Dodaj do ulubionych

ostatni raz o Iraku

IP: 80.48.150.* 12.04.03, 00:04
Chyba za bardzo przejąłem się tą wojną w Iraku.Śledziłem relacje z różnych stacji i po zdobyciu stolicy odetchąłem z ulgą.Szokują mnie natomiast relacje rozmó z mieszkańcami krajów arabskich.Okazuje się że,wszyscy oglądali jako jedyną słuszną stację iracką i teraz są sami w szoku.Ostatni bastion obrony tyrana okazał się pustosłowiem.Nie widzieli przekazu CNN ,kiedy iracki minister informacji przekonywał dziennikarzy o całkowitym rozbiciu agresora podczs gdy kamery pokazywały czołgi amerykańskie za jego plecami.Gdzie ta osławiona Gwardia Prezydencka ?Broniły się jedynie oddziały fanatyków przybyłych z innych krajów...
Obecnie przeraża mnie fala masowych grabieży.
pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: naata Re: ostatni raz o Iraku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.03, 00:34
      Pamiętasz Parkowy na poczatku mówiłeś na którym miejscu jest tam kobieta....
      Obrazki są przerażjące,rozumie,że byli biedni, gnębieni i nienawiść dała swoje
      ujście ... ale czy ktoś przy odrobinie mózgu okrada/niszczy/ szpitale, muzea...
      albo to saddamiści, albo propaganda, wierzyć się nie chce,że sami sobie krzywdę
      robią...
      Będę podziwiać odwagę tych , którzy tam bez giwery pojadą i że w ogóle pojadą.

Parkowy my musimy się nauczyć być kolonistami, może Francja da nam jakieś
      wskazówki.... ha ha ha
      Powiedz jakie to wszystko zakłamane ... no cóż KASA, ciekawa jestem jak
      oni/trójca/przełknęli temat: Juesej,Anglia,Canada i POLSKA ???

Zobaczymy co będzie dalej ...
      pozdr
      • Gość: parkowy Re: ostatni raz o Iraku IP: 80.48.150.* 12.04.03, 12:46
        W krórymś wątku pytałem o wasze zdanie na temat Unii,w świetle ostatnich wydarzeń teoretycznie rola Polski wzrosła.Trójca ratuje się przed błamażem,
        albo okryje się większym po kontrspotkaniu czwórki (z Australią nie Kanadą).Starokoloniale nawyki Francji może będą utemperowane.
        pzdr
        • Gość: naata Re: ostatni raz o Iraku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.03, 13:07
          No witam , witam , spodziewałam się , że Chetor będzie pierwszy i Krysiaroz ;)))

Parkowy ja już gdzieś pisałam , ja jestem za wstąpieniem do UE.
          Znam i wiem jakie możliwości mają tam przede wszystkim MŁODZI !
          Nie mogę zrozumieć argumentów kontra Unii, choć niektóre wydawałoby się są
          sensowne,jednak to tylko politykierstwo wiecznie niezadowolonych krzykaczy !
          A to jak będą nas tam widzieć to już zależy tylko od nas. Jeżeli sami nie
          umiemy się dogadać to kto dogada się z nami? Dużo jeszcze do zrobienia, mnie
          osobiście napawa optymizmem postawa młodzieży i na nią stawiam!
          Moje zdanie już znasz a Twoje ?
          pozdr
          • Gość: parkowy Re: ostatni raz o Iraku IP: 80.48.150.* 12.04.03, 23:20
            Jak najbardziej za!Zaniepokoiło mnie jednak stanowisko Francji i Niemiec.Otóż w tym roku czeka kraje piętnastki podjęcie kilku znaczących decyzji , które mogą być nie po myśli nowych kandydatów.Wymienione kraje chciały aby kandydaci nie mieli prawa oddać pełnoprawnego głosu.Innymi słowy decyzje podjęte teraz miałyby obowiązywać również nas,lecz nie moglibyśmy się sprzeciwić.Poza tym na mocy dwustronnego porozumienia Niemcy i Fracja chciałyby pełnić dominującą rolę w roszerzonej Unii.Tym samym Polska i inne kraje kandydackie znalazłyby sie w kręgu krajów drugiej kategorii.
            Dlatego pisząc wcześniejszy post mam nadzieję ,że spotkanie USA,W.Brytanii,Australii i Polski stworzy nową perspektywę dla naszego kraju.
            pzdr
            • Gość: naata Re: ostatni raz o Iraku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.03, 18:03
              Słuszne obawy, jednak mam przeczucie /może mylne/, że kończy się przewodnia
              rola tych państw, Niemcy mają coraz gorzej a Schröder jest już prawie na
              wylocie.Francuskie, co wszyscy wiedzą , dobre jest wino, moda i parę rzeczy
              jeszcze ...;)))
              Nie wiem jak to dalej będzie, nie wszyscy będą się zgadzać z Francją i Niemcami.
              Myślę,że Unia może istnieć jedynie na zasadzie równoprawnego partnerstwa.
              Wiesz parkowy jak to jest , nikt nie lubi mądrzejszych od siebie ;)))
              Zobaczymy co będzie ...
              • Gość: Krysiaroz Re: ostatni raz o Iraku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.03, 09:56
                A ja przez ten weekend oslablam no i mam ciut zajec nie tylko przedswiatecznych
                i nie jestem aktywna ale pozdrawiam
                • Gość: naata Re: ostatni raz o Iraku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.03, 23:23
                  Krysiuroz ,życzę kondycji nie tylko do forum ;))) Pozdrawiam
                  • Gość: parkowy Re: ostatni raz o Iraku IP: 80.48.150.* 15.04.03, 23:34
                    ja również droga Krysiuroz życzę przezwyciężenia wikendowej niemocy. trzymaj się zdrowo
                    pzdr
                    • Gość: Krysiaroz Re: ostatni raz o Iraku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.03, 10:30
                      No nie jest tak zle ale dzieki za troske. Jednak Iraku nie pojade odbudowywac
                      zadnych oszczepow nie produkuje hehehehe
                      • Gość: naata Re: ostatni raz o Iraku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.03, 21:08
                        Ja też nie, tam jest za gorąco !!!
                        ;)))
                      • Gość: Krysiaroz Re: ostatni raz o Iraku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.04.03, 13:23
                        No ale cos z tym Irakiem trzeba zrobic ja nic nie wiem przez trzy dni zadnej
                        telewizji zadnego radia tylko cisza lesna ptaszki i ciut wiaterku i teraz nic
                        nie wiem, kurcze ale mi z tym dobrze.
                        • Gość: naata Re: ostatni raz o Iraku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.03, 14:38
                          Gość portalu: Krysiaroz napisał(a):

> No ale cos z tym Irakiem trzeba zrobic ja nic nie wiem przez trzy dni zadnej
                          > telewizji zadnego radia tylko cisza lesna ptaszki i ciut wiaterku i teraz nic
                          > nie wiem, kurcze ale mi z tym dobrze.

Krysiuroz nic straconego, wykorzystaj jeszcze błogi stan poświąteczny,niech
                          szumy komunikacyjne dotrą jak najpóźniej ;)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka