Dodaj do ulubionych

Wielki Weekend Rowerowy

17.06.11, 16:36
Eh z przykrością muszę przyznać iż nasze miasteczko żadnej imprezy nie organizuję... ;(
W większych miastach na 18-19 Czerwca przygotowane są imprezy wszelkiego rodzaju z wiązane z Wielkim Weekendem rowerowym, pod patronatem Polska Na Rowery. U Nas w miasteczku jak zwykle klapa. Znowu będzie trzeba do stolicy się wybrać.

polskanarowery.sport.pl/msrowery/1,105126,9503051,Wielki_Weekend_akcji__Polska_na_rowery____zaczynamy.html

Obserwuj wątek
    • freegazon ZDROWY ROWER: bezpłatny przegląd 17.06.11, 17:01
      A jednak i w Łomiankach coś z rowerami będzie w sobotę.
      Informuje o tym Łomianki Info i Facebook

www.lomianki.info/document.php?did=2230
      pl-pl.facebook.com/event.php?eid=152482468159013
      W ramach Festynu Rodzinnego "Powitanie lata" - który odbędzie się 18 czerwca 2011 roku w godzinach 14.00-20.00 przy ICDS w Łomiankach - Stowarzyszenie PRACOWNIA ŁOMIANKI zaprasza każdego niepełnoletniego rowerzystę na BEZPŁATNY PRZEGLĄD ROWERU.

W ramach przeglądu zostaną sprawdzone elementy odpowiadające za bezpieczeństwo jazdy oraz zostaną dokonane podstawowe regulacje. Każdy rower, który pozytywnie przejdzie przegląd zostanie oznaczony specjalną naklejką ZDROWY ROWER.

redakcja@lomianki.info

Organizuje Stowarzyszenie "Pracownia Łomianki".
      Jest adres strony internetowej stowarzyszenia ale nic tam nie ma :(
      www.pracownialomianki.org
      W Łomianki Info jest napisane że sadzili też drzewa przy Warszawskiej.
      Fajnie! Bardzo fajnie!
      • libr90 Re: ZDROWY ROWER: bezpłatny przegląd 17.06.11, 17:19
        Jestem pozytywnie zaskoczony, brak FB daję się weznaki.
        Jestem ciekawy czemu pełnoletni nie mogą skorzystać z darmowego przeglądu.
        Ciekawi Mnie czy po uiszczenie opłaty będą jednak mogli liczyć na fachowy przegląd Swoich dwóch kółek.
        Ciekawe co z tym bezpieczeństwem myślę że nie będzie propagandy na temat kasków czy też wprowadzenia dla rowerzystów obowiązkowego ubezpieczenia.
        Dobrze byłoby gdyby dali informacje o zmianach rowerowych w PoRD które zmieniły się od 20 maja na lepsze. Jeżdżąc na rowerze w Łomiankach można spotkać osoby na drodze które nie respektują nowego prawa, a służby SM czy Policja nie reagują.

Ciekawe oby wypaliło:) i było duże zainteresowanie.
        • freegazon Re: ZDROWY ROWER: bezpłatny przegląd 17.06.11, 17:37
          Ja będę z córką na darmowym przeglądzie - może wyregulują bo skrzypi coś :)
          Info mam z Łomianki Info :) Ja tam się dowiedziałam a potem zauważyłam też na Facebooku.

Postaram się też coś dowiedzieć o tej Pracowni. Zdam relacje. Podobają mi się takie akcje.

• libr90 Re: ZDROWY ROWER: bezpłatny przegląd 17.06.11, 19:31
            Czekam na relacje bo niestety Mnie nie będzie.
            Co do samej akcji też Mi się podoba czym więcej w mieście o rowerach tym lepiej :) bo niestety ale Łomianki kuleją jeśli chodzi o rowery a predyspozycje mamy bardzo wielkie.
            • freegazon Re: ZDROWY ROWER: bezpłatny przegląd 20.06.11, 23:23
              Byłyśmy i rower młodej ma już naklejkę Zdrowy Rower 2011.
              Pan wyregulował przedni hamulec, napompował opony, polecił wymianę jednej części.
              Od strażniczki miejskiej dostałyśmy lampkę i uśmiechniętą naklejkę odblaskową.
              To tyle i aż tyle.

• kmsanczia Re: Wielki Weekend Rowerowy 18.06.11, 14:41
      Żółty namiot z banerem Pracownia Łomianki na końcu parkingu przy ICDSie.
      Bardzo fachowa obsługa + naklejka Zdrowy Rower.

Szkoda że pogoda wysiada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka