Dodaj do ulubionych

Parkowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.proxy.aol.com 31.07.03, 05:13
Toc sie chlopiei ustawil!!!! do miasta sie wyjechalo, na parkowa posadke, a o
wiechu ,brachu starym zapomnialo!!
Jak ci tam tak dobrze ,to ci humor popsuje. Oddaj chamie te trzy kanki po
mleku cos pozyczyl pod mleczarnia i te brony bo czs ruszac w pole ,a tu nie
ma czym bronowac.Co mam moja stara zaprzegnac w pole? mam nadzieje ze to co
pozyczyles oddasz . no i podeslis swojego byczka bo mnie krowy do ksiezyca
wyja.
Obserwuj wątek
    • Gość: naata Re: Parkowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.03, 09:37
      O kurcze WIECHU, wpadłeś tu, jak do stajni!
      Co ty tam w tym "com - ie" inseminatora nie masz? To nie to co u nas ...
      "każdy rolnik postępowy sam ..." itd. "uśmicham siem" ;-)

• Gość: parkowy Re: Parkowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.48.150.* 31.07.03, 12:44
      Gość portalu: wieslaw napisał(a):

> Toc sie chlopiei ustawil!!!! do miasta sie wyjechalo, na parkowa posadke, a o
      > wiechu ,brachu starym zapomnialo!!
      > Jak ci tam tak dobrze ,to ci humor popsuje. Oddaj chamie te trzy kanki po
      > mleku cos pozyczyl pod mleczarnia i te brony bo czs ruszac w pole ,a tu nie
      > ma czym bronowac.Co mam moja stara zaprzegnac w pole? mam nadzieje ze to co
      > pozyczyles oddasz . no i podeslis swojego byczka bo mnie krowy do ksiezyca
      > wyja.
      ---------------------------------------------------------------------------
      Wiecho,cosik ci się pokrzaniło!!! Jakeśmy sie łostatnio widzieli,to kanki
      wisiały na sztachetach,a krowe akurat przepijałeś.Załapałem sie na ostanie
      półlitra!O bronie lepiej nie wspominaj - jakiem ją wyciągnnoł z pleców,
      powiesiłem na ściane w charakterze słomianki,coby przypominała naszo przyjaźń.
      Mówiłem,wyjmij te słome z cholew i jadź ze mno na te posadki.
      pzdr
      • Gość: krysiaroz Re: Parkowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 31.07.03, 21:57
        A gdzie ten zabladzil.........?
        • Gość: naata Re: Parkowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.03, 00:14
          Czy ja wiem , czy on zabłądził???? :))
    • Gość: wiesio Re: Parkowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 01.08.03, 03:49
      a to sie na swiecie porobilo!! Gdzie by pomyslec zeby baby siem do chlopsliej
      polityki wtrancaly!!
      Parkowy zawsze miol babow wieniec kolo siebie,ale za ladwokatow ich nie uzywal!
      Zrobil swoje gdzies na sianie psy krasuli jakiejs , zabral wianek jednej z
      drugom i wincej o zdanie nie pytol.
      A tu pats - jedna drugom w tym miescie przekrzykuje !!!!!!
      Wracaj stary na nasz wilidz,stara kluskow naszykuje a ja skoce do nocnika po
      gorzaleczke,stare czasy powspominamy , a tem helciem od nowakow , com jom razem
      w krzokach przy plebani obracali, w szczegolnosci.
      pozdrowienia od farmera.
      • Gość: to jo! łod nasych Re: Parkowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.03, 09:16
        Ceść Wiechu!
        Jako ześ juz przysed do nos
        to zebuj te walunki coby nom chałupy gnojem nie utytłać,
        A weś sie trochu łogarnij i perfumy uzyj,
        coby somsiady nie myślały, ze nom sie łobora rozwarła.
        Godos co tera baby za adwokatów robiom, a jo ci powiadom
        ze jesce gozej, łone tera se krawatki jak chłopy kupujom
        i w remizie srazakom zyć nie dajom, a niech któren im podskocy
        to łowsem w ślipia sypiom a i kuń nima co do gadania.
        Casy siem zmieniły i Parkowy tyz nie ten sam,
        Ty go kluskami i gozałkom nie scuj, bo łon tera absynty i
        łiski spijo, jak na saluny psystało a my jako cłonkinie pozor dajem
        coby sie gdzie indziej nie łonacył.
        Te helcie sam se łonoc ino zpytoj psedtym babe swojom
        albo lepij ksindza cy wolno jest jesce.
        A jak na drugi roz psyjdzies to zapukoj i pochwaluny powidz
        co by my wiedzieli ześ jus cywilizowany i
        nijakiego wstytu nie mieli przed nasymi z łunii.
        Pokłuń siem łod nos swoji marynie i niech
        cie łodwiecny drogom cnoty prowadzi( nie psesadzej z tymi łowcami), amen.

PS... te banki coześ psepil na pustynia my wysłali,
        tero my byndziem importery, nooo to cymaj sie jako!
        • parkowy Re: Parkowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.08.03, 22:59
          Widzisz Wiecho,mówiłem tyle razy,wyjadż ze mną do miastowych.Tera ty musisz
          męczyć sie ze staro,a jak jak jakieś panisko mam na podłorędziu bab całe stadko.
          Boje sie troche przyjechać do ciebie,bo znowu jak padniesz po jednej półówce,twoja stara wlezie mi do wyra.Troche też odzwyczaiłem sie od tej twojej krzakówy
          tera ino łyskacze pije.A pozdrów odemnie ksiendza plebana,dobre wińsko miał
          stary rozpustnik.
          • Gość: naata Re: ??????????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.03, 09:24
            "Wycieczka" w nieznane????? z nieznanym?
            • Gość: parkowy Re: ??????????????????????????? IP: 80.48.150.* 02.08.03, 22:45
              No comments.;))
              • Gość: krysiaroz Re: ??????????????????????????? IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 02.08.03, 23:42
                No wiec nie komentuje, ale i tak sie usmialam. Czasem dobrze jak ktos na
                chwilke zabladzi, ale potem niech znika tam, gdzie jego miejsce.
                • Gość: naata Re: ??????????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.03, 10:24
                  Eeeee jaja robi sobie z nas i tyle! ale może, wolno mu, no nie? Pośmiać tyż się
                  należy, a co he he he he
                  • parkowy Re: ??????????????????????????? 03.08.03, 18:01
                    Wszystko fajnie,ino dlaczego mojego koleżki nie widać?:))
                    • Gość: naata Re: ??????????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.03, 18:23
                      jezdem :))) przeca ...
                    • naata Re: ??????????????????????????? 03.08.03, 18:58
                      parkowy napisał:

> Wszystko fajnie,ino dlaczego mojego koleżki nie widać?:))

Czy Ty Parkowy nie tęsknisz przypadkiem za to helcio ??? ;-)))
                      • Gość: krysiaroz Re: ??????????????????????????? IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 03.08.03, 20:48
                        Teskni, teskni ale za nami, i jak przyjdzie jego pora to sie odezwie. Na nim
                        mozna polegac, tylko musi miec czas.
                        • Gość: naata Re: ??????????????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.03, 00:16
                          Krysiuroz nie tak głośno bo jak Wiechu zwącha? To znowu da nam WTRANCANIE :)))
                          się do polytyki i chłopów! Zauważ, że on uczulon wielce na naszego Parkosia?
                          Ki diabeł??????
                          ;-)))
    • Gość: wiechu:-) Re: Parkowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 04.08.03, 04:13
      Jetsem jestem ino ze staro na weselichu sie bawilim. Browar za browarem,jakies
      tam zagramaniczne wynalazki co wodka nazywali ,ale gdzie temu trunkowi , co
      myszami smakowal do naszej polskiej gorzalki,przechylalim , i tancowalim jak
      didzej kazol.Ino dziwne zachowania majo nasi przyjaciele bo weselo sie tylko do
      10 po morningu. I tak sie ze starom ubawilim,ale gdziez temu do naszych
      weselisk !!!!
      Z parkowym to jak corkem jego za jozka spod remizy zamaz wydawalim ,to sie trzy
      dni bawilim !!!!!!
      A pamietasz stary , jak to Heniek rozrabiaka starom mojom po stodole gonil ??
      i jak trzymoles mnie za chabety,zebym Henia sztachetom w leb nie zdzielil??
      to byly czasy!!! i spac mozna bylo gdzie czlek padnie,a nie tak jak wczoraj z
      lbem sponiewieranym wracac do domu.No wiec ,starom moja po zabawie do furmany
      wrzucam , sam sponiewierany jadem roltem ,a tu patrzem dyskoteka za mna.A ze
      skory do zabawy,na pobocze zjezdzam , z furmany probuje sie zgramolic , a tu z
      dyskoteki kop wysiada .Funcom daje po slepiach i o lajsens sie pyta.Ja o
      dyskoteke zagaduje , ze sie pobawic chcem, a on cos,ze dont understent.Starom
      mi z furmany sciaga i wola na tyl.Juzem sie zezlil ,jusz chcem tulipana robic
      bom zabral dwie flaszki tej myszowy,starej honor rat6owac , a ona wraca i
      mowi ,ze lajtow bryka nie ma nad rejestracjom.To wsiadam i do dom jedziem .Dosc
      tych przygod w chameryce .
      I takem se pomyslal ,jak na starom czekalem ,ze gdyby mi sie z kopem puscila ,i
      gdyby sie drogi nasze z oparkowym nie rozejszli,to my bym juz wiedzieli ,co z
      tym chamem zrobic.
      I piszem parkowy do ciebie,swiata juz troche widziales , zycie poznales , ale
      pewno i wiesz, ze wszedzie dobrze ,ale w domu najlepiej.i siedzem teraz na
      sienniku, i pracujem nad tom myszowom,i tak myslem , ze drugom flachem to muy
      razem przechylim.Wracaj brachu , juz ci nawet te brony przepuszczem.

Pzdrowienia dlas tej twojej swity licznej.
      • Gość: parkowy Wiechuu !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.51.242.* 04.08.03, 16:07
        Witaj Wiechu!
        Jużem myślał,co żeś on mnie zapomiał.Nie ma nic lepszego niż wspominki!
        Pamientam dawne weseliska,łoj pamientam.Nigdy nie wiedziałem,czy wokół domu
        weselnego som sztachety,czy nie ma.Trza było nasampierw zrobić rozeznanie.
        To mała niedogodność w porównaniu z tym co było później.Zabawa na całego,
        jakieś dziady północy i łoczepiny.Właśnie wtedy ,gdy Ziutek sie chajtał z Zochą,
        rzucił do kawalerów jakomś muszkom.Leciała cholera prost na mnie!Zdonżyłem
        odskoczyć w ostatniej chwili...Wcześniej wianek złapała ta stara panna,Brońcia.
        Miałbym wtedy przechlapane.:)A tak,pamiętasz,poszlim razem za stodołe,bo nerwy
        mnie wzieli i pocieszylim się niejedną flaszką krzakówy.łojciec Ziutka pendził
        te krzakówe cały miesiąc,a potrafił dobrą zrobić!
        Padł człowiek tam gdzie kończył sie film i było fajnie.Ino na drugi dzień stara
        latała mnie szukać.Ile razy ten mo gajerek był łatany przez te imprezy - nie
        pamiętam.Teraz chowam go w szafie jak jakoś relikwie,albo mundur weterana i
        pokazuje swoim dzieciakom ,jak to kiedyś bywało.
        Tak wspominam,to łezka sie kręci i mocne postanowienie:musiem sie spotkać,tym
        bardziej ,że nie będę musiałCi tej brony łoddawać,bo sie do niej troche
        przywiązałem.Z tem braterskim pozdrowieniem kończe i pozdrawiam
        parkowy
        • Gość: naata Re: Wiechuu !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.03, 23:37
          Mam dwie wersje... jedna gorsza od drugiej :))
          • Gość: wiesiu:-) Re: Wiechuu !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 05.08.03, 03:17
            ale o co chodzi??????
            • Gość: To jo! łod nasych Re: Wiechuu !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.03, 08:58
              No wicie ????
              Jesce sie pytocie łoco chodzi?
              A dyć zadna wasa wersjo nieje prawdziwo, jak mi Jóska łojciyc łopowiadoł, to
              niii tak było! Juz na zakryncie psed stodolo wos zobocył na tym wozie
              drabiniostym co pospołu z Wiechem i wasaymi babami jechaliśta na to wesele!
              Jak łun sie wtedy psejoł i chibko ku wos polecioł,zaros tys wos tam wykierowoł
              coby Wos te miastowe nie łoglundali.Toć łon wiedzioł ze jego ziynć mocno jeno
              zakochany bo inakszy by widzioł ze prostolinijnośc z prostactwym sie mu
              pomyliły. No to tyz wzion wos sybko i siwucho uracył, baby wase se mkanicur i
              coafiur poprawili i wos tys ostawili, bo tam duzo miastowych solo bylo. Jo! ale
              wyśta nawet nie widzieli bo ino ta siwucha wos carowała. Nie widzieliśta tyż ze
              płot koło dumu byl jus dziurawy i stachyty to se sam Józek schowoł zeby mu
              gości niespodzianki nie roboli. Nie dziwia sie tyz ze nic nie pamientota!
              Ciengiem jeno ło boronie i ło stachecie, a ło łorcyku co to za bumeranga robjuł?
              Albo tysz o nasym narodowym sirpie co go nawet do holiłudu posłali? Choć tam
              akurot nikt nim flaszek nie łotwiroł. A co nie pamientata jak heńka łormowca
              zesta z to staro panno Bronio zenili? A kto go wtedy to koso błogoslawinstwem
              znacył? Hyy?? do teroz chłopok psyznać sie nie moze ani do Wos ani do mundurku,
              a jak ktoś pyto łota szrama pod łokiem i na plycach to zgodnie z Bronko krzyco
              ze na Florydzie z rekinem sie spotkoli! Jo jo!!! Z Bronko! Ty Parkowy zamiast
              Bronie posłes co innego łobłaskawioć! To ftedy te dziury musioles se narobic w
              tym mundurku świontecnym, a Wiechu calkiem niepsytomny jedno miastowo ze swojo
              marynio se pomylił, jeno ta jego nie tako gupio a ze ładno było to se wsystkie
              miastowe za niom ślipiamy wodziły. No i tyn Zenek z Chicago zaprosynie psysloł!
              Tak to widzita chłopoki po świcie wos porozzucało, łod pługów łoderwało i całe
              scyńscie! Łojciec Jóska juz ni pyndzi, sie niłopłaco! No ale w razie cego
              aparatura sie jesce uchowała i co ni daj boze podwyzkow zawsze moze sie potem
              pare grosy do ty renty dorobić.Tak dobze ześta wyjechali bo i na polu roboty
              tyz nimo! Łowsiak grunta psejoł na jakiejś woodstocki cy cóś? ale wom nie powim
              bom blizy nie poinformowana! Jedno wom jeno powim ze ludziska siem takie tera
              porobili ze strach! Jak zes Parkowy nie oddoł tych baniek jesce to mozes na
              taki specjalny liscie wisic jako dluznik, i nikt tedy ći we wsi na jabola nie
              do! Bendzies jako carna łowca. ale nie psejmuj sie bo tych łowieckow wincy jak
              na reglu byndzie. Psydołby sie jaki podział na lowiecki i barany i jesce tryki,
              co by my wsyscy wiedzieli WHO is WHO i gdzie te zboze?
              No to styknie na dzisioj, ida bo mi młódźka dre siem zeby jo na pastwisku
              psepalować. No to cymojta sie chłopoki!
              To jo!

• Gość: naata Re: Wiechuu !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.03, 10:14
                Nowi "Sami Swoi"???? coś kiepsko to wyglada, jakaś dziwna wersja...
                "Wiecha" już nie będzie :-)
                • Gość: parkowy Re: Wiechuu !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.48.150.* 05.08.03, 14:56
                  Jak to Wiecha nie będzie?Przecie to mój jedyny znajomy z samej CHameryki.
                  On jest i będzie!A jak wróci,pójdziemy na browara i wtedy wszystkim kopary
                  opadną.:))
                  • Gość: krysiaroz Re: Wiechuu !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 05.08.03, 15:07
                    Parkosiu to Ty nie wiesz o ktorym Wiechu Naata pisze ech pomysl.
                    • Gość: naata Re: Wiechuu !!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.03, 17:29
                      Parkowy by nie wiedział??? Eeeeee
                      Ale ja nie wiedziałam, że masz Parkoś brata w Chameryce, ciekawe wspomnienia :)
    • Gość: krysiaroz Re: Parkowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 08.08.03, 10:54
      Parkowy? gdzie sie zawieruszyles???????
      • Gość: naata Re: Parkowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.03, 11:17
        kontempluje swoje szczęcie
        • Gość: parkowy Re: Parkowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.48.150.* 08.08.03, 20:40
          Znów mi dołożyła.Czekam cierpliwie na koleżkę.Pewnie przeczytał Wasze posty
          i nie odezwie się.:( Wiecho,kurcze co z Tobą ? :)))
          • Gość: stara wiecha Re: Parkowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.proxy.aol.com 11.08.03, 21:28
            no wlasnie, co sie z mezem stalo? w rozpacz wpadl biedaczyna po wspominkach, co
            je na forumie publikujecie i te myszowe z wesela przemyconom caly likend
            okupuje! a ja chlopu gadom - wez sie wiechu za siebie, na ludzi moze wyjdziesz,
            nigdy na to za pozno. patrzaj, parkowy, cos go zawsze za chlopie nieporadne
            takie uwazal, teraz w miescie na posadzie godnej. skoncz chamie z ta gorzalom,
            a i z ciebie cos bedzie. i tak jak parkowy piwa za trunek godny uwazaj.
            a ten jak ryknie na te slowa, ze sie mniue w glowie przewraca, ze na ojcowiznie
            siedziec po koniec dni bedzie, jak skocy po butle i przechylac zacznie.. oj
            dolo moja, dolo. i tylem chama widziala.
            somsiady powiadeaja, ze w niedziele krencil siem przy plebanji, ze wyglondal
            jak nieboskie stworzenie, a i mnie sie przywidzi nie raz , nie dwa, ze
            wieczorem do okna ktos podchodzi i tem waszom piosenkem, co jom libujonc
            spiewalista, nuci gdzies na dworZe.
            cos mnie siem widzi, ze chlop moj, jak zawsze nieugiety, znowu do blendu
            przyznac siem nie moze i wstyd mu ze kompanjego najdrozszy w swiat pojechal.
            • Gość: naata Re: Parkowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 22:02
              no a co z brono i inseminatorem?
              • Gość: krysiaroz Re: Parkowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 11.08.03, 22:22
                Zabral ze soba.
                • Gość: naata Re: Parkowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 22:32
                  aaaa.... no i wszystko jasne.
                  • Gość: parkowy Re: Parkowy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 80.48.150.* 12.08.03, 21:13
                    Mania,nie możesz ty chłopa niańczyć do końca swoich dni.Mnie też troche wzieło,rozkleiłem sie,ale zara browara w łape i dalej świentować to nasze spotkanie
                    na necie.Śpiewałem potem te nasze kawałki,ino mój pies,psia jucha,zaczoł
                    śpiewać ze mno i granda sie zrobiła.Stara mówi,uspokój sie ,a on nic.Wzieła
                    smycz,azor w nogi,ja nie zdążyłem...Mam tera pienknom blizne na krzyżu.Mania,
                    Wiechowi daj spokój!Przemyśli se wszystko i wróci,przecie nie raz tak bywało.
                    Ino potem niech na plebanii dobrodziejowi wszystko wyśpiewa i bedzie very O.K.
                    Kup mu czasem jakieś łyskacze,niech chłopina sie od chamia.Od tej berberuchy,
                    nos mu zacznie świecić w ciemności.Ściskam mocno.
                    parkowy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka