Dodaj do ulubionych

internet w Łomiankach

28.12.10, 09:35
Takie coś znalazłem w sieci: tech.wp.pl/kat,1009785,title,Kazdy-w-Polsce-bedzie-mial-internet,wid,12981127,wiadomosc.html
Czy czytający to forum przedstawiciele naszego samorządu pracują nad wnioskiem o dofinansowanie z UE w inwestycje w internet ? Fajnie byłoby, żeby w 2015 roku 90% Łomianek miało dostęp do internetu po kablu.... Bur. Pszczółkowskiemu nie udało się z kanalizacją, to może bur. Dąbrowskiemu udałoby się z internetem ?
Obserwuj wątek
    • krzysiom1 Re: internet w Łomiankach 28.12.10, 10:57
      Widząc obecną politykę UKE jakoś nie mogę uwierzyć, że cokolwiek w temacie dostępu do kabla/światła się zmieni.
    • 2hestia Re: internet w Łomiankach 28.12.10, 11:04
      Nie pisz, że bur. Pszcz. nie udało sie z kanalizacją bo dobrze wiesz, że żeby otrzymać dotację na kanalizację to trzeba mieć pozwolenie na budowę wod-kan. A żeby otrzymać pozwolenie na budowę trzeba mieć uregulowane sprawy własnościowe gruntu. Przez lata sprawa własności gruntu nie była regulowana. Dziś właściciele poumiewrali, powyjeżdżali za granice lub po prostu sie procesują. Na wyprowadzenie tych spraw trzeba czasu a tego Pszczółkowskiemu nie daliśmy.
      • mezar73 Re: internet w Łomiankach 28.12.10, 13:31
        2hestia, będę pisał o tym, że bur. Pszcz. nie udało się z kanalizacją, bo faktem jest, że się nie udało.
        Obiecał ? Obiecał. Udało się ? Nie udało sie. Było nie obiecywać, to bym nie pisał. :-)
        • 2hestia Re: internet w Łomiankach 28.12.10, 14:44
          Będziesz pisał o tym, że bur. Pszczółkiowskiemu nie udało się z kanalizacją, bo faktem jest, że jesteś pieniaczem. Tobie można pluć w oczy a będziesz mówił, że deszcz pada. Gdyby przez 20 lat istnienia samorządu sprawy własnosciowe były wyprowadzone nie było by dziś kłopotu z pozwoleniami na budowę i kanalizacją. Postaw sobie mądralo garaż na działce sąsiada . :-)
          • roberto19633 Re: internet w Łomiankach 28.12.10, 14:52
            2hestia napisała:

> Będziesz pisał o tym, że bur. Pszczółkiowskiemu nie udało się z kanalizacją, bo
            > faktem jest, że jesteś pieniaczem. Tobie można pluć w oczy a będziesz mówił, ż
            > e deszcz pada. Gdyby przez 20 lat istnienia samorządu sprawy własnosciowe były
            > wyprowadzone nie było by dziś kłopotu z pozwoleniami na budowę i kanalizacją. P
            > ostaw sobie mądralo garaż na działce sąsiada . :-)

>>>>>>>>>>mezar tylko stwierdził że białe jest białym, a czarne czarnym.I nie pisze jak w bajce Andersena, że król ma szaty. Nie, on napisał że król/były/ jest nagi i tyle.
          • mezar73 Re: internet w Łomiankach 28.12.10, 14:54
            Nie wiem dlaczego mnie obrażasz. Ja nie jestem pieniaczem - popatrz w lustro, to go szybko odnajdziesz.
            Chciałbym tylko mieć internet po kablu, a Ty mnie atakujesz za to, że bur. Pszczółkowski kiedyś obiecał zbyt wiele... Popatrz na program wyborczy i zweryfikuj go z rezultatami po 4 latach działania bur. Pszcz.
            Na osłodę Twojego znerwicowanego serca tak bardzo oddanego p. Pszcz.- obecnego burmistrza też będę oceniał po 4 latach :-) Z dostępu do internetu po kablu także :-)
            • roberto19633 Re: Wina polskie 28.12.10, 15:08
              redakcja.lomianki.info napisał:

> roberto19633 napisał:
              > > Jeżeli ktoś pił takowe/nie mówię o bełcie/ , pochodzące z południ
              > owo -
              > > zachodniej Polski,
              > > i mu smakowały- proszę o nazwy. Mam nadzieję że nasza polska pro
              > dukcja
              > > jest o niebo lepsza od Chile czy R.P.A.
              >
              > patrz: www.lomianki.info/document.php?did=1953
              > str 4.
              >
              > pozdr mm.

Dzięki zapoznałem się. Ale ze względu na ceny w tym sklepie - omijam go szerokim łukiem. Owszem na winie można zarabiać, na mleku również.
              Takie małe porównanie gdyby mleko kosztowało 10,PLN za litr to byś chodził do takiego sklepu?
              To samo jest z przebitką w tym sklepie na winach.
              Ale dziękuje za chęci , panie MM.
              >
              >
              >
              >
              >
              >
              >
            • 2hestia Re: internet w Łomiankach 28.12.10, 15:37
              Nie mam zamiaru Cię obrażać. Jeżeli tak się poczułeś to przepraszam. Pozostałą wypowiedź podtrzymuję.
    • lomek2 Re: internet w Łomiankach 28.12.10, 16:35
      Internet nie jest artykułem pierwszej potrzeby ani nawet drugiej i co więcej prowadzi do marnowania czasu w większości przypadków. Kto musi mieć , ten sobie załatwi, bo możliwości techniczne są zawsze.
      Mam nadzieję, że władze nie będą się spalać takimi pierdołami jak internet.
      • mezar73 Re: internet w Łomiankach 29.12.10, 12:36
        Zastąp słowo "internet" słowami takimi jak "kanalizacja", "wodociąg", "droga utwardzona" - też wszystko będzie zgadzać się.
        • lomek2 Re: internet w Łomiankach 29.12.10, 13:55
          Nie będzie. Nie manipuluj moją wypowiedzią.
          • mezar73 Re: internet w Łomiankach 29.12.10, 14:17
            Będzie pasować. Z dokładnością do części zdania o marnowaniu czasu, która jest bez sensu w tym przypadku.
            Według mnie za 3-5 lat korzystanie z internetu radiowego z powodu braku dostępu do szybkiego internetu po kablu zaowocuje dużo poważniejszymi konsekwencjami niż korzystanie z szamba zamiast kanalizacji.
            • krzysiom1 Re: internet w Łomiankach 29.12.10, 14:24
              mezar73 napisał:

> Będzie pasować. Z dokładnością do części zdania o marnowaniu czasu, która jest
              > bez sensu w tym przypadku.
              > Według mnie za 3-5 lat korzystanie z internetu radiowego z powodu braku dostępu
              > do szybkiego internetu po kablu zaowocuje dużo poważniejszymi konsekwencjami n
              > iż korzystanie z szamba zamiast kanalizacji.

Dokładnie. Musisz to jednak uzmysłowić rządowym decydentom, bo gminie nic do tego.
              "Regulowany" (bezsensownie zresztą) rynek telekomunikacyjny prowadzi do sytuacji, że jesteśmy w dostępie do szerokopasmowego netu-gdzieś w ogonie Europy- za Albanią
    • piterson12 Re: internet w Łomiankach 21.05.15, 13:56
      Czy ktoś może polecić mi dostawcę internetu w Łomiankach?
      • ari-vederci Re: internet w Łomiankach 21.05.15, 14:35
        myślę że użytkownik kidsstory, ma najlepsze internetowe połączenie z urzędem . bzi,bza,bzu

• markusj77 Re: internet w Łomiankach 21.05.15, 15:57
          Mógłbyś trzymać się wątku. Twoje głupie i nie na temat komentarze ani nikogo nie bawią, ani nie interesują, więć może czas z nimi skończyć.

Wracając do wątku:
          Ja używam IBS jest w miarę, OK ale co jakiś czas są drobne problemy, no i imho drogo, jak na szybkość którą oferują.
          Niedługo będę albo przedłużał albo zmieniał umowę więc też mnie interesują opinie innych - jest jeszcze INWEP i PLUS LTE. Po kablu raczej nic się nie da :(
          Ktoś ma jakies sugestie? Tak z oferty Plus LTE wygląda najlepiej ale ciekawe jak w praktyce...
          • ari-vederci Re: internet w Łomiankach 21.05.15, 19:22
            ależ jak widać ciebie interesują. Następnym razem z łucznictwem reklamuj się w wątku ogłoszeniowym.
            A kablowanie przedłużaj być może twoja umowa z urzędowym IBS wygaśnie.
            To tak apropos twych wpisów w czasie trwania osattniej ciszy wyborczej, które starały się wciągnąć w prowokacyjną dyskusje użytkowników forum.
            Myślisz markusj77 że zapomniałem?
            • markusj77 Re: internet w Łomiankach 21.05.15, 22:39
              spieprzaj z niepolitycznych wątków. Znajdź pracę i porób coś uczciwego zamiast wtrącać się w inne wątki.
              • ari-vederci Re: internet w Łomiankach 22.05.15, 10:51
                markusj77 napisał:

> spieprzaj z niepolitycznych wątków. Znajdź pracę i porób coś uczciwego zamiast
                > wtrącać się w inne wątki.

Widzę że świecisz dzieciom przykładem, nie tylko w łucznictwie.
                Odzywki masz na poziomie swoich darczyńców.
                • markusj77 Re: internet w Łomiankach 24.05.15, 21:38
                  Prosiłem parę razy grzecznie, żebyś nie wcinał się w wątki niepolityczne ze swoimi politycznymi żalami. Załóż nowy wątek i ci kogo to interesuje, się tam wypowiedzą. Ale widać, że nie rozumiesz grzecznej prośby.

Poza tym - Nie rozumiem o co ci chodzi z tym łucznictwem. Zlewają Ci się jakos różne rzeczywistości.
                  • ari-vederci Re: internet w Łomiankach 25.05.15, 07:52
                    markusj77 napisał:

> Prosiłem parę razy grzecznie, żebyś nie wcinał się w wątki niepolityczne ze swo
                    > imi politycznymi żalami. Załóż nowy wątek i ci kogo to interesuje, się tam wypo
                    > wiedzą. Ale widać, że nie rozumiesz grzecznej prośby.
                    >
                    > Poza tym - Nie rozumiem o co ci chodzi z tym łucznictwem. Zlewają Ci się jakos
                    > różne rzeczywistości.

...światy równoległe? lecz aktorki te same.
                    Jeżeli chcesz usłyszeć bardziej kwieciste słowa na pewno się nie zawiedziesz.
                    Gdybyś markusie nie pierniczyła w czasie wyborów, nikt by ci złego słowa nie napisał.
                    • markusj77 Re: internet w Łomiankach 25.05.15, 17:13
                      Nikogo do niczego nie namawiałem, tylko wytykałem i jednym i drugim głupie naiwne kłamstawa i traktowanie ludzi, jakby nie potrafili myśleć, a także brak konstruktywności.
                      Akurat jedna decyzja, dla udupienia przeciwnika politycznego uderzyła w moje dziecko, bo cały czas biega po kretowisku zamiast boisku w szkole, więc mi podpadliście wtedy.
                      Jak widzę miałem racje, że wasza strategia się nie sprawdziła. Radziłbym ją zmienić - macie na to parę lat.

• ari-vederci Re: internet w Łomiankach 25.05.15, 21:58
                        markusj77 napisał:

> Nikogo do niczego nie namawiałem, tylko wytykałem i jednym i drugim głupie naiw
                        > ne kłamstawa i traktowanie ludzi, jakby nie potrafili myśleć, a także brak kons
                        > truktywności.
                        > Akurat jedna decyzja, dla udupienia przeciwnika politycznego uderzyła w moje dz
                        > iecko, bo cały czas biega po kretowisku zamiast boisku w szkole, więc mi podpad
                        > liście wtedy.
                        > Jak widzę miałem racje, że wasza strategia się nie sprawdziła. Radziłbym ją zmi
                        > enić - macie na to parę lat.
                        >

Oczywiście miało to miejsce z premedytacją podczas ciszy wyborczej, gdy można było niechcący udupić swojego rozmówce za jej łamanie.
                        Spiepszaj dziadu.
                        • kasia020390 Re: internet w Łomiankach 27.05.15, 10:16
                          Ja korzystam z www.proip.pl mają dobre prędkości i ceny.Naprawdę polecam.
                          • 4kierowca_bombowca Re: internet w Łomiankach 27.05.15, 11:37
                            ja korzystam jak większość z jedynej i w miarę niezawodnej TPSA.
                            Jeszcze się taki nie narodził co by monopolistę z całą infrastrukturą w kozi róg zapędził.
                            • trewal Re: internet w Łomiankach 27.05.15, 11:58
                              Nie możliwe, bo TPSA od dawna już nie istnieje, tego "monopolistę" wchłonął orange, a ta firma z niezawodnością wiele wspólnego nie ma. Neostrada 10 Mb za 50 zł. miesięcznie przy umowie na 2 lata, ale w umowie zapis mówi, że gwarantowana prędkość łącza to minimum 1Mb DO 10 Mb. W praktyce wygląda to tak, że ma się internet o prędkości 1 - 2 Mb/s i można ich w pupę cmoknąć z żalami o 10Mb/s.

Mogę polecić firmę Arma-San, mam u nich internet od kilku lat. Jak to z radiówką bywa czasami są problemy, pół roku wszystko działa bez zarzutów innym razem serwisant przyjeżdża po kilka razy w miesiącu.

Internet ze stałą prędkością i bardzo rzadkimi spadkami, mam u nich już dość wysoką zniżkę i tak patrząc na brak pespektyw internetu (no chyba, że puszczą światłowód) w Łomiankach, będę się ich trzymał jak najdłużej.
                              • jojcorz Re: internet w Łomiankach 28.05.15, 18:11
                                W Sadowej (wiem to z jednodniowego doświadczenia) Arma-San penetruje dachy wiązką radiową i trafiając w anteny spływa (nie rynną) do kart sieciowych z prędkościami do zaakceptowania. Kabelek, chociaż to kilka km od STOLYCY często zawodzi, tak wynika z opowieści tubylców.
                              • rafalwi Re: internet w Łomiankach 29.09.15, 09:04
                                Niezły sponsorowany wpis widzę...przeglądam właśnie ofertę Arma-San..... Niby 2Mb w cenie 10Mb w Orange to lepiej i taniej ? Bez jaj. Poza tym wiadomo - radiowy net wiesza się a te 2Mb to tym bardziej teoria. Szczególnie gdy pogoda nie pomaga...
                                A generalnie coraz więcej światłowodów kładą więc idzie lepsze :)
                          • markusj77 Re: internet w Łomiankach 27.05.15, 12:34
                            Ceny są super - ale ciakawe jaki mają zasięg. Ale czy oferują internet poza miastem łomianki?
    • kosfab Re: internet w Łomiankach 16.10.15, 12:05
      A ja mieszkam na Fabrycznej w Łomiankach i stwierdziłem że mam dość drogi radiowej, wiecznie jakiś problem. Od 3 miesięcy mam światłowód w domu i jestem mega zadowolony. Szybko firma ProIP zrobiła przyłącze i tyle. Ceny za abonament są jak za radio :)
      • wlagolek Re: internet w Łomiankach 23.12.15, 01:04
        Trafiłem na wasze wpisy, bo poszukuję dostawcy internetu, najchętniej światłowodem. Wiem że są dwie lokalne firmy: IBS i ProIP. Podobno ta pierwsza jest powiązana z władzami, tak wyczytałem na tym forum. Druga to nowa firma, założona dopiero pod koniec ubiegłego roku, a już wystawili wypasiony budynek na Staszica 47. Dostawca internetu ma dostęp do wszystkich danych klienta, do adresów stron na które się wchodzi, może śledzić adresy IP jeżelijest dynamiczne. Mam w związku z tym wątpliwości co do korzystania z firm z terenu Łomianek. Nazwiska właścicieli wedlug KRS to: Jarosław Ufel, Jakub Skowroński, Damian Kieliszek, Maciej siek. Czy to jest bezpieczne?
        • ufioufio Re: internet w Łomiankach 30.08.16, 16:52
          Witam serdecznie,
          Szanowni Państwo nazywam się Jarosław Ufel i reprezentuję firmę IBS. Firmę którą prowadzę od 2002 roku mieszkając na terenie Łomianek od ponad 30 lat. Chciałem ustosunkować się do wpisu forumowicza „wlagotek” ponieważ wymaga to wyjaśnienia.
          Firma nasza świadczy usługi telekomunikacyjne oraz prowadzi obsługę informatyczną firm już od wielu lat. Jesteśmy zarejestrowani w Urzędzie Komunikacji Elektronicznej jako operator telekomunikacyjny od 2003 roku. Wydaje nam się, że jako firma na przestrzeni lat naszej działalności daliśmy się poznać jako wiarygodny i rzetelny partner. Świadcząc usługi dostępu do sieci Internet, usługi telewizji cyfrowej oraz telefonii VoIP jesteśmy zobowiązaniu przepisami do podpisywania umów abonenckich. Dane zawarte w umowach są chronione ustawą o ochranie danych osobowych. Ponadto jesteśmy zobowiązani ustawą dotyczącą operatorów telekomunikacyjnych do przechowywania danych logowania się naszych klientów - dane takie przechowuje każdy operator świadczący usługi na terenie Polski. Zbierane dane jesteśmy zobowiązaniu udostępniać na wezwania policji, prokuratur, sądów oraz innych uprawnionych organów państwowych. Działamy wg obowiązujących przepisów, przepisów które dotyczą wszystkich operatorów w naszym kraju. Nie rozumiem zatem dlaczego „wlagotek” jest taki podejrzliwy i uprzedzony do lokalnych firm? Jakie wlagotek widzi w tym zagrożenie, niebezpieczeństwo?
          W sprawie oferowanych przez nas usług posiadamy zarówno sieć radiową jak i światłowodową. Ta druga jest przez nas na bieżąco rozbudowywana, jednak nie da się jej wybudować na całym obszarze naszej gminy z dnia na dzień. Jest to proces który wymaga czasu ale myślę, że prędzej czy później włókno światłowodowej dotrze do każdego gospodarstwa domowego i firmy.
          Informacji dotyczących powiązań z władzami nie będę komentować, Nie zrobię tego dlatego, że na forum pojawiają się wpisy od osób nam przychylnych jak i nie. Domyślam się, że niektóre wpisy na tym forum pochodzą od firm konkurencyjnych ale każdy ma do tego prawo. Wiele wpisów ma charakter emocjonalny, subiektywny często nie mają niewiele wspólnego z prawdą.
          IBS nie jest firmą powiązaną z żadną władzą, ugrupowaniem czy organizacją. Pragniemy pozostać firmą niezależną skupioną na prowadzonej przez siebie działalności i jak najlepszym wykonywaniu swojej pracy. Staramy się jednak, w miarę naszych możliwości, wspomagać lokalne społeczności oraz przedsięwzięcia.

Z poważaniem
          Jarosław Ufel
          Internet Business System

• inco79 Re: internet w Łomiankach 22.11.16, 21:07
          Jest jeszcze inwep. Mam od nich internet radiowy ale po nim nie mogą dać mi telewizji. Pytałem czy mogą doprowadzić do mnie internet po światłowodzie ale powiedzieli że w mojej okolicy (Pieńków) jeszcze nie. Czy ktoś korzysta w Pieńkowie ze światłowodu i ma po nim też telewizję? Ile telewizorów mogę maksymalnie podłączyć do tego?
    • bartoszgroszak1 Re: internet w Łomiankach 23.11.16, 10:59
      Zapraszamy na piłkarskie przedszkola Legii Warszawa i Szkołę Techniki w ośrodku w Łomiankach zapisz się teraz na www.lomianki.legiasoccerschools.pl
    • Gość: Wku...ony ineterna Re: internet w Łomiankach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.19, 13:03
      Ja pracuję przez Internet. Przez IBS mam tylko nerwy, stres. Nie da się wysłać zwykłego e-maila, a co tu mówić o załącznikach. Jest coraz gorzej. Przez cały miesiąc się nie działa, naprawią na jakiś czas i znowu to samo, a muszę płacić. Wielka firma od 15 lat dla Łomianek hahahaha !!!! Dzwonię, dzwonię i nie ma poprawy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka