qaz2510 07.01.11, 12:49 No gratulujmy Papiemu! Podobno dostał stołek viceburgermajstera! No to TeDe nabierze ludzkiego głosu w wykonaniu PiotRusia:) Mamy zagwarantowane, że TeDzio juz do konca kadencji nic nie powie swoim głosem;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neptun666 Święta się skończyly karuzela ruszyła. 07.01.11, 13:39 Pora skończyć ten cyrk teraz burmistrz pokaże prawdziwe oblicze, stolik ze świętymi akcesoriami zniknął teraz do roboty. Skowronki ćwierkają również że od dziś ruszyła karuzela wypowiedzeń, dostała je Pani v-ce burmistrz ( jedyna osoba które wie co mówi i co robi w tym urzędzie) Pan Tarnawski wyleciał również ( czyżby jego miejsce miał zająć Papi) w takmi razie rezygnuje z mandatu radnego i mamy Krysteckiego brawo Panie burmistrzu obsada urzędu jak w filmie. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Święta się skończyly karuzela ruszyła. 07.01.11, 13:42 A jak sobie wyobrażasz, żeby jakikolwiek burmistrz, wojewoda, prezydent czy starosta zachował całą strukturę po poprzedniku z konkurencyjnego obozu. I to jeszcze zastępcę? Może jeszcze żonę powinien? Na głowę upadłeś? :] Odpowiedz Link Zgłoś
neptun666 Re: Święta się skończyly karuzela ruszyła. 07.01.11, 14:11 lomek2 napisał: > A jak sobie wyobrażasz, żeby jakikolwiek burmistrz, wojewoda, prezydent czy sta >rosta zachował całą strukturę po poprzedniku z konkurencyjnego obozu. lomek,po wybraniu na burmistrza człowieka wydmuszki, niemego który sprawia wrażenie jakby nie wiedział co robi, już sobie nic nie wyobrażam, przestało mnie to obchodzić,jestem w komfortowej sytuacji nic nie muszę,mogę się najwyżej z własnej roboty wywalić i tyle. Szkoda tylko ludzi którzy pracują najlepiej jak potrafią a rządzą nimi ludzie z ulicy nie mający żadnego prawa mieszać się w obsadę urzędu i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Święta się skończyly karuzela ruszyła. 07.01.11, 16:00 No wiesz, TD sam się nie wybrał... Ogół wybrał i ogół ma (czy tez będzie miał) co chciał. na ocenę przyjdzie czas. Jakoś nie przypominam sobie, żeby WP w pierwszych tygodniach zachwycał sprawnością sprawowania władzy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
prostodocelu Re: Święta się skończyly karuzela ruszyła. 07.01.11, 14:47 neptun666 napisał: > Skowronki ćwierkają również że od dziś ruszyła karuzela wypowiedzeń, > dostała je Pani v-ce burmistrz > Pan Tarnawski wyleciał również . Przyjdzie też pora i na twoją Gosię z gazety. Nic tak nie boli jak uderzenie po kieszeni co ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
neptun666 Re: Święta się skończyly karuzela ruszyła. 07.01.11, 14:55 prostodocelu napisał: > Przyjdzie też pora i na twoją Gosię z gazety. > Nic tak nie boli jak uderzenie po kieszeni co ? :) Facet odpiernicz się ode mnie moja żona nie nazywa się Gosia i nikt w mojej kieszeni grzebie. Odpowiedz Link Zgłoś
prostodocelu Re: Święta się skończyly karuzela ruszyła. 07.01.11, 15:55 neptun666 napisał: > Facet odpiernicz się ode mnie moja żona nie nazywa się Gosia > i nikt w mojej kieszeni grzebie. Masz rację, konkubina to nie żona ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: No gratulujmy Papiemu 07.01.11, 13:39 Jeśli to prawda, to sytuacja się powtarza, jak sprzed 4 lat - znowu poprzednią ekipę szlag trafi ;) TD to w zasadzie człowiek znikąd, ale Papi to dla poprzedników wróg śmiertelny :))) Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: No gratulujmy Papiemu 07.01.11, 14:07 Istnieje poważna różnica. Poprzednia ekipa burmistrzowska utraciła władzę wskutek wyborów, a nie wskutek nowego dzielenia stołków. To wskutek wyborów odszedł burmistrz Sokołowski oraz p. Grądzki, ówczesny vice. O ile pamiętam, drugi z panów wiceburmistrzów, p. Raczek, przeszedł wcześniej na zasłużoną emeryturę. Tak więc, miejsca te stały się wolne w naturalny sposób. Od początku nie miałem żadnych wątpliwości, że to na pewno nie pan Dąbrowski będzie rządził naszą gminą. Co najwyżej w sposób nominalny, podpisując tylko podsuwane mu decyzje. Może z biegiem kadencji usamodzielni się, choć wątpię... Jeżeli wiadomość o awansie Papirusa jest prawdziwa, to w gruncie rzeczy gratulować mu nie ma czego, dlatego, że jest to bardzo, ale to bardzo niewdzięczna funkcja, na której często zbiera się liczne cięgi, zasłużone i niezasłużone :) Pozostaje tylko pięknie życzyć dobrej pracy "dla dobra Łomianek" i odpowiedzialnych decyzji. Z przyczyn oczywistych zmartwiłaby mnie ponowna obecność redaktora Tadka w Radzie. Ciekawe, czy nasz nowy wiceburmistrz zechce jeszcze udzialać się na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: No gratulujmy Papiemu 07.01.11, 15:27 drabbu napisał: > Istnieje poważna różnica. Poprzednia ekipa burmistrzowska utraciła władzę ws > kutek wyborów, a nie wskutek nowego dzielenia stołków. Drabbu. Zastanów się pls co wypisujesz? Resztkę rozsądku Ci odebrało? TD podobnie jak WP po wygranych wyborach, wybrał sobie vice burmistrzów i tyle. Nie ma żadnej różnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
qaz2510 Re: No gratulujmy Papiemu 07.01.11, 15:33 Krzysiom - różnica jest zasadnicza WP wybrał zastępców, TeDe został wybrany przez zastępców;) Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: No gratulujmy Papiemu 07.01.11, 15:56 Oj, lepiej w tę nutę nie zagrywaj, bo zacznie wychodzić skąd siw wziął burmistrz WP ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: No gratulujmy Papiemu 07.01.11, 21:52 Jak dla mnie zasadnicza różnica wynika z nie wybrania na v-ce nikogo z rodziny i wyboru ludzi którzy o Łomiankach mają jakieś pojęcie- w przeciwieństwie do wyborów WP. Odpowiedz Link Zgłoś
phalena Re: No gratulujmy Papiemu 07.01.11, 22:42 Jeżeli nowy burmistrz ma słabe pojęcie o Łomiankach i nie odzywa się na sesjach, to musiał z konieczności wziąć zastępców mających lepsze "gadane". Nie miał innego wyjścia. Pytanie, czym to się skończy dla Łomianek? Obawiam się, że dobrze nie będzie :( Odpowiedz Link Zgłoś
qaz2510 Re: No gratulujmy Papiemu 07.01.11, 22:44 phalenia - popieram Ciebie w całej rozciągłości Krzysiom ok skonczyli z nepotyzmem a zaczęli z KOLESIOSTWEM wszak PiotRuś i kŁódka znają się nie od dziś I o czym Ty pier...olisz człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: No gratulujmy Papiemu 07.01.11, 22:53 qaz2510 napisał: > phalenia - popieram Ciebie w całej rozciągłości > > Krzysiom ok skonczyli z nepotyzmem a zaczęli z KOLESIOSTWEM wszak > PiotRuś i kŁódka znają się nie od dziś Zastanów się co Ty bredzisz? Kogo miał wybrać? Marsjan? Odpowiedz Link Zgłoś
qaz2510 Re: No gratulujmy Papiemu 07.01.11, 23:01 aaa WP zle dobierał wspolpracownikow a tede dobrze widzisz jaki jestes - gdzie obiektywizm Gdzie wolno wojewodzie (TEDE) to nie tobie smrodzie (WP) - to chciales powiedzieć Punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia Odpowiedz Link Zgłoś
phalena Re: No gratulujmy Papiemu 07.01.11, 22:55 Nie byłoby dobrze, żeby jeden albo drugi nowy wicewładca zabrał tu głos i łaskawie wyjaśnił ludności, co się dzieje? W końcu, będą nimi z naszych podatków :( Jakie zakresy obowiązków będą mieli, czym się zajmą i od kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
qaz2510 Re: No gratulujmy Papiemu 07.01.11, 23:03 już mają cirka abałt po 12 kafli to po co tu bedzie papi głos zabierac zastanow sie - ludzie teraz niech spier... - zrobili swoje , znow beda potrzebni za 4 lata Odpowiedz Link Zgłoś
e-mieszkaniec Re: No gratulujmy Papiemu 09.01.11, 11:09 krzysiom1 napisał: > Jak dla mnie zasadnicza różnica wynika z nie wybrania na v-ce nikogo z rodziny > i wyboru ludzi którzy o Łomiankach mają jakieś pojęcie- w przeciwieństwie do wy > borów Chyba powinien bardziej mieć pojęcie o samorządzie a nie plotkach co w Łomiankach słychać:) Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: No gratulujmy Papiemu 07.01.11, 16:01 Bo jest to całkowicie naturalna kolej rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
qaz2510 Re: No gratulujmy Papiemu 07.01.11, 16:03 o i to jest poprawna odpowiedź:) Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: No gratulujmy Papiemu 07.01.11, 16:34 Niczego mi Krzysiomie nie odebrało. Odpowiedz Link Zgłoś
2hestia Re: No gratulujmy Papiemu 07.01.11, 16:35 TD podobnie jak WP po wygranych wyborach, wybrał sobie vice burmistrzów i tyle. Nie ma żadnej różnicy. [b]z ta drobna różnicą, że WP nie zwalniał wice burmistrzów bo pana Raczka już nie było a pan Grądzki sam się zwolnił. Zatem jak zawsze złe porównanie. Odpowiedz Link Zgłoś
qaz2510 Re: No gratulujmy Papiemu 07.01.11, 16:40 Hestia - tu nie ma czego porownywac to jakby prownywac ogien i wode, słodkie i gorzkie lub szambo i wode różaną Ale mnie poniosło - będą sobie teraz używać:P Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: No gratulujmy Papiemu 07.01.11, 21:54 2hestia napisała: > TD podobnie jak WP po wygranych wyborach, wybrał sobie vice burmistrzów > i tyle. > Nie ma żadnej różnicy. [b]z ta drobna różnicą, że WP nie zwalniał wice burmistr > zów bo pana Raczka już nie było a pan Grądzki sam się zwolnił. Zatem jak zawsz > e złe porównanie. Opluwany przez wszsytkich Grądzki miał choć odrobinę honoru i sam odszedł w przeciwieństwie do ekipy WP? Odpowiedz Link Zgłoś
qaz2510 Re: No gratulujmy Papiemu 07.01.11, 22:46 serio Krzysiom - i TeDe na to pozwolił? Ja myślę ze potrzebował ich pomocy wszak dziecko we mgle trza za rączke prowadzić Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: No gratulujmy Papiemu 07.01.11, 22:51 Pomocy to potrzebował przerażony WP po wyborach -który przez pierwsze miesiące nie był w stanie podjąć jakiejkolwiek decyzji. Dajmy czas TD, jak widać mało mówi ale próbuje coś robić w przeciwienistwie do poprzednika, który ani nie mówił ani nie robił.... Odpowiedz Link Zgłoś
qaz2510 Re: No gratulujmy Papiemu 07.01.11, 22:56 dlaczego od miesiaca powtarzacie jam mantrę "dajcie mu czas" ZA 3,5 roku też bedziesz takie brednie pieprzył? On dobrze wie, ze gdyby nie PiotRuś i kŁódka to by zginął w "bezmowiu" -stad te nominacje wszak trzeba na zewnątrz ROZMAWIAĆ, a PiotRuś jaki jest każdy widzi, ale nie można mu zarzucić ze nie umie gadac (w przeciwienstwie do zwierzchnika) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: No gratulujmy Papiemu 07.01.11, 23:59 Dqaz2510 napisał: > dlaczego od miesiaca powtarzacie jam mantrę "dajcie mu czas" > ZA 3,5 roku też bedziesz takie brednie pieprzył? Dlatego, że twój kumpel WP przez pierwsze trzy miesiące zaszczuty w gabinecie siedział, nie podjął jakiejkolwiek decyzji i nikt tak sobie włosów z głowy nie rwał jak Ty to robisz. Weż się chłopie przestań kompromitować i pomyśl co można w urzędzie przez trzy tygodnie zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
qaz2510 Re: No gratulujmy Papiemu 08.01.11, 00:05 na bank zmówić pare zdrowasiek i wychlać morze kawy WP siedział w urzedzie zaszczuty jak powiedziałes pewnie dlatego ze wszedł do pustego urzedu, bo Sokół zniszczył duza czesc dokumentow, a TeDe miał Niegrzybowska, Tarnawskiego i wszystkie dokumenty po poprzedniku taka jest różnica ciołku Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: No gratulujmy Papiemu 08.01.11, 00:12 qaz2510 napisał: > na bank zmówić pare zdrowasiek i wychlać morze kawy > > WP siedział w urzedzie zaszczuty jak powiedziałes pewnie dlatego ze wszedł do > pustego urzedu, bo Sokół zniszczył duza czesc dokumentow, a TeDe miał Niegrzyb > owska, Tarnawskiego i wszystkie dokumenty po poprzedniku > Jaja ośle sobie robisz? Trzymałbyś V kolumnę w urzędzie? Niegrzybowską? Największego szkodnika ostatniej kadencji? WP i tak nie był w stanie z nikim wspólpracować bo nikomu nie wierzył... Sokół przynajmniej nie zostawił durnych umów za ciężkei pieniądze i bandy urzędasów opłacanych jak prezydent Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
phalena Re: No gratulujmy Papiemu 08.01.11, 00:22 A ty Krzysiom na jakie stanowisko się szykujesz, że tak się liżesz nowej władzuchnie? I za ile? Odpowiedz Link Zgłoś
qaz2510 Re: No gratulujmy Papiemu 08.01.11, 00:28 phalena napisała: > A ty Krzysiom na jakie stanowisko się szykujesz, że tak się liżesz nowej władzu > chnie? I za ile? on liże pro bono -Krzysiom czy znasz takie pojęcie?:P Odpowiedz Link Zgłoś
qaz2510 Re: No gratulujmy Papiemu 08.01.11, 00:26 osła Krzysiom poszukaj sobie w najbliższej rodzinie - mysle ze bez trudu znajdzesz to a propos rzucania mięsem przez Ciebie wszechwiedzący niewiedzący Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: No gratulujmy Papiemu 08.01.11, 18:23 qaz2510 napisał: > osła Krzysiom poszukaj sobie w najbliższej rodzinie - mysle ze bez trudu znajdz > esz > > to aropos rzucania mięsem przez Ciebie wszechwiedzący niewiedzący Tylko odpowiadam a poziom i formę przyjąłem od Ciebie....... Z chamem i burakiem rozmawia się jak z chamem i burakiem. Innaczej nie dotrze.... Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: No gratulujmy Papiemu 08.01.11, 08:49 qaz2510 napisał: > dlaczego od miesiaca powtarzacie jam mantrę "dajcie mu czas" > ZA 3,5 roku też bedziesz takie brednie pieprzył? > On dobrze wie, ze gdyby nie PiotRuś i kŁódka to by zginął w "bezmowiu" -stad te > nominacje wszak trzeba na zewnątrz ROZMAWIAĆ, a PiotRuś jaki jest każdy widzi, > ale nie można mu zarzucić ze nie umie gadac (w przeciwienstwie do zwierzchnika > ) Jesteś qaz pięknym lateksowym dildo. ,, Miętkim,, i bez twarzy. Raz Ci zaproponowałem tchórzu rozmowę ale zrejterowałeś w krzaki. Ponosi Cię zdecydowanie zbyt mocno , trzymaj swoje jajeczka na wodzy. Poza tym ucz się nieuku . I jesteś kłamcą takim pospolitym spod budki z piwem. Jak się dowiedziałem OPEL, jest własnością montera z sąsiedztwa, A DOBLO sąsiada. Takie to są twoje prawdziwe rewelacje. KŁAMCA, TCHÓRZ, IDIOTA- to są właściwe słowa do oceny twojej osoby-mały podły gadzie Odpowiedz Link Zgłoś
qaz2510 Re: No gratulujmy Papiemu 08.01.11, 09:31 a to ciekawe - czemu doblo widze codziennie w jednym z dwuch garazy na posesji, a monter przyjezdza wieczorem ? ciekawe co montujue o tej porze:P ponosi ciebie starcze, zwarzaj na słowa bos w koncu lepiej wychoway:P Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc314 Re: No gratulujmy Papiemu 08.01.11, 19:50 I tak na forum wygląda merytoryczna dyskusja a raczej bełkot. W mojej ocenie nareszcie dwa orły wezmą twardo ster w swoje ręce i będą TeDe odpowiednio sterować. Oby omijali rafy i mielizny demokracji, beż oszalałej eskalacji wyzwisk na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
e-mieszkaniec Re: No gratulujmy Papiemu 09.01.11, 11:20 qaz2510 napisał: > dlaczego od miesiaca powtarzacie jam mantrę "dajcie mu czas" > ZA 3,5 roku też bedziesz takie brednie pieprzył? > On dobrze wie, ze gdyby nie PiotRuś i kŁódka to by zginął w "bezmowiu" -stad te > nominacje wszak trzeba na zewnątrz ROZMAWIAĆ, a PiotRuś jaki jest każdy widzi, > ale nie można mu zarzucić ze nie umie gadac (w przeciwienstwie do zwierzchnika > ) Gadać to może i umie ale spójrzcie na charakterek. Cienko to wszystko widzę bo jak się PiotRuś obrazi to weźnie kRystka i przejdzie do opozycji a co z kŁódką chyba zostanie przy żłobie nie podejmie pochopnych decyzji Odpowiedz Link Zgłoś
2hestia Re: No gratulujmy Papiemu 08.01.11, 20:02 Tak Krzysiowie wszystkiemu W.P. jest winien. Już wszyscy wiedzą, ze masz obsesję na punkcie tego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: No gratulujmy Papiemu 09.01.11, 17:53 Moim zdaniem objęcie funkcji wiceburmistrza przez Papirusa byłoby naturalną koleją rzeczy. Był zdecydowanym krytkiem władzy przez ostatnie 2 kadencje, więc najwyższy czas pokazać, że potrafi lepiej. Wiele osób go krytykowało, że potrafi być tylko destrukcyjny, więc dajmy mu szanse pokazać, że umie też byc konstruktywny i wziąć odpowiedzialność. To jest dużo trudniejsze niż krytykowanie i trudno być w opozycji do siebie samego (chociaż pewnie wszystko jest możliwe) Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: No gratulujmy Papiemu 09.01.11, 19:18 esscort napisał:> Wiele osób go krytykowało, że potrafi > być tylko destrukcyjny, więc dajmy mu szanse pokazać, że umie też byc konstrukt > ywny i wziąć odpowiedzialność. "Żeby była jasność w tym temacie" - życzę Papirusowi powodzenia :) miejmy nadzieję, że tak będzie. Jednak również będąc w Radzie miałby Papirus też doskonałą szansę pokazania konstruktywności i odopowiedzialności - wcale nie mniejszą niż jako wiceburmistrz. Da się je pokazać - jeśli się chce - na każdym stanowisku. Czego dowodzi takie podbieranie członków Rady na urzędowe stanowiska? Dowodzi wyraźnie, że nasz nowy burmistrz nie był przygotowany na objęcie władzy. Nie miał własnych przemyślanych kandydatur na odpowiedzialne funkcje. Jak już ktoś napisał, przy swojej słabej orientacji musi posłużyć się osobami lepiej zorientowanymi w pracy samorządu i bardziej odważnymi w wymowie. Czy to jest w porządku wobec wyborców? Nie bardzo. Przynajmniej wobec tych wyborców, którzy głosowali na radnego Papirusa, a nie na Krysteckiego. Działając w taki sposób, można znacząco zmienić skład Rady wbrew wynikom głosowania. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: No gratulujmy Papiemu 09.01.11, 22:11 drabbu napisał: Czego dowodzi takie podbieranie członków Rady na urzędowe stanowiska? Dowodzi wyraźnie, że nasz nowy burmistrz nie był przygotowany na objęcie władzy. Nie miał własnych przemyślanych kandydatur na odpowiedzialne funkcje. Z tym akurat się zgadzam. Burmistrz improwizuje. Ale tak wybraliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: No gratulujmy Papiemu 09.01.11, 22:16 esscort napisał: Ale tak wybraliśmy. ... my? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: No gratulujmy Papiemu 09.01.11, 23:37 no my jako mieszkańcy - większość mieszkańców wybrała, czyli my wybraliśmy, niezależnie od tego, jak kto głosował indywidualnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kw40 Re: No gratulujmy Papiemu 09.01.11, 22:44 fakt wybrania Papirusa na vice nie oznacza słabości TD. Burmistrz nie ma być wszechwiedzącym geniuszem, tyko musi mieć umiejętność zbudowania sprawnego, kompetentnego zespołu i sprawnego zarządzania. Poza tym musi mieć pomysł na gminę i wiedzieć jak go zrealizować. Papi jest wystarczająco dynamiczny i kompetentny, aby udźwignąć to stanowisko i jak rozumiem lojalny aby być partnerem w zarządzaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: No gratulujmy Papiemu 09.01.11, 23:12 Zgoda, niech buduje :) Ale budować można na różne sposoby. Nie o to chodzi, bym się obawiał, czy "Papirus udźwignie" - bo w końcu ktoś powinien. Dla mnie jednak wyciąganie radnych z Rady wcale nie świadczy dobrze o "pomyśle na gminę". Twierdzę, że radny Krystecki w miejsce radnego Rusieckiego jednak zdecydowanie nie przyczyni się do sprawnego zarządzania. Ciekawe, kiedy klub TŁ - łącznie z burmistrzem - przejedzie się na redaktorze Tadku? O innych pomysłach nic zupełnie nie słychać, czy więc burmistrz ma jakąś koncepcję - czas pokaże... Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: No gratulujmy Papiemu 10.01.11, 19:34 drabbu napisał: > Zgoda, niech buduje :) Ale budować można na różne sposoby. Nie o to chodzi, bym > się obawiał, czy "Papirus udźwignie" - bo w końcu ktoś powinien. Dla mnie jednak wyciąganie radnych z Rady wcale nie świadczy dobrze o "pomyśle na gminę". Drabbu, "tak krawiec kraje, jak mu materii staje";) Zważ proszę, że takie działanie (wyciąganie z rady) nie jest jednostkowym przypadkiem. I nie dotyczy jedynie (czy głównie) Łomianek. Tak czynią wszyscy, powtarzam wszyscy, korzystając z akiej a nie innej ordyncaji i innych przepisów. Zobacz, co się dzieje w Warszawie, o, coćby na Bemowie : wystawiono w wyborach ludzi i znanych nazwiskach (burmistrz, rzecznik). Ludzie głosowali na te nazwiska. Więc zostali wybrani do rady. Po to jedyne, by następnie HGW powołała burmistrza na burmistrza, a rzecznika na za-cę burmistrza. Na ich miejsce w radzie weszli kolejni z listy. Lista była PO. Ale tak jest w wielu przypadkach. Bo na takie działania pozwala prawo. I ja nie uważam tego za brak pomysłów na gminę. Bardziej mnie zdumiewa (mimo wszystko) fakt, że w pomyśle na rządzenie gminą znalazł się Papi jako wice. I naszła mnie taka refleksja - czy można być w opozycji do władzy, będąc władzą? ;) Można, bo dowiódł już tego Pawlak (w rządzie). Z niecierpliwością będę obserwować co czas przyniesie:) Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: No gratulujmy Papiemu 10.01.11, 19:56 Droga Kowaliku :), miło, że znów się odzywasz. Zdaję sobie sprawę że nie są to przypadki jednostkowe, ale cóż - i tak mi się nie podobają, niezależnie od tego, czy pochodzą od PO, od p. HGW, czy od kogokolwiek innego. Nie zarzucałem nikomu, że przekracza przepisy. Wiem, że takie mechanizmy działają, jednak, tak czy inaczej, widzę w tym zniekształcenie wyników wyborów i na "swoim" terenie wolałbym się z tym nie spotykać. A i co "pomysłu na gminę" pozostałbym przy swoim zdaniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: No gratulujmy Papiemu 10.01.11, 20:16 Drabbu napisał: Wiem, że takie mechanizmy działają, jednak, tak czy inaczej, widzę w tym zniekształcenie wyników wyborów i na "swoim" terenie wolałbym się z tym nie spotykać. No, rozumiem, ale wydaje mi się, że nie pozostawiono nam wyborcom, w tej kwestii wyboru:) Drabbu napisał: > A i co "pomysłu na gminę" pozostałbym przy swoim zdaniu :) A pozostawaj, toż wolna wola :) Odpowiedz Link Zgłoś
robeerto19633 Re: No gratulujmy Papiemu 18.01.11, 20:45 KW a lojalny to kto wobec kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: No gratulujmy Papiemu 11.01.11, 00:18 WP też startował na radnego powiatowego i burmistrza na raz, a potem musiał rezygnować z funkcji radnego. Odpowiedz Link Zgłoś
pencroff Re: No gratulujmy Papiemu 11.01.11, 10:15 Pan Dąbrowski też, i przez kilka dni był radnym powiatowym. Odpowiedz Link Zgłoś
berta_pl Re: No gratulujmy Papiemu 11.01.11, 10:43 To się nazywa rotacja stołków! Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc314 Re: No gratulujmy Papiemu 14.01.11, 22:25 I wszystko wskazuje, że nie koniec. Odpowiedz Link Zgłoś
robeerto19633 Re: No gratulujmy Papiemu 16.01.11, 18:36 A jam myślał że to początek. Wymówionko, trzy miesiace bez świadczenia pracy, umowne odprawy za to i owo i od nowa karuzela stanowisk. Aż zwieracze bolom. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19363 qaz= cham! 16.01.11, 18:39 on zapłaci za tragedje ludzkom na tym forum! cham jeden Odpowiedz Link Zgłoś