esscort 26.02.11, 13:54 fajna była akcja wymiany elektrosmieci na pomarańcze pod bazarkiem. Za 3 komputery, drukarkę, telewizor jakieś glośniki wytargowałem 5 pomarańczy i jestem zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tuzimka Re: eletrośmieci 26.02.11, 14:04 Sprzedałam w komisie stary komputer i mam na 2 kg pomarańczy, cytryny, rodzynki i 2 czekolady. Zaraz zrobię z nich sok :) Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: eletrośmieci 26.02.11, 14:06 esscort napisał: > fajna była akcja wymiany elektrosmieci na pomarańcze pod bazarkiem. Za 3 komput > ery, drukarkę, telewizor jakieś glośniki wytargowałem 5 pomarańczy i jestem za > dowolony >>to znaczy na bazarek należy jeździć z kompem. Zawsze można na coś do jedzenia wymienić. Pomysł dobry. Aczkolwiek preferowałbym zamiast pomarańczy np: dorsza filet do tego masełko czosnkowe i grzanka. A ha zapomniałbym o surówce z pora polanego rumem i posypanego gałką muszkatołową. Trochę nie na temat, elektrośmieci. Ale już czuję dochodzącego w piekarniku dorsza. Dzisiaj na bazarku wreszcie przyjechał ktoś ze świeżą rybą. Smacznego, w końcu pomarańcze mogą być niezłe, być może czerwone sycylijskie tu bym nawet i dwa przechodzone monitory oddał. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: eletrośmieci 26.02.11, 14:09 Dlaczego ja nic nie wiem wcześniej? :( Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: eletrośmieci 26.02.11, 14:12 A już wiem, nie zajrzałam w porę na www.lomianki.info/document.php?did=2109 Odpowiedz Link Zgłoś
tuzimka Re: eletrośmieci 26.02.11, 14:40 To nic, bo następnym razem mają mieć trufle, oliwę nicejską i winko czerwone zacnego rocznika. Więc ci, co już sprzęt zamienili, to stracili :) Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.buczkie Re: eletrośmieci 26.02.11, 15:24 Widziałam akcję. Jeden gościu przyniósł całkiem nowy telewizorek, pewnie był mocno spragniony tych pomarańczy ;)). A co będzie jak zaoferują winko ? Co panowie spragnieni winka dobrego rocznika wyniosą z domu ? Odpowiedz Link Zgłoś
cnz66 Re: eletrośmieci 26.02.11, 15:38 Pewnie, że fajna akcja, z tego co wiem z urzędu, burmistrz rozmawiał o kolejnych tego typu akcjach i nawet innych. Mam nadzieję że podadzą tylko wcześniej terminy. Odpowiedz Link Zgłoś
tuzimka Re: eletrośmieci 26.02.11, 15:49 Na poważnie, to takie akcje "Recykilng na pomarańczowo" warszawskie MPO przygotowało w całym peryferyjnym "wianuszku" i robią to we własnym zakresie, m.in. w Wilanowie i Starych Babicach. To nie jest akcja z urzędu. Ja rozumiem, wszyscy chcielibyśmy, żeby urząd przeprowadzał fajne akcje, bo na razie mamy tylko takie "inne" :) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: eletrośmieci 26.02.11, 16:51 cnz66 napisał: > Pewnie, że fajna akcja, z tego co wiem z urzędu, burmistrz rozmawiał o kolejnyc > h tego typu akcjach i nawet innych. Mam nadzieję że podadzą tylko wcześniej ter > miny. Wiedziałem, że ktoś puści smrodek propagandowy Odpowiedz Link Zgłoś
cnz66 Re: eletrośmieci 26.02.11, 18:37 Dlaczego propagandę? Nie wszystkie gminy biorą udział w tej akcji. Wyrażam tylko nadzieję, że informacja pojawi się wcześniej, nie wszyscy jeżdzą ełkami, gdzie wisiały plakaty. Zupełnie nie przeszkadza mi, że ktoś rozmawiał w tej sprawie z naszymi władzami i fajnie że gmina chce wchodzić w takie akcje. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: eletrośmieci 26.02.11, 15:41 kasia.buczkie napisała: > Widziałam akcję. Jeden gościu przyniósł całkiem nowy telewizorek, pewnie był mo > cno spragniony tych pomarańczy ;)). A co będzie jak zaoferują winko ? Co panowi > e spragnieni winka dobrego rocznika wyniosą z domu ? > No niedługo wielu panów zacznie przynosić telewizorki. Ess jest zdecydowanie w czołówce . Oddał pierwszy to co chomiki zaczną oddawać przez następny rok. Wtedy gdy wejdzie naziemna TV cyfrowa, jednocześnie skończy się analogowa. Nie masz MPEG 4 całuj swój odbiornik na pożegnanie. Ess dostał pomarańcze, nie wiadomo czy reszcie pójdzie za parę miesięcy równie dobrze. Pamiętam jak w Venecji po wprowadzeniu TV cyfrowej telewizory pływały po Canale Grande. U nas pewnie będą walały się po lesie i rowach. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: eletrośmieci 26.02.11, 16:54 O przepraszam, w telewizorach nie jest najlepszy. Oddałem tylko 1 i to mały, i prawie zepsuty. ja jeszcze cos starego w zanadrzu (a raczej w piwnicy) mam :)) A w razie czego zacznie się wymieniać sprzęt na nowszy. postęp technologiczny jest oszałamiający Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: eletrośmieci 26.02.11, 17:10 esscort napisał: > O przepraszam, w telewizorach nie jest najlepszy. Oddałem tylko 1 i to mały, i > prawie zepsuty. > ja jeszcze cos starego w zanadrzu (a raczej w piwnicy) mam :)) A w razie czego > zacznie się wymieniać sprzęt na nowszy. postęp technologiczny jest oszałamiając > y No tak pytanie zasadnicze, czy w związku z dniem Kobiet , dotyczy/zbiórka/ wszystkich elektrycznych gadżetów? Tych wibrujących również. Mam na myśli oczywiście sokowirówki i miksery? Odpowiedz Link Zgłoś
catalabamaa Re: eletrośmieci 26.02.11, 21:14 Chyba w gazecie Łomiankowskiej był ostatnio spis rzeczy jakie można oddawać. Mój Tato dzisiaj dostał dwa pyszne pomarańcze za kilka starych wiertarek i wideo :) O akcji dowiedziałam się z Łomianki.pl Odpowiedz Link Zgłoś
tgserwis Re: eletrośmieci 26.02.11, 22:22 catalabamaa napisała: > Mój Tato dzisiaj dostał dwa pyszne pomarańcze A skąd wiesz, że to były samce? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
hedora123 Re: eletrośmieci 28.02.11, 18:51 tgserwis napisał: > catalabamaa napisała: > > > Mój Tato dzisiaj dostał dwa pyszne pomarańcze > > A skąd wiesz, że to były samce? ;-) > Po ogonkach!!!!!!!!! > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: eletrośmieci 26.02.11, 21:21 Przestań dyrdymały wypisywać. Naziemna TV cyfrowa już działa w Wawie i okolicy a jak chcesz ją oglądać to kup za 200 zeta odbiornik DBV-T i nie musisz starego TV do lasu ani do Wisły wyrzucać. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: eletrośmieci 26.02.11, 21:57 krzysiom1 napisał: > Przestań dyrdymały wypisywać. > Naziemna TV cyfrowa już działa w Wawie i okolicy a jak chcesz ją oglądać to kup > za 200 zeta odbiornik DBV-T i nie musisz starego TV do lasu ani do Wisły wyrzu > cać. Działa , ale analogowa TV przestanie działać za rok. Po co kupować coś za 200 PLN , coś co nie zrobi ze starego szrotowego odbiornika kineskopowego ani telewizora LCD , ani LED - który będzie kosztował za rok nie więcej niż 1000 PLN. Krzysiom większość kineskopowych odbiorników zobaczysz w lesie. Niestety , dlatego trzeba robić takich akcji dużo więcej. No chyba że się przywiązałeś do telewizora i jest z tobą od paru dziesięcioleci. Odpowiedz Link Zgłoś