Dodaj do ulubionych

Kampania w Ł

21.09.11, 07:57
Nie wydaje się wam dziwne, że PIS zakleja PIS na słupach? Mnie najbardziej podobają się tabliczki z posłanką Sikorą " Chcę Polski bez Tuska". Czy Pani chce, czy Pani nie chce, wątpię, żeby na Pani prośbę się wyprowadził.

Pierwszy był chyba jakiś Szweycer z Platformy, potem pojawił się Sasin, Olechowska i teraz Sikora.

Hm, zobaczymy, co dalej.
Obserwuj wątek
    • dorota.alex Re: Kampania w Ł 21.09.11, 08:44
      Zgadzam się z Tobą, że zadziwiające jest to hasło Sikory. Też zwróciłam na nie uwagę.

A w Pruszkowie - jesteśmy tym samym okręgiem 20, więc też mamy szansę zagłosować - widziałam baner pani Smak (nie wiem z jakiej partii) z haslem: Chcę polityki ze SMAKiem!
    • esscort Re: Kampania w Ł 21.09.11, 09:04
      Też mi się wydaje, że p. Sikora pojechała ekstremalnie. Mógłbym zrozumieć, że chce Sejmu bez Tuska albo rządu bez Tuska. Ale żeby postulować jakąś banicję? Sikora nawiązała w ten sposób do najgorszych wzorów z tzw. czasów słusznie minionych.
      • dr_sztrosmajer1 Re: Kampania w Ł 21.09.11, 09:47
        Drogi Esscorcie, czyżbyś nie zauważył jaką partię reprezentuje ta kreatywna kandydatka? Myślę, że to wszystko tłumaczy. Po tych ludziach jestem w stanie spodziewać się wszystkiego.
      • kmsanczia Re: Kampania w Ł 21.09.11, 10:36
        PIS ma kolejny raz sprytną kampanię. Ona nie mówi wprost, że chce Kaczyńskiego. Już nawet do tego przestali się przyznawać i idą naokoło.
        • esscort Re: Kampania w Ł 21.09.11, 10:54
          Tak w ogóle, to chyba społeczeństwo ma coraz bardziej po dziurki w nosie tego konfliktu Tusk-Kaczyński, który moim zdaniem jest specjalnie przez obie strony podtrzymywany, żeby zdominować scenę polityczną. O ile jeszcze przy tych wyborach to jakoś tam zadziała, to przy następnych już na pewno nie i wtedy obaj "umiłowani" przywódcy będą mogli sobie pójść na piwo poużalać się nad swoim losem.
          • kmsanczia Re: Kampania w Ł 21.09.11, 11:01
            Przewidujesz, że do następnych wyborów pojawi się jakiś nowy lider? :)
            • esscort Re: Kampania w Ł 21.09.11, 11:16
              Przewiduje, że już w tych zostanie zrobiony (lub będzie bardzo blisko) jakiś wyłom w zabetonowanym układzie i do sejmu wejdzie np. Palikot z kilkoma ludźmi.
              Poza tym wiele zależy od wyników wyborów. Jeśli Kaczyński wyraźnie przegra, to na pewno pojawią się w PiS próby odesłania go do Sulejówka. Jeśli Tusk wyraźnie nie wygra, to też pojawią się głosy kwestionujące jego przywództwo. W dodatku w samy sejmie będą _niezależnie od wyniku wyborów - awantury w sprawie koalicji. A więc wszystko jest możliwe.
              Nie jest też wykluczone, że w ciągu kilku lat pojawi się jakiś samorodek typu Leppera, który będzie umiał przygarnąć pod skrzydła jakąś grupę wyborców. 4 lata to sporo.
              Jesli PO wygra wybory, to będzie to niewątpliwie sukces tego ugrupowania, bo do tej pory jeszcze ŻADNA partia rządząca nie wygrała wyborów po 4 latach sprawowania władzy. Przeciwnie - często partia rządząca rozpływała się w niebycie. Przypominam np. AWS czy Unię Wolności. A zatem PO ma szansę zrobić pewien przełom, co w sumie byłoby pozytywne, bo oznaczałoby, że Polacy przestają się odbijać w swoich poglądach od ściany do ściany
              • mezar73 Re: Kampania w Ł 22.09.11, 21:50
                Gdyby w tym sezonie do sejmu wszedł Palikot i Nowa Prawica, to może wstrząsnęłoby to nieco pracami zgromadzenia i sceną polityczną....
              • uprl Re: Kampania w Ł 23.09.11, 11:40
                esscort napisał:

> Przewiduje, że już w tych zostanie zrobiony (lub będzie bardzo blisko) jakiś wy
                > łom w zabetonowanym układzie i do sejmu wejdzie np. Palikot z kilkoma ludźmi.

Palikot (ze swoim zapleczem) wbrew pozorom, nie różni się zbytnio od partii, które mamy w sejmie. Miałem możliwość oglądania debaty Palikota z Korwinem Mikke i w kwestiach kluczowych, merytorycznych dla Polski, czyli gospodarczych, w zasadzie niewiele się różni od PO czy PIS-u. Niby jest za wolnym rynkiem, ale nie tak bardzo. Gdy się go dociśnie, to już nie jest tak różowo i sypie też sprzeczne dyrdymały o potrzebach socjalnych, o konieczności wyższych (czyli pewnej kontroli) cen na owoce czy warzywa, by rolnikom bardziej się opłacało itp...

• hiuppo Re: Kampania w Ł 22.09.11, 22:06
              kmsanczia napisała:

> Przewidujesz, że do następnych wyborów pojawi się jakiś nowy lider? :)

Tymińskiemu niewiele brakowało. Ten fenomen może się powtórzyć . Tylko np. zamiast biznesmena postawi się na piedestale "ojca pokoju i pojednania" albo jasnowidza.

Natomiast nie wiem czemu jak patrzę na wybory w wolnej Polsce, gdzie wybiera się między złem mniejszym a większym, przypominają mi się złote czasy wolnych elekcji.
          • neptun6666 Re: Kampania w Ł 21.09.11, 13:04
            esscort napisał:

> Tak w ogóle, to chyba społeczeństwo ma coraz bardziej po dziurki w nosie tego k
            > onfliktu Tusk-Kaczyński, który moim zdaniem jest specjalnie przez obie strony p
            > odtrzymywany, żeby zdominować scenę polityczną. O ile jeszcze przy tych wyborac
            > h to jakoś tam zadziała, to przy następnych już na pewno nie i wtedy obaj "umił
            > owani" przywódcy będą mogli sobie pójść na piwo poużalać się nad swoim losem.

>>> dlatego Palikot ze swoim ruchem Do SEJMU!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • behemot.1 Re: Kampania w Ł 22.09.11, 10:33
              No to mamy nowe wątki kampanijne - banner Olechowskiej i plakaty Halickiego.Tylko jakoś lokalnego kandydata brak...
              • etaam Re: Kampania w Ł 22.09.11, 21:15
                behemot.1 napisała:
                > No to mamy nowe wątki kampanijne - banner Olechowskiej

Jak się Sasin dowie, że rękoma łomiankowskich strażaków na polecenie Gminy
                wywieszono, w centralnym punkcie Łomianek nad ul. Warszawską, potężny baner Olechowskiej, to go chyba krew zaleje
    • hiuppo Re: Kampania w Ł 22.09.11, 22:02
      behemot.1 napisała:

> bają się tabliczki z posłanką Sikorą " Chcę Polski bez Tuska". Czy Pani chce, c
      > zy Pani nie chce, wątpię, żeby na Pani prośbę się wyprowadził.

Jeżeli to program wyborczy tej pani, to już dziękujemy. Lekarstwo na nudę i kryzys w jednym. Szkoda, że straszy na każdym słupie.
      • stih Re: Kampania w Ł 22.09.11, 22:28
        hiuppo napisał:
        >
        > Jeżeli to program wyborczy tej pani, to już dziękujemy.
        > Szkoda, że straszy na każdym słupie.
        Straszy ilością na słupach jak w ostatnich wyborach Zaleska, zwana w kampanii wyborczej trzecim burmistrzem.
        Podobno wyrodna córka na jakiś czas będzie zasilać klub radnych TŁ.
        • hiuppo Re: Kampania w Ł 22.09.11, 23:31
          stih napisał:

> hiuppo napisał:
          > >
          > > Jeżeli to program wyborczy tej pani, to już dziękujemy.
          > > Szkoda, że straszy na każdym słupie.
          > Straszy ilością na słupach jak w ostatnich wyborach Zaleska, zwana w kampanii w
          > yborczej trzecim burmistrzem.
          > Podobno wyrodna córka na jakiś czas będzie zasilać klub radnych TŁ.

W godzinach wieczornych słupy zaatakował też Paweł Nastula. Wprawdzie bez hasła, ale z nr 2 na liście PSL. I ten uśmiech z plakatu... zaiste jak ludowy ;)
          • behemot.1 Re: Kampania w Ł 23.09.11, 09:01
            O, dziś pojawiła się na słupach jakaś Pani z PJN. Wreszcie robi się kolorowo.

A co do Sikory, to jej hasło niewiele odbiega od tych, głoszonych przez Prezesa. Teraz, na czas kampanii, znów przechodzi przemianę, i pokazuje na plakatach śliczne panie, tyle tylko, że to nie one nadają rytm. Kempa, Błaszczak, Kurski, Hofman - to są ludzie Prezesa, ale, jak mówi klasyk, ,,ciemny lud to kupi." Szkoda, że Polacy mają tak krótką pamięć. Nie pamiętają, jak Dorn ładował lekarzy w kamasze, nie pamiętają, jak Kaczyński odmawiał Prezydentowi mandatu. Nie, to było dawno. Liczy się tu i teraz. Miłe dziecięce buzie i piękne kobiety mają zatrzeć obraz Prezesa - człowieka zdeterminowanego na sukces, który nie uznaje innych poglądów, który sam nie potrafił stworzyć rodziny, a na jej tle się reklamuje.

Polska stoi teraz u progu największego kryzysu w nowożytnym świecie, który nie jest oparty na walce zbrojnej. Nikt nie wiem, co zrobić, ale ja na pewno nie zaufam na te trudne czasy opcji, która wszędzie węszy spisek, która odrzuca porozumienie z Niemcami i Rosą, która najchętniej wszystkim by rozdała, a na dodatek jawnie popiera ruchy nacjonalistyczne. Nie wiem, co będzie, ale oni nie wiedzą tym bardziej.

Dlatego nie ma się co dziwić, że Sikora za punkt odniesienia uznaje jedynie obecnego Premiera. Nic innego nie ma do powiedzenia. Nastula przynajmniej nie silił się na wymyślne hasła:-)
            • roberto16933 Re: Kampania w Ł 23.09.11, 09:13
              behemot.1 napisała:

> O, dziś pojawiła się na słupach jakaś Pani z PJN. Wreszcie robi się kolorowo.
              >
              > A co do Sikory, to jej hasło niewiele odbiega od tych, głoszonych przez Prezesa
              > . Teraz, na czas kampanii, znów przechodzi przemianę, i pokazuje na plakatach ś
              > liczne panie, tyle tylko, że to nie one nadają rytm. Kempa, Błaszczak, Kurski,
              > Hofman - to są ludzie Prezesa, ale, jak mówi klasyk, ,,ciemny lud to kupi." Szk
              > oda, że Polacy mają tak krótką pamięć. Nie pamiętają, jak Dorn ładował lekarzy
              > w kamasze, nie pamiętają, jak Kaczyński odmawiał Prezydentowi mandatu. Nie, to
              > było dawno. Liczy się tu i teraz. Miłe dziecięce buzie i piękne kobiety mają za
              > trzeć obraz Prezesa - człowieka zdeterminowanego na sukces, który nie uznaje in
              > nych poglądów, który sam nie potrafił stworzyć rodziny, a na jej tle się reklam
              > uje.
              >
              > Polska stoi teraz u progu największego kryzysu w nowożytnym świecie, który nie
              > jest oparty na walce zbrojnej. Nikt nie wiem, co zrobić, ale ja na pewno nie za
              > ufam na te trudne czasy opcji, która wszędzie węszy spisek, która odrzuca poroz
              > umienie z Niemcami i Rosą, która najchętniej wszystkim by rozdała, a na dodatek
              > jawnie popiera ruchy nacjonalistyczne. Nie wiem, co będzie, ale oni nie wiedzą
              > tym bardziej.
              >
              > Dlatego nie ma się co dziwić, że Sikora za punkt odniesienia uznaje jedynie obe
              > cnego Premiera. Nic innego nie ma do powiedzenia. Nastula przynajmniej nie sili
              > ł się na wymyślne hasła:-)

A kto by tam na te gemby na slupach zwracał uwagę. Naprawdę się im przyglądacie i czytacie na nich hasła? Bzdura kompletna. Tyle tylko, że estetyke miasta psują. Ale naszczęście kampanii pozostało zaledwie 2 tygodnie.
              • lobotomia-d Re: Kampania w Ł 23.09.11, 09:52
                W internecie też się dziej:
                www.youtube.com/watch?v=a3M1psdqfqk
              • hiuppo Re: Kampania w Ł 23.09.11, 12:18
                roberto16933 napisał:

> A kto by tam na te gemby na slupach zwracał uwagę. Naprawdę się im przyglądacie
                > i czytacie na nich hasła? Bzdura kompletna. Tyle tylko, że estetyke miasta psu
                > ją. Ale naszczęście kampanii pozostało zaledwie 2 tygodnie.

U Pawła N. na plakacie jest jednak hasło ;)
                Poza tym jaka estetyka, u mnie na słupie jeszcze wisi jeszcze kandydat z poprzednich wyborów. I już co najmniej 2 nowych.

Przyznam że byłem w tym roku pod wrażeniem wyborów w Niemczech. Cisza, spokój, jeden billboard na przyczepce gdzieś na łące między miasteczkami. A u nas... moje poczucie estetyki cierpi, choć generalnie Łomianki do ładnych nie należą.
              • esscort Re: Kampania w Ł 23.09.11, 12:21
                roberto16933 napisał:
                Tyle tylko, że estetyke miasta psują.

Ale masz na mysli estetykę Łomianek?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka