Dodaj do ulubionych

Burmistrz oszukał mieszkańców? Był bezrobotny?

23.02.11, 08:57
Takie rzeczy powinny być karane!!! Z oświadczenie majątkowego wynika, że TD cały 2010r. był bezrobotny! KW Twoje Łomianki lansował obecnego Burmistrza jako dyrektora prężnie rozwijającej się firmy Jopek, która podobno zatrudniała ponad 200 osób, jak się okazało wcale nie ztrudniała tylu pracowników. A jak się okazuje teraz na podstawie oświadczenia majątkowego TD był bezrobotny i nie był żadnym dyrektorem w zeszłym roku... Przecież to jakieś jaja są...

A tu link do oświadczenia:

www.lomianki.pl/bip/media/2011/06/2879_P.T.H.Dabrowski.pdf
Panie Burmistrzu, niech Pan pokaże, że ma Pan honor i zrezygnuje z pełnionej funkcji...
Obserwuj wątek
    • labes Re: Burmistrz oszukał mieszkańców? Był bezrobotny 23.02.11, 09:28

> Panie Burmistrzu, niech Pan pokaże, że ma Pan honor i zrezygnuje z pełnionej fu
      > nkcji...

Już widzę jak rezygnuje. Ekipa PR i BK. TD musiałby rodzinę ewakuować bo z-cy mogliby się mścić za utracone posady. Gdyby sam nawet pomyślał o tym to i tak mu nie pozwolą.
    • duza-merry Re: Burmistrz oszukał mieszkańców? Był bezrobotny 23.02.11, 10:12
      Jeżeli rzeczywiscie byl bezrobotny, a na to wyglada z oswiadczenia, to tym bardziej nie zrezygnuje. Nie wiem ile wynosi zasiłek, ale mysle ze co najmniej 10 razy mniej niz ma jako burmistrz. Ma rodzine i musi ich utrzymac. No a "wspolpracownicy" to inna kwestia, nie po to w niego zainwestowali zeby pozwolic mu teraz na honorowe posuniecia. Zreszta angazujac sie w TŁ chyba wiedzial, ze takie pojecie w tym srodowisku nie wystepuje i wszedl w to. Zapomnijcie o rezygnacji. Ja czekam tylko na 20 tys na kanalizacje. Jak spełni tę obietnice to mam w d...e czy przyszedl do nas z posredniaka.
      • fargo_2 Re: Burmistrz oszukał mieszkańców? Był bezrobotny 23.02.11, 10:17
        Taaa dotrzyma obietnicy... Tak samo jak przesunie trasę z Dąbrowy na wał...
        • stefanprawo Re: Burmistrz oszukał mieszkańców? Był bezrobotny 23.02.11, 12:56
          Panie Burmistrzu jak to jest czy był Pan w 2010 zatrudniony jako dyrektor w firmie jopek?
          Trasa przez Dąbrowę była w panach od niemal 40 lat a trasy po wale nie będzie i już na tym forum tłumaczyłem dlaczego...
      • kmsanczia Re: Burmistrz oszukał mieszkańców? Był bezrobotny 23.02.11, 13:17
        duza-merry napisała:
        > Ja czekam tylko na 20 tys na kanalizacje.

Mogę ci wywróżyć, że tyle będzie na pewno. ;)
    • roberto19633 Re: Burmistrz oszukał mieszkańców? Był bezrobotny 23.02.11, 12:55
      Ale jaja > A gdyby dziesięć lat temu puścił wiatry, też musiałby się zrzec funkcji?

Ma mądrze rządzić i tyle. Nie ważne jak nazywa się Matka Burmistrza. Ważne by
      decyzje były mądre i przemyślane.
      • dorota.alex Re: Burmistrz oszukał mieszkańców? Był bezrobotny 23.02.11, 13:01
        No jednak uważam, że kłamstwa w kampanii wyborczej trochę się różnią od puszczenia bąka. Chyba, że dla Ciebie waga słów ma właśnie takie znaczenie... Trochę smrodu, wiatr rozwieje... Gratuluje poglądów!
        • roberto19633 Re: Burmistrz oszukał mieszkańców? Był bezrobotny 23.02.11, 13:11
          dorota.alex napisała:

> No jednak uważam, że kłamstwa w kampanii wyborczej trochę się różnią od puszcze
          > nia bąka. Chyba, że dla Ciebie waga słów ma właśnie takie znaczenie... Trochę s
          > mrodu, wiatr rozwieje... Gratuluje poglądów!
          +++++++ Dorotko po co zaraz tyle wulgarności wiatry to wiatry i już. Poza tym pewna jesteś co do słowa ,,kłamstwa,, , poczekaj może parę dni na jakieś wyjaśnienia. W sądzie to byś mogła za Prokuratora robić./ wojskowego ,jakieś 40
          lat wstecz/ A poglądów nie zmienię, uważam T.D za uczciwego i przyzwoitego człowieka. Tego rodzaju oklepywanie Burmistrza bez możliwości obrony z jego strony ,to nic innego jak pomówienia. A co ty byś o sobie powiedziała, jak byś siebie oceniała? skoro wydajesz takie osądy. To ja ci gratuluję, poglądów i postawy.
          • phalena Re: Burmistrz oszukał mieszkańców? Był bezrobotny 23.02.11, 13:24
            Roberto, nie masz racji w tym sporze. Najpierw to pan burmistrz - w myśl prawa - powinien wypełnić oświadczenie tak, żeby nie powstawały wątpliwości, podejrzenia i domysły. A wypełnił chyba nie tak jak powinien. Ciebie to nie zdziwiło?
          • dorota.alex Re: Burmistrz oszukał mieszkańców? Był bezrobotny 23.02.11, 13:28
            Nie wydaję osądów o TD a o Tobie :-) To Ty porównałeś "pewne nieścisłości" z czasów kampanii do puszczenia bąków (o przepraszam, do puszczenia wiatrów). I oczywiście liczę, tak jak pewnie większość Łomianek, że Burmistrz ustosunkuje się do zarzutow, i że okażą się one jedynie pomówieniami.
        • stefanprawo Re: Burmistrz oszukał mieszkańców? Był bezrobotny 23.02.11, 13:19
          roberto ja też uważam , co wyrażałem na tym forum wcześniej ,że najważniejsze jest jak będzie działał Burmistrz lecz muszę przyznać iż przed objęciem urzędu Burmistrz był prezentowany ( tak przynajmniej ja to odebrałem czytając prezentację kandydata) szczególnie na łamach twoich łomianek jako świetny menadżer, fachowiec ( nie było mowy o żadnym bezrobotnym) więc wyborcy mogli się kierować właśnie tą prezentacją kandydata...więc mogą oczekiwać wyjaśnień gdy pojawiają się wątpliwości zgłaszane na tym forum...inną rzeczą jest to,że Burmistrz Dąbrowski może będzie sprawnym Burmistrzem...ja daję duży kredyt zaufania bo uważam,że nie wolno nikogo napiętnować zanim nie zobaczymy jak pracuje,ale sprawę z zatrudnieniem w jopku powinien wyjaśnić gdyż był przedstawiany jako sprawny menadżer przynajmniej na łamach gazetki twoje łomianki i ufam iż takim jest ufam iż był w 2010r dyrektorem a nie bezrobotnym...bo o tym w gazetce twoje łomianki nic nie pisano w prezentacji kandydata na Burmistrza...przynajmniej o ile pamiętam....,ale może się mylę więc proszę w razie czego wyjaśnijcie moje wątpliwości...
      • dorota.alex Nie, poruszyłeś go o 12:55 23.02.11, 14:07
      • roberto19633 Re: Burmistrz oszukał mieszkańców? Był bezrobotny 23.02.11, 14:09
        Tak rzeczywiście, zwracam honor Dorotko.
        Zostawmy temat na mniej wietrzne dni.
    • acaro Re: Burmistrz oszukał mieszkańców? Był bezrobotny 23.02.11, 13:20
      Jaki bezrobotny? Mógł być zatrudniony na etacie jako dyrektor. Tego oświadczenie przecież nie obejmuje!
      • acaro Re: Burmistrz oszukał mieszkańców? Był bezrobotny 23.02.11, 13:25
        Ale nie, faktycznie coś tu nie gra!
        Zarobił w 2010 ok. 5000 zł, podczas gdy w 2009 dostał ponad 70 tys. zł.
      • phalena Re: Burmistrz oszukał mieszkańców? Był bezrobotny 23.02.11, 13:33
        Obejmuje. Jak najbardziej obejmuje, bo wymaga wykazania dochodów m.in. "z tytułu zatrudnienia". Pan burmistrz wykazał tylko fragmencik dochodów i tylko z pierwszej połowy grudnia 2010. Czyli albo pomylił się w oświadczeniu, albo nie miał dochodów z tego tytułu (zatrudnienia) do wykazania. Czyli nie był zatrudniony :(
      • roberto19633 Re: dorotko już się dowiedziałaś 23.02.11, 13:37
        acaro napisał:

> Jaki bezrobotny? Mógł być zatrudniony na etacie jako dyrektor. Tego oświadczeni
        > e przecież nie obejmuje!

>> już się dowiedziałaś? mam nadzieję że w przyszłości ugryziesz się nieco w język, zanim wypuścisz taki ,, wietrzyk,, .Pzdr.
        • esscort Re: dorotko już się dowiedziałaś 23.02.11, 13:44
          Chyba coś źle zrozumiałeś, Roberto. Burmistrz powinien w oświadczeniu wpisać wszystkie dochody za r. 2010. Jezlei miał inne dochody niż te, które wpisał, to znaczy że złozył fałszywe oświadczenie. Jeśli nie miał dochodów, to znaczy że nie pracował albo pracował na czarno.
          I nie bagatelizuj tej sprawy, bo jest ona dosyc istotna.
        • dorota.alex roberto odwracasz kota ogonem 23.02.11, 13:51
          Przypominam, że to ty pierwszy napisałeś o puszczaniu wiatrów:
          "A gdyby dziesięć lat temu puścił wiatry, też musiałby się zrzec funkcji?"

Więc proszę, nie przypisuj mi autorstwa tego sformułowania. Aż tak kreatywna nie jestem...
          • kmsanczia Re: roberto odwracasz kota ogonem 23.02.11, 13:55
            Jemu chyba za to płacą. W sumie fajna praca, upierdliwość i odwracanie kota ogonem. ;)
            A miał być grzeczny. :/
            • dorota.alex Re: roberto odwracasz kota ogonem 23.02.11, 14:00
              nie dość, że niegrzeczny to jeszcze do tego NIEAPETYCZNY ;-)
            • jojcorz Re: 3x? 23.02.11, 14:07
              @kmsanczia

Pet Shop Boys?
              "Twist in my sobriety"?

To stamtąd ta składana stopka?
              • kmsanczia Re: 3x? 23.02.11, 14:40
                jojcorz napisał:
                > @kmsanczia
                > Pet Shop Boys?
                fu ;)
                > "Twist in my sobriety"?
                Tanita of course
            • dr_sztrosmajer1 Re: roberto odwracasz kota ogonem 23.02.11, 16:30
              kmsanczia napisała:

upierdliwość i odwracanie kota ogonem. ;)

Myślę, że wiem, kto jest jego idolem. Taki mały upierdliwy człowieczek, który w razie potrzeby (różnej) odwraca kota ogonem :)

> A miał być grzeczny. :/

Tamten też się na chwilę zmienił. Trzeba zapytać roberta, czy jak nawoływał do opamiętania na forum, był na "prochach".
    • roberto19633 Re: Burmistrz oszukał mieszkańców? Był bezrobotny 23.02.11, 14:02
      Doroto zobacz swój post napisany o godz 13.01. Wydaje mi się żę to chyba twoje, ukierunkowałaś dyskusję w dość ciekawym kierunku.
      Ponadto, poczekaj aż się sam zainteresowany wypowie na ten temat. Nie chcę wydawać wyroków , ani bronić , ani tymbardziej przesądzać , o winie lub niewinności.
      • roberto19633 Re: dorota.alex 13.01. 23.02.11, 14:05
        czy to ja poruszałem nie apetyczny temat, o tej godzinie./13.01/
        • dorota.alex Re: dorota.alex 13.01. 23.02.11, 14:15
          Poruszyłeś ten mało apetyczny temat o 12:55. Ja jedynie odpowiedziałam.

Roberto, nie czepiaj się mnie. To nie ja rozpoczęłam wątek o nieścisłościach w oświadczeniu TD. Ja się ustosunkowałam do twojej wypowiedzi w której te nieścisłości porównujesz do zarzutu o puszczenie bąka 10 lat temu. Porównanie zupełnie kuriozalne jak dla mnie. I tyle mam do powiedzenia.
          • roberto19633 Re: dorota.alex 13.01. 23.02.11, 15:35
            dorota.alex napisała:

> Poruszyłeś ten mało apetyczny temat o 12:55. Ja jedynie odpowiedziałam.
            >
            > Roberto, nie czepiaj się mnie. To nie ja rozpoczęłam wątek o nieścisłościach w
            > oświadczeniu TD. Ja się ustosunkowałam do twojej wypowiedzi w której te nieścis
            > łości porównujesz do zarzutu o puszczenie bąka 10 lat temu. Porównanie zupełnie
            > kuriozalne jak dla mnie. I tyle mam do powiedzenia.

Nie będę się czepiał ,bo i powód nie do końca poważny. Nie mówmy o takich rzeczach. Gotuję obiad , i trochę mnie odciągają te nazwy od garów..
            Biały barszczyk z kiełbasą. Makaron w pomidorach+ wołowina peklowana w Garra masala. Surówka- marchew tarta z ananasem, co Ty na to Doroto?
            • dorota.alex Re: dorota.alex 13.01. 23.02.11, 16:03
              Smacznego :-)
    • fargo_2 Re: Burmistrz oszukał mieszkańców? Był bezrobotny 23.02.11, 14:11
      O czym Wy w ogóle mówicie? Ja nikogo nie pomawiam ani nie oskarżam... Stwierdzam tylko to co widzę w oświadczeniu majątkowym... Z tego jasno wynika, że Burmistrz w zeszłym roku był bezrobotny! Ja poprostu oczekuję wyjaśnień, bo jeżeli okaże się to prawdą to temat nadaje się do telewizji... Jak to w Łomiankach dochodzono do władzy...
      • wardecka78 Re: Burmistrz oszukał mieszkańców? Był bezrobotny 23.02.11, 15:54
        fargo_2 napisał:
        .. Z tego jasno wynika, że Burmis
        > trz w zeszłym roku był bezrobotny!
        on po prostu pracował PRAWIE charytatywnie:P
        • roberto19633 Re: Burmistrz oszukał mieszkańców? Był bezrobotny 23.02.11, 16:12
          wardecka78 napisała:

> fargo_2 napisał:
          > .. Z tego jasno wynika, że Burmis
          > > trz w zeszłym roku był bezrobotny!
          > on po prostu pracował PRAWIE charytatywnie:P
          >

Nie rozumiem. Czy jeżeli ktoś nie pracuje przez rok, to nie ma szans na sukces?

Parę osób na tym forum też nie pracuje chyba jest nawet jeden rentier/nie mylić z rencistą/. Ja bym mógł zagłosować na niego/ale nie chciał/.

Faktem jest że Burmistrz ma pracować, my go mamy do tego działania dopingować. /nie mylić z opluwaniem/. Efekty mają być w przeciągu 4 lat. Później
          wszyscy będziemy Go z tego rozliczać /w następnych wyborach/ . Proste i ucywilizowane.
          >
          >
          • stefanprawo do roberto 23.02.11, 16:31
            OK masz rację w swojej części, ale zważ iż w gazecie twoje łomianki w prezentacji kandydata nikt nie poinformował wyborców o takim fakcie ( jeżeli jest to prawda) w twoich łomiankach...
            NAjważniejsze to nie gdybać tylko ustalić czy Burmistrz w 2010r był bezrobotny czy nie i tyle wtedy wszystko się wyjaśni...?
            • roberto19633 Re: do stefano 23.02.11, 17:03
              stefanprawo napisał:

> OK masz rację w swojej części, ale zważ iż w gazecie twoje łomianki w prezentac
              > ji kandydata nikt nie poinformował wyborców o takim fakcie ( jeżeli jest to pra
              > wda) w twoich łomiankach...
              > NAjważniejsze to nie gdybać tylko ustalić czy Burmistrz w 2010r był bezrobotny
              > czy nie i tyle wtedy wszystko się wyjaśni...?

Trzeba zadać oficjalnie takie pytanie. By otrzymać wiążącą odpowiedź. Na razie nie wiadomo , kto czyta forum i kiedy taka odpowiedź nadejdzie.
              • wardecka78 Rusiecki, Mazan, Etienne... 23.02.11, 20:41
                ...czytaja to forum - niech oni "pracusiowi" zadadzą to pytanie

roberto19633 napisał:

> Na razie nie wiadomo , kto czyta forum i kiedy taka odpowiedź nadej
                > dzie.
    • drabbu Re: Pan burmistrz sam może wyjaśnić sprawę 23.02.11, 18:50
      Roberto napisał:> Trzeba zadać oficjalnie takie pytanie. By otrzymać wiążącą odpowiedź. Na razie nie wiadomo , kto czyta forum i kiedy taka odpowiedź nadejdzie.

Uważam za pewne, że pan burmistrz już dawno został poinformowany. On sam jest w stanie wyjaśnić wątpliwości. Przy odejściu z pracy otrzymuje się świadectwo pracy, pracodawca ma obowiązek je wydać. Są w nim zawsze daty zatrudnienia. Wystarczy skan tego świadectwa na gminnej stronie albo w Gazłomie
      W kampanii wyborczej byliśmy już potraktowani kłamstwami "TŁ" o świetnej kondycji fabryki
      w Radziejowicach i i jego pozycji jako samodzielnego menedżera - co p. Dąbrowski sprostował
      w czasie debaty, mówiąc, że jest "dyrektorem kontraktowym" i wykonuje polecenia właściciela.
      W tym przypadku wszystkie niejasności można rozwiać od ręki.
      • etaam Re:Pewnie.. Pan burmistrz sam może wyjaśnić sprawę 23.02.11, 21:41
        drabbu napisał:
        > W tym przypadku wszystkie niejasności można rozwiać od ręki.
        W tym najgorszy jest ambaras
        Żeby móc trzeba chcieć
        lub
        trzeba wiedzieć, że się chce
        • drabbu Re: Pewnie.. Pan burmistrz sam może wyjaśnić spraw 23.02.11, 22:01
          etaam napisał: > Żeby móc trzeba chcieć

Masz rację, ale to jednak istotne pytanie.
    • k.jurek Re: Burmistrz oszukał mieszkańców? Był bezrobotny 24.02.11, 13:33
      Jeśli na mocy KK są przewidziane są sankcje za niezgodne z prawdą oświadczenie majątkowe to ciekawe czy KK przewiduje sankcje za podawanie nieprawdziwych danych lub ich zatajenie w trakcie kampanii wyborczej ?
      • esscort Re: Burmistrz oszukał mieszkańców? Był bezrobotny 24.02.11, 13:41
        :)))
        No to kto by rządził? :)))
      • kmsanczia Re: Burmistrz oszukał mieszkańców? Był bezrobotny 24.02.11, 13:49
        k.jurek napisał:
        > ciekawe czy KK przewiduje

Mówimy o Kodeksie K, czy Kościele K, bo w tym wypadku to nie jest oczywiste. :P
        • roberto19633 Re: Burmistrz oszukał mieszkańców? Był bezrobotny 24.02.11, 15:07
          kmsanczia napisała:

> k.jurek napisał:
          > > ciekawe czy KK przewiduje
          >
          > Mówimy o Kodeksie K, czy Kościele K, bo w tym wypadku to nie jest
          > oczywiste. :P

Niech będzie KKK Kościół Katolicki /reprezentowany w Łomiankach przez Proboszcza /Kiliszek. A Kodeks Karny niech pozostanie KK. Będzie łatwiej identyfikować.
          • swarozyc314 Re: Burmistrz oszukał mieszkańców? Był bezrobotny 24.02.11, 21:45
            Już dawno wyspowiadane i rozgrzeszone. A sprawa z KK za wieki może zostanie rozstrzygnięta.
            • robeerto19633 Re: Burmistrz oszukał mieszkańców? Był bezrobotny 25.02.11, 10:49
              Fakt faktem, że taki bubel nie powinien trafić do internetu. Widać że osoby odpowiedzialne za jego sporządzenie i umieszczenie w internecie posiadają mizerne kwalifikacje urzędnicze!
              • 2hestia Re: Burmistrz oszukał mieszkańców? Był bezrobotny 25.02.11, 10:56
                Masz na myśli sekretarza urzędu Beatę Kosiorek-Duch. To już jej druga wpadka, zapewniam, że będą kolejne.
              • esscort Re: Burmistrz oszukał mieszkańców? Był bezrobotny 25.02.11, 11:03
                ale czemu nie powinien trafić? Burmistrz złożył takie oświadczenie, więc zostało opublikowane. To chyba normalne.
    • prawda_online Re: Burmistrz oszukał mieszkańców? Był bezrobotny 25.02.11, 11:59
      wiosna idzie, ul się budzi ze snu..
      • kmsanczia Re: Burmistrz oszukał mieszkańców? Był bezrobotny 25.02.11, 12:25
        Ulu już dawno nie ma. Są tylko ludzie, którzy na tyle są wmieszani w lokalną politykę, że tak czy inaczej będą w niej tkwić. Nie zamieciecie wszystkiego pod dywan pseudo-dostępu do informacji, rzucając jakieś powierzchowne info na rybkę. Gdyby rzeczywiście było normalnie, to nie byłoby tego wiecznego węszenia i podejrzewania wszystkich wokół.
        • roberto19633 Re: Burmistrz oszukał mieszkańców? Był bezrobotny 25.02.11, 14:05
          kmsanczia napisała:

> Ulu już dawno nie ma. Są tylko ludzie, którzy na tyle są wmieszani w lokalną po
          > litykę, że tak czy inaczej będą w niej tkwić. Nie zamieciecie wszystkiego pod d
          > ywan pseudo-dostępu do informacji, rzucając jakieś powierzchowne info na rybkę.
          > Gdyby rzeczywiście było normalnie, to nie byłoby tego wiecznego węszenia i pod
          > ejrzewania wszystkich wokół.

>> a,, czy przedtem było inaczej? Proszę nie żartuj, teraz jest chyba nieco lepiej.
          Czy normalne jest wyciąganie dokumentów urzędowych , kserowanie i puszczanie w obieg? Czy to jest normalne? O czym świadczą takie urzędnicze sprawki?
          • esscort Re: Burmistrz oszukał mieszkańców? Był bezrobotny 25.02.11, 14:13
            w urzędzie samorządowym nie ma dokumentów tajnych (oczywiście może poza jakimiś wojskowymi). Każdy obywatel ma prawo dostępu do każdego dokumentu (z uwzględnieniem ochrony danych osobowych)
          • zad-ra Re: Burmistrz oszukał mieszkańców? Był bezrobotny 25.02.11, 14:26
            Wicku Rudziecki,
            to co napisałeś, świadczy o braku twoich kompetencji do zajmowanego stanowiska. Mam nadzieję, że wkrótce zostaniesz odwołany. Ktoś musi być pierwszy. Działalność samorządów jest jawna. Wszystkie dokumenty powinny znaleźć się na BIP. Każdy mieszkaniec gminy ma także do nich dostęp. Jako radny wiedziałeś to. Teraz nie podoba ci się. Nieładnie. Dobrze wiesz, że w oświadczeniu Burmistrza brakuje informacji odnośnie źródeł uzyskania dochodu w roku 2009. Według mnie Burmistrz niepotrzebnie wychylił się przedstawiając swoje dochody za 2010 rok. Na to ma czas do 30 kwietnia 2011 roku. Jeżeli oświadczenie Burmistrza sprawdzała pani sekretarz, to również jej kompetencje są niewystarczające. Idźcie oboje po poradę prawną do Pana TK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka