malopolanin 20.01.02, 15:44 Nic więcej nie mogę powiedzieć ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kolor Re: BRAWO ADAM !!! 20.01.02, 15:46 Moze to niy bydzie jednorasowe zwycienstfo? Moze Adas pokoze taki wystenp w Lake Placid:)? Odpowiedz Link Zgłoś
kolor Re: BRAWO ADAM !!! 20.01.02, 16:08 o kurcze, co jo sie uporlem na to Lake Placid, jusz pore rozy i uwdzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: BRAWO ADAM !!! 23.01.02, 12:02 Właśnie podobno na Olompiadzie Adaś ma duże sznase ze wzglądów anatomicznych. Jest tam rozrzedzone powitrze i jego szczupła budowa ciała ma być atutem w takich warunkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kóniu Re: BRAWO ADAM !!! IP: *.jaslo.karpaty.pl 23.01.02, 17:48 ciesze sięże adam odzyskał forme i to tuiz przed igrzyskami! Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: BRAWO ADAM !!! 20.01.02, 17:58 Trzeba się cieszyć ze zwycięstwa Adama (Georghe chyba już kolejną zupkę spożywa), ale obiektywnie patrząc na konkurs, to trochę mu sędziowie pomogli. Wydaje mi się, że Hanni był lepszy. Ale nie będę nad tym rozpaczał. Wcześniej Adasia ewidentnie skrzywdzili, to się teraz wyrównało. Na medale olimpijskie raczej nie liczmy. A przynajmniej nie obiecujmy sobie zbyt wiele. Moim faworytem, mimo słabszej formy, jest Schmit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fire Re: BRAWO ADAM !!! IP: 212.244.147.* 20.01.02, 20:39 malopolanin napisał(a): > Nic więcej nie mogę powiedzieć ! yes! yes! Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: BRAWO ADAM !!! 21.01.02, 10:35 POLSKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!! BIAŁO-CZEEERWONIIIII........... POLSKAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!!!!!!!! BIAŁO-CZEEERWONIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re ADAM MAŁYSZ ! ADAM MAŁYSZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.01.02, 13:26 Ja tak od wczoraj krzyczę !!! I jeszcze ADAM MAŁYSZ !! ADAM MAŁYSZ !!!! Ludzie co tam się działo !!!! Myślałem, że zwariuję ze szczęścia. Na skoczni byliśmy już o godz. 9.30. Ci co przyszli pół godziny później już na skocznię nie weszli. Pojawiło się podobno mnóstwo "lewych" biletów i dlatego nie wszyscy, którzy zapłacili za bilety mogli wejść na obiekt. Pierwszy raz mnie konkretnie "dygło" tak koło 10.30 gdy spiker rzucił hasło o próbie generalnej z falgami i okrzykiem ! Jak spojrzałem w lewą stronę i zobaczyłem cały sektor w biało-czerwonych flagach szalikach, czapkach i Bóg wie jeszcze w czym to serducho podchodziło do gardła !!! Podczas konkursu, a zwłaszcza skoków Polaków był taki wrzask, że nie słyszałem własnych mysli. Flagi z całej Polski: Szczecin, Bydgosz, Wrocław, z Mielca widziałem 2 flagi, ale w TV chyba też je widzieliście bo kamera właśnie po tamtej stronie cały czas filmowała, z Jasła widziałem cztery flagi. ORGANIZACJA KONKURSU TO PRAWDZIWA ROZPACZ ! Po pierwsze nie można było dostać się na trybuny bo na schodch był lód ! Jak już wdrapaliśmy się na sektor to problem ze staniem bo pod nogami....lód i do tego na lekim skosie więc znowu problem z utrzymaniem równowagi. Najgorsze jednak było przy wychodzeniu. Z tyłu tłum napierał, a z przodu nikt się nie posuwał i zaczynało być naprawdę tragicznie, a do tego jeszcze perspektywa lodowych schodów..... Pewności nie mam, ale dziwię się bardzo, że nikogo nie stratowano. Za to szpital Zakopiański mocno uszczuplił swoje zapasy gipsu. Zdjęcia "sie robią" na jutro powinny być gotowe, tak więc Shadok, Małopolanin, coś tam w skrzyneczce znajdziecie. Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: Re ADAM MAŁYSZ ! ADAM MAŁYSZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.01.02, 17:32 Widzieliśmy ten tłum w TV. Oficjalnie podano, że cztery osoby zostały przyduszone i udzielono im pomocy lekarskiej. A jak przyjęto jaśnie nam panującą Rodzinę? Czytałem, że brawa mieszały się z gwizdami. I co Kwaśniewski dał skoczkom po konkursie? Interesują mnie też opinie bezpośrednich uczestników na temat drugiej kolejki. Zwłaszcza skoków Hanniego i Adama. Czy mówiło się, że sędziowe trochę "podkręcili" wynik? Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Re ADAM MAŁYSZ ! ADAM MAŁYSZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.01.02, 10:30 Co do jaśnie panujących... nie wiem jak w sobotę, ale w niedzielę nie zauważyłem żadnego szczególnego "przyjęcia", jedynie gdy na telebimie pojawiał się "prezydent wszystkich Polaków" pojawiały się sporadyczne gwizdy, brawka albo były cieniutki, albo ich nie słyszałem (a może nie chciałem ?). Pan K. po konkursie wręczył zawodnikom pieniądze, ale nie własne, tylko te które przysługują im jako premie w PŚ i są zagwarantowane w regulaminie FIS. Jeżeli chodzi o podkręcanie wyniku to opinia była taka, że może i faktycznie Małyszowi dano trochę za dużo punktów w porównaniu do Hannniego, ale możecie mi wierzyć, że stojąc na skoczni praktycznie nie można się wypowiadac n/t stylu. Nie wiem gdzie stoją sędziowie, czy na górze czy na zeskoku, ale z dołu nic nie widać. Oba skoki obejrzeałem sobie na video w domu i według mnie skok Małysza był naprawdę świetny, a te odjęte 0,5 punktu to wynik lekkiego skrzyżowania nart w czasie lotu. Lądowanie było "książkowe", a Hannawald ląduje jak kłoda drzewa - tj. na proste nogi. Za lądowanie traci się najwięcej więc uważam, że Niemcy nie mają racji w swoich żalach i zaczyna minie to już poważnie irytować. Jakich oni z siebie męczenników robią ! Muszę jeszcze powiedzieć, że te gwizdy i buczenie które słyszałem w TV były niewspółmiernie duże do tych, które słyszałem na stadionie. Naprawdę nie było tak źle, a doping, który otrzymał Schmitt był tak samo gorący jak dla wszystkich Polaków i Goldbergera. Największym dopingiem cieszyli się właśnie: Goldberger, Ahonen (i wszyscy finowie), Cecon, Schmitt. Co jeszcze chcecie wiedzieć ? Odpowiedz Link Zgłoś
shadok Re: Re ADAM MAŁYSZ ! ADAM MAŁYSZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.01.02, 17:39 Dzięki Małopolaninowi dostałem fotki. Fajne! Interesuje nas, o której byłeś na skoczni. Może tam nocowałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
georghe Re: Re ADAM MAŁYSZ ! ADAM MAŁYSZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.01.02, 08:45 Pierwsi kibice byli w niedzielę o godz. 4 rano. My byliśmy o 9,30 i całe szczęście bo część naszej grupy przyszła pół godziny później i niestety oglądała zawody - podobnie jak kilka tysięcy innych kibiców mających bilety - pod skocznią na telebimie. Pierwsze skoki zaczęły się o 12.00 - to była seria kwalifikacyjna, w której Adam zajął 30 miejsce.... Pewnie stąd m.in. taka euforia po skoku w I serii... w sumie mało kto się spodziewał takiego wystrzału formy.... Fajne hasła na flagach widziałem. Najbardziej się uśmiałem z dwóch, jedno należało do kibiców z Jasła. Napisy brzmiały następująco: "Adam Małysz - POLISH PERSHING - JASŁO " "ANDRZEJ LEPPER NA PRZEDSKOCZKA" - to hasło było podpisane:CZARNUCHY 302 niezłe, prawda ? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś