Dodaj do ulubionych

Kilka rad nii-deo.

09.03.11, 07:18
Zastanawia mnie jak rozwiązać problem budowy sauny?
Z jakiego drewna? grubość izolacji? jaki piec? /prócz elektrycznego/?

Jak to się mówi zrób to sam.
Obserwuj wątek
    • roberto16933 Re: Kilka rad nii-deo. 09.03.11, 09:22
      roberto19633 napisał:

> Zastanawia mnie jak rozwiązać problem budowy sauny?
      > Z jakiego drewna? grubość izolacji? jaki piec? /prócz elektrycznego/?
      >
      > Jak to się mówi zrób to sam.

Wtrącę się, jeśli można.

Tutaj masz link do strony: ZRÓB TO SAM. Co prawda koncentrują się na elektrycznym piecu, ale ostatni wątek dość obszernie temat podejmuje.

Kilka ciekawych rad: BUDUJEMY SAUNĘ.

Gorąco pozdrawiam,
      roberto
      • nii-dea Sauna? 09.03.11, 14:00
        Roberto, chętnie bym pomogła, ale jestem laikiem, zarówno w temacie budowania domów drewnianych, jak i saun fińskich, parowych, solnych oraz tych na podczerwień. Kiedyś w imieniu kogoś zamieszczałam ogłoszenie, ale to nie moja działka:-) Dodatkowo powiem, że nie lubię sauny, nie życzę sobie jej również tego lata i... to chyba wszystko na zadany temat:-)
        Ale jeśli lubisz, jak najbardziej, buduj i korzystaj:-P Na zdrowie!
        • roberto19633 Re: Sauna? 09.03.11, 14:22
          nii-dea napisała:

> Roberto, chętnie bym pomogła, ale jestem laikiem, zarówno w temacie budowania d
          > omów drewnianych, jak i saun fińskich, parowych, solnych oraz tych na podczerwi
          > eń. Kiedyś w imieniu kogoś zamieszczałam ogłoszenie, ale to nie moja działka:-
          > ) Dodatkowo powiem, że nie lubię sauny, nie życzę sobie jej również tego lata i
          > ... to chyba wszystko na zadany temat:-)
          > Ale jeśli lubisz, jak najbardziej, buduj i korzysta

j:-P Na zdrowie!

No to przepraszam, zwiódł mnie kiedyś post stefana. Nie mam nic przeciw budowom
          z drewna. Myślałem że siedzisz w temacie. Bym kupił taką chatkę odpowiednio docieplił i miałbym tzw gotowca. A tak pomyślę nad hammam-em,
          będzie weselej niz w saunie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka