anka0292 03.07.10, 14:08 na stronach gminy jest info o kolektorach slonecznych co o tym sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
esscort Re: kolektory sloneczne 03.07.10, 14:15 był wątek na ten temat. Poszukaj Odpowiedz Link Zgłoś
corner111 Re: kolektory sloneczne 03.07.10, 17:41 Ona nie szuka, ona zaczyna nowy wątek po to by wmówić Łomiankowiczom że remont Rolniczej trawa dwa lata, że trasa po wale tak samo łatwo wybudować jak narysować! a na dodatek że jest o racjonalne wbrew oczywistym faktom. Jest to oczywiści objaw fiksacji i powinna to leczyć. Może od czasu do czasu kubeł zimnej wody i porcja elektrowstrząsów by się przydała. Odpowiedz Link Zgłoś
marmit1 Re: kolektory sloneczne 05.07.10, 09:54 corner111 napisała: > Jest to > oczywiści objaw fiksacji i powinna to leczyć. Skąd taka agresja na forum ? Gdzie jest moderator ? Powinien zawieszać użytkowników za takie wypowiedzi. Co do kolektorów słonecznych, to już były wypowiedzi, że się nie opłaca montować w gotowym domu. Dochodzą koszty remontu. Co innego, gdy projektujemy nowy dom, to wtedy być może warto. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: kolektory sloneczne 05.07.10, 09:58 marmit1 napisał: Powinien > zawieszać użytkowników za takie wypowiedzi. I w kajdanach przez Warszawską prowadzić ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marmit1 Re: kolektory sloneczne 05.07.10, 10:08 Szanowny rozmówco. Tutaj jest netykieta: forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617503.html w której jest napisane: "Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców. " Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: kolektory sloneczne 05.07.10, 10:09 No wiem, ale bez odrobiny emocji (ok, są granice) jakoś nudno ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marmit1 Przemoc w grupie - off topic 05.07.10, 10:29 esscort napisał: > No wiem, ale bez odrobiny emocji (ok, są granice) jakoś nudno ;) Aha, to dlatego gimnazjaliści dręczą swoich kolegów - z nudów ! Od tego są nauczyciele i policja, żeby przypadki przemocy eliminować. Nie można pozostać obojętnym ! Myślę, że jest to zjawisko do analizy przez psychologa, że grupa wybiera słabsze jednostki i je prześladuje. Podobnie zresztą robią niektóre zwierzęta. Pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Przemoc w grupie - off topic 05.07.10, 11:32 Ha, ha, ciekawe, kto jest słabszą jednostką i kto kogo prześladuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: kolektory sloneczne 05.07.10, 18:27 esscort napisał: > marmit1 napisał: Powinien > > zawieszać użytkowników za takie wypowiedzi. > > I w kajdanach przez Warszawską prowadzić ;) > > >>Nie zgadzam się, powinno się delikwenta obtoczyć w smole , wysypać na niego pierze i przewieżć na wozie strażackim podczas dni Łomianek, jako przykład Odpowiedz Link Zgłoś
ale_jaja_v1 Re: kolektory sloneczne 05.07.10, 10:10 marmit1 napisał: > corner111 napisała: > > > Jest to > > oczywiści objaw fiksacji i powinna to leczyć. > > Skąd taka agresja na forum ? Gdzie jest moderator ? Powinien > zawieszać użytkowników za takie wypowiedzi. > > Co do kolektorów słonecznych, to już były wypowiedzi, że się nie > opłaca montować w gotowym domu. Dochodzą koszty remontu. Co innego, > gdy projektujemy nowy dom, to wtedy być może warto. Zgadzam się z tobą w 100%.Pomysł chybiony.Co innego, gdyby to były ogniwa fotowoltaniczne. Odpowiedz Link Zgłoś
sparrow.jack Re: kolektory sloneczne 05.07.10, 11:25 Coś mi się wydaje, że to Unia daje pieniądze, a my bierzemy albo nie. Jak się komuś podoba, niech bierze, jak ie, niech czeka na inne pomysły. Odpowiedz Link Zgłoś
marmit1 Re: kolektory sloneczne 05.07.10, 11:59 Jeśli Unia daje pieniądze, to niech się postara i wykaże ekonomiczny efekt takiego przedsięwzięcia. Chyba że jest to przedsięwzięcie religijne dla wyznawców globalnego ocieplenia. Wtedy montujemy kolektory po to, żeby ulżyć Matce Ziemi. Generalnie fajne wydaje się korzystanie z energii słońca. Gdyby się dało zmagazynować energię teraz, gdy słońce praży i wykokorzystać ją zimą do ogrzewania, to by było fajnie. Na razie jest to marzenie. Chyba człowiek nie wie jak to zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
woynowski1 Re: kolektory sloneczne 05.07.10, 13:50 marmit1 jeżeli atakuję ankę to swe uzasadnienie. Przejrzyj jej posty to sam zobaczysz kto tu nadużywa n-etykiety! Jeżeli chodzi o kolektory, to same założenie wydaje się słuszne, tylko czy efekt jest proporcjonalny do nakładów? Natomiast co do ocieplenia klimatu, to to faktycznie jest problem, jeno jego sendo polega na odpowiedzi na pytaniu: czy w oparciu o istniejące dane możemy stwierdzić co jest przyczyną ocieplenia i czy to ocieplenie faktycznie ma miejsce? A matka ziemia sama pozbywa się nadmiary dwutlenku węgla choć by przez wypiętrzenie wyżyny tybetańskiej! Pytanie czy w poprzednim milion leciu, nie dokonywała tego w nadmiarze, powodując cykl epok lodowcowych! Brry, jak ja nie lubię zimna i kolejnych epok lodowcowych. Odpowiedz Link Zgłoś
marmit1 Re: kolektory sloneczne 05.07.10, 14:08 woynowski1 napisał: > marmit1 jeżeli atakuję ankę to swe uzasadnienie. Przejrzyj jej posty to sam > zobaczysz kto tu nadużywa n-etykiety! Netykiety nie można "nadużywać". Można jej albo przestrzegać albo nie. Za nieprzestrzeganie powinny być kary w postaci usunięcia postów, zawieszenia użytkowników, itp. Na tym forum to nie działa. Ataki personalne nie mają uzasadnienia. Czy mąż, która zabił żonę może się tłumaczyć "przecież ona mnie zdenerwowała" ? Czy żona, która wrzeszczy na męża lub dziecko może to uzasadnić "ale mnie wyprowadziłeś z równowagi, teraz muszę krzyczeć" ? Nie, każdy ponosi odpowiedzialność za swoje czyny. Dyskusje na forum polegają na wymianie poglądów. Jeśli ktoś uważa, że obwodnica Łomianek ma iść po wałach wiślanych, to można z nim dyskutować, ale nie wyśmiewać, czy wyzywać. Zauważam tutaj front walki między zwolennikami burmistrza a przeciwnikami. Jedni nawet jeśli napiszą o pogodzie, to drudzy widzą w tym atak na burmistrza lub odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: kolektory sloneczne 05.07.10, 18:33 Dobra marmit odpuść sobie, wróćmy do kolektorów. Są fajne tylko zazwyczaj te pierwsze darmowe są miernej jakości i czas działania może oscylować na ok 10 lat, pózniej jeżeli technologia pójdzie do przodu będziesz i tak musiał wymienić je na nowsze daj Boże po tak samo promocyjnej cenie=0 pln. Ale cuda się nie zdarzają więc zapłacisz nieco więcej. Ma to sens przy nowo stawianym budynku , ale nie wtedy gdy przerabiasz starszy dom nie przystosowany do tej technologii. Odpowiedz Link Zgłoś
anka0292 Re: kolektory sloneczne 05.07.10, 20:28 Tu jest niestety wiecej podzialow niz na zwolennikow Wieslawa i jego przeciwnikow - niestety Wogole specyfika naszego grajdola jest "dyskusja" poprzez personalne ataki zamiast na argumenty. Byyyly takie momenty kiedy nam sie udawalo normalnie i kulturalnie pogadac ale szybko emocje moich przeciwnikow braly gore i zaczynali obrzucac mnie wyzwiskami, drwic, wysmiewac i atakowac moja matke oraz porownywac do oddzialow SS. Maja jakis problem - moze sie boja... Wydaje mi sie, ze obudzili sie z reka w nocniku i glupio im za to co kiedys mowili - nie potrafia sie do bledu przyznac Upupili dobry projekt i dopiero podczas powodzi zaczeli sie nad tym zastanawiac Roberto to oddzielna sprawa - ma facet ogolnie jakis problem z kobietami... Jak sie tak temu wszystkiemu przygladam to rece opadaja Kazdy z was mysli tylko o tym jak w "kwiecistym" stylu komus przystać a nikt sie nie zastanawia co dalej W tej sytuacji to możemy Wieskowi naskoczyc Możemy mu tylko kuper podskubać jak gęś z pierza na poduszkę Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: kolektory sloneczne 05.07.10, 21:35 Droga Anko, przytocz chociaż jeden post, w którym ktokolwiek atakuje twoją rodzinę/matkę/. Piszesz bzdury, argument nie robią na tobie wrażenia. Czego więc oczekujesz?. Problemu z kobietami jeż nie mam od dawna. Nie myślę ciągle o tym czym ty zadręczasz czytelników. I wypraszam sobie byś mieszała mnie do swej polityki, pisząc,,W tej sytuaji możemy Wieśkowi naskoczyć,,. Większość czytelników forum nie jest zrzeszona w żadnym kółku różańcowymm Radia Ma ryja, i każdy sam będzie wybierał samorząd , bez twego moralnego wsparcia. Co mam ci powiedzieć jeszcze- gdyby głupota umiała fruwać , wzbiłabyś się niczym gołębica nad Łomiankami. Odpowiedz Link Zgłoś