))
                                  Chcę tylko wiedzieć co w trawie piszczy :-))))))))

pozdro
                                  • Gość: naata Re: Parkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.03, 11:43
                                    Ojoj ale się narobiło ha ha ha ha ha!
                                    Nieeee , Parkowy pisał, że ma kobiety w domku, ale podejrzewam ,że o boks
                                    chodzi? Eeee z tym idzie żyć ;))))
                                    Pozdrawiam
                                    • Gość: parkowy Re: Parkowy IP: 80.48.150.* 11.04.03, 23:07
                                      Chetor prześmiewco , nie łap mnie za słówka !:-))Boksu nie lubię i już!Lekkoatletykę i owszem , pewnie dlatego że , kiedyś krótko biegałem w Olimpii.Brakuje mi żużlu i tej specyficznej atmosfery,zapachu eteru itp.Mieszkałem pareset metrów w prostej linii od toru.Na derbach byłem raz, w Toruniu pod koniec 70-tych lat i kibicowałem Apatorowi.
                                      Męża nie mam w domu (ha ha to Ci się udało :)),jedynymi facetami oprócz mnie są dwa koty (syn już wyfrunął z gniazda rodzinnego).
                                      pzdr
                                      • Gość: naata Re: Parkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.03, 23:41
                                        Jestem chyba najmniej sportowa spośród Was :(((
                                        Raz w życiu byłam na żużlu, raz na meczu bokserskim , strzelałam trochę na
                                        Zawiszy w Byd. Chodziłam za to na pływalnie , do dzisiaj /choć
                                        nieregularnie/lubię popływać...
                                        no to spływam ;)))
                                        • Gość: parkowy Re: Parkowy IP: 80.48.150.* 11.04.03, 23:47
                                          Pływanie - świetna rzecz ale jachcikiem po jeziorze Dąbskim lud Roztoce Odrzańskiej ;))Wiatr,łopot żagli podczas sztilu,partyjka brydża pod pokładem,ognisko na brzegu to jest sport! :))
                                          • Gość: naata Re: Parkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.03, 00:06
                                            Gość portalu: parkowy napisał(a):

> Pływanie - świetna rzecz ale jachcikiem po jeziorze Dąbskim lud Roztoce
                                            Odrzańs
                                            > kiej ;))Wiatr,łopot żagli podczas sztilu,partyjka brydża pod pokładem,ognisko
                                            n
                                            > a brzegu to jest sport! :))

Noooo....... tak by mi się też podobało. Eeeee ja tam tylko kajakiem ;)))))
                                            • Gość: parkowy Re: Parkowy IP: 80.48.150.* 12.04.03, 00:11
                                              Kajakiem po torze wodnym Szczecin - Świnoujście morze być niebezpiecznie,no chyba że się jest Dobą (słyszałaś o nim?)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka