Dodaj do ulubionych

Skrzynki na listy

01.02.05, 10:30
Witam,
Na naszych domach pojawiły sie juz oznaczenia adresowe, nasuwa sie więc
pytanie co ze skrzynkami. Obawiam sie, że ich zakup lezy po naszej
(mieszkańców) stronie i pewnie byłoby lepiej gdybyśmy wszyscy mieli
jednakowe, i zamocowane w tym samym miejscu?

J.
Obserwuj wątek
    • lemontea Re: Skrzynki na listy 01.02.05, 11:27
      Co do skrzynek masz rację. Jestem za.
      Ja bym była jeszcze za rozważeniem lekkiego zadaszenia miejsc przed garażami.
      Może nie teraz ale przed kolejną zimą. Poza tym wiem, że kilka osób myśli nad
      ogrodzeniem miejsc parkingowych. DObrze byłoby zgrać działania.

Pozdrawiam,
      aga
    • grabowscy Re: Skrzynki na listy 01.02.05, 11:54
      1. Kiedy poruszyłem w rozmowie z P.Mrówką temat oświetlenia wjazdów do
      garaży /sugerowałem instalację czujnika ruchu/ usłyszałem, że zmiana musi być
      uzgodniona z PROJEKTANTEM !
      2. Daszki i ogrodzenie wjazdów - doskonały pomysł, ale co na to PROJEKTANT ?
      3. Co do skzynek na listy - nie jestem pewien na 100%, ale chyba należy to do
      inwestora.

p.s. A czy zauważyliście że jest już administrator ?
      Jego ogłoszenie wisi na tablicy przy wejściu.

Jerzy i Iwona
      • lemontea Re: Skrzynki na listy 01.02.05, 13:26
        Żeby zachować spójny styl należałoby się dogadać z architektem i pewnie to
        on/ona musiał(a)by zrobić stosowny projekt. Mamy na to trochę czasu więc można
        sprawdzić cenę usługi i koszt wykonania ogrodzenia/zadaszenia.
        • diveliusz Re: Skrzynki na listy 01.02.05, 15:40
          My jesteśmy "ZA". Dobrze by było uwspólnić działania dotyczące wyglądu
          zewnętrznego, zwłaszcza jeśli chodzi o uniemożliwienie zastawiania garaży i
          jazdy po chodniku.
          Niemniej jednak dobrze by było aby NAJPIERW wykonawca usunął wady takie jak:
          1. Żle umocowane rynny
          2. Totalnie nieprawidłowo wykonane podjazdy i chodniki
          3. Niedomalowane i niewykończone ogrodzenia
          Bo jeśli zrobimy to w odwrotnej kolejności np. najpierw powiesimy skrzynki to
          nam je poniszczą przy tej okazji...
          Olek
          • lemontea Re: Skrzynki na listy 01.02.05, 16:18
            będą jeszcze kopać na wiosnę, zeby poprawić podjazdy może wtedy przestawią
            skrzynki prądowe pod budynek. Nie mogą zostać tam, gdzie są dziś.
            • diveliusz Re: Skrzynki na listy 02.02.05, 09:30
              Witam i przynoszę nowośc :-)
              Wczoraj wieczorem, gdy podjechałem pod dom, na płocie wisiała całkiem ładna
              skrzyneczka na listy. I to nie tylko u mnie :-)
              Ponadto w "śmietnikach" pojawiły się duże kosze na śmiecie. Na tablicy
              informacyjnej na klatce znajduje się też informacja o tym że śmiecie na razie
              będą wywożone w każdy wtorek.
              To tyle raportu :-)

Pozdrawiam, Olek
    • jbielski Re: Skrzynki na listy 02.02.05, 13:42
      Ciekawe kto i kiedy dostarczy nam do nich klucze...podobnie jak pozostałe
      klucze do garaży
      J.
      • diveliusz Re: Skrzynki na listy 02.02.05, 14:12
        Co masz na myśli z tymi "pozostałymi kluczami do garaży". Ile ich każdy z nas
        powinien dostać? My mamy 2 sztuki i tak wpisano w protokół.

Olek
        • jbielski Re: Skrzynki na listy 02.02.05, 17:13
          A my dostalismy jeden kluczyk i tak było w protokole.
          Z racji kontroli nad piecem...z drugiej strony ciekawe ile kluczy do bramy
          dołączył producent.
          J.
          • diveliusz Re: Skrzynki na listy 03.02.05, 09:26
            Jak pisałem my dostaliśmy dwa klucze do bramy garażowej. Postaram się ustalić
            ile kluczy dostarcza producent. Moim zdaniem niedpouszczalne jest
            nieprzekazanie wszytkich kluczy właścicielowi (no chyba że sam tak zadecyduje).
            Olek
            • diveliusz Klucze do bramy garażowej (było Skrzynki na listy) 03.02.05, 11:16
              Producent bramy garażowej (Obsługa Klienta Detalicznego tel. + 48 (18) 44 77
              262) twierdzi że wraz z bramą przekazuje TRZY klucze. Wynika z tego że nie
              otrzymałem kompletu kluczy i ktoś wciąż ma dostęp do garażu bez mojej wiedzy.
              Jeśli ta informacja jest prawdziwa - sprawa musi zostać wyjaśniona z ZPU WOLA.
              Przy okazji - jeśli ktoś z Was ma podobne wątpliwości odnośnie kluczy do drzwi
              apartamentu - powinny być 3 + surówka + karta z kodem. Tak twierdzi producent
              drzwi. W przypadku chęci zastąpienia kluczy nowymi - konieczna jest wymiana
              całego zamka (koszt około 600 zł)
              Pozdrawiam,
              Olek
              • diveliusz Re: Klucze do bramy garażowej (było Skrzynki na l 07.02.05, 09:34
                Właśnie wymieniono mi zamek w bramie garażowej - tym razem dostałem 3 klucze.
                Moja rada - jeśli macie niewystarczającą ilość kluczy wymagajcie wymiany
                zamków/wkładek tak aby nikt poza Wami nie miał dostępu do WASZYCH pomieszczeń.
                Pozdrawiam,
                Olek
                • jbielski Re: Klucze do bramy garażowej (było Skrzynki na l 08.02.05, 08:18
                  Możesz podac z kim sie kontaktowałes w sprawie wymiany wkladki?
                  Tez chciałbym to zrobić.
                  pozdrawiam
                  Jacek
                  • diveliusz Re: Klucze do bramy garażowej (było Skrzynki na l 08.02.05, 08:23
                    Zadzwoniłem do Kierownika budowy (p.Klik) i z nim ustaliłem wymianę. Dodatkowo
                    rozmawiałem z p.Luty.

Pozdrawiam,
                    Olek
              • kubus162 Re: Klucze do bramy garażowej (było Skrzynki na l 15.02.05, 14:14
                Co do wymiany zamka garażowego za 600 pln to chyba przesada - ja wymieniłem
                sobie tylko wkładkę na patentową i działa.

pzdr.Z.Sopiński 12B1
                • diveliusz Re: Klucze do bramy garażowej (było Skrzynki na l 15.02.05, 14:40
                  600 zł dotyczy wymiany zamka w drzwiach wejściowych do apartamentu:
                  "Przy okazji - jeśli ktoś z Was ma podobne wątpliwości odnośnie kluczy do drzwi
                  apartamentu..."

Co do garażu to oczywiście wystarczy wymiana wkładki. U nas właśnie tak się to
                  odbyło tyle że wymiany dokonał wykonawca.

Pozdrawiam,
                  Olek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka