stefanprawo 21.04.10, 17:15 Proszę o wyrażanie poglądów na temat znikających wątków na tym forum? Co o tym sądzicie? Czy uważacie,że jest to ograniczanie swobody wypowiedzi czy może jest to słuszne by kasować niektóre wątki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woynowski1 Re: znikające wątki koniec wolności słowa na foru 21.04.10, 17:45 Ot i to typowy przykład braku samooceny. Brak dostrzeżenia iż najczęściej usuwane posty i wątki dotyczą stefanaprawo. To nie przypadkowy zlepek słów w haśle. Prawo, to słowo sugerujące, że dany stefek ma prawo do wypowiedzi zawsze i wszędzie. A gdyby zrobić statystykę forum to okazał by się, że ostatnio my sami recenzujemy go najczęściej jego posty jako niedopuszczalne. I ten osobnik się dziwi że likwidują jego posty, tak, bo to chcemy, a on jednoznacznie i systematycznie nas wszystkich obraża. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: znikające wątki koniec wolności słowa na foru 21.04.10, 18:28 stefanprawo napisał: > Proszę o wyrażanie poglądów na temat znikających wątków na tym forum? > Co o tym sądzicie? Czy uważacie,że jest to ograniczanie swobody wypowiedzi czy > może jest to słuszne by kasować niektóre wątki? W prezypadku Twoich wątków-jest to słuszne:) Odpowiedz Link Zgłoś
j.urek znikające fekalia 21.04.10, 19:03 O jakiej wolności słowa mówisz? Rzygasz publicznie, plujesz, sikasz pod płotem to ktoś musi posprzątać. Poprawiłem tytuł wątku. Z wolnością słowa to nie ma nic wspólnego Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: usuwane wątki 21.04.10, 21:07 Bardzo proszę, odpowiadam: Ograniczeniem swobody wypowiedzi byłoby, gdyby w wypowiedzi był jakiś pogląd. W tych, którymi usiłujesz sprowadzić to forum do poziomu rynsztoka, oprócz braku kultury posuniętego do chamstwa nie ma żadnych poglądów. Usuwanie takich postów słuszne jest, czasem trzeba też usunąć cały wątek, co też słuszne jest. Niezwłocznie zgłaszamy tego typu posty do moderacji. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: znikające wątki koniec wolności słowa na foru 21.04.10, 21:18 O ograniczaniu swobody wypowiedzi może być mowa tam, gdzie masz taką swobodę zagwarantowaną. Na żadnym znanym mi forum internetowym nie ma pełnej swobody wypowiedzi i o tym co ma być skasowane decyduje moderator. Chcesz mieć własne zasady, to załóż własne forum. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: znikające wątki koniec wolności słowa na foru 21.04.10, 21:21 I co, sam siebie by obrażał? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: znikające wątki koniec wolności słowa na foru 21.04.10, 21:30 Trening czyni mistrza :) Odpowiedz Link Zgłoś
kundziuk Re: znikające wątki koniec wolności słowa na foru 22.04.10, 00:14 Stefaniecośtam, uprzejmie informuję, że napisałam wczoraj mejla do moderatora naszego forum i do głównego moderatora agory z żądaniem natychmiastowego usunięcia niektórych postów - jak słusznie zauważono, w większości Twoich. Powołałam się na nieznane Ci zapewne przepisy prawa - Twoje obraźliwe posty zostały usunięte, co więcej, będą usuwane stale. Obiecuję:) Pozdrawiam, Kinga Wójcicka Odpowiedz Link Zgłoś
ojciechrzestny Re: znikające wątki koniec wolności słowa na foru 22.04.10, 00:26 POPIERAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: znikające wątki koniec wolności słowa na foru 22.04.10, 11:19 Proszę o zgłaszanie takich wątków-tematów poprzez @, dołożę wszelkich starań aby były na bieżąco usuwane. Odpowiedz Link Zgłoś
adium sibeliusie - zrob wobec tego tez cos z klonami 26.04.10, 23:01 dawno mnie tu nie bylo zagladam na forum a tu pokasowane watki jednak cenzura i manipulacja ma tu miejsce jezeli sibelliusie grasz naprawde czysto to zrob rowniez cos z moim klonem. Niedawno zostalem zaatakowany przez kogos kto pisal tu z bardzo podobnym do do mojego nickiem. Musialem wycofac sie z forum by nie dawac mu pozywki - zdechl, ale pewnie zmartwychwstanie gdy zaczne tu sie ponownie udzielac. Znowu bedzie sie podszywal pod moj nick. Wystarczy zmiana jednej literki w nicku i gotowe - klon wypisuje bzdury a Ty sibelliusie milczysz, nic nie kasujesz? Czemu jedne watki kasujesz a inne zostawiasz bez ingerencji? Czy jestes w stanie nie byc stronniczy? Zadam moze to pytanie inaczej: Czy na tym forum jest miejsce na wolna, niecenzurowana dyskusje? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: sibeliusie - zrob wobec tego tez cos z klonam 26.04.10, 23:30 daj spokój, przecież w twojej wypowiedzi jest sprzeczność - domagasz się swobodnych wypowiedzi, a jednocześnie kasowania wypowiedzi kogoś, kto ma nick podobny do twojego, czyli tzw. klona. To byłaby pułapka dla admina, bo kto by ustalał, iloma literami musi się różnić nick, żeby go skasować. Klony ewidentnie prowadzą działalność destrukcyjną i szkodliwą, ale w regulaminie tego forum (i chyba innych też) nie ma zakazu tworzenia nicków podobnych do nicków już istniejących. Czyli kasowanie postów klonów z powodu jedynie brzmienia nicka byłoby niezgodne z regulaminem. Jedynym racjonalnym wyjściem jest kasowanie postów, których TREŚĆ jest niezgodna z regulaminem. I tak to się odbyło - skasowano wątki naruszające ewidentnie elementarne zasady przyzwoitości. Zresztą tak to zostało przez forumowiczów odebrane. Odpuść adium w tym wypadku Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: sibeliusie - zrob wobec tego tez cos z klonam 27.04.10, 00:04 Chociaż niezbyt chętnie, ale w tym przypadku trochę się z Adiumem zgadzam. Do pewnego stopnia. Oczywiście, nie ma kwestii co do kasowania postów naruszających zasady przyzwoitości. Ale netetykieta powiada też: "Nie podszywaj się pod innych". Jeśli ktoś użył nicka łudząco podobnego do już istniejącego (np.z zamianą liter, albo z opuszczeniem litery, albo z dodaniem jakiejś) - to powiedziałbym, że mamy podszywanie się. W końcu, nie jest aż tak trudno znaleźć jakąś oryginalną zbitkę liter i cyfr. Tylko, że osoba, której nick jest naśladowany - niechże wtedy sama indywidualnie zgłasza sprawę administracji forum, o ile była pierwsza i czuje się dotknięta (albo niech odpuści). Czyli w przypadku naśladowania swego nicku - niechby i Adium sam tak zrobił, bez wzywania na pomoc Sibeliussa - równocześnie sugerując mu stronniczość. Bo używanie podobnych nicków a swoboda wypowiedzi i "wolna, niecenzurowana dyskusja" - to dwie bardzo różne sprawy. Były tu posty, które Sibeliuss skasował jak najsłuszniej, mimo, że rózniły się nickami. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: sibeliusie - zrob wobec tego tez cos z klonam 27.04.10, 08:41 Tiaa, świętoszek się znalazł... ;) Drabbu chyba jeszcze pamiętamy? :> Ciekawe swoją drogą, że najwięksi mąciciele zawsze najgłośniej krzyczą, że im się dzieje krzywda. Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprawo [...] 27.04.10, 11:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: km sanczia=jad i żółć? 27.04.10, 11:32 stefanprawo napisał: > drabbu ma racje zgadzam się z nim Ale ja z Tobą, Stefanie, nie zgadzam się zdecydowanie i wolałbym, żebyś mi racji nie przyznawał. Mnie cieszy, kiedy dołączają nowi forumowicze i mówią o sprawach, o których nie wiedziałem, albo słabo. Ale nie rozumiem dlaczego i z jakiego względu niektórzy dołączają z dużą obłudą, obrażając spostrzegawczość pozostałych - jednak nie ma co liczyć na to, że nie zorientujemy się w takich intencjach. Skupienie się na bezzasadnych personalnych przytykach skierowanych przeciwko jednej osobie jest zupełnie sprzeczne z regulaminem forum i netetykietą. Takie osoby same odbierają sobie głos, zwłaszcza, że praktycznie nie mają niczego innego do napisania. Powiedz no, Stefanie, kiedyś Ty podzielił się na forum jakąś ciekawą, merytoryczną informacją? Odpowiem - nigdy, Twoja znajomość Łomianek jest bardzo mizerna, wszystkie Twoje posty polegały na "czepianiu się" i krytyce. Mamy tu raptem kilkanaście osób. Małe grono. Gdyby podobne "rozmowy" toczyły się w realu i padały takie kwestie, to niektórzy "rozmówcy" prędzej czy później wyszliby z podbitym okiem (co najmniej i raczej prędzej). A tak - pozostaje zwracać się o usuwanie postów. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: sibeliusie - zrob wobec tego tez cos z klonam 27.04.10, 12:03 drabbu napisał: netetykieta powiada też: "Nie podszywaj się pod innych". No tak, jakoś tego nie doczytałem. No to pewnie, że jest podstawa do interwencji. Ale faktycznie to zainteresowany musiałby interweniować, bo przecież trudno oczekiwać, że administrator będzie śledził forum pod katem podobnych nicków. Zreszta skąd miałby wiedzieć, czy osobie, pod którą ktoś się podszywa, to podszywanie przeszkadza, a nawet - czy ktoś np. sam pod siebie się nie podszywa (co też jest możliwe). Ja uważam, że Sibeliuss jest tolerancyjnym administratorem i jeśli interweniuje, to w sprawach ewidentnych, które wymagają interwencji, bo skarjne chamstwo a wolność słowa to zupełnie różne sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: sibeliusie - zrob wobec tego tez cos z klonam 27.04.10, 12:42 Większość z nas miała tu kiedyś swojego klona, ale chyba żaden nie przeginał aż tak, jak ostatnio niektóre nieklony. :> Z resztą klony szybko się nudzą i znikają. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: sibeliusie - zrob wobec tego tez cos z klonam 27.04.10, 19:58 kmsanczia napisała: > Większość z nas miała tu kiedyś swojego klona, No, ja miałam całą kupę, a jednego całkiem inteligentnego, jak napisał pierwszy post, to sama prawie nie wierzyłam, że to nie ja;) Przyznać mi się zaraz, kto to był? :>;) Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: sibeliusie - zrob wobec tego tez cos z klonam 27.04.10, 20:13 ale nie wszystkim szczęście tak dopisało :) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: sibeliusie - zrob wobec tego tez cos z klonam 27.04.10, 20:21 Kow doceniamy, że nas podejrzewasz o taką inteligencję i umiejętności szpiegowskie. :> Niestety to nie ja. :( Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprawo --klony klony 28.04.10, 10:31 Muszę się przyznać,że też miałem swego klona...,ale nie był tak inteligentny jak ja. Uważam,że klonami nie ma się co przejmować...bo to tylko takie klony motywuje do działania... APELUJĘ O MNIEJ JADU I ŻÓŁCI NA TYM FORUM!!! SAM ZMIENIAM SIĘ OD DZIŚ...!!! ZERO ŻÓŁCI I JADU OTO NOWY STEFANPRAWO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: --klony klony 28.04.10, 10:41 stefanprawo napisał: > SAM ZMIENIAM SIĘ OD DZIŚ...!!! Stefanie, czy pamięć mnie myli, czy nie zapowiadałeś już wielkich zmian w sobie przynajmniej dwukrotnie i nic z tego nie wyszło? Ale oby za trzecim razem - tym razem lepiej się przyłóż :) Życzę powodzenia w transformacji. Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprawo Re: --klony klony 28.04.10, 14:10 Dziękuję tym razem jestem już inny na zawsze. Przepraszam wszystkich,którzy poczuli się dotknięci moimi wypowiedziami. TO JA NOWY STEFANPRAWO!!! MNIEJ ŻÓŁCI I JADU NA FORUM - oto moja nowa dewiza,którą polecam wszystkich kochanym forumowiczom. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: --klony klony 28.04.10, 14:17 stefanprawo napisał: > Przepraszam wszystkich,którzy > poczuli się dotknięci moimi wypowiedziami. To rozumiem, że do mnie też? Czy z wyjątkami? :> Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprawo Re: --klony klony 28.04.10, 16:40 km sanczia przepraszam Ciebie...wybacz mi proszę...TERAZ JESTEM JUŻ NOWYM STEFANPRAWO!!! ZERO JADU ZERO ŻÓŁCI NA FORUM!!! - OTO MOJA DEWIZA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: --klony klony 28.04.10, 18:42 stefanprawo napisał: > Dziękuję tym razem jestem już inny na zawsze. Przepraszam wszystkich,którzy > poczuli się dotknięci moimi wypowiedziami. > TO JA NOWY STEFANPRAWO!!! > MNIEJ ŻÓŁCI I JADU NA FORUM - oto moja nowa dewiza,którą polecam wszystkich > kochanym forumowiczom. JAKIŚ TY SŁODKI, NICZYM NARZECZONA PRZED ŚLUBEM. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: --klony klony 28.04.10, 22:21 kmsanczia napisała: > Roberto, ty coś wiesz? :> > ;) Nic nie wiem, jestem tylko nieco zszokowany. Odpowiedz Link Zgłoś