Dodaj do ulubionych

To nie to forum,

25.03.05, 18:09
Sorry! Pomyliłem się. Usiłowałem ożywić to forum dając kilka tematów które to
miasto nurtuja od kilku lat.Są to może tematy trudne, ale niestety prawdziwe/
no może oprócz zapytania o wiadomą plotkę/.
Szanowni Państwo! Jasło pod panowaniem "jaśnie rumianego" ulega
systematycznej degradacji społecznej i gospodarczej.Bezrobocie jest najwyższe
w podkarpackim. W tym czasie sąsiednie miasta jak Krosno,/bezrobocie 7% a
Jasło 22 %/, Gorlice, Sanok, Dębica rozwijaja sie w szalonym tempie.Jasło
upada do poziomu Biecza,Rymanowa i Iwonicza. Komu to zawdzięczamy?
Odpowiedzcie sobie sami. Czy to nie są tematy do rozmowy na forum? Widocznie
to nie to forum. Przeglądam go od kilku dni i uznałem że towarzystwo
wzajemnej adoracji klepie sobie ...ble...ble...ble i to im
wystarcza.Zaglądacie sobie pod ogony i co raz to lizanko.
Trudne tematy są nie do przełknięcia bo i forum widać pro-rumianego.
No ale przeciez dostaniecie ścieżkę rowerową w 2013 roku i może jeszcze coś
dorzucą gdzieś około 2029 roku?.Jest super.
A w temacie czarnych - pijaństwo w zarządzie i klubie tej drużyny są
wykładnią sukcesów z których największy to rozróby kiboli po meczach z
karpatami. I co ? Też nie ma o czym gadać?

I co wy na to?

Obserwuj wątek
    • cuski Re: Racja, to nie to forum !!! 25.03.05, 18:54
      Zgadzam sie z Toba Kitek23 w zupelnosci. Towarzystwo wzajemnej adoracji zajmuje
      sie tylko i wylacznie trywialnymi tematami typu: Co Okowita dzis zjadla na
      sniadanie? Zagladaja jej cyklicznie pod ogon, aby z deczka ja polechtac. W
      koncu teraz ONA to nie byle kto.

Jesli pojawi sie na forum temat np. bezrobocia to od razu watek zostaje
      skierowany na inne tory. A przeciez powinno sie o tym mowic glosno. Wiele ludzi
      nie wie, ze polityka bezrobocia zajmuje POWIAT JASIELSKI. Nikt tych ludzi nie
      rozlicza. Pakuja pieniadze w inicjatywy, ktore tylko lagodza ten problem,
      zamiast inwestowac w rozwiazania dalekosiezne. Ten problem powinien mi zwisac,
      bo mieszkam poza granicami kraju i nie doswiaczam go, ale w tym miescie
      mieszkaja moi bliscy. Kiedys powiedzialem, ze jesli wladze naszego powiatu nie
      zmienia polityki gospodarczej, to Jaslo stanie sie miastem staruszkow - jakie
      perspektywy ma mlody czlowiek w tym miescie?

Piszesz rowniez o JKS Czarni Jaslo. Tam to dopiero sie dzieje! Ale nie ma o
      czym gadac. Jest zle, ale wiekszosc na tym forum chyba uwaza, ze zawsze moze
      byc gorzej. Wiesz, wiele osob z tego forum, przypomina mi male dzieci, ktorym
      mamusia naklada do buzi papu. Moze ONI tak wola. Po co sie przejmowac tym, ile
      moich pieniedzy zostanie utopione w te czy inna inwestycje. A moze to nawyk z
      minionej epoki - wszystko wspolne, wiec mozna krasc.

Zdaje sobie sprawe, ze za chwile odbiore slowa krytyki pod moim adresem, lecz
      nie dbam o to. A tak na marginesie, prosba do tych osob co mienia sie walczac
      ze zlem na tym forum: Walczcie ze zlem pod kazda postacia i nie badzcie
      obojetni na to zlo, ktore Was otacza!
      • ouimet Re: Racja, to nie to forum !!! 26.03.05, 01:18
        cuski napisał:

> Zgadzam sie z Toba Kitek23 w zupelnosci. Towarzystwo wzajemnej adoracji zajmuje
        >
        > sie tylko i wylacznie trywialnymi tematami typu: Co Okowita dzis zjadla na
        > sniadanie? Zagladaja jej cyklicznie pod ogon, aby z deczka ja polechtac. W
        > koncu teraz ONA to nie byle kto.
        >
        > Jesli pojawi sie na forum temat np. bezrobocia to od razu watek zostaje
        > skierowany na inne tory. A przeciez powinno sie o tym mowic glosno. Wiele ludzi
        >
        > nie wie, ze polityka bezrobocia zajmuje POWIAT JASIELSKI. Nikt tych ludzi nie
        > rozlicza. Pakuja pieniadze w inicjatywy, ktore tylko lagodza ten problem,
        > zamiast inwestowac w rozwiazania dalekosiezne. Ten problem powinien mi zwisac,
        > bo mieszkam poza granicami kraju i nie doswiaczam go, ale w tym miescie
        > mieszkaja moi bliscy. Kiedys powiedzialem, ze jesli wladze naszego powiatu nie
        > zmienia polityki gospodarczej, to Jaslo stanie sie miastem staruszkow - jakie
        > perspektywy ma mlody czlowiek w tym miescie?
        >
        > Piszesz rowniez o JKS Czarni Jaslo. Tam to dopiero sie dzieje! Ale nie ma o
        > czym gadac. Jest zle, ale wiekszosc na tym forum chyba uwaza, ze zawsze moze
        > byc gorzej. Wiesz, wiele osob z tego forum, przypomina mi male dzieci, ktorym
        > mamusia naklada do buzi papu. Moze ONI tak wola. Po co sie przejmowac tym, ile
        > moich pieniedzy zostanie utopione w te czy inna inwestycje. A moze to nawyk z
        > minionej epoki - wszystko wspolne, wiec mozna krasc.
        >
        > Zdaje sobie sprawe, ze za chwile odbiore slowa krytyki pod moim adresem, lecz
        > nie dbam o to. A tak na marginesie, prosba do tych osob co mienia sie walczac
        > ze zlem na tym forum: Walczcie ze zlem pod kazda postacia i nie badzcie
        > obojetni na to zlo, ktore Was otacza!
        • pipka222 Re: Racja, to nie to forum !!! 26.03.05, 15:10
          Hej Jaślanie!
          Tu macie temat do razważeń, dlaczego unikacie go jak ognia?
          Gość tu dobrze pisze. Macie największe bezrobocie w podkarpackiem, a miasto Wam
          usycha. Dlaczego nic nie robicie? Faktycznie obwąchujecie się tylko pod ogonem
          w swoim zakłamanym wąskim gronie? Jaślanie! Do dzieła. Dajcie z siebie głos bo
          niedługo inni to za Was zrobią.
          • 0kowita Re: Racja, to nie to forum !!! 26.03.05, 15:17
            Ten temat był omawiany na tym forum po stokroć. Może ktoś nowy jeszcze się na
            niego załapie ja nie będę powtarzać to co kiedyś pisałam.

Jeżeli stwierdzasz, że obecne tu grono jest wąskie i zakłamane to wiedz, że z
            przyjemnością witamy tu wszystkich nowych i szczerych tak jak ja witam dziś
            Ciebie........rozgość się i pisz o tym co uważasz za sensowne.
            • monhen Re: Racja, to nie to forum !!! 26.03.05, 15:19
              dlaczego nasze grono jest zaklamane? o czym sklamalismy ostatnio?
              • 0kowita Re: Racja, to nie to forum !!! 26.03.05, 15:24
                Ja skłamałam.... że zwijam żagle powiedziałam.
                • pipka222 Re: Racja, to nie to forum !!! 26.03.05, 15:36
                  No kochani. Przykład powstał zaledwie w ciągu 15 minut. Znowu kolejny temat
                  został przekierowany sprytnie na dialog pomiędzy dwoma,może trzema osobami i
                  znów na własny temat. Wicie,widzicie, przeglądnęłam kilka Waszych spotkań i
                  ciągle ci sami forumowicze, Jak pojawia się ktoś nowy to zaraz cofka, albo go
                  zdołujecie gdy temat nie po lini , albo sam cofa z nudów. Proponuję nazwać
                  Wasze forum Forum MGWA gdyż nie bardzo widać tu głos jaślan. Ja też się już
                  zwijam po moim krótkim tu pobycie. Jak tytuł mówi "to nie to forum".
                  Zyczę powodzenia , jak się coś zmieni to wracam.
                  /MGWA - Mała Grupa Wzajemnej Adoracji./
                  • apolityczny Re: Racja, to nie to forum !!! 26.03.05, 15:50
                    Oj pipko, pipko...
                    czy Ty nie jesteś przypadkiem kitkiem23?

pozdrawiam
                    dociekliwy apolityczny
                    • cuski Re: Wygladamy jak INWALIDZI !!! 26.03.05, 17:04
                      Gdyby Twoja dociekliwosc byla skierowana w innym kierunku, to nasze Forum
                      mialoby RECE I NOGI. A tak, wygladamy jak INWALIDZI. Moze wladze naszego miasta
                      powinny wraz z Panstwowym Funduszem Osob Niepelnosprawnych wspierac tworzenie
                      nowych miejsc pracy dla osob sprawnych inaczej, wowczas w Jasle mielibysmy o
                      wiele mniejsze BEZROBOCIE.
                  • jarmulka Re: Racja, to nie to forum !!! pipka 26.03.05, 15:55
                    Te liczby 222 to wymiary Twojej pipki czy znacza cos innego .Tak czy inaczej
                    przezwisko oryginalne ,wypowiedz tez ,tymbardziej ze zachowujesz sie jak
                    rozkapryszona panienka ktora podnosi spodnice ,wystawia pipke i wscieka sie ze
                    jakos nikt do niej sie nie pcha.Ludzie ktorych nazywasz MGWA znaja sie lata
                    cale a TY ? Kto Ty jestes ,z czym przychodzisz ,czego zadasz, za czym gonisz.To
                    parafraza wznioslej wypowiedzi kogos tam .Kogo ? pytanie na dzien dobry.Milego
                    dnia.
                    • 0kowita Re: Racja, to nie to forum !!! pipka 26.03.05, 16:05
                      Tu trochę poprawię........ nie wszyscy znamy się "lata całe". To zresztą nie
                      chodzi o lata. To chodzi o osobowość. Są tacy, którzy pierwszy raz cos piszą
                      i zaraz tak się czuje jak by byli dobrymi znajomymi.... szybko się
                      zadamawiają .Było tu ostatnimi czasy parę takich osób....szkoda, że przepadły.

Ale jeżeli ktoś na wejściu krytykuje wszystko i wszystkich....hmmm smutne to.
                      • cuski Re: Racja, to nie to forum !!! 26.03.05, 17:20
                        Czasami krytyka jest LEKARSTWEM !!!
                  • cuski Re: MGWA - Mała Grupa Wzajemnej Adoracji znowu ! 26.03.05, 16:32
                    MGWA - Mała Grupa Wzajemnej Adoracji znow zaczela dzialac.

Przypominaja mi stare dobre czasy, kiedy to NIEBOSZCZKA KOMUNA za pomoca
                    aparatu BEZPIEKI rozbijala wszystkie przejawy demokratycznego zycia. Na tym
                    forum I-szym Sekretarzem Partii jest Pani CENZURALNA (wiekszosc wie o kogo
                    chodzi), ktora wypuszcza PSY GONCZE do odwalenia mokrej roboty.
              • cuski Re: A dlaczego mleko jest biale? 26.03.05, 16:22
                Dlaczego nasze grono jest zaklamane? O czym sklamalismy ostatnio?

To sa jedne z tych pytan, jakie czesto slyszalem w przedszkolu. Zaraz nastepna
                osoba zapyta: A dlaczego mleko jest biale? i post, ktory mial byc o problemach
                nekajacych Jaslo zamieni sie w np. w debate o SLUSZNOSCI PICIA MLEKA.
                • 0kowita Re: A dlaczego mleko jest biale? 26.03.05, 16:27
                  cuski napisał:

> Dlaczego nasze grono jest zaklamane? O czym sklamalismy ostatnio?
                  >
                  > To sa jedne z tych pytan, jakie czesto slyszalem w przedszkolu. Zaraz
                  nastepna
                  > osoba zapyta: A dlaczego mleko jest biale? i post, ktory mial byc o
                  problemach
                  > nekajacych Jaslo zamieni sie w np. w debate o SLUSZNOSCI PICIA MLEKA.

A więc podebatujmy. Jakie kroki należy podjąć aby Twoim zdaniem zmniejszyć w
                  Jaśle wskaźnik bezrobocia ?? Co należałoby uczynić w tym kierunku ? Co powinny
                  zrobić władze miejskie a co my obywatele ?
                  • cuski Re: Ryba psuje sie od glowy! 26.03.05, 16:55
                    To bylo kilka pierwszych sensownych zdan a raczej pytan jakie uslyszalem od
                    Okowity. Sensownych dlatego, bo dotknely fakycznego problemu.

A co do odpowiedzi na Twoje pytania - istnieje wiele drog przyczyniajacych sie
                    do poprawy obecnej agonalnej sytuacji na rynku pracy. Wiadomo, ze nikt z nas
                    nie ma bezposredniego wplywu na ten stan, ale mozemy o to apelowac przez rozne
                    formy nacisku spolecznego. Ludzie musza zrozumiec, ze to oni pelnia wladze w
                    tym panstwie - taka jest idea DEMOKRACJI.

Gdy mieszkalem w Jasle niejednokrotnie wladze POWIATU JASIELSKIEGO otrzymywaly
                    na tacy pomysly mlodych ludzi - jestem tego zywym przykladem. Zywym dlatego, ze
                    bedac Radnym Powiatowym musialem w pojedynke walczyc z OLIGARCHIA KOLESIOW. Z
                    tego co wiem, obecnie nic sie zmienilo. Ciagle rzadza Ci sami. Byc moze zmienil
                    sie sklad Rady ale szkielet pozostal ten sam.

Tak jak powiedzialem na samym poczatku, jest wiele sposobow na uleczenie
                    sytuacji w naszym miescie (nie zamierzam ich teraz wymieniac, bo brakloby mi
                    miejsca), lecz najwazniejsze to ODCIAC RYBIE GLOWIE, bo jak wiekszosc wie RYBA
                    PSUJE SIE wlasnie OD GLOWY.
                    • 0kowita Re: Ryba psuje sie od glowy! 26.03.05, 17:02
                      Ale odcięcie rybie głowy nie spowoduje przyciagnięcia do miasta inwestorów.
                      Jedynym lekarstwem na bezrobocie jest inwestor. W Jaśle sprawę rozwiązałaby
                      fabryka zatrudniająca jakieś 2 tys. osób. Skąd wziąć takiego inwestora ? Jak go
                      znaleźć ? Jak przyciągnąć ?
                      Nie znam władz ale nie sadzę by działały one w kierunku odepchnięcia
                      inwestorów. Czy to są kolesie czy nie ale w interesie każdej władzy jest
                      rządzenie bogatym regionem. Nie przyciagają inwestorów? Dlaczego ?
                      • cuski Re: Odsiac plewy od ziarna !!! 26.03.05, 17:14
                        Inwestorow mozna przyciagac na szereg sposobow. Najwazniejsze w tym wszystkim
                        jest to, aby nasi DECYDENCI mieli przygotowanie merytoryczne w tym zakresie.
                        Aby personalne animozje nie braly "GORY" ponad dobro spoleczne. Spojrz na
                        najpierw na radnych, przyjrzyj im sie dokladnie. Wielu z nich jest zamknieta na
                        jakiekolwiek drastyczne zmiany, ktore wedlug mnie sa konieczne. Jak myslisz ilu
                        z nich zgodziloby sie pracowac dla miasta spolecznie, bez pobierania diet?

Jezeli nie zostana odsiane plewy od ziarna, sytuacja w naszym miescie nie
                        ulegnie zmianie.
                        • 0kowita Re: Odsiac plewy od ziarna !!! 26.03.05, 17:18
                          Ale załóżmy teoretycznie, że mamy już mądrych i uczciwych radnych to w jaki
                          sposób przyciągnąć kogos kto ma tyle kasy, że zbuduje fabrykę dla dwu tysięcy
                          pracowników ? W jaki sposób ?
                          • cuski Re: Co by bylo, gdyby ... 26.03.05, 17:29
                            Nie lubie rozmow typu: Co by bylo, gdyby ...

Wedlug mnie wszystko powinno miec swoj porzadek. Gdy zaczynasz prace w
                            odwrotnej kolejnosci, to czynnosc wykonana wczesniej idzie na marne. Tak
                            zreszta postepuje niejeden Decydent naszego miasta. Najpierw dziala a pozniej
                            zastanawia sie nad konsekwencjami.

Musi zmienic sie myslenie ludzi, a wielu z nich musi dorosnac do problemu.
                            • 0kowita Re: Co by bylo, gdyby ... 26.03.05, 17:33
                              Szkoda, że nie chcesz mi powiedzieć jakie masz pomysły na przyciągnięcie
                              inwestorów i w ogóle skąd się oni biorą.... zawsze mnie to interesowało.
                              Szkoda, może jakiś decydent przeczytałby co piszesz i Twoje pomysły może by go
                              natchneły. Szkoda.
                              • cuski Re: Konkretne recepty? 26.03.05, 17:41
                                Czy kiedykolwiek widzialas polityka w telewizji, ktory podawalby do mediow
                                konkretne recepty?

Musi zostac opracowany szczegolowy program dotyczacy danego problemu. Program z
                                uwzglednieniem spolecznych potrzeb.
                    • monhen Konkrety Cuskiego 27.03.05, 03:23
                      cuski napisał:
                      >A co do odpowiedzi na Twoje pytania - istnieje WIELE drog przyczyniajacych sie
                      do poprawy obecnej agonalnej sytuacji na rynku pracy.
                      >Wiadomo, ze nikt z nas nie ma bezposredniego wplywu na ten stan, ale mozemy o
                      to APELOWAC przez ROZNE formy NACISKU spolecznego.
                      >Ludzie MUSZA zrozumiec, ze to oni pelnia wladze w tym panstwie - taka jest
                      idea DEMOKRACJI.

cuski daje konkretne rozwiazania: wiele drog, rozne formy
                      cuski wprowadza w zycie zasady demokracji: musimy zmusic Jaslan za pomoca
                      nacisku spolecznego
                      napewno ten ostatni sposob spowoduje ze Jaslanie zakochaja sie w demokracji,
                      jak wiemy z historii ludzie po prostu uwielbiaja byc poddawani roznym formom
                      nacisku spolecznego
                      • pipka222 Re: Konkrety Cuskiego ..a może monhenego? 27.03.05, 12:28
                        Rozpoznaje w tobie monhen goebelsa jasielskich możnowładców.Chyba jesteś
                        etatowym U.M.lub ZChN. Umiejętnie blokujesz i ośmieszasz każdą inicjatywę
                        niewygodnych władzom tematów. Sam z wielkim profesionalizmem "podrzucasz"
                        tematy dyżurne.Przecież cuski ani pozostali forumowicze nie dadzą wam gotowej
                        recepty. W końcu nie biorą wielocyfrowych pensji z pieniędzy jasielskich
                        podatników. Nikt przeciez nie zaprzeczy że jest bardzo żle, że Jasło staje się
                        miastem wymierającym. Młodziez w wieku produkcyjnym masowo jest ZMUSZONA do
                        emigracji za granicę lub w najlepszym przypadku do innych miast. Co będzie za
                        5..10 lat? Zaorają WAS.I co? Przecież to jest właśnie miejsce gdzie można
                        wypowiedzieć swoje niezadowolenie, między innymi poprzez ciebie monhen niech
                        sie dowiedza ża jaślanie to nie cepy i nie wystarzy im uśmiech burmistrza ,
                        starosty i ścieżka rowerowa w 2013 roku . Stracono bezpowrotnie wiele dobrych
                        firm jasielskich /Jasiołka,Furnel,Naftobudowa,Liwocz, Gamrat prawie był juz
                        stracony/ itp./ A przecież można było tym firma pomóc na wiele sposobów. Tylko
                        nie pytaj mnie jakich bo nie wytrzymam.
                        A co do recepty, jak się chłopcy nie umieją rządzic dobrze to niech zabawki
                        przekażą innym mądrzejszym, lub niech sie przynajmniej wybiorą po nauki do
                        chłopców z Krosna, Sanoka , Dębicy itp.Nie muszą od razu do Kanady, Brazyli
                        itp.bo to jak widać nic nie dało a wiele kosztowało.
                        • monhen Re: Konkrety Cuskiego ..a może monhenego? 27.03.05, 13:16
                          pipka, nie twierdze ze nie ma problemu. mam natomiast problem z forma dyskusji
                          a'la cuski. ale zostawmy ten watek.
                          nikt nie zaprzeczy ze Jaslo JEST miastem wymierajacym - nie "staje sie" - i
                          takim jest od wielu lat.
                          ale jak slusznie zauwazyl cuski jest demokracja. wiec jak chlopcy nie umieja
                          rzadzic to trzeba ich wymienic na inny model. czyz nie?
                        • cuski Re: Goebelsi jasielskich moznowladcow ! 27.03.05, 17:26
                          Goebels jasielskich moznowladcow - dobrze powiedziane. Powiem wiecej, na tym
                          Forum nie tylko Monhen stosuje metody Goebelsa, lecz cala MALA GRUPA WZAJEMNEJ
                          ADORACJI. Widac prominentni wlodarze Jasla maja swoje wtyczki wszedzie. Stosuja
                          metody minionej, wyprobowanej szkoly SB. Dawniej rozpijano Narod Polski, aby
                          oglupic poprzez alkohol kazdego pojedycznego obywatela PRL, a teraz co
                          niektorzy odwracaja uwage dyskusji poprzez podrzucanie dyzurnych tematow na
                          Forum.
                          Czy Jaslan naprawde nie stac na to, aby miec swojego burmistrza? Czy musimy
                          wybierac ludzi z poza Jasla? Ktos zapyta a co jest zlego w tym, ze burmistrz
                          jest z Myslenic? Nic, pod warunkiem, ze nasze pieniadze nie wyplywaja do innego
                          miasta, lecz zostaja w Jasle. Pod warunkiem, ze lokalne firmy (a nie "OBCE")
                          dostaja np. zlecenia publiczne. Takie i inne warunki decyduja o tym, czy dane
                          miasto prosperuje, czy stacza sie.
                          A co do piaskownicy z zabawkami - to potrzebna jest surowa mamusia
                          (spoleczenstwo), ktora pokaze swoim Synkom i Coreczkom gdzie jest ich prawdziwe
                          miejsce. Poniekad troche rozumiem niektorych chlopcow, ktorzy rzadza naszym
                          miastem, poniewaz gdy ja bylem chlopcem mialem rowniez gornolotne marzenia o
                          tym aby zostac PILOTEM, lecz roznica miedzy mna a nimi polega na tym, ze ja
                          wyroslem z tego. Widac co niektorzy chlopcy wciaz nie dorosli do swojej
                          spolecznej roli.
                          • monhen Re: Goebelsi jasielskich moznowladcow ! 28.03.05, 02:36
                            Goebbels, cuski - nie Goebels
                            • cuski Re: Goebelsi jasielskich moznowladcow ! 28.03.05, 20:32
                              Monhen masz typowe Goebelsowskie komentarze!
                    • apolityczny Re: Ryba psuje sie od glowy! 28.03.05, 17:57
                      Cuski!
                      Jak do tej pory były dwie kadencje Rady Powiatu (druga trwa). Ciężko może
                      ogarnąć wszystkich ale młodych nie było dużo Radnych, rzekłbym jeden ale on nie
                      wyjechał za granicę. Nieładnie cuski... nieładnie...

pozdrawiam
                      (jak już kiedyś pisałem) dociekliwy apolityczny
                      • cuski Re: Ryba psuje sie od glowy! 28.03.05, 20:43
                        Mlodosc to pojecie wzgledne. Chyba nie sadzisz, ze przedstawie sie z imienia i
                        nazwiska na tym Forum. A druga sprawa - tylko ludzie politycznie zaangazowani
                        znaja sklad obecnej i poprzedniej Rady Powiatu. Osoby, ktore nie interesuja sie
                        polityka maja gdzies, KTO OTRZYMAL MANDAT RADNEGO.

Nieladnie Apolityczny, nieladnie ukrywac sie ze swoja przynaleznoscia partyjna!
                        • apolityczny Re: Ryba psuje sie od glowy! 29.03.05, 18:08
                          Cuski... według Ciebie apolityczny znaczy tyle co nieinteresujący się polityką.
                          Może znaczyć również: nieangażujący się w działaność polityczną i to jest zgodne
                          z prawdą w moim przypadku...
                          Dzisiaj miałem trochę czasu żeby popytać tu i tam i wychodzi na to, że...
                          nieładnie cuski, nieładnie...

pozdrawiam ładnie
                          apolityczny

PS. Przynależności partyjnej nie ukrywam bo po cóż kryć coś czego nie ma.
                          • cuski Re: I co Partyjniaczku? 29.03.05, 22:06
                            I co? Popytales swoich kolegow partyjnych?

A nabierac to mozesz wiekszosc osob na tym forum, ale mnie PARTYJNIACZKU!
                            • apolityczny Re: I co Partyjniaczku? 29.03.05, 23:42
                              Cuski... niestety ale lista radnych (obojętnie, której kadencji) nie jest rzeczą
                              tajną. Wystarczy tylko iść do właściwego danej radzie urzędu, a że już kilka
                              latek stąpam po jasielskiej ziemi to i znam parę osób tu i tam...
                              nieładnie Cuski, nieładnie...

pozdrawiam
                              nie myślący o udowadniaiu swojej (a)polityczności
                              apolityczny
                              • cuski Re: Apolityczny Politykier ! 30.03.05, 06:30
                                Jasne, ze znasz! W koncu tyle lat praktyki na plaszczyznie partyjnej robi swoje.

Pozdrow kolegow z partii - apolityczny politykierze!
                                • apolityczny Re: Apolityczny Politykier ! 30.03.05, 09:42
                                  Nie wiem czy zrozumiesz ale spróbuję...
                                  Żeby pić mleko nie trzeba kupować krowy.

pozdrawiam
                                  apolityczny politykier
                                  • cuski Re: Apolityczny Politykier ! 30.03.05, 16:14
                                    Apolityczny, moze zamiast moczyc d... w polityce powinienes wroc na role. A
                                    moze sie ludzisz, ze Andrew L. wygra wybory prezydenckie 2005.
                                    • apolityczny Re: Apolityczny Politykier ! 30.03.05, 16:33
                                      Cuski... odchodzisz od tematu
                                      nieładnie, cuski nieładnie...

pozdrawiam
                                      moczący apolityczny
                                      • cuski Re: Apolityczny Politykier ! 30.03.05, 22:03
                                        Jedni odchodza od tematow, a drudzy od zmyslow!!!
                                        • apolityczny Re: Apolityczny Politykier ! 31.03.05, 00:03
                                          Cuski... muszę Ci powiedzieć, że świetnie sobie radzisz i z tym i z tym...

pozdrawiam
                                          nieodchodzący apolityczny
                                          • cuski Re: Apolityczny Politykier ! 31.03.05, 00:14
                                            Za to tobie, kamuflaz nie wychodzi!
                                            • apolityczny Re: Apolityczny Politykier ! 31.03.05, 00:20
                                              No bo się nie kamufluję...
                                              nieadnie cuski, nieładnie...

pozdrawiam
                                              apolityczny w całej swej okazałości

• cuski Re: Apolityczny Politykier ! 31.03.05, 01:04
                                                Jako partyjniaczek musisz lepiej opanowac SZTUKE KAMUFLAZU - awansujesz wowczas
                                                na PARTYJNEGO NINJA.
                                                • apolityczny Re: Apolityczny Politykier ! 31.03.05, 01:27
                                                  Cuski... a co robi partyjny ninja?
                                                  U ciebie też sztuka kamuflażu zawiodła.

pozdrawiam
                                                  apolityczny nienadający sie na Arsene'a Lupina

• cuski Re: Apolityczny Politykier ! 31.03.05, 01:40
                                                    Myslalem, ze ty nam przyblizysz sztuki kamuflazu politycznego.
                                                  • apolityczny Re: Apolityczny Politykier ! 31.03.05, 09:39
                                                    Cuski... jak widzisz człowiek jest omylny, nawet taki wielki wódz jak Ty...

pozdrawiam
                                                    apolityczny bez przybliżania
                                                  • cuski Re: Apolityczny Politykier ! 01.04.05, 07:26
                                                    Dzieki Apolityczny, wreszcie doceniles moja WIELKOSC!
          • cuski Re: Bravo Pipka222 !!! 26.03.05, 16:13
            Nie jest zle! Nastepna osoba zauwazyla chora sytuacje na tym Forum. Mam
            nadzieje, ze wkrotce przybeda inni i rozerwa to zaklamane towarzystwo wzajemnej
            adoracji.
    • cuski Re: Prosba do Moderatorki !!! 26.03.05, 17:18
      Jarmulka napisal:

Te liczby 222 to wymiary Twojej pipki czy znacza cos innego .Tak czy inaczej
      przezwisko oryginalne ,wypowiedz tez ,tymbardziej ze zachowujesz sie jak
      rozkapryszona panienka ktora podnosi spodnice ,wystawia pipke i wscieka sie ze
      jakos nikt do niej sie nie pcha.Ludzie ktorych nazywasz MGWA znaja sie lata
      cale a TY ? Kto Ty jestes ,z czym przychodzisz ,czego zadasz, za czym gonisz.To
      parafraza wznioslej wypowiedzi kogos tam .Kogo ? pytanie na dzien dobry.Milego
      dnia.

Prosba do Moderatorki o utemperowanie swojego PSA GONCZEGO !!!
      • 0kowita Re: Prosba do Moderatorki !!! 26.03.05, 17:20
        A dlaczego ? Jeżeli ktoś tu wchodzi z takim imieniem to jak Jarmulka miał się
        do tego kogoś zwracać ? Wagino ?
        • cuski Re: OK ! 26.03.05, 17:35
          OK !

Wiec ciekawe jak TY, KOBIETA na dodatek moderatorka zareagujesz na to:

Sluchaj Okowita zachowujesz sie jak rozkapryszona panienka ktora podnosi
          spodnice, wystawia pipke i wscieka sie, ze jakos nikt do niej sie nie pcha.

Takich samych slow uzyl Jarmulka w stosunku do Pipki222 - tez zakladam, ze
          KOBIETY.
          • 0kowita Re: OK ! 26.03.05, 17:39
            Hmmm... rzeczywiście, masz rację. Przesadził. Ale Jarmulka to ciężki
            charakter.......coś jak i Ty. Ja nie mam na niego żadnego wpływu. On tu
            krytykuje wszystkich łącznie ze mną.
            • cuski Re: PUNKT WIDZENIA ZALEZY OD PUNKTU SIEDZENIA !!! 26.03.05, 17:49
              Nie chodzilo mi tak naprawde o uwydatnienie wulgaryzmu (mam na ten temat swoje
              zdanie i nie zamierzam w tym poscie pisac o tym), lecz na pokazaniu jednej
              rzeczy, mianowicie OBIEKTYWIZMU.

Droga Moderatorku: PUNKT WIDZENIA ZALEZY OD PUNKTU SIEDZENIA !!!

Gdy zmienilem twoje polozenie (postawilem Cie w sytuacji Pipki222) od razu
              zmienilas zdanie. Nie chcialbym takich rzeczy powtarzac. Mam nadzieje, ze
              OBIEKTYWIZM bedzie przyswiecal temu Forum.
              • 0kowita Re: PUNKT WIDZENIA ZALEZY OD PUNKTU SIEDZENIA !!! 26.03.05, 17:57
                Po pierwsze ... obiecywałam, że obiektywizmu na poczatek nie będzie.
                Po drugie.... co powiesz o Twoim tekście mówiącym o moim ogonie ? Wulgaryzmów
                nie ma ale jest obraźliwy i niesmaczny a nie usunełam go.
                Po trzecie.... jeżeli moje interpretacje co jest wulgarne, obraźliwe a co nie
                Ci nie odpowiadają zawsze możesz napisać wyżej.
                Po czwarte.... może raz się nie kłóć. Wielkanoc jest.... wielkie święto.

Wesołych Świąt Cuski !
                • cuski Re: Wesolych Swiat !!! 26.03.05, 18:12
                  Wesolych Swiat Okowita i OBIEKTYWIZMU na codzien !!!
    • monhen zgadzam sie z Cuskim 27.03.05, 03:50
      - istnieje wiele drog przyczyniajacych sie do poprawy obecnej agonalnej
      sytuacji na rynku pracy. - prawda
      - Wiadomo, ze nikt z nas nie ma bezposredniego wplywu na ten stan - prawda
      - najwazniejsze to ODCIAC RYBIE GLOWIE, bo jak wiekszosc wie RYBA
      PSUJE SIE wlasnie OD GLOWY. - prawda

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka