Dodaj do ulubionych

Grądzki v. Dąbrowski

26.10.10, 09:35
Obydwaj są w tym samym wieku, mają niezłe wykształcenie ale doświadczeniem w sprawach samorządu i ogólną znajomością spraw Łomianek Grądzki bije Dąbrowskiego na głowę. Dabrowski od wielu lat pracuje w firmie nie mającej nic wspólnego z Lomiankami i tym bardziej z samorządnością a Grądzki jest caly czas w Lomiakach, w naszym powiecie. Grądzki otoczony jest osobami zaangażowanymi od lat w nasze sprawy, zasłuzonymi dla lomianek, a Dąbrowski zbieranina przypadkowych osob. Teraz doszedł Nastula, co z tego ze mistrz jak nikt go w łomiankach nie widział. Grądzki nie wypiera sie przynaleznosci do PIS, startuje ze stowarzyszenia i bardzo dobrze, znaczy ze partyjność odkłada na bok. A Dąbrowski jak ktos pisze próbował z listy PIS dostac sie do PE ale dostał strasznie mało głosów, korztał tez z poparcia LPR, widac facet desperacko próbuje sie gdzies załapać i wszystko jedno mu skąd , tylko nie ładnie ze taraz komietet TŁ tak bardzo pogardza partiami a jego kandydat próbowal zaistniec z róznymi.
Jak dla mnie zdecydowanie Grądzki.
Obserwuj wątek
    • sparrow.jack Re: Grądzki v. Dąbrowski 26.10.10, 09:37
      Oj, widzę, że pisowy - ale nie pisowy (sic!) komitet Łączą nas Łomianki działa.....

To trochę wstyd, jak się jest związanym z partią, której się wstydzi. Taka uwaga.
    • boruta24 Re: Grądzki v. Dąbrowski 26.10.10, 09:40
      Grądzki był i się nie sprawdził. Tyle napiszę, wystarczy za wszystko.
    • esscort Re: Grądzki v. Dąbrowski 26.10.10, 09:44
      tefalfm napisał: Grądzki otoczony jest osobami zaangażowanymi od lat w nasze
      > sprawy, zasłuzonymi dla lomianek

Możesz jakieś nazwiska podać i podstawowe zasługi? Byłoby latwiej oceniać to otoczenie.

A byłego wiceburmistrza, jego sposób sprawowania władzy i "znajomość spraw Łomianek" to pamiętamy ;)

• corner111 Re: Grądzki v. Dąbrowski 26.10.10, 11:21
        Podsumować można i tak. Jeden ze swym otoczeniem jest doświadczony ale wypalony. Ciążą mu sprawy zaszłe i obecne. Świadomość społeczna jeszcze to doskonale pamięta.
        Drugi jest dla większości panem X o niewielkich kwalifikacjach w zakresie zaradzania gminą wiedzy, której będzie się musiał uczyć naszym kosztem przez większość kadencji. Efektywność przyszłej kadencji może być niewielka, a obietnice wyborcze w takiej sytuacji nie zostaną zrealizowane, nawet przy pomocy czynników nadprzyrodzonych. Bo kandydat na burmistrza ,w najlepszym przypadku sądzi, że może je zrealizować, natomiast ich realność stwierdzi dopiero po objęciu urzędu! I realistyczna ocena tych możliwości nastąpi dopiero w końcu kadencji.
        • roberto19633 Re: Grądzki v. Dąbrowski 26.10.10, 19:30
          Corner, niektórzy uczą się całe życie i nie potrafią, do takich można zaliczyć obecnego , który rządzi ręcznie Łomiankami i Gminą. Wiekszość Radnych jest z tej samej piaskownicy więc nie myśląc zbyt wiele podnoszą rękę w glosowaniu.

Lepiej zmienić piaskownicę z zawartością , ponieważ przechodzi ona w inny- płynny stan skupienia/ zaczyna się zabagniać/ . Gdybym nie widział jednomyślności i piękna spotkań Radnych to bym głosu nie zabierał. Brak szacunku, i odzieranie ludzi z godności zmieniły mnie na zagorzałego przeciwnika obecnej władzy.

Buta, kroczy o krok przed klęską. Niech dłużej nikt nie uczy się na organizmie Łomianek, a szczególnie obecna władza.
          • corner111 Re: Grądzki v. Dąbrowski 27.10.10, 22:03
            Nie masz racji jeżeli chodzi o opozycje. Ona sama wielokrotnie odziera się z szacunku. Najlepsze przykłady na tym forum, to botki i aksamitki. A na sesjach, było wiele wiele innych spraw, kpią czy co. Dlaczego zazwyczaj są nieprzygotowani merytorycznie, dlaczego ich wypowiedzi brzmią jak wypowiedzi małych dzieci, a i sprawy które poruszają są banalne. Dla mnie to zwykłe lenistwo. To pytanie mnie o szczegółowe dane, bo komuś samemu nie che samemu ich zdobyć.
            Radny to praca i obowiązek, a jak ktoś nie ma czasu, nie potrafi, to niech ustąpi ze stanowiska radnego. A że sesja niema, trzeba byś na komisji, posiedzeniu klubu, być na bieżąca z życiem rady, a nie wyalienować się i dziwić się że nie ma sprzymierzeńców iże nic nie wychodzi.
            • amigo465 Re: Grądzki v. Dąbrowski 28.10.10, 08:56
              Widzę, że kolejna osoba zaczyna pouczać jak ma wyglądać demokracja. Takie proste recepty dobre są u lekarza, gorzej gdy trzeba zbadać i wykonać skuteczny lek!
              • roberto19633 Re: Grądzki v. Dąbrowski 28.10.10, 16:58
                Amigo wyślij mi swój plakat, jestem twoim fanem.

Powieszę go na drzwiach i będę ............. . Pytanie ,co będę robił?
              • turyfiury Re: Grądzki v. Dąbrowski 28.10.10, 17:08
                Jednak JG ma poważne podstawy żeby czuć się oszukanym i przyłożyć grupie skupionej wokół TŁ. Załatwili faceta w ostatniej chwili wywalając z 9 miejsca ich listy powiatowej. Dali swojego kandydata na burmistrza, który nie oszukujmy się zabierze ileś tam głosów elektoratu JG.
                Jakby nie było jest członkiem założycielem wpisanym do KRS "bezpartyjnego" ruchu, którego wybitnym działaczem w Łomiankach jest e_wołyn. Janek zarejestrował w KRS organizację bezpartyjnego Edka, to może teraz iść i ich wypisać. Dopiero by się działo.
                • stefanprawo Re: Grądzki v. Dąbrowski 28.10.10, 17:59
                  Niestety Grądzki nie jest moim faworytem...Dąbrowski również nie za bardzo. Na Pszczółkowskiego głosowałem w poprzednich wyborach,ale jako wyborca trochę się zawiodłem...może to rządzenie Pszczółkowskiego trochę przerosło?Co o tym sądzicie..
                  NA Grądzkiego na pewno nie zagłosuję.
                • esscort Re: Grądzki v. Dąbrowski 28.10.10, 18:27
                  turyfiury napisał: Załatwili faceta w ostatniej chwili wywalając z 9 miejsca ich listy powiatowej. Dali swojego kandydata na burmistrza, który nie oszukujmy się zabierze ileś tam głosów elektoratu JG.

Ja uważam, że chyba nie mieli wyjścia. Przecież celem każdego komitetu jest próba wygrania wyborów. J.G. jest raczej niewybieralny (na burmistrza), wiec musieli szukać innego wyjścia. Czy sie uda? Nie wiem. Osobiście wątpię, ale musieli szukać jakiejś szansy.
                  • corner111 Re: Grądzki v. Dąbrowski 29.10.10, 10:27
                    Ale czy branie dla samego brania ma sens?
                    Bliżej nie sprecyzowany w zakresie poglądów, o mikrej wiedzy w zakresie gminy i żadnej w zakresie prawa administracyjnego i budowlanego i wielu innych mankamentach, to kandydat co najmniej wątpliwej jakości.
                    Pewnie rzekniecie, że poglądy to fraszka, być może. Ale uprzednio pro kościelny burmistrz miał ponoć plany oddania cmentarza w ręce kościelne, a to nie fraszka dla mieszkańców. I tak polityka i poglądy wkraczają na lokalny grunt. Tak apolityczność miesza się z polityką i apolityczność włodarzy gminy rozwiewa się jak każda mrzonka.
                    • esscort Re: Grądzki v. Dąbrowski 29.10.10, 11:52
                      corner111 napisała:

Corner, nie wiem o co chodzi? Juz pisałem, że nie jestem fanem kandydata Dabrowskiego, ale przecież to chyba naturalne, że ci, którzy są w opozycji do obecnego burmistrza, próbują go odsunąć od władzy. Więc wystawiają swojego kandydata. Nie ma w tym nic dziwnego ani nic złego. To normalne. Na tym polega demokracja. Gdyby uważali, że ich kandydat jest gorszy, to nie byliby w opozycji. Zresztą ich motywy nie mają żadnego znaczenia. Jest kontrkandydat i trzeba soię z nim zmierzyć
                      Zupełnie dziwaczne są te argumenty o np. wiedzy z zakresu prawa budowlanego. Myslisz, że burmistrz odbiera osobiście budynki albo osobiscie decyduje, komu dać zgodę na budowę domu? Myślisz, że np. prezydent Warszawy ma uprawnienia budowlane?
                      • kmsanczia Re: Grądzki v. Dąbrowski 29.10.10, 12:06
                        Mam wrażenie, że ten akurat kandydat ani nie jest znany w Ł., ani on nie za bardzo zna ludzi, którzy go wystawili. Tak jak i kandydaci na radnych są zlepkiem ludzi, którzy pewnie chcieliby coś zrobić, ale nie do końca wiedzą pod kogo się podczepili.
                        Ale to jest oczywiście moje osobiste wrażenie, pwz. :>

• esscort Re: Grądzki v. Dąbrowski 29.10.10, 12:19
                          To bardzo możliwe. Powiem więcej - może też być tak, że ludzie, którzy go wystawili, nie znają do końca jego :)))
                          Tak czy owak kandydat jest i żeby byc burmistrzem, trzeba mieć więcej głosów od niego. Jesli - jak piszą niektórzy - kandydat jest slaby, to łatwo będzie z nim wygrać.
                          Ja na razie (patrząc na "kampanię" wyborczą) nie zmieniłem zdania, że że obecny burmistrz wygra w pierwszej turze.
                          Jakieś drobne zakłady mogę przyjmować
                          • kmsanczia Re: Grądzki v. Dąbrowski 29.10.10, 12:44
                            Z tą znajomością kandydata to akurat może być różnie. Np wystawia się kogoś, kto wg wystawiających będzie dobrą marionetką, łatwą do sterowania. A jak już dostanie władzę, to
                            się okazuje że woli robić po swojemu i otaczać się wcale nie tymi, którzy pomogli mu się wdrapać na stołek. ;)
                            • roberto19633 Re: Grądzki v. Dąbrowski 29.10.10, 20:34
                              kmsanczia napisała:

> Z tą znajomością kandydata to akurat może być różnie. Np wystawia się kogoś, kt
                              > o wg wystawiających będzie dobrą marionetką, łatwą do sterowania. A jak już dos
                              > tanie władzę, to
                              > się okazuje że woli robić po swojemu i otaczać się wcale nie tymi, którzy pomog
                              > li mu się wdrapać na stołek. ;)
                              >
                              Czy ta opinia dotyczy Radnego Pszczółkowskiego ,który został wybrany na Burmistrza w poprzednich wyborach?
                              • kmsanczia Re: Grądzki v. Dąbrowski 29.10.10, 22:06
                                roberto19633 napisał:
                                > Czy ta opinia dotyczy

Tas opinia dotyczy oczekiwań drugiej strony, tej wystawiającej. I tego jak łatwo można się przejechać na swojej marionetce.
                          • corner111 Re: Grądzki v. Dąbrowski 29.10.10, 12:57
                            Ależ ja nie kwestionuję Twoich racji. To moje własne subiektywne przemyślenia i ocena sytuacji.
                            A w dodatku oceniam, że burmistrz musi dawać swą osobą jakieś gwarancje, że zna problemy gminy i to również w zakresie zarządzana jak też administracji. Bo gdy tych atrybutów nie posiada, to będzie musiał korzystać bezkrytycznie z wiedzy bliżej nie określonych innych innych. A ja nie chcę z wyborem burmistrza wybierać bliżej nie określonych innych, a w pzrypadku tego kandydata taka sytuacja będzie miała miejsce.
                            A Ci inni, zaprawdę nie dają żadnych gwarancji. Jeden, nr1, chciał w lecie równocześnie z remontem Warszawskiej zamknąć ulicę Rolniczą. Toż to horror!
                            • roberto19633 Re: Grądzki v. Dąbrowski 29.10.10, 20:36
                              corner111 napisała:

> Ależ ja nie kwestionuję Twoich racji. To moje własne subiektywne przemyślenia i
                              > ocena sytuacji.
                              > A w dodatku oceniam, że burmistrz musi dawać swą osobą jakieś gwarancje, że zna
                              > problemy gminy i to również w zakresie zarządzana jak też administracji. Bo gd
                              > y tych atrybutów nie posiada, to będzie musiał korzystać bezkrytycznie z wiedzy
                              > bliżej nie określonych innych innych. A ja nie chcę z wyborem burmistrza wybie
                              > rać bliżej nie określonych innych, a w pzrypadku tego kandydata taka sytuacja b
                              > ędzie miała miejsce.
                              > A Ci inni, zaprawdę nie dają żadnych gwarancji. Jeden, nr1, chciał w lecie równ
                              > ocześnie z remontem Warszawskiej zamknąć ulicę Rolniczą. Toż to horror! >>>>>>>>>>>>>>
                              A ile lat gwarancji ma obecny . Z limitem kilometrów , czy bez?
                            • esscort Re: Grądzki v. Dąbrowski 29.10.10, 20:43
                              corner111 napisała: będzie musiał korzystać bezkrytycznie z wiedzy
                              > bliżej nie określonych innych innych. A ja nie chcę z wyborem burmistrza wybie
                              > rać bliżej nie określonych innych,

I tu się różnimy. Ja bym wolał, żeby burmistrz nie znał sie na wszystkim (a zwłąszcza tak uważał) i żeby w każdej sprawie sam decydował. Lepiej gdyby umiał się pytać mądrych osób w ważniejszych sprawach, słuchac opinii, ekspertyz i wybierać najsensowniejszą
                              • cormer111 Re: Grądzki v. Dąbrowski 30.10.10, 22:09
                                Ależ dąbrowski i grądzki wszystko wiedzą. To krew z krwi. I co tu więcej pisać, chyba że bić piane tak jak to robi bycezion ze swymi księgami.
                                • roberto19633 Re: Grądzki v. Dąbrowski 31.10.10, 12:29

cormer111 napisała:

> Ależ dąbrowski i grądzki wszystko wiedzą. To krew z krwi. I co tu więcej pisać,
                                  > chyba że bić piane tak jak to robi bycezion ze swymi księgami.

Bry poważnie, bijesz pianę z księgami-przychodów i rozchodów?
                                  • stefanprawo Re: Grądzki v. Dąbrowski 02.11.10, 11:28
                                    Dlatego między innymi nie będę głosować na Grądzkiego, bo po prostu nie lubię PiS-u i nigdy nie zagłosuję na kogokolwiek związanego z tą partią.
                                    • brycezion Re: Roberto19633 02.11.10, 12:25
                                      Roberto - nie proś mnie bym komentował czyjś bełkot.
                                      • bara-kudy3 Re: Roberto19633 02.11.10, 13:33
                                        Łomianki potrzebują rewolucji duchowej, głebokiej przemiany oraz więcej święconej wody przy rozwiązywaniu problemów , komunikacyjnych, kanalizacyjnych. Dobrze jeżeli wybory, a potem rządy w Łomiankach zostaną ubogacone o klimaty prawdy i wzajemnej miłości , klimaty Radia Maryja.
                                      • roberto19633 Re: Roberto19633 02.11.10, 15:46
                                        brycezion napisał:

> Roberto - nie proś mnie bym komentował czyjś bełkot.
                                        Przepraszam bry, że nacisnąłem Ci na odcisk.
                                        • brycezion Re: Roberto19633 02.11.10, 15:52
                                          Ale, skąd...Na Twoje odpowiadam. Głupie ignoruję.
    • k.jurek Re: Grądzki v. Dąbrowski 06.11.10, 13:56
      Tak naprawdę dwóch spośród trzech kandydatów już znamy i każdy z nas nie będzie miał problemu z wyborem. Na pewno ci dwaj panowie mają swój "żelazny" elektorat. Zagadką jest Pan Dąbrowski, o którym jak dotąd niewiele wiemy w kontekście działalności samorządowej. W tej sytuacji wybór burmistrza z pewnością nie jest łatwy, dlatego trzeba Panu Dąbrowskiemu poświęcić więcej czasu na tym forum.
      • kmsanczia Re: Grądzki v. Dąbrowski 06.11.10, 14:06
        No to przecież poświęcamy. Tyle, że zamiast przedstawić kandydata walczy się z tymi, którzy odważą się o coś zapytać i skupia na oczernianiu przeciwników (co nie ma większego sensu, bo każdy już sam miał okazję wyrobić sobie o nich własne zdanie).
        Będzie ta strona internetowa kandydata na burmistrza, czy nie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka