Dodaj do ulubionych

Łomianki info kiedyś obiektywne

17.09.11, 22:12
Przeglądam Lomianki info, kiedys ceniłem ten portal za obiektywizm. Obecnie te medium niestety poszło w kierunku przybudówki PełO w Łomiankach. Szczerze ubolewam nad tym, że właściciel gazety i portalu dał sie uwikłać w polityczne układy. Szkoda,bo w Łomiankach zawsze wychodzi jak wychodzi. Brak obiektywizmu, strony gazety tylko dla PO, np. rubryka SMW, czyli Sywli Maksim Wójcickiej, członka PeŁo i radnej ten odchodzącej z zycia politycznego partii. Naprawdę szkoda, że w Łomiankach nie ma obiektywnej gazety. Może kiedyś coś powstanie, na razie lomianki info dla mnie stało się przybudówką Peło w Łomiankach, które jak wiadomo niewiele ma wspólnego z PO:(
Ach te układy polityczne, mam nadzieję, że kiedyś się komuś uda, na razie znowu się nie udało:(
Obserwuj wątek
    • phalena Re: Łomianki info kiedyś obiektywne 17.09.11, 22:29
      kaliop323 napisał:> Szczerze ubolewam nad tym, że właściciel

O tak, na pewno bardzo szczerze ;) Zdaje się, że ta szczerość i obiektywizm to cecha całego waszego środowiska.

• neptun6666 Re: Łomianki info kiedyś obiektywne 18.09.11, 07:49
        phalena napisała:

> kaliop323 napisał:> Szczerze ubolewam nad tym, że właściciel
        >
        > O tak, na pewno bardzo szczerze ;) Zdaje się, że ta szczerość i obiektywizm to
        > cecha całego waszego środowiska.

phaleno, nie przesadzaj z tymi pierwszorzędnymi cechami. Ja się zaliczam do zwolenników TD. I jestem pełen uznania dla pracy Maćka.
        >
        • phalena Re: Łomianki info kiedyś obiektywne 18.09.11, 11:46
          neptun6666 napisał: > phaleno, nie przesadzaj z tymi pierwszorzędnymi cechami. Ja się zalicz
          > am do zwolenników TD. I jestem pełen uznania dla pracy Maćka.

Oj, Neptunie, nie wyczułeś co naprawdę dźwięczy w mojej "pochwale".
          Ja też byłam i jestem z uznaniem dla info.
    • przyjaciel_siara To straszne! I co teraz będzie? 17.09.11, 23:26
      kaliop323 napisał:

Przeglądam Lomianki info, kiedys ceniłem ten portal za obiektywizm. Obecnie te medium niestety poszło w kierunku przybudówki PełO w Łomiankach. Szczerze ubole wam nad tym, że właściciel gazety i portalu dał sie uwikłać w polityczne układy. Szkoda, bo w Łomiankach zawsze wychodzi jak wychodzi. Brak obiektywizmu, strony gazety tylko dla PO, np. rubryka SMW, czyli Sywli Maksim Wójcickiej, członka PeŁo i radnej ten odchodzącej z zycia politycznego partii. Naprawdę szkoda, że w Łomiankach nie ma obiektywnej gazety. Może kiedyś coś powstanie, na razie lomianki info dla mnie stało się przybudówką Peło w Łomiankach, które jak wiadomo niewiele ma wspólnego z PO:(

No rzeczywiście. Łomianki.Info powinno po ostatniej Sesji Rady wyczyścić archiwum ze wszystkich artykułów, w których wypowiadali się radni przeciwni obligacjom. Cóż za niedopatrzenie. Pilnuj się Naczelny, bo cię zwolnią! Nie wiem skąd, ale przynajmniej ci to zakomunikują :)

A tak swoją drogą ja bym poszedł jeszcze dalej... Pod rygorem np. wyrzucenia z pracy, urzędnicy:

1. Referatu Ewidencji Ludności winni wymeldować wszystkie te osoby z Łomianek;
      2. Referat Oświaty winien specjalnym dekretem sprawić, by dzieci tych osób były usunięte z Łomiankowskich szkół;
      3. Referat Geodezji powinien natychmiast zwrócić się do Ożarowa o wykreślenie z ewidencji grunty owych niecnych członków PO oraz tych z ŁNŁ!

Jak to dobrze, że są w Łomiankach jeszcze tak uczciwe periodyki, jak "Gazeta Łomiankowska" i "Twoje Łomianki". Jak to dobrze, że mamy w Łomiankach uczciwych i prawych włodarzy. Jak to dobrze, że jest na tym świecie taki mądry i bystry kaliop...

Twój Przyjaciel Siara
      • neptun6666 Re: To straszne! I co teraz będzie? 18.09.11, 08:17
        przyjaciel_siara napisał:
        >
        > No rzeczywiście. Łomianki.Info powinno po ostatniej Sesji Rady wyczyścić archiw

> A tak swoją drogą ja bym poszedł jeszcze dalej... Pod rygorem np. wyrzucenia z
        > pracy, urzędnicy:

>
        > Jak to dobrze, że są w Łomiankach jeszcze tak uczciwe periodyki, jak "Gazeta Ło
        > miankowska" i "Twoje Łomianki". Jak to dobrze, że mamy w Łomiankach uczciwych i
        > prawych włodarzy. Jak to dobrze, że jest na tym świecie taki mądry i bystry ka
        > liop...
        >
        > Twój Przyjaciel Siara

>>>>siara poleciałeś teraz po bandzie. W trzech klubach pełno jest ludzi rozsądnych i matołków. Musi istnieć wszędzie chęć do rozmowy i kompromisu. Trzeba niezwłocznie zasypać podziały. Istnieje potrzeba rozmowy. Wszyscy muszą to zrozumieć . Nie mówie byśmy się wszyscy kochali-ale zacznijmy rozmawiać.
        Dlatego trzeba odsubąć w każdym z klubów zadymiarzy!!
        • kaliop323 Re: To straszne! I co teraz będzie? 18.09.11, 08:56
          Nie mam racji z info?
          Zobaczcie jak szybko bojówki PełO zaatakowały w obronie gazety. Rozumiem sympatie polityczne do takiej czy innej formacji politycznej, ale mi chodzi jedynie o zwrócenie uwagi na problem który się pojawił. Mam nadzieję że może redaktor zobaczy na swoją pracę także z drugiej strony i sie kiedyś opamieta.
          • dr_sztrosmajer1 Re: To straszne! I co teraz będzie? 18.09.11, 09:22
            Każdy obiektywizm, który nie jest po waszej myśli, jast wg. was popieraniem PełOwców. Taka prawda, dlatego bronimy pana Macieja. Ja bym się pokusił o stwierdzenie, że władzuchna musi być cieniutka, skoro nawet tak obiektywny publikator, tak się do niej odnosi. Coś tam było na sesji, że trzeba zacząć od siebie. Ale wy nie potraficie, bo narcyz przy was to neptek.
            • kmsanczia Re: To straszne! I co teraz będzie? 18.09.11, 12:18
              dr_sztrosmajer1 napisał:
              > Każdy obiektywizm, który nie jest po waszej myśli, jast wg. was popieraniem Peł
              > Owców.

To prawda. Gorzej, że ogólnokrajowo głosują na to wredne peło, a lokalnie udają pis. :P
          • neptun6666 Re: To straszne! I co teraz będzie? 18.09.11, 18:00
            kaliop323 napisał:

> Nie mam racji z info?
            > Zobaczcie jak szybko bojówki PełO zaatakowały w obronie gazety. Rozumiem sympat
            > ie polityczne do takiej czy innej formacji politycznej, ale mi chodzi jedynie o
            > zwrócenie uwagi na problem który się pojawił. Mam nadzieję że może redaktor zo
            > baczy na swoją pracę także z drugiej strony i sie kiedyś opamieta.

Media nie muszą potakiwać. Łomianki info i Maćka zostawmy w spokoju. Każdy niech ma swoje zdanie. To od odbiorców należy interpretacja.
            I
    • wardecka78 Zgadzam się! 18.09.11, 09:34
      Strasznie są nieobiektywne, bo gdyby byly obiektywne to juz dawno byłaby zamieszczona relacja z żenady burnistrzowskiej nr 13.:)

Swoja drogą Kalipo luzuj poślady, uznalbys portal za obiektywny gdyby Pan Marcin pokazywal wasze "sukcesy", zamieścil "kącik katolicki" oraz wychwalał was.
      Pytanie zastadnicze brzmi: Za co miałby wychwalać?
      Za brak osiagnieć?
      Wydanie budżetu w przeciagu 9 miesiecy?

No za co?
      • cnz66 Re: Zgadzam się! 18.09.11, 12:44
        wardecka78 napisała:
        "No za co?"

Porównam za co.
        Pszczółkowski 1 rok kadencji 2007.
        12 radnych na 15.
        I. 0 zł (słownie)ZERO środków zewnetrznych.
        II. Dni Łomianek za grubą kasę publiczną
        III. Brak rozbudowy szkół.
        IV. Zlecenie opracowania za 60 tyś na koncepcję ul. Warszawskiej(która leży na półce)
        V. Tworzenie kolejnych etatów w spółkach i gminie
        VI. Strata finansowa ZWIK 4 mln zl

Dąbrowski 9 miesięcy od wyborów
        5 radnych na 21
        I. pozyskał 666 tyś na Orlik przy SP1, 117 tyś za Radosną Szkołę (dwa place zabaw w SP1 i SP Dz.Polski)
        II. Dni Łomianek w dniu 10.09 za pieniądze sponsorów czyli zewnętrzne. 5-8 tyś uczestników. Impreza na najwyższym poziomie.
        III. Oprócz wsponianego boisk przy SP1, rozpoczęcie rozbudowy SP Dz.Leśny, wartość ok. 3 mln zł
        IV.Brak zleceń dla znajomych króliczka:)
        V. Likwidacja niepotrzebnych etatów w ZWIK a także w urzedzie, redukcje kosztów funkjonowania kolejnych instytucji publicznych
        VI. po 7 miesiącach wyprowadzenie ZWIK na zysk, w tym samym czasie wyremontowano oczyszczalnię ścieków, rozpoczęto budowę Stacji Uzdatniania Wody. Wprowadzono firmy do budowy sieci wyłanianie z przetargów.

Można by jeszcze długo ale na razie tylko tyle... do przemyślenia
        • drabbu Re: Zgadzam się! 18.09.11, 13:13
          Cnz, pewnie niechcąco, ale dałeś bardzo wymowne porównanie. Jeżeli - twoim zdaniem - Dąbrowski ma 5 radnych na 21, a tyle już - twoim zdaniem - zrobił, to przecież świadczy to tylko o tym, że i pozostali radni głosowali za rozwiązaniami dobrymi dla gminy. Świadczy o tym, że i inni radni są wrażliwi na potrzeby gminy. Że nie jest tak, aby się tylko sprzeciwiali.

To są ci sami radni, których p. Dąbrowski ostatnio piętnuje. Piętnuje ich za to, że wymusili na nim organizację imprezy nie za pieniądze gminy , tylko sponsorów właśnie, więc czyja to zasługa - zaoszczędzenie tego wydatku dla budżetu? Burmistrza czy radnych?
          • wardecka78 a ja liczę, że Radni 18.09.11, 13:25
            nie ulegna naciskom i nie opowiedzą się za obligacjami w jakiejkolwiek kwocie dla Dąbrowskiego i jego świty.

A Ty Piotrek wrociłbyś do swojego nicku sprzed wyborów - nie mowie o ropciu czy jaberdupku tylko o papirusie.

Moim zdaniem to najwazniejszym skucesem jest to, że pluleś na Sokołowskiego a teraz ściskasz mu raczke jako jednemu ze swoich dyrektorów!

Sorry ale to kuriozum jest dla mnie niezrozumiałe.
        • przyjaciel_siara Zakłamańcze! 18.09.11, 13:38
          cnz66 napisał:

"No za co?"
          IV.Brak zleceń dla znajomych króliczka:)
          Można by jeszcze długo ale na razie tylko tyle... do przemyślenia

Czy jeśli obalę jedno z twoich łgarstw zakłamańcu, nie będę musiał obalać kolejnych?

A wyjazd córki Kołakowskiej na wycieczkę szkolną do Szwecji?

Mogę w ten sposób rozstrzelać wszystkie twoje zakłamane wypowiedzi. Zaczynam od pierwszego lepszego...

Twój Przyjaciel Siara

PS. Jeszcze trochę, a przestaniesz być moim przyjacielem!
          • kmsanczia Re: Zakłamańcze! 18.09.11, 13:43
            To papuga nie był znajomy? I ten od bitwy też zupełnie obcy? Nie wspominając o kulturalnym dyrektorze? To wspaniale, że nikt ich nie znał - wypleniliśmy nepotyzm! :D
            • tuzimka Re: Zakłamańcze! 18.09.11, 13:54
              kmsanczia napisała: > To papuga nie był znajomy? I ten od bitwy też zupełnie obcy? Nie wspominając o
              > kulturalnym dyrektorze? To wspaniale, że nikt ich nie znał - wypleniliśmy nepot
              > yzm!

Właśnie.
              Tyle Dąbrowski zrobił, że aż mu na prąd zabrakło. I Pszczółkowski po paru miesiącach nie krzyczał o dużo więcej kasy. Co jest do cholery ważniejsze, utrzymanie komunikacji czy imprezowanie?
        • dr_sztrosmajer1 Re: Zgadzam się! 18.09.11, 14:01
          cnz66 napisał:

> Dąbrowski 9 miesięcy od wyborów
          > 5 radnych na 21

Dzięki bogu, bo nie mogą bezkarnie wyprowadzić z budżetu dodatkowych 10 baniek.

> I. pozyskał 666 tyś na Orlik przy SP1, 117 tyś za Radosną Szkołę (dwa place zab
          > aw w SP1 i SP Dz.Polski)

ad.1 Wcześniej przygotowywana inwestrycja, pojawiły się środki unijne, to wystarczyło złożyć wniosek.

> II. Dni Łomianek w dniu 10.09 za pieniądze sponsorów czyli zewnętrzne. 5-8 tyś
          > uczestników. Impreza na najwyższym poziomie.

ad. 2 Podaj cwaniaczku koszty zabezpieczenia kateringu i pobytu delegacji zagranicznych i przede wszystkim wysokość uposażenia pana od bitwy w urzędzie, która też jest częścią zapłaty za inscenizację, wtedy porównamy tę "bezpłatną inprezę" z latami ubiegłymi.

> III. Oprócz wsponianego boisk przy SP1, rozpoczęcie rozbudowy SP Dz.Leśny, wart
          > ość ok. 3 mln zł

ad. 3 Twoi mocodawcy zabrali środki ze wszystkich inwestycji na szkoły. Tylko dzięki 5-21 w radzie inwestycje te powróciły. Przypomnę, że walczyli o nie radni PO i ŁnŁ.

> IV.Brak zleceń dla znajomych króliczka:)

ad. 4 Zatrudnienie kościółkowej sekretarz, sokoła, pana od bitwy, mnóstwo umów, o których w swoim czasie, taki sobie właśnie brak zleceń dla znajomych króliczka.

> V. Likwidacja niepotrzebnych etatów w ZWIK a także w urzedzie, redukcje kosztów
          > funkjonowania kolejnych instytucji publicznych
          > VI. po 7 miesiącach wyprowadzenie ZWIK na zysk, w tym samym czasie wyremontowan
          > o oczyszczalnię ścieków, rozpoczęto budowę Stacji Uzdatniania Wody. Wprowadzono
          > firmy do budowy sieci wyłanianie z przetargów.

ad. 5 i 6 Nieudolna realizacja programu naprawczego, który panowie dostali na tacy od autorki i wszystkie znaczące płatności przypadające na koniec bieżącego roku. Sukces jak cholera.

> Można by jeszcze długo ale na razie tylko tyle... do przemyślenia

Naprawdę warto to przemyśleć!!!
      • neptun6666 Re: Zgadzam się! 18.09.11, 18:05
        wardecka78 napisała:

> Strasznie są nieobiektywne, bo gdyby byly obiektywne to juz dawno byłaby zamies
        > zczona relacja z żenady burnistrzowskiej nr 13.:)
        >
        >
        > Swoja drogą Kalipo luzuj poślady, uznalbys portal za obiektywny gdyby Pan Marci
        > n pokazywal wasze "sukcesy", zamieścil "kącik katolicki" oraz wychwalał was.
        > Pytanie zastadnicze brzmi: Za co miałby wychwalać?
        > Za brak osiagnieć?
        > Wydanie budżetu w przeciagu 9 miesiecy?
        >
        > No za co?
        >
        Proszę nie używać zwrotów opatentowanych przeze mnie. Wymyśl coś własnego,
        o ile masz ku temu wyobraźnię.
        Jestem za obligacjami. O ile nie zostaną wydane na utrzymanie urzędu.
        Jeżeli pójdą na inwestycje strukturalne to proszę bardzo.
        Jeżeli na prawników i obsługę UM - to NIE
        >
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka