Dodaj do ulubionych

Prasa w Łomiankach

07.02.11, 11:23
Dziś dostałem jakiś spam od /- / Jolanta Niegrzybowska i /- / Jędrzej Fijałkowski w którym napisano że gazetka Nowa Łomiankowska cytuję : "gazeta zyskała pochlebne recenzje mieszkańców". Nie ładnie chwalić samego siebie - trochę mi to pachnie :)

Trochę mnie to ruszyło , gdyż dziwi mnie w takim razie niski poziom odbiorcy w Łomiankach jeżeli takie coś jak Nowa Łomiankowska mógł odebrać pochlebnie.

Pozwolę sobie zrobić recenzje prasy w Łomiankach.

Gazeta Łomiankowska
- zmiana w lepszym kierunku, bez nadętego Faktem jest że...
- usunięcie ogłoszeń drobnych - duży błąd
- wygląd przeciętny
- dystrybucja przez sklepy

Twoje Łomianki
- przeciętny poziom artykułów
- niestety zbyt jednostronna politycznie (opcja Dąbrowski, Rusiecki, Krystecki)
- wygląd dobry
- dobra dystrybucja, roznoszona

Nowa Łomiankowska
- bardzo słaby poziom artykułów. Zwłaszcza słaby poziom artykułów pisanych przez Radnych
- błędy literowe i merytoryczne
- powiązania z poprzednią ekipą rządzącą
- wygląd bardzo amatorski i niechlujny
- dystrybucja przez sklepy

Lomianki.info
- dobry i bardzo dobry poziom artykułów
- nietypowe ale interesujące podejście tak do treści jak i wyglądu artykułów
- oprawa graficzna najlepsza, przemyślana, dopracowana
- brak uwikłań w politykę (!!!!!!!!!!!!) budzi zaufanie
- dobra dystrybucja, chyba największy nakład i zasięg, roznoszona w folii
- minusem jest częstotliwość ukazywania się, mogłoby być co dwa tygodnie

Echo Łomianek i Bielan
- czasami coś ciekawego o Łomiankach ale rzadko
- Echo bardziej Bielan niż Łomianek
- dystrybucja ok.,roznoszona w folii

Takie są moje opinie. Czy macie coś do dodania lub może Wasze opinie są zupełnie inne?

Obserwuj wątek
    • esscort Re: Prasa w Łomiankach 07.02.11, 11:53
      Ja się w zasadzie zgadzam z tymi opiniami.
      Kilka słów:
      - Gazeta łomiankowska (przez przyjaciół zwana gazłomem) jest jedyna w tym towarzystwie gazetą wydawaną z budżetu. Pozostałe sa gazetami prywatnymi. To jest dosyć istotne. Gazeta prywatna musi mieć sponsora (który czegoś od redakcji wymaga, na zasadzie, że nie ma darmowych obiadów) lub zabiegać o reklamodawców (lub jedno i drugie). Natomiast gazeta finansowana z budżetu, gdy już się znajdą w budżecie na nią środki, ma finansowy spokój. Mieszkańcy łomianek byli przyzwyczajeni do ogłoszeń w gazłomie i będzie im ich brak. Ale szybko się przestawią. Ja rozumiem i szanuję decyzje obecnych władz o przekształceniu gazłomu w biuletyn urzędu. Takie były zapowiedzi, więc ok. To też porządkuje trochę "rynek" mediów w łomiankach. Bo trudno konkurować gazecie prywatnej z gazetą finansowaną z budżetu, mająca zaplecze urzędu, która w dodatku zasilana jest reklamami. Urząd miasta nie powinien być przedsiębiorstwem do zarabiania. Premier też nie wydaje swoich gazet, to czemu burmistrz miałby wydawać.
      Tak patrząc komercyjnie, to trochę szkoda wypromowanego tytułu "gazeta Łomiankowska", ale jak rozumiem tajemnicza redakcja "Nowej Łomiankowskiej" trochę chce z tej marki skorzystać i dlatego "nowa" jest małą czcionką, a "Łomiankowska" przypomina tytuł z gazlomu.
      Patrząc na pierwszy numer Nowej łomiankowskiej nie bardzo wierzę w powodzenie tej inicjatywy i utrzymanie się na rynku jako dwutygodnik (chociaż NAPRAWDĘ życzę redakcji powodzenia). W numerze zerowym nie widać potencjału do pisania, bardziej do akwizycji ogłoszeń. Nie ulega wątpliwości, że ogłoszeniodawcy prędzej czy później zorientują się, że Nowa Łomiankowska to nie Gazeta łomiankowska, popatrzą na sposób dystrybucji, nakąłd, poczytność itp. Na razie jest zamieszanie. No ale każda tego typu inicjatywa jest cenna, wiec jeśli ktoś się porywa na wydawanie gazety, to należy życzyć powodzenia.
      Na ocenę gazłomu przyjdzie czas. Zobaczymy, czy władze zdołają się powstrzymać od wykorzystywania swojego biuletynu w celach propagandowych (na pewno nie jest to łatwe).
      • drabbu Re: Prasa w Łomiankach 07.02.11, 19:30
        esscort napisał: Ja
        > rozumiem i szanuję decyzje obecnych władz o przekształceniu gazłomu w biuletyn
        > urzędu. Takie były zapowiedzi, więc ok.

A ja bardzo przepraszam, a ja - tradycyjnie - nie. Wiele razy (także w ost. kadencji) i z całym uporem pisałem na forum, że "Gazłom" trzeba zmieniać. Zrozumienie tej decyzji przychodzi mi z trudem - rozumiem ją o tyle, że rozumiem, że nowa władza pragnie postawić na swoim. Jednak nie każda zapowiedź jest warta realizacji, a po realizacji widać, co wyszło -
        z dawnego "Gazłomu" pozostał smętny strzęp. Powielanie w druku tego samego, co już widnieje na gminnych tablicach ogłoszeń i co można umieścić na gminnej stronie internetowej, która także jest do odbioru chyba w każdym domu, jak dla mnie jest jeszcze gorszym przejawem marnowania publicznych pieniędzy.

Nowej władzy w imię realizacji swoich zapowiedzi zupełnie zabrakło wyobraźni. "Gazłom" można było przekształcić tak, by mieć ciekawe narzędzie komunikacji, informacji, dialogu
        i wymiany opinii z mieszkańcami. Nawet bez ogłoszeń. To przecież normalne, że gazeta zmienia ramówkę, wygląd i program.
        Tej komunikacji i dialogu nie ma, choć przecież były zapowiadane w programie komitetu panów burmistrzów. Dlatego nie można uznać, że decyzja jest ok, gdy nie jest, i nie sposób
        jej szanować.

Inne zasadnicze nieporozumienie zawiera się w stwierdzeniu, że "premier nie wydaje swoich gazet, to czemu burmistrz miałby wydawać". Premier ma swe biuro prasowe, rzeczników,
        oraz tłumy dziennikarzy prasowych, radiowych i telewizyjnych przy wszelkich wystąpieniach
        i konferencjach, będących pro- albo contra, którzy powtórzą każde jego słowo z komentarzem. Nie musi wydawać. Na poziomie burmistrzów wygląda to jednak inaczej. Uczyńmy nieprawdopodobne założenie, że nasi burmistrzowie zechcieliby przeprowadzić konferencję
        i wyjaśnić mieszkańcom założenia swojej polityki i zarządzania gminą. Jak i w czym moglibyśmy o niej przeczytać? Panowie burmistrzowie odcięli sobie organ na własne życzenie.
        Gorzej, że odcięli także mieszkańców.
        • esscort Re: Prasa w Łomiankach 08.02.11, 14:43
          drabbu napisał:

A ja bardzo przepraszam, a ja - tradycyjnie - nie.

Ale ja nie piszę, że popieram "polityke informacyjną" obecnych władz, ale że szanuje i rozumiem zmiany w gazłomie. Zauważmy, że minimalnie, bo minimalnie, ale jednak ta grupa wygrała wybory, uzyskała więcej głosów. No więc skoro tak zapowiadali, a wyborcy zagłosowali, to czemu mieliby nie realizować swoich zapowiedzi, które zyskały poparcie?
          Ja straciłem trochę wiarę, że władza jest w ogóle w stanie finansować niezależną gazetę. Nie mówię, że to jest niemożliwe, ale zawsze będą pokusy, by wpływać na swój obraz w mediach. W Łomiankach zresztą mamy bardzo silne tradycje i złe wzory w tej dziedzinie. No ale nie mam czasu na długie dyskusje na ten temat. Jest jak jest. Burmistrz otrzymał władze i ją realizuje i bierze odpowiedzialność za to, co robi. Taka kolej rzeczy. Oczywiście nie znaczy to, że obywatele nie mogą naciskać, krytykować itp.
          • kmsanczia Re: Prasa w Łomiankach 08.02.11, 14:52
            esscort napisał:
            > Burmistrz otrzymał władze i ją realizuje i bierze odpowiedzialno
            > ść za to, co robi.

Tak było dopóki nie mieliśmy nowego vice. Teraz za wszystko odpowiada rada a nie burmistrz. ;)
            • esscort Re: Prasa w Łomiankach 08.02.11, 15:00
              :) Długo się na tym nie pojedzie. I wice to dobrze wie. Za rok takie gadki będą wzbudzały uśmiech, a za dwa lata drwinę.
          • drabbu Re: Prasa w Łomiankach 08.02.11, 15:25
            esscort napisał: >
            > Ale ja nie piszę, że popieram "polityke informacyjną" obecnych władz, ale że sz
            > anuje i rozumiem zmiany w gazłomie.

Esscorcie, trudno popierać coś, co nie istnieje :) Twierdzę, że organ, nawet ułomny, jest
            jednak lepszy od braku organu czy koślawej protezy. Uprzejmie proszę, spójrz do biuletynu,
            a będziemy lepiej się rozumieli. Dwa wielgaśne ogłoszenia o wyłożeniu planów można zredukować do trzech zdań - z takim samym skutkiem. Mamy wolne miejsce na scharakteryzowanie tych planów, lub na relację z sesji Rady, która zakrawa wręcz na kpinę.
            Właściwie sam nie wiem, po co to piszę. W gruncie rzeczy, nie moje zmartwienie. O poziom biuletynu niech troszczy się teraz właściwy autor tych zmian, pan wiceburmistrz od spraw społecznych. Ale nie popieram takich zmian (a jak je rozumiem, to już pisałem wczoraj).
            Jestem pewien, że ani na "Gazłomie", ani na pensjach sprzątaczek nie da się zaoszczędzić tak wiele, by to były pieniądze o znaczącym wpływie na nasze inwestycje.
            • roberto19633 Re: Drabbu 08.02.11, 17:11
              powiedz mi dlaczego sam osobiście nie chcesz wpłynąć na poziom Gaz-Łomu?.
              napisz artykuł. Teraz masz 98% szansy na jego opublikowanie. Zacznijmy sami zmieniać gazetę.
              Na razie to stoisz i narzekasz. Być może nadszedł czas i dla twego talentu dziennikarskiego.
              • dorota.alex Re: Drabbu 08.02.11, 17:52
                Wg zasady: "POMOŻECIE? - POMOŻEMY!!!"
                Czyli teraz za niski poziom Gazłomu są odpowiedzialni mieszkańcy, bo nie chcą kolektywnie chwycić za pióra? Żałosne tłumaczenie...
                • roberto19633 Re: Drabbu 08.02.11, 19:06
                  dorota.alex napisała:

> Wg zasady: "POMOŻECIE? - POMOŻEMY!!!"
                  > Czyli teraz za niski poziom Gazłomu są odpowiedzialni mieszkańcy, bo nie chcą k
                  > olektywnie chwycić za pióra? Żałosne tłumaczenie...

Żle mnie zrozumiałaś. Teraz zaistniała okazja by stać się podmiotem , dlaczego jeżeli ktoś chce pisać i wyrażać to w Gaz-Łomie, ma tego nie robić?
                  Drabbu jest takim samym Obywatelem Gminy jak Redaktor Naczelny. Jeżeli ma
                  ,,lekkie,, pióro dlaczego ma siedzieć z boku i się przyglądać? Nawet jeżeli ma odmienne poglądy , ja jako mieszkaniec mam prawo by je czytać i z nimi polemizować.
                  I jestem za tym by Gaz -Łom zamieszczał różnorodne zdania i opinie również te krytyczne wobec władzy.
                  Proszę też przestać dzielić na Wych i Onych, taki podział jest bezsensowny.
                  • esscort Re: Drabbu 08.02.11, 19:09
                    No Drabbu, do pióra, zobaczymy, czy wydrukują ;)
                    • drabbu Re: Drabbu 08.02.11, 19:26

Esscorcie, mam niejakie wątpliwości, a może spróbujemy razem :)?

Roberto, w swoim czasie pisywałem do "Gazłomu", nie tylko ja, Esscort też. Ale w tej chwili, przy takim pomyśle na biuletyn - po prostu nie widzę miejsca, nawet w sensie wolnej powierzchni do zadrukowania. Jeżeli miałeś ten biuletyn, zwróć na jedno uwagę: odrobina
                      redakcji (zamiast mechanicznego powielania wielkich urzędowych obwieszczeń), pół godziny
                      pracy, a można było sprokurować o wiele lepszy produkt za tę samą cenę. Ale, jako się rzekło,
                      nie moje zmartwienie. Będziemy polemizowali na forum :)
                      • roberto19633 Re: Drabbu 08.02.11, 19:39
                        Podstawą normalności jest dialog w każdej formie.
                        Ess pisywał? no ale co potem ktoś Gaz-Łom ocenzurował?

czas by wszystko wróciło do normalności. Możecie pisać i w Gaz-Łomie, możecie i na forum. Decyzja jest waszą prywatną sprawą.
                        No ale taki samorodny talent , żal by się marnował. Lepiej chyba byś robił to ty, niż ktoś kto nie zna problemów miejscowej społeczności.
                      • marmit1 Re: Drabbu 10.02.11, 09:38
                        drabbu napisał:

>
                        > Esscorcie, mam niejakie wątpliwości, a może spróbujemy razem :)?
                        >
                        Spróbujcie, bardzo Was proszę :)

Sam bym napisał, ale na razie nie wiem o czym. Nie śledzę sesji gminy, ani roszad personalnych. Mnie interesuje remont Chopina, zwłaszcza przy Wiślanej. Są tam dziury na życzenie właścicieli drogi. Ponoć fragment drogi gmina nie wykupiła, a właściciele własną piersią blokują spychacz, który wyrównuje drogę. Znam to z opowieści. Jak będzie tegoroczne wyrównywanie, to poproszę o cynk od pani sołtys i pójdę zobaczyć to widowisko i wyrazić własną potrzebę równej drogi.

Jeszcze nie miałem przyjemności trzymać w ręku nowego "GŁ". Czy jest w internecie ?

Co do polityki, to nie wiem, czemu Grądzki nie został wiceburmistrzem. Na forum nie można się dowiedzieć, bo są głównie złośliwości. Na mój chłopski rozum burmistrz powinien mieć koalicję w radzie, a teraz chyba jest "rząd mniejszościowy".
                        • mikadooo Re: Drabbu 11.02.11, 09:58
                          marmit1 napisał:

> Co do polityki, to nie wiem, czemu Grądzki nie został wiceburmistrzem. Na forum
                          > nie można się dowiedzieć, bo są głównie złośliwości. Na mój chłopski rozum bur
                          > mistrz powinien mieć koalicję w radzie, a teraz chyba jest "rząd mniejszościowy
                          > ".

To proste, bał sie że jak dotrzyma słowa i weźmie Grądzkiego to go zniszczą, może nawet był zastraszany? Oczywiście żadnej koalicji by nie było.
                          • marmit1 zastraszanie burmistrza 11.02.11, 10:44
                            Kto miałby zastraszać burmistrza, lub go zniszczyć ? Dlaczego "oczywiście żadnej koalicji by nie było" ?
                  • dr_sztrosmajer1 Re: Drabbu 08.02.11, 19:36
                    roberto19633 napisał:

> Drabbu jest takim samym Obywatelem Gminy jak Redaktor Naczelny. Jeżeli
                    > ma
                    > ,,lekkie,, pióro dlaczego ma siedzieć z boku i się przyglądać? Nawet
                    > jeżeli ma odmienne poglądy , ja jako mieszkaniec mam prawo by je
                    > czytać i z nimi polemizować.

Zastanawiam się mój drogi roberto, czy to naiwność, czy wyrachowanie: drabbu ma lekkie pióro i nie musi nic nikomu udowadniać. Natomiast, czy Ty wierzysz w to, że biuletyn gazłom Go opublikuje. Wicebur nawet nie pozwolił zamieścić info o dyżurach radnych powiatowych PO, a myślisz, że publicystykę kogoś, kto PO popiera, zgodzi się opublikować? Ochłoń proszę i mówię to bez cienia złośliwości. Pozdrawiam wszystkich, doktorek.
                    • roberto19633 Re: Drabbu 09.02.11, 16:31
                      Doktorku, czy wyrachowanie?
                      Widzę u ciebie brak wiary w poprawę rzeczywistości. Być może brak ci słońca które
                      daje ludziom optymizm. Szkoda że przyjąłeś jako dogmat piękno wspomnień
                      i ponurą wizję przyszłości.
                      Jeszcze raz się spytam ,czy od razu należy przechodzić do negacji nieznanej przyszłości, i ustawiać się w opozycji do czegoś co de fakto jest nieznane?
                      Czy nie lepiej ją kreować, biorąc udział w przemianach?
                      Można zacząć od Gaz-Łomu. Gandhi wyzwolił Indie drogą pokojową nie siejąc ostracyzmu w swoim otoczeniu.
                      • dr_sztrosmajer1 Re: Drabbu 09.02.11, 17:53
                        OK, może to brak słońca, może wrodzony sceptycyzm. Wiesz, naprawdę starałem się być dobrej myśli. Nie odbieram świata w czerni i bieli, a ludzi nie dzielę tylko na dwie kupki. Jednak te pierwsze działania nie do końca pozwalają na optymizm. Naprawdę chciałbym, drogi Roberto, żeby zapanowała w Łomiankach harmonia i wszechmiła atmosfera. Jeśli Ty masz rację, to Ci ją przyznam za te dwa, trzy lata. Niemniej jednak pierwsze wrażenie (a wiesz, jakie jest ważne) nie nastraja mnie optymistycznie...
                        pozdrawiam Wszystkich
                        doktorek
                        • roberto19633 Re: Drabbu 09.02.11, 20:22
                          Widzisz doktorku. Ja też mam nadzieję nie twierdzę też że wszystko będzie super ekstra. Wszechogarniająca harmonia też pewnie nie zapanuje.
                          Ale wszyscy możemy o nią powalczyć. O harmonię między mieszkańcami, władza niech sobie rządzi , a mieszkańcy jak mają za co - niech dolewają oliwy do ognia.
                          Tylko można robić to w cywilizowany sposób ,,waląc z liścia,, nie ,,piąchy,,.
                          To tak pisząc o tym co działo się w styczniu gdzie też dałem się ponieść własnym emocjom. Dzięki Bogu dowieźli do aptek melisę.
                          • dr_sztrosmajer1 Re: Drabbu 10.02.11, 00:03
                            Na oliwę do ognia, to trochę szkoda, wolę trochę whiski do lodu. Na to jeszcze mam. Ponadto, to masz rację, my mieszkańcy pogadajmy o pierdołach, a jak trzeba, dopiero walmy z liścia, czy piąchy. Wszystko przed nami, a przede wszystkim przed nimi (tu stoimy po jednej stronie barykady), wszystko przed panami w ratuszu, a przed nimi my. Co wybiorą? Czas pokaże.
                            pozdrawiam wszystkich
                            doktorek
    • marmit1 Re: Prasa w Łomiankach 07.02.11, 11:54
      Dziękuję za rzeczową relację z prasy łomiankowskiej. Niestety sporadycznie bywam w sklepach w Łomiankach. Zakupy robię w supermarkecie. Czytam więc to, co mi wpadnie do skrzynki pocztowej lub co mi przyniesie żona.

Od lokalnej gazety oczekuję rzeczowych informacji o lokalnych problemach, ogłoszeń oraz braku ataków na jakąś opcję polityczną. Niestety chyba spora część tych gazet nie powstaje dla mieszkańców, tylko przeciwko komuś. Ten "grzech pierworodny" powoduje niestrawność gazetki dla przeciętnego odbiorcy.

• wardecka78 Re: Prasa w Łomiankach 07.02.11, 20:41
        marmit - po sukcesie "TŁ" widać ze ataki jednak są ok - mają burmistrza - troche im nie wyszło z radą, ale coz - może nadrobią za 4 lata...
        • jerzes Re: Prasa w Łomiankach 09.02.11, 20:05
          jeszcze Rabatowiec Łomianki
          za 10 dni w skrzynkach łomianek - dziekanow - palmiry
          rabatowiec.info
          • esscort Re: Prasa w Łomiankach 09.02.11, 21:44
            O, nawet już cennik jest
            rabatowiec.info/
            Ale to chyba typowa gazeta reklamowa
            Super, niedługo na każdej ulicy będzie jakaś redakcja :)
            • kowalik22 Re: Prasa w Łomiankach 09.02.11, 21:48
              No, gazłom przestał drukować ogłoszenia, ludzie myślą, że zwolnił się kawałeczek rynku to i próbują. Takie są prawa rynku.
              A ja i tak z całej siły trzymam kciuki za jedyną w swoim rodzaju redakcję.
            • roberto19633 Re: Prasa w Łomiankach 10.02.11, 15:20
              esscort napisał:

> O, nawet już cennik jest
              > rabatowiec.info/
              > Ale to chyba typowa gazeta reklamowa
              > Super, niedługo na każdej ulicy będzie jakaś redakcja :)

>>też widzę lukę , np - pin up girl. Miesięcznik z artystycznymi zdjęciami mieszkanek.
              • phalena Re: Prasa w Łomiankach 10.02.11, 19:11
                roberto19633 napisał: >>też widzę lukę , np - pin up girl. Miesięcznik z artystycznym
                > i zdjęciami mieszkanek.

Roberto, no wiesz, tego się po Tobie nie spodziewałam. Takie nieskromne "pin-up girl"
                w Łomiankach? W Łomiankach?! W gminie, w której wyłożono "Złotą Księgę", Ty chcesz
                pin-up girl?
              • esscort Re: Prasa w Łomiankach 10.02.11, 20:13
                roberto, podpadniesz burmistrzowi :)
                • tamtamtuptup Re: TŁ w Łomiankach 10.02.11, 22:18
                  Coś podobnego. Grupa finansowo-redakcyjna w TŁ 3(20), Z 10.02.2011r. piórem M.Warszkiewicza pojechała po wice burmistrzach. Czyżby był to pierwszy publiczny sygnał kozłów ofiarnych rozmywający nieudolność burmistrza i doradcy/ów.
                  • zad-ra Re: TŁ w Łomiankach 11.02.11, 11:39
                    tuptup,
                    masz niezłe wejścia, skoro już znasz treść Tuby. Jak nic musisz współpracować z grupą finansową. Wklej to poczytamy wszyscy. Jeżeli jest tak jak napisałeś, to nic nowego. Grupa realizuje starą sprawdzoną metodę opracowaną przez Stalina. Potrzebnych do wykonania zadania należy jak najszybciej pozbyć się. Wszystko wskazuje na to, że wiceburmistrzowie zostali powołani na chwilę. Teraz z powodu braku kompetencji trzeba ich jak najszybciej odstrzelić. Ze stanowisk radnych już zrezygnowali sami i powrotu w tej kadencji nie mają. Grupa finansowa ma czyste pole i można zatrudnić nowych poddanych. Może ktoś domyśla się, kto jest mózgiem w tej układance? Ja mam swojego faworyta.
                    • kmsanczia Re: TŁ w Łomiankach 11.02.11, 11:59
                      Piszą, że nakład 5 tys. egz a od wyborów nie dostałam ani jednej TŁ-ki.
                      • zad-ra Re: TŁ w Łomiankach 11.02.11, 14:55
                        bo nie chodzisz do kościoła. W ostatnią niedzielę w kościele św. Małgorzaty leżało jeszcze bardzo dużo egzemplarzy. Oczywiście w skrzynkach do tego przeznaczonych przy ulicy Warszawskiej nie było. Wicek Piotruś wkrótce zwolni z roboty również skrzynki. Przecież to pozostałość po Pszczółkowskim.
                        • kmsanczia Re: TŁ w Łomiankach 11.02.11, 15:16
                          To teraz jakaś nowa tradycja, żeby świeckie gazety rozdawać w kościele a święte księgi wystawiać w urzędzie?
                          • zad-ra Re: TŁ w Łomiankach 11.02.11, 15:21
                            powiem Ci więcej. Podobno ta gazeta dostepna jest również na terenie łomiankowskich szkół. Co na to Komisja Społeczna Rady Miejskiej?
                    • cnz66 Re: TŁ w Łomiankach 12.02.11, 14:12
                      TŁ zaatakowały wicków. Pewnie za to że są ogłoszone konkursy zamiast mianowań kolesi i rodzin na stanowiska w gminie. Tak trzymać. Zobaczymy jak długo to będzie trwało.
                • roberto19633 Re: Prasa w Łomiankach 11.02.11, 18:06
                  esscort napisał:

> roberto, podpadniesz burmistrzowi :)

Co ja na to poradzę, zostało mi tylko popatrzeć. Wolę to od 3 gazet z reklamami -razem do kupy wziętych.
                  • sparrow.jack Re: Prasa w Łomiankach 11.02.11, 18:35
                    www.lomianki.pl/bip/index.php?sc=141&m=11
                    To dopiero są oszczędności....Przecież Gazeta Urzędu miała być zwykłym biuletynem....A oni szukają naczelnego...

A Tadek się nie nadaje? Nie możecie tego robić sami?
                    • roberto19633 Re: Prasa w Łomiankach 11.02.11, 18:41
                      sparrow.jack napisała:

> www.lomianki.pl/bip/index.php?sc=141&m=11
                      > To dopiero są oszczędności....Przecież Gazeta Urzędu miała być zwykłym biulety
                      > nem....A oni szukają naczelnego...
                      >
                      > A Tadek się nie nadaje? Nie możecie tego robić sami?

>> No ale sami się nie rozbiorą, by pozować. Myślę że, fajniejsze są dziewczyny ze ,,święte łomianki,,
                      • kmsanczia Re: Prasa w Łomiankach 11.02.11, 18:54
                        Myślę, że chłopaki z Kazimierza lepiej się zaprezentują.
                        • roberto19633 Re: Prasa w Łomiankach 11.02.11, 18:59
                          kmsanczia napisała:

> Myślę, że chłopaki z Kazimierza lepiej się zaprezentują.

Może i lepiej, ale padał deszcz i pies z kulawą nogą się nie prezentował.
                          Szkoda że nie wierzysz . Ale twoja sprawa co miałem powiedzieć, to napisałem.
                          A ,, święte łomianki ,, są na poziomie T.Ł czyli Łomiankowskim. Żeby kogoś obśmiać
                          trzeba to robić profesjonalnie, niestety.
                          Dlatego nie dyskutuje nad poziomem strony gdyż może się jeszcze nie rozkręciła.
                          • kmsanczia Re: Prasa w Łomiankach 11.02.11, 19:09
                            Jak dla mnie może nie być strony ani profesjonalnej ani nieprofesjonalnej. TeDe sam się ośmiesza każdym słowem, żaden komentarz nie jest do tego potrzebny.
                            Skończ z aluzjami, bo jak zwykle kulą w płot i zgłoś do usunięcia wątek z moim nickiem w tytule, z łaski swojej.
                            • jawawaldi Re: Prasa w Łomiankach 12.02.11, 09:23
                              kmsanczia napisała:
                              > Jak dla mnie może nie być strony ani profesjonalnej ani nieprofesjonalnej. TeDe
                              > sam się ośmiesza każdym słowem, żaden komentarz nie jest do tego potrzebny.
                              > Skończ z aluzjami, bo jak zwykle kulą w płot i zgłoś do usunięcia wątek z moim
                              > nickiem w tytule, z łaski swojej.
                              >
                              >
                              >>>>>>>>> re. >>>>>
                              Więc dlaczego tak Się denerwujesz jak napisane coś jest nie dobrze o stronie tej . ?> No dlaczego ?
                              >
                              Ludzie mają swój rozum i wiedzą.
                              >
                              >
                              >
                              >
                              >
                              • kmsanczia Re: Prasa w Łomiankach 12.02.11, 10:05
                                Denerwuje mnie tworzenie nowych nicków żeby komuś dowalić w ukryciu, dopiero co pozbyliśmy się syfu a już się człowiekowi nie chce zaglądać.
                                • drabbu Re: Prasa w Łomiankach 12.02.11, 12:04
                                  kmsanczia napisała: > Denerwuje mnie tworzenie nowych nicków

Zwłaszcza przy nieudolnych próbach zmiany stylu albo wyglądu postów. Zwykle najdalej
                                  po trzecim, czwartym wpisie pod nowym nickiem można się domyślić, kto był właściwym autorem.
                                  Niektórym trafiają się znamienne błędy albo charakterystyczny jest sposób cytowania
                                  i rozpoczynania odpowiedzi.
                                  Proponuję usilnie, nie róbmy tu sztucznego tłoku.
                                  • roberto19633 Re: Prasa w Łomiankach 12.02.11, 13:22
                                    Uroczyście daję słowo honoru że nic mnie nie łączy z powyższymi nickami.

Usuwać postu też nie będę ponieważ sytuacje chcę wyjaśnić. I w poście skierowanym do km jednoznacznie piszę co myślę.
    • jojcorz Re: Prasa w Łomiankach 12.02.11, 12:20
      Nieładnie pisać nie ładnie w ten sposób.
      Nieładnie to przysłówek, odpowiadający na pytanie JAK?
      Zastosowana pisownia rozdzielna, predysponuje Cię do skorzystania z odnośnika (jednego z wielu):
      zapytaj.com.pl/Category/002,010/2,2383653,Przyslowkinieladnie_niespokojnie__niepospolicie__nieduzo__niezle__niecierpliwie_nielatwo__niedobrze__niedrogo__niefortunnie__niemilo_piszemy_lacznie_p.html
      Wstydzisz się? ;)

---
      Czekając na normalność - dołączył do nienormalnych gramatycznie.
      • robeerto19633 Re: Prasa w Łomiankach 14.02.11, 15:50
        Tak chwilowy zalew tytułów jest oszałamiający. Na rynku jak zwykle zostaną najobrotniejsi lub posiadający majętnych sponsorów.
    • czytelnik_lomianki Lomianki.info bezkonkurencyjne 02.03.11, 13:13
      Dziś czytam Lomianki.info i nie zawiodłem się. Ciekawe, ładne, obiektywne i dla każdego.
      W porównaniu z Twoimi Łomiankami to kilka poziomów wyżej.
      Do państwowej Gazety Łomiankowskiej , która w nowej formie jest dobra , nie porównuję bo to gazety o zupełnie innym znaczeniu. Nowa Łomiankowska się nie ukazuje co mnie nie dziwi po tak słabym numerze zerowym . W Echu nie ma nic o Łomiankach.

Moim zdaniem Lomianki.info to numer jeden w Łomiankach co jak widać doceniają reklamodawcy, którym się wcale nie dziwie, bo reklamy prezentują się lepiej niż w innych gazetach , ale nie wiem z czego to wynika.

Niestety muszą popracować nad literówkami i cały czas uważam że częstotliwość ukazywania się jest zbyt mała. Taka gazeta powinna być wydawana częściej .
      • tfoje_lom Re: Lomianki.info bezkonkurencyjne 03.03.11, 12:40
        Faktem jest, że... ŁI jest najlepszym czytadłem w Łomiankach. Ale ostatnio widzę dużo niedbalstwa: literówki, przeklubianie radnych. Tak wygląda, jakby zaczęli się śpieszyć i robić to na kolanie. Może człek-orkiestra ma za mało współpracowników? Ale i tak w porównaniu, np. z nowołomem, to bez porównania;).
        • kaska-domi Re: Lomianki.info bezkonkurencyjne 03.03.11, 16:54
          Napisze krótko o Łomianki.Info: CHCE SIĘ CZYTAĆ !!! Gratulacje ;-)
    • emilq8 Re: Prasa w Łomiankach 10.06.16, 12:06
      Jakie obecnie wychodzą gazety na terenie Łomianek?
      • 4kierowca_bombowca Re: Prasa w Łomiankach 11.06.16, 19:29
        Tylko jedna za bilety KMŁ. Trudno by pisać że ,,wychodzi,, ona wypełza z coraz mniej wiarygodną informacją.
        Trzeba będzie przestać sponsorować Gaz-Łom. Zbulwersowani czytelnicy powinni się przesiąść na indywidualne środki lokomocji.
        Na ten przykład rower, hulajnogę lub tramwaj))))
      • jackowski99 Re: Prasa w Łomiankach 17.06.16, 22:18
        Zostało Info Łomianki w postaci gazety i strony internetowej www.lomianki.info oraz Gazeta Łomiankowska.
        Poziom zupełnie nieporównywalny.
        W Info jest co poczytać, jest polemika i spojrzenia z różnych stron, Jest zwyczajnie rzetelna. Informacji jest tyle ile w Łomiankowskiej przez kilka kilkanaście numerów. No ale może Komunikacji wydaje się, że ludzie czytać nie potrafią i faszerują czytelnika zdjęciami koparek i burmistrza.

Ja Łomiankowskiej nie czytam, a raczej nie oglądam, bo ciągle to samo. Z tego co wiem to moi znajomi też tak samo.
        Info bardzo chętnie przy kawie.

Kiedyś z tych dłużej wychodzących było Echo, ale chyba się wykruszyli.
        • miu4 Re: Prasa w Łomiankach 18.06.16, 00:31
          Co jakiś czas dochodzi do nas jeszcze pisemko pomarańczowego 'Dialogu'(nie pamiętam tytułu).
    • jwc3 Re: Prasa w Łomiankach 18.06.16, 06:52
      Dość regularnie ukazywało się jeszcze pismo satyryczne "Mieszkam w Łomiankach". Wszystkie wydane numery dostępne są w wersji elektronicznej. Z tego co wiem, władza nasza kochana podała jednak wydawcę do sądu, żądając dla każdego z nich po 20.000 zł zadośćuczynienia. Wniosek do sądu złożyło 6 osób naszej władzy. Mam nadzieję, że mieszkańcy zostaną wkrótce poinformowani o wyniku sporu. Złośliwe łomiankowskie wiewiórki donoszą, że burmistrz nie ma już zupełnie czasu na pracę w urzędzie. Większość czasu spędza bowiem w Sądzie Rejonowym na Kocjana w Warszawie. Paranoja.
      • trewal Re: Prasa w Łomiankach 20.06.16, 07:41
        Może na pracę w urzędzie czasu nie ma, ale na liczne sesje zdjęciowe w rozkroku do GŁ, czas zawsze się znajdzie. GŁ nie czytam, bo tam co miesiąc jest to samo (propaganda), czyli sukcesy T.Dąbrowskiego i ekipy oprawione licznymi foto relacjami (oczywiście z w/w burmistrzem na każdym zdjęciu) i prócz tego straszenie karami za niepodłączenie się do kanalizacji. Nic więcej tam nie ma, szkoda tylko, że wydawana jest na kredowym papierze, bo ten słabo się pali, a tak miałbym przynajmniej rozpałkę do kominka.
        • tytus_andronicus Re: Prasa w Łomiankach 20.06.16, 08:08
          Dość regularnie ukazywało się lomianki.info.
          Niestety, wymiękło lub zostało zastraszone jedno z dwojga.
          Niegdyś było bardzo poczytną gazetą, żyło nawet z reklam gdyż większość czytelników szanowało jego niezależność.
          Mam nadzieję że niebawem się wybudzi z letargu.
          • jwc3 Re: Prasa w Łomiankach 20.06.16, 13:02
            Kolejny, bardzo ciekawy numer ukazał się w ubiegłym tygodniu. Mam nadzieję, że wkrótce dostaniesz do skrzynki. Musisz tylko pilnować, aby nie przejęły go lotne brygady, zwalczające opozycje w Łomiankach.
            • samouczek65 Re: Prasa w Łomiankach 25.06.16, 02:25
              Ja dostaję www.lomianki.info regularnie, mniej więcej raz na miesiąc i zawsze jest co poczytać. Może tytusowi tak jak napisał jwc ktoś podbiera :-) Zawsze jest w sklepie tzw. dawnym AMB, warto się pofatygować. Archiwalne numery są w internecie.

W Info tematy są zawsze pokazywane obiektywnie bo jest za i przeciw. Mi się podoba. Taka swojska bez propagandy. Ciekawe relacje, czasem wywiady. Szkoda, że nie ma już powieści w odcinkach bo była dość zabawna :-)

Łomiankowskiej na papierze nie widziałem ponad pół roku, a z internetu nie chce mi się pobierać bo oprócz zdjęć burmistrza wiele tam nie można znaleźć. Nie ma sensu. Kiedyś za czasów Sokołowskiego było co tam poczytać. Teraz, szkoda czasu i oczu.

Kiedyś było Echo, ale już chyba ze 4 lata nie widziałem. W sklepie przy poczcie co jakiś czas widuję coś powiatowego, ale tam nie ma nic o Łomiankach. Były też różne czerwone, zielone polityczne szmatławce, które pewnie znowu się pojawią przed wyborami.
              • terelek Re: Prasa w Łomiankach 13.07.16, 22:46
                "Kolejnym nierozwiązanym problemem jest cenzura w Gazecie Łomiankowskiej. Niedługo po wyborach grupa społeczników próbowała tę gazetę przekształcić w gazetę ogólnodostępną.

Od początku byłem sceptycznie nastawiony do samej potrzeby wydawania gazety ze środków publicznych, bo uważam, że prędzej czy później byłaby wykorzystana do promocji władz.

Uważałem i dalej uważam, że wydawanie gazety powinno się zostawić tym, którzy się na tym znają, a urząd powinien wydawać, co najwyżej biuletyn informacyjny z opisem podstawowych wydarzeń, bez zdjęć burmistrz, radnych, bez autopromocji itd.

Tak czy inaczej gazeta stała się cenzurowana jak się spodziewałem i po roku nie można było już opublikować niczego krytycznego o władzy."
                Kto to napisał?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka