Dodaj do ulubionych

ORTOPROTEX

05.10.11, 18:28
Z całego serca polecam gabinet Ortoprotex!Stan mojego uzębienia wymagał pomocy wybitnego specjalisty do którego na szczęście udało mi się trafić:)Pani Joanna Ślusewicz jest fachowcem w swej dziedzinie dzięki czemu zawdzięczam swój piękny uśmiech!Leczenie ortodontyczne trwało dokładnie rok, wizyty to po prostu czysta przyjemność , gabinet wspaniały a pracujące tam panie to po prostu anioły!Atmosfera gabinetu naprawdę godna polecenia!
Obserwuj wątek
    • fanka.catella Re: ORTOPROTEX 11.10.11, 16:54
      Ja również polecam gabinet ortodontyczny i ORTOPROTEX Pani dr Joanny Ślusiewicz. A teraz szczegóły:

ZALETY:
      -praca na nowoczesnych materiałach (mam porównanie z innymi gabinetami), mam tu na myśli retajnery, materiał do rekonturingu i nowoczesnym sprzęcie (wybielanie zębów!!!)
      -szybki czas leczenia - u mnie 9 mscy (ale co ważne wizyty miałam co 3-4 tygodnie)
      -piękne wnętrza gabinetów (jeśli dla kogoś jest to ważne :))) )
      -współpraca z chirurgiem szczękowym (a więc możliwość usunięcia zębów 8-ych na miejscu a nie poszukiwanie chirurga gdzie indziej - btw, dr Petrat, który usuwał mi 8-ki jest świetnym fachowcem choć cena nieco zwala z nóg :) )
      -wyczerpujące odpowiedzi na wszystkie moje pytania dotyczące leczenia
      -jeśli była taka potrzeba to wizyty nawet co 2-3 dni kiedy obserwowałyśmy efekty założonych gumek
      -spora oferta aparatów (ja miałam założony kosmetyczny)
      -Pani dr nie usuwa bez potrzeby zdrowych zębów, jeśli tylko się daje, to prowadzi leczenie bez usuwania zębów

WADY:
      -bardzo duża moim zdaniem: wieczne opóźnienia w gabinecie - to czy denerwują pewnie zależy od człowieka, ale zdarzały się i awantury pacjentów, którzy powinni wejść już godzinę temu, a nadal czekają, Pani dr ma zdecydowanie za dużo pacjentów, albo też nie pilnuje aby wizyta trwała tyle i tyle zagadując się (ale z drugiej strony rozmowy są miłe). Czasem mnie to drażniło, bo miałam umówione spotkania po wizycie, a to oczekiwanie przedłużało się w nieskończoność (nawet do 1,5 godziny), a czasem to ja korzystałam bo Pani dr robiła mi więcej rzeczy z zębami, co trwało dłużej, ale kosztem innych pacjentów. Jednak przeważa opinia, że za taki koszt wizyt opóźnienia powyżej 15 min są niemile widziane.
      -dla osób pracujących, które nie mogą wyrwać się z pracy wadą mogą być godziny otwarcia gabinetu, który wieczorami nie jest czynny. Najpóźniej można zapisać się bodajże na 16 czy 16:30.
      • jacek.mikla Re: ORTOPROTEX 04.01.12, 13:30
        Mogę z czystym sumieniem i z pełną odpowiedzialnością polecić gabinet Pani Joanny Ślusiewicz.
        Trafiliśmy do Pani doktor z polecenia mojego stomatologa, który leczył tam swojego syna. Była to dla mnie i mojej żony wystarczająca argumentacja. Trafiliśmy na konsultację, ustaliliśmy warunki leczenia i koszt. Dodam tylko, że leczyliśmy się we dwoje z moją żoną.
        Aparaty stałem nosiliśmy przez nieco ponad 14 miesięcy. Pani dotkor zrobiła nam doskonały prezent ślubny, bo dokładnie tydzień przed naszym ślubem zdjęła nam aparaty.
        Dziś minął rok od tego czasu a u nas żadnych problemów.
        Ja w swojej ortodontycznej historii nosiłem przez ponad dwa lata aparat i mam z tego czasu bardzo złe wspomnienia. Było to w liceum, a aparat sfinansowali rodzice. Był to jeden z bardziej obleganych w tamtym czasie gabinetów na ulicy Piotrkowskiej. Po tamtym leczeniu została dziura w portfelu rodziców, a moje zęby nadal "pływały" bez ładu i składu.
        Piszę o tym, bo trafiając do Pani Joanny byłem pełen obaw, jednak chciałem coś zrobić z moimi zębami i zgryzem. Patrząc jednak z perspektywy czasu i całego leczenia, jestem strasznie zadowolony.
        Jedyna niedogodność, o której ktoś już pisał to to że zjawiając się na umówioną godzinę, zawsze trzeba czekać. Ale cóż, działa to troszkę jak domino. Przeze mnie też nie raz ktoś po mnie musiał czekać, bo Pani doktor chciała zrobić wszystko, żebym wyszedł zadowolony. Pojawiają się też pytania, na które zawsze z cierpliwością otrzymywałem odpowiedź.
        A i jeszcze jedna uwaga, nie warto brać zamków przezroczystych czy porcelanowych. Metalowe są najlepsze, przynajmniej je widać :) Lub zrobić wariant łączony, tak jak mi doradzono.
        • kia5 Re: ORTOPROTEX 05.01.12, 12:40
          tia... a ja bym się nie zdecydowała na ortoportex - za bardzo mi jedzie reklama na tym forum
          i wynajetą agencyjka relakmową.
          Wiem, bo pracuję w branzy.
          • jacek.mikla Re: ORTOPROTEX 05.01.12, 14:19
            Ja też zawodowo zajmuję się marketingiem i sprzedażą. Nie bez powodu podaję swoje prawdziwe dane, bo nie pisałem swojej opinii jako pracownik jakiejkolwiek agencji, tylko zadowolony klient.
            Zostałem poproszony o wyrażenie swojej opinii przez pracownika Ortoprotex. Prawie nigdy tego nie robię, a jeśli już to piszę przestrogi. Ale w tej sytuacji, jestem na tyle zadowolony, że na prośbę, zdecydowałem się moją opinią podzielić.
            Jeśli chodzi o Ortoprotex, to tak dla Pani Doktor Joanny i Pani Anni, która jest nie do zastąpienia. Rzekłem

Jacek Mikła
            kontakt do mnie: mikla.jacek@gmail.com

• carolla27 Re: ORTOPROTEX 04.07.16, 23:14
      Przychylam się w 100% do opinii. Sama przyjemność zjawić się w pięknym wnętrzu gabinetu. Sprzęt jest nowoczesny a dentyści są do rany przyłóż zwłaszcza pani doktor Joanna Ślusiewicz ortodonta.
    • karmin_ka Re: ORTOPROTEX 24.10.18, 20:37
      Ja również zaufałam Pani dr Joannie Ślusiewicz z gabinetu Ortoprotex w Łodzi. Moim zdaniem jest bardzo dobra jeśli chodzi o ortodoncję - ma szeroką wiedzę, duże umiejętności. Bardzo polecam za rzeczowość i świetny program leczenia.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka