niezbendnyjan
15.11.08, 18:47
Witam
Nazywam się Mateusz, jestem na III roku fizjoterapii, zabieram się obecnei za pisanie pracy licencjackiej, i mój wybór padl na temat: zastosowanie Fizjoterapii w Państwach Globalnego Południa(chodzi tu o panstwa 3 swiata) Temacik ciekawy ale brakuje mi źródeł z których mogę skorzystać... I tu zwracam się z uprzejmą prośbą do Was o pomoc, jeżeli ktoś orientuje się nieco w temacie, mógłby mi polecic jakąś literaturę która przedstawiałaby afrykę pod kątem zagadnień medycznych, czyli rodzaje problemów zdrowotnych ich zakres, przyczyny, słowem wszystko co związane z obrazem medycyny w krajach afrykańskich oraz sposoby rozwiązania problemów z zastosowaniem wiedzy medycznej.
Prace mam zamiar podzielic na dwie części, w pierwszej byłoby ogólne rozpoznanie, zarysy problemów, przyczyny itp., w drugiej czesci wysunąłbym sposoby rozwiązania stosowane u nas w zakresie rehabilitacji i szczegółowe ich opisanie, czyli mógłbym bazowac na wiedzy już mi dobrze znanej.
Nie wiem czy czasem nie narzucam sobie tematu który mógłby mnie przerosnąc... Jak macie jakieś ciekawe pomysły, uwagi czy tez konstruktywną krytykę, zapraszam do podzielenia się tym!
Pozdrawiam serdecznie