Dodaj do ulubionych

Zdolności oratoryjne Dąbrowskiego

04.01.11, 19:19

Kochani co sadzidzie o "lekkiej" mowie naszego kochanego, jakże przystojnego, bogobojnego i jakże wygadanego burgermeistra?

Obserwuj wątek
    • 321art Re: Zdolności oratoryjne Dąbrowskiego 04.01.11, 19:48
      Kochany qazie , uważam że stanowisko burmistrza nie wymaga szczególnych zdolności oratoryjnych, ani pięknej gadki. Takie zdolności potrzebne są raczej rasowym politykom, w celu umiejętnemu sprzedawaniu kitu. Od burmistrza wymagał bym raczej takich cech jak: mądrość , skromność, uczciwość, gospodarność i przede wszystkim umiejętność i gotowość do współpracy z innymi dla dobra mieszkańców gminy.

• qaz2510 Re: Zdolności oratoryjne Dąbrowskiego 04.01.11, 19:53
        pffff - ale teraz napisałaś

Moze bycie burmistrzem nie wymaga żadnych zdolności?:P

Jeśli tak to TeDe jest idealnym kandydatem.

PS

Ta gotowosc do wspolpracy jest widoczna w nagraniu z IV sesji - gratuluje wspolpracy.
        Co do gospodarnosci tez sie nie zgodzę jak popatrzymy na Radziejowice...
        • swarozyc314 Re: Zdolności oratoryjne Dąbrowskiego 04.01.11, 21:07
          To jednak stanowczo zbyt mało marzący na jawie niku < 321art>. Wszak Burmistrz nawet najwspanialszy musi potrafić obronić swe projekty podczas posiedzenia rady, inaczej zapanuje bezhołowie. I jest to warunek minimalny. Bo bez poparcia rady najwspanialsze pomysły pójdą do kosza.
        • 321art Re: Zdolności oratoryjne Dąbrowskiego 04.01.11, 21:22
          TD nie jest kandydatem na burmistrza, nie interesują mnie długi Jopka, ale naszej gminy bardzo, od tego zależy rozwój Łomianek. Współpraca będzie miała sens jeżeli nastąpi dobra wola z każdej ze stron. Zarówno burmistrz jak i radni powinni zrozumieć że mają służyć społeczeństwu, a nie swojemu guru. pozdrawiam.
          • roberto19633 Re: Zdolności oratoryjne Dąbrowskiego 04.01.11, 21:28
            321art napisał:

> TD nie jest kandydatem na burmistrza, nie interesują mnie długi Jopka, ale nasz
            > ej gminy bardzo, od tego zależy rozwój Łomianek. Współpraca będzie miała sens j
            > eżeli nastąpi dobra wola z każdej ze stron. Zarówno burmistrz jak i radni powin
            > ni zrozumieć że mają służyć społeczeństwu, a nie swojemu guru. pozdrawiam.

P.O. nigdy nie myślało o społeczeństwie , przykład to wycofanie się z umów społecznych dotyczących 3 filara w OFE. Jak można wierzyć populistom?
            • 321art Re: Zdolności oratoryjne Dąbrowskiego 04.01.11, 21:36
              Nie wieżę żadnej partii, mogę zaufać człowiekowi.
              • roberto19633 Re: Zdolności oratoryjne Dąbrowskiego 04.01.11, 21:46
                321art napisał:

> Nie wieżę żadnej partii, mogę zaufać człowiekowi.
                >>>>>>>>>>>>> Ostatnim z ,,ludzi,, w P.O to był drabbu. Reszta jest ukierunkowana na pełną destrukcję.
    • krzysiom1 Re: Zdolności oratoryjne Dąbrowskiego 04.01.11, 22:29
      qaz2510 napisał:

>
      > Kochani co sadzidzie o "lekkiej" mowie naszego kochanego, jakże przystojnego, b
      > ogobojnego i jakże wygadanego burgermeistra?
      Trzeba było wybrać Sokoła- miałbyś oratora "pełną gębą".
      Ostatnio jesteśmy chyba skazani na mało wypyszczonych burmistrzów. WP mistrzem oratoryjnym nie był a o TD coś będzie można powiedzieć dopiero za pół roku.
      • qaz2510 Re: Zdolności oratoryjne Dąbrowskiego 04.01.11, 22:35
        wiesz co - zdecydowanie wolalbym gradzkiego od dabrowskiego

Jak widac na sesjach Gradzki umie się wypowiadać - nie jąka się z braku słów czego nie można powiedziec o naszym Królu Małomównym I.

Jedynie co umie powiedziec bez zająkniecia to "Ojcze nasz...", ale niestety to nie jest kościół tylko świecki urząd i troche drażni mnie, że za każdym razem wspomina o kościele, jakby to był autorytet (Patrz afera homoseksualna w Watykanie, czy biskup Petz)

• pzpws Qaz=Etienne 04.01.11, 22:52
          qazie - radny Etienne, dlaczego nie jesteś taki mądry na sesji. Siedziałeś cichutko kilka godzin, za co bierzesz diete? Na forum brylujesz a w radzie posłusznie podnosisz rękę jak ci nakażą, nie masz własnego zdania? Chamstwo na forum i cisza na sesjach.
          • qaz2510 Re: Qaz=Etienne 04.01.11, 23:02
            dziekuję(pochlebia mi to) za porównanie mnie z Panem Etienne, ale pudło Panie radny powiatowy

taki ze mnie chamek ze zawsze mowie co mi na sercu lezy- to to zawsze jestem uczciwy ;)

• pzpws Re: Qaz=Etienne 04.01.11, 23:11
              qaz, panie marcinie. Proszę się nie wstydzić swojego chamstwa, przyjdę do pana pokaże wpisy, pogadamy.
              • qaz2510 Re: Qaz=Etienne 04.01.11, 23:17
                Panie Wołynski - jeśli chce się pan osmieszyc (a robi pan to czesto) to bardzo proszę - proszę na sesji zebym mogł się pośmiać z widowni:)
              • prostodocelu Re: Qaz=Etienne 05.01.11, 09:52
                pzpws napisał:

> qaz, panie marcinie. Proszę się nie wstydzić swojego chamstwa, przyjdę do pana
                > pokaże wpisy, pogadamy.

pzpws masz rację, te hieny z Partii Oszustów piszą tutaj pod kilkomi nikami,
                dr.sztrosmajer to jego następny nick
                uważajcie na niego, zgrywa milutkiego, ale wynika to z jego ogromnego lizusostwa i dwulicowego charakteru
                neptun 666 to z kolei jego "pan" z łomiankowskiego po, ten zarośnięty dryblas, niezwykle podstępny typek.
                • neptun666 Panie radny Wołyński marny z Pana detektyw. 05.01.11, 10:12
                  u
                  > neptun 666 to z kolei jego "pan" z łomiankowskiego po, ten zarośnięty dryblas,
                  > niezwykle podstępny typek.

pzpws,Panie radny Wołyński nie nadaje się Pan na detektywa - pudło - nie jestem związany z żadną opcją partyjną, jestem panem sam dla siebie, no może czasami mojego psa jak ma dobry humor.
                  Bywam czasem na sesjach i wtedy krew mnie zalewa jak widzę nieudolną władzę za moje podatki,uczyć to się powinni za swoje pieniążki od moich im wara.

Dobrze że mamy kilkoro radnych którzy trzeżwo myślą a tym samym ratują dupę burmistrzowi,
                  bo powinni zagłosować za tymi zmianami zaproponowanymi przez burmistrza a wtedy ludzie wywieżli by Pana Dąbrowskiego na taczkach.
                  Ale spokojnie jeszcze wszystko przed nami.
                  • prostodocelu Re: Panie radny Wołyński marny z Pana detektyw. 05.01.11, 10:19
                    A jednak mam rację :)
                    • e_wolyn Re: Panie radny Wołyński marny z Pana detektyw. 05.01.11, 10:31
                      Przypisywano mnie na Forum różne niki (np. PWZ90) ; obecnie "pzpws" - oświadczam że nie mam z tą nazwą nic wspólnego. I jeszcze jedna uwaga dla forumowiczów - ktoś kto pisze anonimowo, celowo prubuje ukierunkować swój wpis na kogoś aby go oczernić. Proszę wziąć to pod uwagę. Edward Wołyński.
                      • qaz2510 Re: Panie radny Wołyński marny z Pana detektyw. 05.01.11, 10:43
                        Oj Panie Edziu "bul szit" pisząc kolokwialnie !

Co za problem nick zmienic - patrz wosabi=ropcio=jaberwoki=papirus 4 w 1 nieżle co?

Jedna uwaga do pzwps:
                        czep się zapowiadanego tramwaju - nie naleze do zadnej partii, znam osobiscie tylko jednego członka RM w Łomiankach.
                        A to że jestem chamski to zasługa zachowujacego sie w podobny sposob przedstawicela gminy oraz członków rady reprezentujacego go - z tym jednak wyjątkiem, że ja nie mam problemu z wysławianiem się.
                        • jaberwoki Re: Panie radny Wołyński marny z Pana detektyw. 05.01.11, 13:47
                          qaz2510 napisał:

> Oj Panie Edziu "bul szit" pisząc kolokwialnie !
                          >
                          > Co za problem nick zmienic - patrz wosabi=ropcio=jaberwoki=papirus 4 w 1 nieżl
                          > e co?
                          > Wal się gaz, kmiocie ognisty. Synu wyliniałej kozy. nie mieszaj mnie do swego miernego towarzystwa. Byś sobie nos wygiął na tym swoim pyrkającym skuterku.
                          • qaz2510 Re: Panie radny Wołyński marny z Pana detektyw. 05.01.11, 14:05
                            jaberwoki napisała:

>
                            > > Wal się gaz, kmiocie ognisty. Synu wyliniałej kozy. nie miesz
                            > aj mnie do swego miernego towarzystwa. Byś sobie nos wygiął na tym s
                            > woim pyrkającym skuterku.

dupowłazie - nic mi nie wiadomo zeby moja matka byla koza, ale to chyba twoje osobiste doświadczenia - nie mierz innych matek miarką swojej
                            • jaberwoki Re: gaz kręcikicho do roboty.. 05.01.11, 15:44
                              qaz2510 napisał:

> jaberwoki napisała:
                              >
                              > >
                              > > > Wal się gaz, kmiocie ognisty. Synu wyliniałej kozy. nie mies
                              > z
                              > > aj mnie do swego miernego towarzystwa. Byś sobie nos wygiął na tym s
                              > > woim pyrkającym skuterku.
                              >
                              > dupowłazie - nic mi nie wiadomo zeby moja matka byla koza, ale to chyba twoje o
                              > sobiste doświadczenia - nie mierz innych matek miarką swojej
                              .......................................................................................... Co ja piszę> Oczywisty błąd - miało być strachliwej owcy, ale wyliniałej też pasuje.
                              Dużo wolnego czasu masz gaz? Chyba mają rację z tym żeś Etien,e.
                              Swoją drogą , bierz się kręcikicho za robotę
                              • qaz2510 Re: gaz kręcikicho do roboty.. 05.01.11, 16:00
                                Pracując sam na siebie mam sporo czasu ( zazdrościsz robolu?)
                                Lepiej niech dabrowski sie wezmie za robote, bo akurat ja mu płacę w podatkach ktore odprowadzam.
                                Niech w koncu wezmie się za robotę i niech pojdzie do szkoły na lekcje czytania(z kartki) i mowienia(do społeczeństwa, bo dukaniem daleko nie pojedzie) - może byc kosztem rzadszych wizyt w kościele, w końcu ma stanowisko świeckie.

• roberto19633 Re: gaz kręcikicho do roboty.. 05.01.11, 16:11
                                  qaz2510 napisał:

> Pracując sam na siebie mam sporo czasu ( zazdrościsz robolu?)
                                  > Lepiej niech dabrowski sie wezmie za robote, bo akurat ja mu płacę w podatkach
                                  > ktore odprowadzam.
                                  > Niech w koncu wezmie się za robotę i niech pojdzie do szkoły na lekcje czytania
                                  > (z kartki) i mowienia(do społeczeństwa, bo dukaniem daleko nie pojedzie) - może

qaz zdaje się że po wyborach odżegnywałeś się od prostacko-słownej agresji?
                                  Czyżbyś zapomniał? Nie ważne jakim kto jest oratorem, jeżeli chcesz posłuchać oratorium wybierz się do opery lub kościoła.
                                  Liczą się czyny więc poczekaj ździebełko ze swą agresją. Niech będzie za co stawać okoniem.
                                  Bo póki co wygląda na to, że płaczesz po stracie intratnej posady lub związanych z pracą około urzędową- profitów

>
                                  • qaz2510 Re: gaz kręcikicho do roboty.. 05.01.11, 17:46
                                    Rob - po nikim nie płacze.
                                    Nigdy nie dałem łapowki ani nie załatwiłem niczego po znajomosci.

Co do oratorium i kościoła - to odwoływanie się TeDe do tej instytucji na zaprzysiężeniu i na sesjach przepełnia mnie przekonaniem, że jednak owe spotkania zakrawają na lekcję religii i patriotyzmu.

Co do Twojego wywodu z pracą około urzedową to zupełnie nie wiem o co Ci chodzi.
                                    Nie pracowałem i nie bede pracować w administracji publicznej, ponieważ nie stać mnie na tak niską płacę.
                                    Kocham swoją pracę, ktora jest moją pasją( dobrze zarabiam i mam baaardzo dużo wolnego czasu, za co jestem tutaj ganiony)

No to tyle moje robaczki;)

• jojcorz Re: gaz kręcikicho do roboty.. 05.01.11, 18:08
                                      Fakt.
                                      TD pałę przegina i wygląda na to że przeginał będzie. To widać.
                                      Jeżeli potrafimy to zaakceptować, będzie dobrze. Jeżeli nachalnie będzie wciskał pierwiastek religijny aż do zrzygania, będzie źle.

@gaz
                                      A czymże chłopie chwalisz się?
                                      Jak do mojej emerytury dokładasz się pracując na Produkt Narodowy Brutto - nierobie?
                                      Brać będziesz chciał.

A tak na marginesie gaz, nie zapomnij że jutro trzeba wcześnie wstać, bo na Kolejowej korki i spóźnisz się do firmy na 7. Kierownik to kawał sk.. syna.
                                      • qaz2510 Re: gaz kręcikicho do roboty.. 05.01.11, 20:16
                                        @jojcorz - do pracy w dopiero w poniedziałek(i będę pracować zdalnie;) - z domu się nie ruszam (za to kocham moją pracę;) )
                                    • roberto19633 Re: gaz kręcikicho do roboty.. 05.01.11, 18:51
                                      qaz2510 napisał:

> Rob - po nikim nie płacze.
                                      >
                                      > Co do Twojego wywodu z pracą około urzedową to zupełnie nie wiem o co Ci chodzi
                                      > .
                                      > Nie pracowałem i nie bede pracować w administracji publicznej, ponieważ nie sta
                                      > ć mnie na tak niską płacę.
                                      > Kocham swoją pracę, ktora jest moją pasją( dobrze zarabiam i mam baaardzo dużo
                                      > wolnego czasu, za co jestem tutaj ganiony)
                                      >
                                      > No to tyle moje robaczki;)
                                      > >>>>>>>>>>>>> Jeżeli praca jest twoją pasją -to znaczy że jesteśmy pasjonatami. Dlatego ja, w przeciwieństwie do Ciebie - mocno cierpię gdy mam zbyt dużo wolnego czasu i zbyt mało pracy. I w przeciwieństwie do twojej koncepcji szanuję każdego, nawet ,,robola,,-
                                      -jeżeli robi coś dobrze i fachowo. Element naczyń połączonych - bez pracy , siły twórczej i nabywczej innego człowieka jesteśmy nikim.
                                      To tyle ,moje robaczki.
                                      >> dobrze zarabiasz? - pojęcie względne. Dla jednych 2000,00 netto to dużo dla innych 20 000,00 to niezbyt wiele. Dobrze - to pojęcie irytujące, i mało precyzyjne.
                                      >
                                      • qaz2510 Re: gaz kręcikicho do roboty.. 05.01.11, 20:27
                                        Rob - praca jest moją pasją a nie zboczeniem:) to po 1.

po 2. tzw. stałych opłat mam więcej niż wymieniony przez Ciebie dolny próg;)

po 3. Robolem jest dla mnie dżaberdupek - tylko i wyłącznie on - pracownicy szeregowi sa bardzo ważni i bardzo ich szanuję i nigdy bym ich tak nie nazwał.
                                        • ono2008 Re: gaz kręcikicho do roboty.. 07.01.11, 12:52
                                          Tak praca to potęga. Przy czym dla niektórych praca to może być tz. mokra robota, więc uogólnianie jest jak zwykle niebezpieczne. Niech lepiej tacy nie pracują zbyt mocno.
                                        • roberto19633 Re: gaz kręcikicho do roboty.. 07.01.11, 17:39
                                          qaz2510 napisał:

> Rob - praca jest moją pasją a nie zboczeniem:) to po 1.
                                          >
                                          > po 2. tzw. stałych opłat mam więcej niż wymieniony przez Ciebie dolny próg;)
                                          >
                                          > po 3. Robolem jest dla mnie dżaberdupek - tylko i wyłącznie on - pracownicy sz
                                          > eregowi sa bardzo ważni i bardzo ich szanuję i nigdy bym ich tak nie nazwał.

>o to jesteś rozrzutny. Przy okazji masz mocno rozchwiany kręgosłup ,niczym guma. ,Nie wiadomo kto czyta, jaki,,target,, i od razu obrażasz ciężko pracujących ludzi. Może nawet i dzaberwoki jest kobietą pracującą. Masz niestety podwójną moralność- ,,pasjonacie,, . Przy okazji również posługujesz się oszczerstwami, grając świętego.
                                          • qaz2510 Re: gaz kręcikicho do roboty.. 07.01.11, 18:01
                                            rob popieprzylo ci sie cos
                                            nie naleze do świetojebliwych katolikow
                                            nie znosze darmozjadow sutannikow i nie jestem swietojebliwy
                                            Moralnosc mam jedna, bo po wyborach nie właże w dupe obecnej władzy.

Tak samo nigdy sie nie zgodze co do Twoich chwiejnych pogladow (patrz temat o stosunkach wodnych)

Ty i Krzysiom z jednej jestescie "gliny"

a propos - wiesz co sie pospolicie nazywa gliną?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka