Dodaj do ulubionych

A propos najtańszego internetu

20.01.07, 23:35
Przekopiowałem pozostałe posty, z wyjątkiem pierwszego komercyjnego. Dziwne
jest dla mnie, że Matematołek podjął dyskusje z nielegalnym(ogłoszeniowym) postem
Reszta jest poniżej.

• Re: Najtanszy internet w Grudziądzu!Sprawdz!
matematolek 20.01.07, 11:25 + odpowiedz

Też polecam ten manewr, zwłaszcza tym, którzy mają umowę podpisaną w oparciu o
wcześniejszy cennik. Ja mam neostradę 512 z limitem transferu 15 GB za 92 zł na
miesiąc. Próbowałem dogadać się z TP, ale tam są sztywne betony, którzy nie
uznają negocjacji, wolą tracić klientów. Pamiętajcie, że wymówienie trzeba
złożyć do dnia 14 lutego, bo tylko wtedy TP nie ma prawa do roszczeń
odszkodowawczych. Wystarczy złożyć takie pismo:

REZYGNACJA Z USŁUGI NEOSTRADA TP

W związku z brakiem akceptacji zmienionego regulaminu świadczenia
usługi, zgłaszam rezygnację z usługi neostrada tp. W uzasadnieniu powołuję się
na art. 59 ustawy Prawo Telekomunikacyjne.

Pozdrawiam - matematolek
Obserwuj wątek
    • misshka Re: A propos najtańszego internetu 21.01.07, 06:40
      Oj znowu dostało się opiekunowi, tym razem słusznie. Jest chyba bez formy, za
      mało roweru?. Powiedzcie o co chodzi z tą neostrada. Mnie operator o niczym nie
      powiadomił i może dlatego się nie przejmuję. Słyszałem, że niektórzy klienci
      dostali niezrozumiałe pismo. Ktoś wyjaśniał - nowe warunki cenowe dotyczą tylko
      tych, którzy zrezygnują z gadanego telefonu, bo chcą mieć tylko internet.
      Matematolku, dlaczego płacisz tak dużo za predkość 500. Ode mnie chcieli 33 a
      potem 66zl brutto. Czy to chodzi o to, że Ciebie "starego" klienta traktują
      gorzej niż tych nowo nabytych klientów, bo masz dawno zawartą umowę?
      Nieprzyjęcie nowych warunków jest świetną okazją na rozstanie. Mogą jednak
      wprowadzić bacika gdybyś chciał do nich wrócić - nasza nowa bardzo atrakcyjna
      oferta jest tylko dla tych, którzy nigdy nie mieli neostrady. Bo to jest beton,
      co nie ma klientów tylko petentów. Odsetki dowalają już za jeden dzień
      spóźnienia z opłatą. W Duzym Fromacie była rozmowa z Panią Prezes Urzedu
      Regulacji Telekomunikacji: klienci jej podpowiedzieli jak im się do skóry
      dobrać. Od bardzo dawna można czasowo zawiesić korzystanie z telefonu, dostaje
      się ulgę w opłacie, płaci się niewielką część abonamentu - jest to koszt
      utrzymania łącza. Pani Prezes porównała to z obecną propozycją taryfową za
      utrzymanie łącza w nowym regulaminie. Kara ma być maxymalna na jaka zezwala
      ustawa. Tyle, że czy zapłacą?
      A ten grudziądzki konkurent to wcale nie takie "mniodzio". Jak tylko internet
      to też dużo droższy niż internet z gadanym telefonem.
      • matematolek Re: A propos najtańszego internetu 23.01.07, 22:09
        Wybaczcie, ale jestem trochę innego zdania. Może rzeczywiście jestem niekumaty,
        albo mam po prostu inny tok myślenia. Skasowany post uważam za wskazanie drogi
        na ucieczkę neostrady. Takich ludzi jak ja, którzy podpisali umowę na rok, dwa
        lub trzy, aby było taniej, jest sporo. Rzecz w tym, że płacą drogo, umowa
        podpisana jest jeszcze na długo, a żadnej promocji TP dać im nie chce, bo po co
        brać mniej, skoro można więcej. A Internet przecież tanieje... Ponieważ TP
        została zobowiązana do poinformowania klientów o możliwości wymówienia umowy
        bez żadnych konsekwencji w terminie 15.01-14.02.2007, to cwany monopolista
        wysmażył niejasne pismo, które rozesłał swoim klientom w nadziei, że prawie
        nikt tego nie zauważy. Przypominam, że TP, to firma należąca do francuzów, a
        łącza nie są ich własnością. Mimo tego w chamski sposób blokują innych
        operatorów nie zważając na nakładane na nich kary.
        Od lutego wchodzi na rynek nowa usługa Netii - Net24 na łączach
        telekomunikacji. Oto korzyści: cena znacznie niższa dla klientów w umowie na
        starym cenniku (będę miał 2 razy szybciej i jednocześnie prawie 2 razy taniej)
        i nieco taniej dla nowych klientów, Brak limitu transferu!!!, usługa na tym
        samym sprzęcie i łączach, nie trzeba też rezygnować z telefonu w TP. Dla
        bardziej zainteresowanych polecam ten artykuł --->
        nt.interia.pl/szukaj/news/netia-zabierze-klientow-neostradzie,860006
        Wracając do skasowanego wpisu, nadal uważam, że był wskazówką, a nie reklmą.
        Był wskazówką dla osób mających dość monopolistycznych praktyk TP i drogiego
        Internetu oraz chcących zamienić neostradę na coś innego, tańszego. Czy jeśli
        będzie jakaś fajna promocja w markecie albo możliwość kupna tańszego prądu lub
        kablówki, to nie wolno mi o tym napisać? Zapewniam, że mam żadnych udziałów w
        elektrowni czy kablowej TV ;-))

Serdecznie pozdrawiam - matematolek

Ps. Fakt, w styczniu przejechałem dopiero zaledwie 215 km....
        • chetor Re: A propos najtańszego internetu 24.01.07, 07:19
          Pozostaję przy swoim i zasadach forum - zero ogłoszeń, tym bardziej komercyjnych.

Przedstawiciel Netii napisał:
          "...jeśli ktoś jest zainteresowany moze sie ze mną kontaktować na maila bądź
          tel.xxxxxxxxx w celu uzyskania większej ilości informacji i zawarcia umowy!
          Klient nie musi nic załatwiać wszystko robi doradca klienta. (Grudziądz i
          okolice)...."

To nie była tylko dyskusja o możliwościach tańszego netu.
          Chetor
          • matematolek Re: A propos najtańszego internetu 24.01.07, 13:00
            Ok, pamiętam. Rzeczywiście umknęło mi kilka szczegółów. Przyznaję Wam rację.
            Moją czujność uśpiła chyba wściekłość na TP i wielka chęć zmiany operatora, bo
            nie zauważyłem, że był to wpis przedstawiciela handlowego. Niemniej jednak
            uważam ten temat za potrzebny, ale w formie informacyjnej, czyli takiej, jaką
            obecnie uczynił ją chetor.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka