Dodaj do ulubionych

Sprawdzone 'budget-hotele' - Delhi, Agra, Jaipur..

03.07.07, 14:17
Jodhpur, Bombaj, Goa ..

Mam cichą nadzieję,że podrzucicie jakieś sprawdzone namiary na noclegi w tych
miejscach - po lekturze recenzji na stronach typu Tripadvisor lekko się
podłamałam..
Czy to naprawdę taka sztuka znaleźć czysty (!!) hotel z działającą
klimatyzacją, bez 'złotych klamek', ale nie odrzucający na pierwszy (nie
mówiąc o dalszych ;) rzut oka ?
Nie szukam najtańszych przybytków, raczej odpowiednika europejskich ** - czy
to wykonalne? ;)
Pozdrawiam!
Obserwuj wątek
    • konstancja16 Re: Sprawdzone 'budget-hotele' - Delhi, Agra, Jai 03.07.07, 14:37
      dolaczam sie do pytania.

wyruszam w sierpniu, zaopatrzona w LP oczywiscie, ale niekiedy knajpy i hotele
      polecane przez ten przewodnik maja to do siebie, ze jada na opinii i przestaja
      sie starac. w rezultacie podupadaja z czasem, a powstaja fajne nowe, ktore
      jeszcze nie trafily do przewodnikow. chetnie zanotuje
      wszystkie 'nieprzewodnikowe' namiary, polnoc Indii.
      • oio Re: Sprawdzone 'budget-hotele' - Delhi, Agra, Jai 07.07.07, 19:28
        W Bombaju nocowalem za taka kase, ze az wstyd sie przyznac ;>
        Ale na Goa moge polecic kilka miejsc:

Hotel Colmar Beach Resort
        Colva, Goa
        800 RS (55 pln) za dwojke z klimatyzacja, telewizorem i widokiem na basen.
        Lazienka "taka sobie". Papier toaletowy w cenie ;) Bezposrednio przy plazy Colva.
        Ogolnie: miejscowka raczej dla miejscowych chociaz droga.

Hotel Sea View Cottages
        Baga obok Calangute, Goa
        Wizytowke maja fajna: "Just 50 mtrs, from the sea", "a paradise with exotic
        luxury and modern amenities, luxurious a/c" blablabla, to samo na stronce:
        www.seaviewcottagesgoa.com
        Bylismy tam 3 noce. Poczatkowa cene z kosmosu (juz nawet nie pamietam: 1500 RS?)
        stargowalismy do 700 RS (a to tylko dlatego, ze po uslyszeniu ceny stwierdzilem
        ze trzeba stamtad spadac) za dwojke. Hotel z luksusami, pelen zachodnich
        turystow, ale w sumie - TV dzialal jak chcial a za sciana przez cala noc gadali
        miejscowi. Do tego sama plaza... jak w Miedzyzdrojach. Nie polecam :/

Anjuna Beach Resort
        Anjuna
        Najlepsze (i najtansze) miejsce na jakie trafilismy. 500 RS (35 pln) za dwojke.
        Duze, ladne pokoje (widac, ze nowy budynek), bez TV, bez klimy za to z fajna
        lazienka. Niestety w pewnej odleglosci od plazy. Malo turystow, raczej na
        uboczu. Fajna miejscowka.
        • konzi Re: Sprawdzone 'budget-hotele' - Delhi, Agra, Jai 07.07.07, 22:13
          500-800 Rs za dwojke to nie budget hotel, ale medium...
          • oio Re: Sprawdzone 'budget-hotele' - Delhi, Agra, Jai 08.07.07, 01:07
            Pokaz wiec prosze "budget hotel" z dzialajaca klimatyzacja :)
            • konstancja16 Re: Sprawdzone 'budget-hotele' - Delhi, Agra, Jai 08.07.07, 13:08
              pal licho budget czy medium, kazda rekomendacja moze sie przydac. tylko
              pytanie bylo o Delhi, Agre i Jaipur a nie o Bombaj i Goa :-))

nie wiem jak autorka watku, ale ja sie tym razem wybieram wylacznie na polnoc,
              wszystko od Bombaju do Kanniyakumari juz objechalam, lacznie z Goa....

pozdro dla wszystkich podroznikow.
            • konzi Re: Sprawdzone 'budget-hotele' - Delhi, Agra, Jai 09.07.07, 20:31
              Z klimatyzacja? Ale po co? Wystarczy wiatrak na suficie :)

-------------------------------
              www.mojeindie.com.pl
              • oio Re: Sprawdzone 'budget-hotele' - Delhi, Agra, Jai 09.07.07, 22:49
                Wiem, ze wystarczy :) ale w pytaniu bylo o m.in. klimatyzacje :)
                • konzi Re: Sprawdzone 'budget-hotele' - Delhi, Agra, Jai 10.07.07, 18:09
                  Ups! Rzeczywiscie... "czysty hotel z dzialajaca klimatyzacja".

Proponuje zainteresowanej osobie od razu zostac w domu lub wybrac sie na
                  poludnie Europy :)
                  • aska2000 Re: Sprawdzone 'budget-hotele' - Delhi, Agra, Jai 10.07.07, 18:44
                    konzi napisał:

> Ups! Rzeczywiscie... "czysty hotel z dzialajaca klimatyzacja".
                    >
                    > Proponuje zainteresowanej osobie od razu zostac w domu lub wybrac sie na
                    > poludnie Europy :)

Eeee, nie strasz :)
                    Naprawdę mam zbyt wielkie oczekiwania ? ;)
                    Znaleźć czysty hotel (powiedzmy do 30 USD/doba) z AC ..?
                    Radziłam sobie gdzie indziej, to i tu dam radę, chociaż wskazówki insider'a mile
                    widziane :)
                    Pozdrawiam!
                    • oio Re: Sprawdzone 'budget-hotele' - Delhi, Agra, Jai 11.07.07, 11:09
                      30$ za dobe to faktycznie zdecydowanie nie Budget :) Na bank cos znajdziesz.
        • aska2000 Do Oio :) 08.07.07, 22:50
          Hej,
          Dzięki bardzo za namiary na Goa - niewykluczone, że się przydadzą, chociaż
          trochę z racji pogodowych prognoz zaczęłam wątpić w sens takiego pobytu w lipcu..
          Monsun ponoć uderza ze szczególnym impetem na Goa właśnie?

Bardziej prawdopodobne zatem,że będziemy raczej trzymać się północy (Złoty
          Trójkąt i Radżastan )- czy mógłbyś coś z tych rejonów podpowiedzieć?

Pozdrawiam!
          • oio Re: Do Oio :) 09.07.07, 11:07
            > Monsun ponoć uderza ze szczególnym impetem na Goa właśnie?
            "Szczegolny impet" to za duzo powiedziane - poprostu jest brzydko i leje ;>

A o polnocy nie moge nic powiedziec, bo nie bylem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka