Dodaj do ulubionych

znikające wątki koniec wolności słowa na forum??

21.04.10, 17:15
Proszę o wyrażanie poglądów na temat znikających wątków na tym forum?
Co o tym sądzicie? Czy uważacie,że jest to ograniczanie swobody wypowiedzi czy
może jest to słuszne by kasować niektóre wątki?
Obserwuj wątek
    • woynowski1 Re: znikające wątki koniec wolności słowa na foru 21.04.10, 17:45
      Ot i to typowy przykład braku samooceny. Brak dostrzeżenia iż najczęściej
      usuwane posty i wątki dotyczą stefanaprawo. To nie przypadkowy zlepek słów w
      haśle. Prawo, to słowo sugerujące, że dany stefek ma prawo do wypowiedzi
      zawsze i wszędzie. A gdyby zrobić statystykę forum to okazał by się, że
      ostatnio my sami recenzujemy go najczęściej jego posty jako niedopuszczalne. I
      ten osobnik się dziwi że likwidują jego posty, tak, bo to chcemy, a on
      jednoznacznie i systematycznie nas wszystkich obraża.
    • krzysiom1 Re: znikające wątki koniec wolności słowa na foru 21.04.10, 18:28
      stefanprawo napisał:

> Proszę o wyrażanie poglądów na temat znikających wątków na tym
      forum?
      > Co o tym sądzicie? Czy uważacie,że jest to ograniczanie swobody
      wypowiedzi czy
      > może jest to słuszne by kasować niektóre wątki?
      W prezypadku Twoich wątków-jest to słuszne:)

• j.urek znikające fekalia 21.04.10, 19:03
      O jakiej wolności słowa mówisz? Rzygasz publicznie, plujesz, sikasz pod
      płotem to ktoś musi posprzątać. Poprawiłem tytuł wątku. Z wolnością
      słowa to nie ma nic wspólnego
    • kowalik22 Re: usuwane wątki 21.04.10, 21:07
      Bardzo proszę, odpowiadam:
      Ograniczeniem swobody wypowiedzi byłoby, gdyby w wypowiedzi był jakiś pogląd. W
      tych, którymi usiłujesz sprowadzić to forum do poziomu rynsztoka, oprócz braku
      kultury posuniętego do chamstwa nie ma żadnych poglądów.
      Usuwanie takich postów słuszne jest, czasem trzeba też usunąć cały wątek, co też
      słuszne jest.
      Niezwłocznie zgłaszamy tego typu posty do moderacji.
    • lomek2 Re: znikające wątki koniec wolności słowa na foru 21.04.10, 21:18
      O ograniczaniu swobody wypowiedzi może być mowa tam, gdzie masz taką swobodę
      zagwarantowaną. Na żadnym znanym mi forum internetowym nie ma pełnej swobody
      wypowiedzi i o tym co ma być skasowane decyduje moderator. Chcesz mieć własne
      zasady, to załóż własne forum.
      • esscort Re: znikające wątki koniec wolności słowa na foru 21.04.10, 21:21
        I co, sam siebie by obrażał? ;)
        • lomek2 Re: znikające wątki koniec wolności słowa na foru 21.04.10, 21:30
          Trening czyni mistrza :)
          • kundziuk Re: znikające wątki koniec wolności słowa na foru 22.04.10, 00:14
            Stefaniecośtam, uprzejmie informuję, że napisałam wczoraj mejla do
            moderatora naszego forum i do głównego moderatora agory z żądaniem
            natychmiastowego usunięcia niektórych postów - jak słusznie
            zauważono, w większości Twoich. Powołałam się na nieznane Ci zapewne
            przepisy prawa - Twoje obraźliwe posty zostały usunięte, co więcej,
            będą usuwane stale. Obiecuję:) Pozdrawiam, Kinga Wójcicka
            • ojciechrzestny Re: znikające wątki koniec wolności słowa na foru 22.04.10, 00:26
              POPIERAM!!!
              • sibeliuss Re: znikające wątki koniec wolności słowa na foru 22.04.10, 11:19
                Proszę o zgłaszanie takich wątków-tematów poprzez @, dołożę
                wszelkich starań aby były na bieżąco usuwane.
                • adium sibeliusie - zrob wobec tego tez cos z klonami 26.04.10, 23:01
                  dawno mnie tu nie bylo
                  zagladam na forum a tu pokasowane watki
                  jednak cenzura i manipulacja ma tu miejsce

jezeli sibelliusie grasz naprawde czysto to zrob rowniez cos z moim
                  klonem.
                  Niedawno zostalem zaatakowany przez kogos kto pisal tu z bardzo
                  podobnym do do mojego nickiem. Musialem wycofac sie z forum by nie
                  dawac mu pozywki - zdechl, ale pewnie zmartwychwstanie gdy zaczne tu
                  sie ponownie udzielac. Znowu bedzie sie podszywal pod moj nick.
                  Wystarczy zmiana jednej literki w nicku i gotowe - klon wypisuje
                  bzdury a Ty sibelliusie milczysz, nic nie kasujesz?
                  Czemu jedne watki kasujesz a inne zostawiasz bez ingerencji?
                  Czy jestes w stanie nie byc stronniczy?
                  Zadam moze to pytanie inaczej:
                  Czy na tym forum jest miejsce na wolna, niecenzurowana dyskusje?
                  • esscort Re: sibeliusie - zrob wobec tego tez cos z klonam 26.04.10, 23:30
                    daj spokój, przecież w twojej wypowiedzi jest sprzeczność - domagasz
                    się swobodnych wypowiedzi, a jednocześnie kasowania wypowiedzi kogoś,
                    kto ma nick podobny do twojego, czyli tzw. klona. To byłaby pułapka
                    dla admina, bo kto by ustalał, iloma literami musi się różnić nick,
                    żeby go skasować. Klony ewidentnie prowadzą działalność destrukcyjną
                    i szkodliwą, ale w regulaminie tego forum (i chyba innych też) nie ma
                    zakazu tworzenia nicków podobnych do nicków już istniejących. Czyli
                    kasowanie postów klonów z powodu jedynie brzmienia nicka byłoby
                    niezgodne z regulaminem. Jedynym racjonalnym wyjściem jest kasowanie
                    postów, których TREŚĆ jest niezgodna z regulaminem. I tak to się
                    odbyło - skasowano wątki naruszające ewidentnie elementarne zasady przyzwoitości. Zresztą tak to zostało przez forumowiczów odebrane.
                    Odpuść adium w tym wypadku
                    • drabbu Re: sibeliusie - zrob wobec tego tez cos z klonam 27.04.10, 00:04
                      Chociaż niezbyt chętnie, ale w tym przypadku trochę się z Adiumem
                      zgadzam. Do pewnego stopnia. Oczywiście, nie ma kwestii co do
                      kasowania postów naruszających zasady przyzwoitości.

Ale netetykieta powiada też: "Nie podszywaj się pod innych". Jeśli
                      ktoś użył nicka łudząco podobnego do już istniejącego (np.z zamianą
                      liter, albo z opuszczeniem litery, albo z dodaniem jakiejś) - to
                      powiedziałbym, że mamy podszywanie się. W końcu, nie jest aż tak
                      trudno znaleźć jakąś oryginalną zbitkę liter i cyfr.

Tylko, że osoba, której nick jest naśladowany - niechże wtedy
                      sama
                      indywidualnie zgłasza sprawę administracji forum, o ile
                      była pierwsza i czuje się dotknięta (albo niech odpuści).

Czyli w przypadku naśladowania swego nicku - niechby i Adium sam
                      tak zrobił, bez wzywania na pomoc Sibeliussa - równocześnie
                      sugerując mu stronniczość. Bo używanie podobnych nicków a swoboda
                      wypowiedzi i "wolna, niecenzurowana dyskusja" - to dwie bardzo
                      różne sprawy. Były tu posty, które Sibeliuss skasował jak
                      najsłuszniej, mimo, że rózniły się nickami.
                      • kmsanczia Re: sibeliusie - zrob wobec tego tez cos z klonam 27.04.10, 08:41
                        Tiaa, świętoszek się znalazł... ;) Drabbu chyba jeszcze pamiętamy? :>

Ciekawe swoją drogą, że najwięksi mąciciele zawsze najgłośniej krzyczą, że im się dzieje krzywda.
                        • stefanprawo [...] 27.04.10, 11:05
                          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                          • drabbu Re: km sanczia=jad i żółć? 27.04.10, 11:32
                            stefanprawo napisał:
                            > drabbu ma racje zgadzam się z nim

Ale ja z Tobą, Stefanie, nie zgadzam się zdecydowanie i wolałbym,
                            żebyś mi racji nie przyznawał.

Mnie cieszy, kiedy dołączają nowi forumowicze i mówią o sprawach,
                            o których nie wiedziałem, albo słabo. Ale nie rozumiem dlaczego
                            i z jakiego względu niektórzy dołączają z dużą obłudą, obrażając
                            spostrzegawczość pozostałych - jednak nie ma co liczyć na to, że
                            nie zorientujemy się w takich intencjach.

Skupienie się na bezzasadnych personalnych przytykach skierowanych
                            przeciwko jednej osobie jest zupełnie sprzeczne z regulaminem forum
                            i netetykietą. Takie osoby same odbierają sobie głos, zwłaszcza, że
                            praktycznie nie mają niczego innego do napisania. Powiedz no,
                            Stefanie, kiedyś Ty podzielił się na forum jakąś ciekawą,
                            merytoryczną informacją?
                            Odpowiem - nigdy, Twoja znajomość Łomianek jest bardzo mizerna,
                            wszystkie Twoje posty polegały na "czepianiu się" i krytyce.

Mamy tu raptem kilkanaście osób. Małe grono.
                            Gdyby podobne "rozmowy" toczyły się w realu i padały takie kwestie,
                            to niektórzy "rozmówcy" prędzej czy później wyszliby z podbitym
                            okiem (co najmniej i raczej prędzej).
                            A tak - pozostaje zwracać się o usuwanie postów.
                      • esscort Re: sibeliusie - zrob wobec tego tez cos z klonam 27.04.10, 12:03
                        drabbu napisał:

netetykieta powiada też: "Nie podszywaj się pod innych".

No tak, jakoś tego nie doczytałem. No to pewnie, że jest podstawa do
                        interwencji. Ale faktycznie to zainteresowany musiałby interweniować,
                        bo przecież trudno oczekiwać, że administrator będzie śledził forum
                        pod katem podobnych nicków. Zreszta skąd miałby wiedzieć, czy osobie,
                        pod którą ktoś się podszywa, to podszywanie przeszkadza, a nawet -
                        czy ktoś np. sam pod siebie się nie podszywa (co też jest możliwe).

Ja uważam, że Sibeliuss jest tolerancyjnym administratorem i jeśli interweniuje, to w sprawach ewidentnych, które wymagają interwencji,
                        bo skarjne chamstwo a wolność słowa to zupełnie różne sprawy.

• kmsanczia Re: sibeliusie - zrob wobec tego tez cos z klonam 27.04.10, 12:42
                          Większość z nas miała tu kiedyś swojego klona, ale chyba żaden nie przeginał aż tak, jak ostatnio niektóre nieklony. :>
                          Z resztą klony szybko się nudzą i znikają.
                          • kowalik22 Re: sibeliusie - zrob wobec tego tez cos z klonam 27.04.10, 19:58
                            kmsanczia napisała:
                            > Większość z nas miała tu kiedyś swojego klona,

No, ja miałam całą kupę, a jednego całkiem inteligentnego, jak napisał pierwszy
                            post, to sama prawie nie wierzyłam, że to nie ja;)
                            Przyznać mi się zaraz, kto to był? :>;)
                            • drabbu Re: sibeliusie - zrob wobec tego tez cos z klonam 27.04.10, 20:13
                              ale nie wszystkim szczęście tak dopisało :)
                            • kmsanczia Re: sibeliusie - zrob wobec tego tez cos z klonam 27.04.10, 20:21
                              Kow doceniamy, że nas podejrzewasz o taką inteligencję i umiejętności szpiegowskie. :> Niestety to nie ja. :(
    • stefanprawo --klony klony 28.04.10, 10:31
      Muszę się przyznać,że też miałem swego klona...,ale nie był tak inteligentny jak
      ja. Uważam,że klonami nie ma się co przejmować...bo to tylko takie klony
      motywuje do działania...
      APELUJĘ O MNIEJ JADU I ŻÓŁCI NA TYM FORUM!!!
      SAM ZMIENIAM SIĘ OD DZIŚ...!!! ZERO ŻÓŁCI I JADU OTO NOWY STEFANPRAWO!!!
      • drabbu Re: --klony klony 28.04.10, 10:41
        stefanprawo napisał:
        > SAM ZMIENIAM SIĘ OD DZIŚ...!!!

Stefanie,
        czy pamięć mnie myli, czy nie zapowiadałeś już wielkich zmian
        w sobie przynajmniej dwukrotnie i nic z tego nie wyszło?
        Ale oby za trzecim razem - tym razem lepiej się przyłóż :)
        Życzę powodzenia w transformacji.
        • stefanprawo Re: --klony klony 28.04.10, 14:10
          Dziękuję tym razem jestem już inny na zawsze. Przepraszam wszystkich,którzy
          poczuli się dotknięci moimi wypowiedziami.
          TO JA NOWY STEFANPRAWO!!!
          MNIEJ ŻÓŁCI I JADU NA FORUM - oto moja nowa dewiza,którą polecam wszystkich
          kochanym forumowiczom.
          • kmsanczia Re: --klony klony 28.04.10, 14:17
            stefanprawo napisał:
            > Przepraszam wszystkich,którzy
            > poczuli się dotknięci moimi wypowiedziami.

To rozumiem, że do mnie też? Czy z wyjątkami? :>
            • stefanprawo Re: --klony klony 28.04.10, 16:40
              km sanczia przepraszam Ciebie...wybacz mi proszę...TERAZ JESTEM JUŻ NOWYM
              STEFANPRAWO!!!

ZERO JADU ZERO ŻÓŁCI NA FORUM!!! - OTO MOJA DEWIZA!!!
          • roberto19633 Re: --klony klony 28.04.10, 18:42
            stefanprawo napisał:

> Dziękuję tym razem jestem już inny na zawsze. Przepraszam
            wszystkich,którzy
            > poczuli się dotknięci moimi wypowiedziami.
            > TO JA NOWY STEFANPRAWO!!!
            > MNIEJ ŻÓŁCI I JADU NA FORUM - oto moja nowa dewiza,którą polecam
            wszystkich
            > kochanym forumowiczom.

JAKIŚ TY SŁODKI, NICZYM NARZECZONA PRZED ŚLUBEM.
            • kmsanczia Re: --klony klony 28.04.10, 19:35
              Roberto, ty coś wiesz? :>
              ;)
              • roberto19633 Re: --klony klony 28.04.10, 22:21
                kmsanczia napisała:

> Roberto, ty coś wiesz? :>
                > ;)
                Nic nie wiem, jestem tylko nieco zszokowany.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka