28.11.10, 15:52
Godzina 15.50
Aula w icds sie zapelnia
Wolynski z plastrem na twarzy
Duzo ludzi z PO LnL i TW
Obserwuj wątek
    • wredna_79 Re: debata 28.11.10, 15:58
      Obaj kandydaci sa juz na sali
      • wredna_79 Re: debata 28.11.10, 16:04
        Cala sala pelna, widzowie tego przedstawienia sie juz takze na schodach, 2 - kamery wiec pewnie niedlugo bedzie dostepna relacja video.
        • wredna_79 Re: debata 28.11.10, 16:15
          Rozpaczecie, przedstawienie kandydatow. Kandydaci. Podchodza do prowadzacego losowanie kolejnosci,. Dabrowski wygrywa i bedzie zaczynal.
          • wredna_79 Re: debata 28.11.10, 16:17
            1. Pytanie dotyczy kanalizacji.
            • wredna_79 Re: debata 28.11.10, 16:22
              Pan Tomasz nie popisal sie zbyt duzo czasu stracil na przywitaniu i na temat wodociagow prawie nic nie powiedzial. Pan Wieslaw lepiej przygotowany, chociaz nic nowego nie powiedzial
              • wredna_79 Re: debata 28.11.10, 16:24
                2 pytanie jak zintegrowac mieszkancow gminy LOMIANKI
                • wredna_79 Re: debata 28.11.10, 16:27
                  Pan Wieslaw'- nie integeowac na sile lecz zaczac od najmlodszego pokolenia
                  Pan Tomasz- nie konfliktowac ludzi, zakladac storzaszyszenia, odpolicznic GL
                  • wredna_79 Re: debata 28.11.10, 16:31
                    3 pytanie. Wizja przyszlosci Lomianek
                    • wredna_79 Re: debata 28.11.10, 16:35
                      Pan Tomasz bezpieczensto higienna wodociagi i kanalizacja
                      Pan Wieslaw zrownawazony rozwoj, wykorzystanie walorow polzenia naszej gminy inwestycja w dzieci
                      • wredna_79 Re: debata 28.11.10, 16:42
                        1. Pytanie Pana W do pana T
                        Pytanie o firme j prowadzacy nie chce dopuscic do odp bopytanie nie dotyczy Lomianek.
                        T ODPOWIADA: JESTEM DYREKTOREM KONTRAKTOWYM A NIIE WLASCICELEM.
                        • wredna_79 Re: debata 28.11.10, 16:45
                          T do W
                          Wszyscy znamy pana W i wiemy jak rzadzi wiec nie mam zadnych pytan
                        • wredna_79 Re: debata 28.11.10, 16:52
                          Odp W:
                          15 km kanalizacji
                          16 km noowych drog
                          socjal i nowe elki szkoly, boisko place zabaw' widze ze pan docenia moja prace
                          • wredna_79 Re: debata 28.11.10, 16:58
                            Pytanie dlaczeo pan zainteresowal sie pan urzedem burmistrza i dotyczacy pisu powodzi sry ale bylo glosno do konca nie wiem :p to bylo pytanie W do T.
                            Odp bralem udzial w akcji p powodziowej,

Pan Tomasz znow rezygnuje z pytania do pana Wieslawa,
                            Wiec kolejne 2 minuty na promocje pana P
                            • wredna_79 Re: debata 28.11.10, 17:01
                              Pan W Jjak chce pan rozwiazac proble drog prywatnych w swieetle inwestycji np wod'kan
                              Odp spec ustawa
                              • wredna_79 Re: debata 28.11.10, 17:07
                                podsumowanie pan T
                                Zmiany widoczne, praca nie slowa, dziekuje za glosy i taka postawe

Podsumowanie pan W
                                Podziekowana, zadluzenie ok 35 mln. Pan Tomasz dobry kandydat ale ja kestem lepszy

Koniec
                                • lomlive Re: debata 28.11.10, 17:39
                                  Dąbrowski wbił sobie nóż w plecy brakiem pytań, a najbardziej już stwierdzeniem, że po założeniu jakiegoś tam stowarzyszenia miał startować(nie pamietam na jaką funkcje publiczną) ale ustąpił on miejsca p. Sokołowskiemu...padłem...wybaczcie szanowni panowie z TŁ..ale jeśli pan Dąbrowski odpowiadając na jakiekolwiek pytanie patrzy sie na was i szuka odpwoiedzi to jak to jest? Jest kandydatem poważnym, czy też kandydatem "marionetką" mniej poważną??

A co do zachowania publiczności, tutaj ukłony w strone pierwszych rzędów (po lewej stronie patrząc od góry) które tupały, gwizdały i krzyczały jak na stadionie dziesięciolecia - ja mam nieco ponad 20 lat i byłem w szoku, że można w taki sposób sie zachowywać pokazując swój poziom. To jest moja obiektywna ocena.
                                  Pozdrawiam.
                                  • kmsanczia Re: debata 28.11.10, 18:13
                                    lomlive napisał:
                                    > ustąpił on miejsca p. Sokołowskiemu

To mnie najbardziej zdziwiło, że ludzie którzy wywalili Sokoła na kopach teraz wystawiają kogoś od niego. =O
                                • wredna_79 Re: debata 28.11.10, 17:42
                                  Przepraszam za jakies literowki i stylistyke, ale pisane na kolanie.
                                  Sens wypowiedzi byl mniej wiecej taki, lepsza relacja najprawdopodobniej bedzie umieszczona na stronie organizatora debaty "lomianki.info" prawdopodobnie tam takze pojawi sie relacja video.
    • lomek2 Re: debata 28.11.10, 17:17
      Dzięki za relację.
      Z tego co tu wyczytałem utwierdziłem się w swoim przekonaniu, ze TD ma ogólnie bardzo niewiele do powiedzenia na temat zarządzania gminą a niewielką wiedzę na temat problemów gminy, nie odróżniająca się od wiedzy przeciętnego mieszkańca.

Jeszcze chętnie zobaczyłbym video. Może ktoś wrzuci na YT.
      • qaz2510 Re: debata 28.11.10, 17:39
        Dąbrowski ogolnie nie maił nic do powiedzenia, nie wykorzystywał całego czasu jaki był dla niego przewidziany(wykorzystywał średnio1,5 min z 2)
        [[i]b]Ludzie popierający TD przy wypowiedzi WP tupali i gwizdali, mowiac delikatnie byli totalnie niekulturalni.[/b][/i]
        TD nie zadałżadnego pytania WP, przy tym z nerwów wypił 2 butelki wody.

Debatę w cuglach wygrał obecny Burmistrz Pszczółkowski

Dlatego utwierdziłem się w przekonaniu, że najlepszym Burmistrzem jest i będzie p. Wiesław Pszczółkowski - ma mój głos
        • lomek2 Re: debata 28.11.10, 17:58
          Najzabawniejsze jest to, że właśnie zwolennicy TŁ cały czas oskarżają drugą stronę o chamskie zachowanie i że TD nie powinien przyjść na debatę bo "Z PEWNOŚCIĄ zostanie wygwizdany i w ogóle nie dopuszczą go ludzie Pszczółkowskiego do głosu". Ogólnie jak czytam te wypowiedzi, to dokładnie taki sam styl jakbym oglądał w TV wypowiadającą się którąś mordę z zakonu PiS.

No i jak się teraz czujecie, ludzie od TŁ, kiedy sami okazaliście się tymi chamami bez krzty ogłady?
      • kmsanczia Re: debata 28.11.10, 17:47
        Łał wredna, relacja na żywo. :)
        Fajnie było, trochę nie na temat (obaj).
        TD odpowiedział na pytanie o zadłużenie Jopka (co mu się chwali) chociaż sala uznała, że to pytanie nie dotyczy Ł. Niestety nie miał żadnych pytań do WP i na tematy związane z miastem odpowiadał kilkoma zdaniami.
        WP próbował wyciągać haki i generalnie walił propagandę, ale udawało mu się kończyć wypowiedzi niezłym pr-owsko zdaniem.
        Sala zachowywała się skandalicznie, tupanie, gwizdy, wyśmiewanie, dogadywanie itp. Niestety na niekorzyść zwolenników TD.

Mam taką konkluzję, że moher w Ł. jest mocno popularny. ;)
        • roberto19633 Re: debata 28.11.10, 18:06
          Cóż WP dał się podpuścić na pytanie o wizję łomianek. Odpowiedział coś o oczyszceniu Wisły.
          I w cuglach nie wygrał. Widzę że PR zasadą jest przekuć porażkę w sukces.

T.D zachował się merytorycznie i odpowiadał zwiężle. A biedny Burmistrz przygotował sobie odpowiedzi na temat Galmara i Ronsona.
          T.D nie wyciągał haków chociaż mógł.
          Zachowanie obydwu stron na widowni było trochę nie teges. Ale taki urok debat.

Czyżbyś to Ty qazie wziąwszy ulotkę od e-wolyna dopytywał się w niewybredny sposób-gdzie pracuje i co robi TD ?
          • lomek2 Re: debata 28.11.10, 18:12
            Też bym sobie przygotował omówienie tematu Ronsona, bo to jeden z ważniejszych tematów. I szkoda ze top pytanie nie padło. Szkoda ze TD nie wie nawet o co mógłby spytać. Jeśli sądzi, że ukrywanie nieznajomości tematów pod przykrywką "łagodnego kandydata" mu pomoże, to może się srogo zawieść.
            • roberto19633 Re: debata 28.11.10, 18:18
              lomek2 napisał:

> Też bym sobie przygotował omówienie tematu Ronsona, bo to jeden z ważniejszych
              > tematów. I szkoda ze top pytanie nie padło. Szkoda ze TD nie wie nawet o co móg
              > łby spytać. Jeśli sądzi, że ukrywanie nieznajomości tematów pod przykrywką "łag
              > odnego kandydata" mu pomoże, to może się srogo zawieść.

>>Jak widzisz nie prowadzi kampanii nienawiści i pomówień.Mógł ale stwierdził że to nie na tym poziomie. Powinieneś zrozumieć że to również z szacunku do Ciebie zwykłego Obywatela. Pewnie byś chciał by się okładali -byś stał i klaskał?
              >
              • kmsanczia Re: debata 28.11.10, 18:19
                Roberto wyluzuj, Lomek i inni jutro obejrzą sobie relację i sami wyciągną wnioski.
                my możemy tylko subiektywnie przekazać swoje odczucia.
              • lomek2 Re: debata 28.11.10, 18:24
                Nie chciałbym. Ale tez nie chciałbym słyszeć wiecznie o "kampanii nienawiści i pomówień', bo wtedy widzę tego pisowego karła przed oczami, który sam jest mistrzem nienawiści i pomówień.
                W TŁ większość tytułów bazuje na konfrontacji i znacznie w tej rywalizacji wyprzedza GŁ.

TD nic nie mówi, bo nie ma nic do powiedzenia, i to WIDAĆ od samego początku.
                Na szczęście za 2 miesiące nikt już o TD nie będzie pamiętał.
                • tom12316 Re: debata 28.11.10, 22:02
                  lomek2 napisał:
                  "bo wtedy widzę tego pisowego karła przed oczami, który sam jest mist
                  > rzem nienawiści i pomówień."
                  „Ogólnie jak czytam te wypowiedzi, to dokładnie taki sam styl jakbym oglądał w TV wypowiadającą się którąś mordę z zakonu PiS.”

A kim ty jesteś jak nie ">>>mistrzem nienawiści i pomówień"? Za dużo naczytałęś się Wybiórczej, świat nie kończy się na wiedzy zaczerpniętej z WSI 24 /wątpie czy znasz ten skrót ,wyjaśniam TVN i TVN24/ i przemawiasz ich językiem. Warto być oryginalnym i myśleć ... samodzielnie . Pozdrawiam. Zapluty Karzeł Reakcji
                  • lomek2 Re: debata 28.11.10, 22:14
                    Tylko ze ja:
                    - nie czytuję Wyborczej nawet sporadycznie
                    - nie oglądam TVN24, a jeśli oglądam TVN, to kiedy leci film :)
                    - nie należę i nigdy nie należałem do żadnej partii, a więc również do PO
                    - nigdy nie uczestniczyłem w pracach żadnej grupy odpowiedzialnej za wynik wyborów
                    - nie nienawidzę PiS i podobnych, tylko nimi gardzę, a to nie to samo

Czekam na wykazanie mi jakichś pomówień, tylko konkretnie :)
                    Podejmę każde wyzwanie w zakresie logicznego i samodzielnego myślenia.
          • kakkadu123-0 Re: debata 28.11.10, 18:32
            Debata pokazała, że TD nie ma nic do powiedzenia - może dlatego tak bardzo jej się bał :-) zachowanie jego zwolenników= tragedia !!!
            • kmsanczia Re: debata 28.11.10, 18:45
              Raczej miał z góry przykazane nic nie mówić i położyć debatę, ale to go oczywiście nie tłumaczy.
              • lomlive Re: debata 28.11.10, 18:47
                ja odnosze wrażenie, że przyszedł bo to było mniejszym złem niż to gdyby w ogóle nie pojawił się na debacie.
                • qaz2510 Re: debata 28.11.10, 18:55
                  popieram!
        • justus0407 Re: debata 28.11.10, 18:10
          To są super zorganizowane środowiska. Np. Obrońcy krzyża jest ich mało , ale ich widać.
          • roberto19633 Re: debata 28.11.10, 18:20
            justus0407 napisał:

> To są super zorganizowane środowiska. Np. Obrońcy krzyża jest ich mało , ale ic
            > h widać.

Czy mówisz o przebierańcach którzy wczoraj >>>latali<< po bazarku . I krzyczeli przez megafon.

• viaderko Re: debata 28.11.10, 20:12
              > Czy mówisz o przebierańcach którzy wczoraj >>>latali<<
              > ; po bazarku . I krzyczeli przez megafon.

chyba mówi o tej hołocie tupiącej i gwiżdżącej przy każdej wypowiedzi Pszczółkowskiego
              • roberto19633 Re: debata 28.11.10, 20:15
                viaderko napisał:

> > Czy mówisz o przebierańcach którzy wczoraj >>>latali<<
                > ;
                > > ; po bazarku . I krzyczeli przez megafon.
                >
                > chyba mówi o tej hołocie tupiącej i gwiżdżącej przy każdej wypowiedzi Pszczółko
                > wskiego
                >>>>>>>>>>>>Chyba ogłuchłeś na prawe ucho. Wużej po stronie P.O też nieźle odpowiadano.
        • marmit1 Re: debata 28.11.10, 21:46
          kmsanczia napisała:

> Mam taką konkluzję, że moher w Ł. jest mocno popularny. ;)
          >
          Dziękuje za relacje. Waham się jeszcze na kogo zagłosować. Dobrze, że była debata. Gratuluję organizatorowi. Takie wypowiedzi j.W. Zniechęcają mnie do głosowania na działacza PO.
          • kmsanczia Re: debata 28.11.10, 21:51
            :)
            Znów ten moher niepotrzebnie bierzesz do siebie. :>
            Ale to jednak straszne, przeze mnie działacz PO stracił potencjalnego wyborcę. :P
            • qaz2510 Re: debata 28.11.10, 21:53
              KM przestań , gdy marmit zobaczy na stronie www.lomianki.info materiał wideo z debaty to zmieni zdanie i zagłosuje na Burmistrza Pszczółkowskiego - jestem tego pewnien;)
              • kmsanczia Re: debata 28.11.10, 21:56
                Ja myślę, że Marmit chciał nas wprowadzić w błąd, że debaty nie będzie, jednocześnie sugerując, że lomianki.info urządza komedie i chce coś podejrzanego udowodnić:
                forum.gazeta.pl/forum/w,229,119218171,119218171,komedia_nie_debata.html?wv.x=2

Chyba za łatwo ulega złym wpływom. :P
            • lomlive Re: debata 28.11.10, 21:54
              jesteś okropna.... :P
              • lomek2 Re: debata 28.11.10, 22:18
                Za tydzień się przekonamy ile warte jest boskie wsparcie. Czy może jednak Bóg doświadczy swego sługę, aby dać mu okazję do sprawdzenia się w stresie i przez to wejścia na jeszcze wyższy poziom duchowości :]
            • marmit1 Re: debata 29.11.10, 09:31
              Denerwuje mnie dzielenie ludzi na moherów i palikotów. Uważam, że każdy człowiek stworzony przez Boga jest dobry. Jeśli mam jednak wybór między "moherem" a "palikotem", to już wolę "mohera".

Za chwilę obejrzę relację wideo i podzielę się wrażeniami. Jak pisałem zastanawiam się jeszcze czy głosować na "człowieka znikąd" czy na "miłościwie nam panującego".
              • lomek2 Re: debata 29.11.10, 09:37
                A jaki jest Twój stosunek do ludzi nie stworzonych przez Boga?
                :)
                • marmit1 Re: debata 29.11.10, 10:16
                  lomek2 napisał:

> A jaki jest Twój stosunek do ludzi nie stworzonych przez Boga?
                  > :)
                  >
                  Ha, ha, ha !
                  Cieszę się, że sąsiad, rozmówca, dyskutant tak często mówi o Bogu na forum.

Pozdrawiam,
              • kmsanczia Re: debata 29.11.10, 10:34
                No właśnie to ty dzielisz ludzi na moherów i palikotów. Dla mnie moher to np starsza pani w wełnianej beretce, która rzuca bluzgami aż echo niesie i przerywa czyjąś wypowiedź machając pięściami i krzycząc kłamca. :) Skoro to dla ciebie jest połowa społeczeństwa i w dodatku ją popierasz, to ok twój wybór.

Na marginesie, ciekawi mnie twój stosunek do obrońców krzyża. Przecież ci ludzie tak naprawdę łamią przykazanie nie będziesz miał cudzych bogów przede Mną, wyznając nowego Boga w postaci zmarłego prezydenta. :? Ale nie odpowiadaj, please. Wolę pozostać w stanie niezaspokojonej ciekawości. :P
                • marmit1 Re: debata 29.11.10, 10:44
                  Chętnie bym poznał takiego "mohera", bo na razie jeszcze nie widziałem na oczy.

Nie widzę związku debaty łomiankowskiej z obrońcami krzyża. Osobiście nie widzę nic ciekawego w temacie "obrońców krzyża". W tym kontekście to raczej mamy ciekawe zjawisko psychologiczne w postaci "krzyżofobii" czyli lęku przed obrońcami krzyża. A może jest to w ogóle lęk przed religią, na który cierpi wielu dyskutantów na tym forum.

Bo jaki ma związek krzyczenie na debacie politycznej z religią ? Żaden. Jest to raczej niekulturalne zachowanie, jakich mamy wiele w społeczeństwie. Albo taki styl. Jedni krzyczą na meczach, inni na koncertach, a inni na debatach. Gdzieś trzeba odreagować stresy życiowe.
                  • dorota.alex Re: debata 29.11.10, 10:48
                    "Jedni krzyczą na meczach, inni na koncertach, a inni na debatach."

Masz absolutną rację! Mi też te krzyki i gwizdy części sali jednoznacznie skojarzyły z kulturą KIBOLI! A tak się jedna ze stron debaty martwiła o "powagę debaty" - teraz już rozumiem, że martwili się że będzie ZBYT poważnie!
          • elba10 Re: debata 28.11.10, 22:29
            Debata to straszna masakra dla TDijego ekipy.DTniemiał nic nam do powiedzenia.Natomiast jego zwolennicy zachowywali się skandalicznie.Broń nas Boże przed takimi oszołomami. Tu chodzi o dobro naszego miasta a nie o jakieś chore ambicie osób z wypranymi mózgami i nowy etat dla TD.Po tej debacie jestem pewna że będe głosowała NA Pszczółkowskiego
            • guzikiewicz69 Re: debata 29.11.10, 10:24
              Słowo daje , niektórzy gwizdacze to wypisz wymaluj aktywiści "obrony krzyża". Są miejscowi , czy z importu z Krakowskiego Przedmieścią ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka