Dodaj do ulubionych

Nie będzie modernizacji wałów

29.03.11, 21:52
Radni PO i radni J.Grądzkiego nie chcieli zmienić budżetu i wprowadzić pieniędzy na modernizację wałów. Zupełnie tego nie rozumiem. Nie chcą także rozbudowy wodociągu i kanalizacji. Radni występują przeciwko mieszkańcom.
Obserwuj wątek
    • wardecka78 Re: Nie będzie modernizacji wałów 29.03.11, 21:54
      czy wy jak zwykle musicie zakrzywiać rzeczywistosc?
      napisz prawdę dlaczego radni nie zagłosowali za waszym bublem!
    • superprzygodny Re: Nie będzie modernizacji wałów 29.03.11, 21:56
      Chyba coś ci się pomyliło. Z tego co ja słyszałem, sesja jest tylko przerwana. Radni NIE głosowali nad budżetem. A uchwałę o pieniądzach na dokończenie dokumentacji przyjęli jednogłośnie.
      • wardecka78 Re: Nie będzie modernizacji wałów 29.03.11, 22:00
        ale wiesz urzad ds propagandy musiał ruszyc - i znow za pisanie bzdur na forum trzeba bedzie nadgodzinki zapłacic
        • elba10 Re: Nie będzie modernizacji wałów 29.03.11, 22:13
          cnz66 napisał:
          > Radni PO i radni J.Grądzkiego nie chcieli zmienić budżetu i wprowadzić pieniędz
          > y na modernizację wałów.
          Pycha już niejedną władzę zgubiła.
          Trzeba było być na połączonych komisjach to może i sesja wyglądała by inaczej.
          Skarbnica głównym orędownikiem budżetu, śmiechu warte. Dokument taki jak budżet musi być dobrze przygotowany i przedyskutowany. Na "wydrę " wciskanie ludziom gniota i ciemnoty jak widać nie zawsze się udaje.
          A jeżeli chodzi o modernizację , to jak ktoś jest wrodzonym wałem to nie ma szans na jego modernizację.
      • cnz66 Re: Nie będzie modernizacji wałów 29.03.11, 22:02
        uchwałę tak, ale pieniądze w budżecie już NIE. Uchwały się nie wykona bez pieniędzy.
        • superprzygodny Re: Nie będzie modernizacji wałów 29.03.11, 22:07
          CeeNZecie - budżetu radni NIE uchwalali.
          Budżet będą uchwalać za tydzień. Wiec nie pisz o tym, że coś przepadło. Zdaje się, że burmistrz TD podpisany jako "zaniepokojeni mieszkańcy gminy" przed wyborami dystrybuował ulotkę, w której pisał o tym, że - cytuję "...modernizacji wałów nie będzie" I nagle okazuje się, że jednak mogą być.

Zaiste - CUD.

• wardecka78 Re: Nie będzie modernizacji wałów 29.03.11, 22:11
            cud na miarę ułomianek
            zaraz obok księgi wykładanej nie tak dawno w gminie
          • kowalik22 Re: Nie będzie modernizacji wałów 29.03.11, 23:17
            superprzygodny napisał:
            > CeeNZecie - budżetu radni NIE uchwalali.
            > Budżet będą uchwalać za tydzień.

Bożesz, może ktoś w końcu napisze, jaki jest stan faktyczny. Zmiany w budżecie były w programie sesji, z tego co piszecie, wynika, że była dyskusja nad zmianami na sesji, zatem program był realizowany. Głosowano zmiany do budżetu, czy nie?
            • superprzygodny Re: Nie będzie modernizacji wałów 29.03.11, 23:27
              Wprawdzie ja nie bóg, ale napiszę. Radni NIE głosowali zmian do budżetu. Sesja została przerwana po zgłoszeniu propozycji poprawek przywracających środki na modernizację szkół. Uchwała o wale przyjęta i nikt nie miał zastrzeżeń do zwiększenia pieniędzy na dokończenie dokumentacji na remont wałów.

Radni zbiorą się - jak powiedział przewodniczący - w czwartek 7 kwietnia. I tyle.
            • zad-ra Re: Nie będzie modernizacji wałów 29.03.11, 23:38
              kowalik22,
              nie panikuj i nie wzywaj Boga nadaremno. Nic takiego sie nie stało! Pan Przewodniczący Wojciech Berger ogłosił tylko przerwę w sesji do 7 kwietnia. Miał do tego pełne prawo. To co przygotowała ekipa rządząca, prawnicy i sztab doradców, to była kpina z wyborców i radnych. Radni tak samo byli traktowani w czasie obrad Komisji. Radny Jan Grądzki pokazał tylko niewielką część. Władza ma się wziąć do roboty, przygotować lepszą propozycję i przedstawić radnym. Jeżeli jest merytorycznie przygotowana, to wystarczą 2 dni.
            • drabbu Re: Nie będzie modernizacji wałów 29.03.11, 23:41
              kowalik22 napisała: > Bożesz, może ktoś w końcu napisze, jaki jest stan faktyczny.

Na to wygląda (po postach sądząc), że stan faktyczny to gdzieś sobie poszedł :(
              Nie wiem tylko, który ze świętych pańskich mógłby się za nim wstawić, może św. Antoni (ten od zgub), może św. Juda Tadeusz (od spraw trudnych i beznadziejnych), a najlepiej może od razu Czternastu Świętych Wspomożycieli? Będzie ta modernizacja, czy nie będzie? A wod.-kan?
        • neptun666 Będzie modernizacja wałów.... 29.03.11, 22:12
          cnz66 przestań pieprzyć idż się napij to Ci się w główce rozjaśni.
          Uchwala w sprawie udzielenia pomocy finansowej Województwu Mazowieckiemu,została przez radę podjęta jednogłośnie.
          Dokumentacja ma zostać wykonana do końca 2011 r.więc nic się nie stanie jak poczeka jeszcze tydzień.
          Ciekawe czy ta cała awantura nie jest spowodowana tym że brak w budżecie środków na nową umowę z Panem Czarneckim?
          • roberto19633 Re: Będzie modernizacja wałów.... 29.03.11, 22:27
            neptun666 napisał:

> cnz66 przestań pieprzyć idż się napij to Ci się w główce rozjaśni.
            > Uchwala w sprawie udzielenia pomocy finansowej Województwu Mazowieckiemu,został
            > a przez radę podjęta jednogłośnie.
            > Dokumentacja ma zostać wykonana do końca 2011 r.więc nic się nie stanie jak poc
            > zeka jeszcze tydzień.
            > Ciekawe czy ta cała awantura nie jest spowodowana tym że brak w budżecie środkó
            > w na nową umowę z Panem Czarneckim?

Neptun ogarnij się trochę, i wróć do kultury dawnych postów.
            • dorota.alex Re: Będzie modernizacja wałów.... 30.03.11, 08:40
              A co w powyższym jest niekulturalnego???
        • dr_sztrosmajer1 Re: Nie będzie modernizacji wałów 30.03.11, 00:16
          cnz66 napisał:

> uchwałę tak, ale pieniądze w budżecie już NIE. Uchwały się nie wykona bez pieni
          > ędzy.

Kolejne bicie piany i paskudne łgarstwo. Ktoś ze strony stołu TD, napewno nie on sam, bo mówić zupełnie nie umi i majestatu siem wstyda, powiedział, że: Pieniądze zostaną przekazane Wojewodzie po wykonaniu projekty, to po cholerę łżesz?
          • labes Re: Nie będzie modernizacji wałów 30.03.11, 08:47

> cnz66 napisał:
            >
            > > uchwałę tak, ale pieniądze w budżecie już NIE. Uchwały się nie wykona bez
            > pieni
            > > ędzy.

Coś mi się wydaje, że nie ma znaczenia data następnej sesji. Po prostu jak radni podejmą uchwałę w sprawie zmian budżecie 7 kwietnia, to i tak będzie się liczyło, że dotyczy to sesji z 29 marca. Poprawcie jak sie mylę. Byłam na sesji i widziałam strach w oczach TD i spółki. Nie wiem na co oni liczą???????
            • labes Re: Nie będzie modernizacji wałów 30.03.11, 09:00
              labes napisał:

>
              > > cnz66 napisał:
              > >
              > > > uchwałę tak, ale pieniądze w budżecie już NIE. Uchwały się nie wyko
              > na bez
              > > pieni
              > > > ędzy.
              >
              > Coś mi się wydaje, że nie ma znaczenia data następnej sesji. Po prostu jak radn
              > i podejmą uchwałę w sprawie zmian budżecie 7 kwietnia, to i tak będzie się licz
              > yło, że dotyczy to sesji z 29 marca. Poprawcie jak sie mylę. Byłam na sesji i w
              > idziałam strach w oczach TD i spółki. Nie wiem na co oni liczą???????

Czyli będzie wtedy można podpisać porozumienie z marszałkiem w sprawie dotacji na wały z data marcową. Tylko trzeba zacząć myśleć samodzielnie panie TD
              • robeerto19633 Bicie piany o modernizacji wałów 30.03.11, 19:35
                Typowe bicie piany. Istnieje prawo przerwania sesji celem dopracowania źle przygotowanych materiałów. Do chwili jej zakończenia piłka jest w grze i wszystko jest możliwe, potem zresztą tez, bo każdą uchwałę można zmienić kolejną.
                • robeerto19633 Re: Bicie piany o modernizacji wałów 01.04.11, 09:40
                  A ja reszty!
    • kaliop323 Re: Nie będzie modernizacji wałów 31.03.11, 22:00
      Nie rozumiem tego całego zamieszania na sesji, byłem kompletnie zdumiony zachowaniem niektórych radnych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka