Dodaj do ulubionych

GŁ tego oczekuję...

30.09.11, 22:37
W końcu konkretnie, oby tak dalej panowie burmistrzowie, oby tak dalej. Nie bójcie sie ludzie są z wami, wystarczy porozmawiać na ulicy.
www.lomianki.pl/lomianki2/media/2011/02/3286_G__18_2011.pdf
Obserwuj wątek
    • vox.populi666 Re: GŁ tego oczekuję... 30.09.11, 23:27
      cnz66 napisał:

> W końcu konkretnie, oby tak dalej panowie burmistrzowie, oby tak dalej. Nie bój
      > cie sie ludzie są z wami, wystarczy porozmawiać na ulicy.
      > www.lomianki.pl/lomianki2/media/2011/02/3286_G__18_2011.pdf
      >
      Wiesz co cnz przypominasz mi mocno zdewociałego Kw z tymi wpisami. Trochę konkretniej , a nie będziesz śmieszny.
    • tuzimka Re: GŁ tego oczekuję... 30.09.11, 23:32
      Do autorów numeru i do zawartości najbardziej pasuje tytuł: II liga przedszkolaków
      Od pierwszej strony od razu wiadomo o co chodzi.

• ulfednir Re: GŁ tego oczekuję... 01.10.11, 08:52
        Tego oczekuję?

Dwa ostatnie numery GŁ to bezpardonowe ataki na radnych - przy braku możliwości odpowiedzi z ich strony. Radni oskarżeni w numerze 17 GŁ, o bycie tymi złymi, o to, że "dokonywali działań odwodzących ludzi dobrej woli od angażowana się w dobro wspólne" wysłali z odpowiednim wyprzedzeniem sprostowanie, z prośbą o zamieszczenie go w obecnym numerze gminnego periodyku. Redaktorzy do ostatniej chwili zasłaniali się przed odpowiedzią o umieszczeniu "konsultacjami z prawnikami" - efekt widać. Zgodnie z prawem mają jeszcze jeden numer na jego opublikowanie. Czy opublikują?

Ostatni numer, jak widać, to znowu ataki na radnych - aż 3 bite strony. Gdzie podziały się słowa z owego 17 numeru "Dziś na znak papieskiego zalecenia i na znak tego, że zwyciężyliśmy pewne zło, podaję każdemu z Państwa dłoń, abyśmy wspólnie byli silni taką siłą, jaką mieli tutaj przed laty Ułani Jazłowieccy" ?

Pan Burmistrz Rusiecki jeszcze w styczniu przed uchwaleniem budżetu wielokrotnie mówił o potrzebie zlikwidowania GŁ z powodu jego skrajnego upolitycznienia. W najgorszym przez siebie zakładanym scenariuszu wyobrażał sobie GŁ jako czarno-biały, 4-8 stronicowy, co miesięczny biuletynik. A teraz? Czy tego oczekiwał Burmistrz Rusiecki?
        • kaliop323 Re: GŁ tego oczekuję... 01.10.11, 09:18
          A mi się gazeta podoba, w końcu burmistrz zaczął pisać co się dzieje, do tej pory destrukcyjne działania radnych można było obejrzeć tylko na sesjach. Teraz widać co państwo radni wyprawiacie. Nie wiedziałem, że przez was straciliśmy szansę na lodowisko. Co jeszcze zrobicie aby zrobić na złość?

Panie radny Mazan czy to pan w autobusie wykrzykuje do kolegów, że będziecie razem z kolegami z platformy "gnoić" burmistrza Dąbrowskiego aż do skutku?

A gdzie działanie dla dobra gminy i jej mieszkańców, które pan przysięgał kończąc "Tak mi dopomóż Bóg"

Czekam na odpowiedź.
          • ulfednir Re: GŁ tego oczekuję... 01.10.11, 10:03
            Proszę bardzo - o to odpowiedź.

Mogę Pana zapewnić, że to nie była moja osoba. Jak z kimś rozmawiam na tematy polityczne, to omawiam tylko sytuację jaka jest - nigdy nie mówię jak będzie za rok czy dwa. Któż bowiem to wie?

Ponad to nadal nie żałuję głosu oddanego na Burmistrza w czasie wyborów. Nie oznacza to jednak, że we wszystkim go wspieram. Ale wyklucza, że będę bezmyślnie z nim walczył "bo tak". I że będę go "gnoił" bo tak. Wszystkie moje decyzje są bardzo głęboko analizowane przed podjęciem - po to przecież otrzymujemy materiały przynajmniej z tygodniowym wyprzedzeniem.
            Co do widoku na sesji - pisałem już o tym w lomianki.info - jeśli chce Pan/Pani poznać merytorykę działań radnych, proszę przyjść na jakąkolwiek Komisję. Na sesjach zwyczajnie się nie da - z różnych powodów stają się coraz mniej merytoryczne.

Zapraszam też do rozmowy prywatnej.

O realizacji słów przysięgi Radnego proszę się nie martwić - zawsze dla mnie będą ważne.
            • kaliop323 Re: GŁ tego oczekuję... 01.10.11, 10:11
              Dziękuję za odpowiedź, choć co innego pan pisze co innego pan mówi i co innego robi.
              Trudno, wyborcy obserwują działania, co do reszty
              Jeszcze gdyby pan wyjaśnił to
              forum.gazeta.pl/forum/w,229,129357552,129357552,Dlaczego_rani_PO_i_LnL_klamia_.html
              i podał dokument lub link z którego wynika, że burmistrz chciał wydać kilkaset tysięcy złotych z budżetu gminy.
          • kmsanczia Re: GŁ tego oczekuję... 01.10.11, 11:57
            Syf, ploty, szczucie, propaganda sukcesu, wiejski magiel. Tak wygląda GŁ i jej obrońcy na forum. Niedobrze się robi.
            • kaliop323 Re: GŁ tego oczekuję... 01.10.11, 14:12
              Rozumiem, że lepsze lomianki.info, cenzurujące wypowiedzi obecnego burmistrza.
              Ba lepsze... najlepsze a w redakcji gazetki lomianki.info pana Moraczewskiego zasiada wiceprzewodnicząca PO w Łomiankach p. Wójcicka. Gratuluję gazetkę, naprawdę świetna gazeta promująca PO w Łomiankach. Szkoda, że straciła resztki obiektywizmu, pozostaje tylko GŁ, pisząca o destrukcji radnych, przecież w gazetce pana M. nikt o tym nie napisze.

Warto też obejrzeć jak krojone są relacje z sesji, wypowiedzi PO rozpoczynają większość filmów, wypowiedzi burmistrzów, na końcu, nawet panią poseł z PO wykroił i wrzucił na koniec filmu, aby nikt nie dotrwał. Wystarczy to sprawdzić.

• neptun666 kaliop bój się Boga!!!! 01.10.11, 16:14
                Kaliop bój się Boga co Ty człowieku wypisujesz, nie pogrążaj się już dalej.

Zachowujesz się jak kapitan na Titanicu tylko nie czujesz że nogi masz już w wodzie.
                Daj Boże więcej tak uczciwych redakcji jak lomianki info, gdyby nie relacje z sesji mieszkańcy by tkwili w błogości rządów nieudaczników i arogantów.
                • tuzimka Re: kaliop bój się Boga!!!! 01.10.11, 17:33

Poważnie, sądzę, że to może być całkiem świadoma akcja propagandowa - chociaż bardzo prymitywna i grubymi nićmi szyta.

Przedstawianie radnych jako "wszystkiemu winnych", przeciwstawianie ich mieszkańcom, wprost szkalowanie dużej części radnych na sesji, na forum i przez dwa numery urzędowej gazety ma na celu osłanianie nieudolności burmistrza i jego aparatu. Zmierza do tego, żeby przy każdej następnej okazji można było powiedzieć/napisać, że burmistrz chciał dobrze i po chrześcijańsku, ale znowu radni nie wyrazili zgody... wszystko jedno na co. Każde odmienne zdanie, każde zastrzeżenie radnych w ten sposób będzie prezentowane. Każda następna relacja z sesji stworzy pretekst do deprecjonowania Info. Chyba będziemy musieli wszyscy uzbroić się w dużo cierpliwości i z tym się liczyć na przyszłość :(
                • neptun6666 Re: kaliop bój się Boga!!!! 01.10.11, 17:55
                  neptun666 napisał:

> Kaliop bój się Boga co Ty człowieku wypisujesz, nie pogrążaj się już dalej.
                  >
                  > Zachowujesz się jak kapitan na Titanicu tylko nie czujesz że nogi masz już w wo
                  > dzie.
                  > Daj Boże więcej tak uczciwych redakcji jak lomianki info, gdyby nie relacje z s
                  > esji mieszkańcy by tkwili w błogości rządów nieudaczników i arogantów.

Czyżbyś wspominał zeszłą jesień. Oj hojną ręką rozdawaliście budżet. Podobno obecnie za punkt honoru postawiliście sobie boikot wod-kanu?
              • kmsanczia Re: GŁ tego oczekuję... 01.10.11, 18:45
                Właściciel prywatnego portalu i gazety robi wam łaskę, proponując publikowanie czegokolwiek.
                W dodatku moógłby sobie pisać co mu się żywnie podoba, a mimo to próbuje przedstawiać wersje obu stron.

Radni powinni mieć stałą rubrykę w gazłomie i tam wyjaśniać co uważają za stosowne i komunikować się z mieszkańcami. A nie jak jaśnie cenzura im zezwoli i 3 numery później jak już wszyscy zapomną o co chodziło.
          • neptun666 Re: GŁ tego oczekuję... 02.10.11, 22:42
            kaliop323 napisał:

> A mi się gazeta podoba,

Trudno żeby Ci się niepodobała, przecież sam ją wydajesz.
        • neptun6666 Re: ulfednir, nie tego oczekuję 01.10.11, 17:51
          niestety juniorze z rodu Mazanów. Myślałem że twoje postępowanie będzie transparentne.
          Ty niestety wziąłeś przykład ze ,, starego,, i zacząłeś pogrywać przeciw własnym wyborcom na tzw: nowe wybory. Jesteś gotów wydać pieniądze mieszkańców byle tylko wleźć Platformie Łomiankoskiej w..... bez wazeliny.
          Nieładnie zacząłeś swoje małe polityczne gierki. Nie liczy się mieszkaniec, liczy się interes partii. Pytanie której? Skoro nie jesteście PiSem / Janka wywalili z PiSu/.
          Czy jesteście wojującym LPR? który dla władzy zbrata się nawet ze swoim ideowym wrogiem - wszystkie ręce na pokład ,byle tyko nachapać się władzy. Przemyśl to co napisałem. Zacznij myśleć o swoich wyborcach , nie o pryncypałach. Nie o tym byle za wszelka cenę dokopać Burmistrzowi.
          • jwc3 Re: ulfednir, nie tego oczekuję 01.10.11, 19:56
            Wicku Piotrusiu,
            w tym wątku występujesz w różnych postaciach. Ponieważ język polski jest twoją piętą achillesową, łatwo ciebie rozpoznac.
            Zostaw w spokoju Radnego Jana Mazana. On naprawdę jest prawym człowiekiem.
            Ty zaś z burmistrzem spieszcie się z publikowaniem wszelkich wyjaśnień i oszczerstw pod adresem osób wam przeciwnych. Coś mi się wydaje, że wyjdzie jeszcze tylko 6 numerów szmatławca, jakim jest obecnie GŁ.
            POzdrowienia.
            • neptun666 Ja oczekuję że burmistrzowie wezmą się do roboty 01.10.11, 20:13
              jwc3, dobrze wyliczyłeś to ich ostatnie podrygi z wydaniem szmatławca GŁ.
              Denerwują się bo radny Mazan obnaża ich nieudolność i kłamstwa a to już jest nie na rękę
              Panom rządzącym, starają się czytają książki:) nie się uczą bo niedługo im tylko to zostanie.
              Jeszcze może znajdą pracę w biurze o posłanki Olechowskiej:) której włażą w d..ę bez wazeliny ale wicek rozpowiada że jemu bliżej do PO niż do ugrupowania z którego do sejmu startował z Płocka jego przełożony.
              • 2hestia Re: Ja oczekuję że burmistrzowie wezmą się do rob 01.10.11, 20:37
                zgadzam się z jw3 i neptunem. Wszystkim zdawało się, że radny Mazan to przedłużenie kołdry ŁnŁ I TŁ. I proszę jak się zawiedliście: jest zawsze przygotowany, rzeczowy i ambitny. Ojciec może być z niego dumny. Bierz przykład wicku Rusiecki z ojca młodego Mazana i ucz swoich synów uczciwości i kultury bo jak po tobie charakterek odziedziczą to możesz i po buzi dostać tak jak twój ojciec od ciebie.
                • neptun6666 Re: Ja oczekuję że burmistrzowie wezmą się do rob 01.10.11, 22:38
                  2hestia napisała:

> zgadzam się z jw3 i neptunem. Wszystkim zdawało się, że radny Mazan to przedłuż
                  > enie kołdry ŁnŁ I TŁ. I proszę jak się zawiedliście: jest zawsze przygotowany,
                  > rzeczowy i ambitny. Ojciec może być z niego dumny. Bierz przykład wicku Rusieck
                  > i z ojca młodego Mazana i ucz swoich synów uczciwości i kultury bo jak po tobie
                  > charakterek odziedziczą to możesz i po buzi dostać tak jak twój ojciec od cieb
                  > ie.
                  >> cóż ,hestio po wyborach pisałaś o wyrokach, gwałtach, rozwodach prałaś brudy.
                  Cóż bliski ci bazarowy szyk i styl. Wiocha nigdy z człowieka nie wyjdzie . A gnój zawsze będzie miał dla ciebie znajomy wymiar i zapach, pewnie też i smak.
                  • obserwatorka1947 Re:do neptuna6666 02.10.11, 19:44
                    Neptun 6666 - Opanuj się co ty wypisujesz,
                    Szkalujesz,ubliżasz .

Jak możesz neptun 6666 tak pisać .
                    "Cóż bliski ci bazarowy szyk i styl. Wiocha nigdy z człowieka nie wy
                    > jdzie . A gnój zawsze będzie miał dla ciebie znajomy wymiar i zapac
                    > h, pewnie też i smak."

Jaki jest twój poziom,kim ty jesteś?
                    Hestia napisała prawdę o radnym Mazanie.To ambitny,kulturalny radny.
                    Kaliop, cnz, neptun6666 - to chyba ten sam człowiek.

• kaliop323 Re:do neptuna6666 02.10.11, 20:29
                      Mazan jest może i kulturalny, szczególnie wtedy gdy głosuje pod dyktando PełO, tzn. Janka ułożonego z po. Kiedyś młody może zrozumie, że podlizywanie się jednej czy drugiej partii do niczego dobrego nie prowadzi. Na razie idzie ślepo w kierunku przepaści.
          • 321art Re: ulfednir, nie tego oczekuję 01.10.11, 22:22
            neptun6666 napisał:

> niestety juniorze z rodu Mazanów. Myślałem że twoje postępowanie będz
            > ie transparentne.
            > Ty niestety wziąłeś przykład ze ,, starego,, i zacząłeś pogrywać przec
            > iw własnym wyborcom na tzw: nowe wybory. Jesteś gotów wydać pien
            > iądze mieszkańców byle tylko wleźć Platformie Łomiankoskiej w..... be
            > z wazeliny.
            > Nieładnie zacząłeś swoje małe polityczne gierki. Nie liczy się mie
            > szkaniec, liczy się interes partii. Pytanie której? Skoro nie jesteści
            > e PiSem / Janka wywalili z PiSu/.
            > Czy jesteście wojującym LPR? który dla władzy zbrata się nawet ze sw
            > oim ideowym wrogiem - wszystkie ręce na pokład ,byle tyko nachapać
            > się władzy. Przemyśl to co napisałem. Zacznij myśleć o swoich wyborcac
            > h , nie o pryncypałach. Nie o tym byle za wszelka cenę dokopać Bur
            > mistrzowi.
            Powierzchownie obejrzałem film z ostatniej sesji rady i niestety Neptunie 6666 muszę się z tobą zgodzić że nasze Łomiankowskie PIS przybiera barwy PO. Mimo deklaracji pana Jana Grądzkiego, że nadal wspiera działania burmistrza, wiadomo że w kampanii wyborczej udzielił poparcia dla TD, da się zauważyć że zarówno PO , jak i ugrupowanie pana Jana przygotowuje sobie ścieżkę do dalszej kariery . Wygląda na to ,że za cel obrali sobie rzucanie kłód pod nogi ekipie rządzącej , bo cym jest głosowanie za uchwaleniem wydatków bez możliwości pokrycia ich w dochodach. Gotów jestem stwierdzić że gdyby obecnie u władzy była jedyna słuszna PZPR ,to większość naszych radnych była by jej Członkiem.
    • obserwatorka1947 Re: GŁ tego oczekuję... 02.10.11, 19:32
      Odpowiadam cnz- całkiem nieźle zadzierasz ze wszystkimi

To ,co Ty tu wypisujesz to jest żenada.Nie ośmieszaj się i nie chwal sam siebie.
      Myślę,że kaliop 323, cn66, i jeden z neptunów to ta sama osoba.To szanowny " ugrzeczniony"
      i jak widać,słychać i czuć - to pan V-ce społeczny.

Napisałeś -"]W końcu konkretnie, oby tak dalej panowie burmistrzowie, oby tak dalej. Nie bój
      > cie się ludzie są z wami, wystarczy porozmawiać na ulicy."

Możesz podać te konkrety,a także napisać czego p.burmistrzowie mają się bać?Ja nie wiem o czym ty piszesz.
      Gdyby tak można było odtworzyć,co ludzie mówią ,to p.v-ce spaliłby się ze wstydu
      • kaliop323 [...] 02.10.11, 20:27
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • neptun6666 Re: GŁ tego oczekuję... 02.10.11, 21:01
          kaliop323 napisał:

> Strasznie mi to porównanie imponuje.
          > Niemniej jednak wolałbym abyś napisała coś merytorycznego. W PełO w Łomiankach
          > jest 20 osób, większość bez pracy i perspektyw zawodowych. Jeżeli liczycie, że
          > zwolennicy PO w Łomiankach będą popierać grupę zfrustrowanych bezrobotnych to s
          > ię mylicie.
          > Dziwię się jedynie panu Moraczewskiemu i grupce go otaczającej, że z obiektywne
          > j i fajnej gazety zrobił przybudówkę PełO, bo jak to inaczej nazwać jak w reda
          > kcji gazety zasiada członek zarządu PełO w Łomiankach. Cała redakcja nim się zo
          > rientuje o co chodzi, będzie za późno na wycofanie... Czas pokaże.

Ale skoro mu nie daliście szansy, to nie dziwcie się . Maciek ma prywatny tytuł i pisze to na co ma ochotę.
          Na kolacje może chodzić też z kim zechce. W końcu Polska to wolny kraj , mimo że wielu chciałoby wprowadzać zakazy, nakazy, zatrudniać też przy okazji rzeszę znajomych na etatach by to kontrolować.
        • kmsanczia Re: GŁ tego oczekuję... 02.10.11, 21:30
          Trzeba mieć mocno ograniczone myślenie, żeby klasyfikować ludzi wg klucza partyjnego. :D
          Jakbym się miała zastanawiać kogo popiera który autor to bym jednego słowa nie przeczytała.
          Ludzie pełnią w życiu różne funkcje, niektórzy nawet kilka jednocześnie, a pisać sobie mogą na sto różnych tematów. Muszę chyba przeczytać numery archiwalne lom.info od kątem ukrytych tekstów pro-POwskich. :>
          Jeszcze raz powtarzam - to jest skandal, żeby radna musiała pisać do prywatnej gazety nt tego, co się dzieje na sesjach. Od tego jest gazłom.
          • dr_sztrosmajer1 Re: GŁ tego oczekuję... 02.10.11, 21:38
            Gazłom jest po to, żeby pokazać ludziom, jak banda krzykaczy i zadymiarzy z rady miejskiej nie chce dać tym biednym, spracowanym i zaangażowanym w sprawy miasta mężom stanu z naszego ratusza. Zatroskany o dobro Łomianek burmistrz R., mówił otwartym tekstem, że jeśli radni nie dadzą im kasy, rozpocznie Ojczyźnianą Wojnę Medialną z radą. I to właśnie czyni.
          • kaliop323 Re: GŁ tego oczekuję... 02.10.11, 21:41
            hahaha, mało się nie rozpłakałem tekstem "Trzeba mieć mocno ograniczone myślenie, żeby klasyfikować ludzi wg klucza partyjnego."

Oczywiście, że ludzie pełnią w życiu różne funkcje, ale niedawno pani Sylwia wyśmiewała pana Krysteckiego, że pełni podwójne role i mu się one mylą-redaktora i radnego.

I co się stało? Odkąd pani W. została redaktorem lomianki.info straciły one wiele, na pewno wielu czytelników którzy cenili gazetę za obiektwyzm. Weszła w rolę pana radnego K. Dalej możecie twierdzić, że jest inaczej, że się wszystkim wydaje, że jest inaczej.
            Pani członek zarządu PO w Łomiankach, członek rady miejskiej z ramienia PO i przew klubu randych PO i na końcu redaktor-cenzor, kto wie może naczelny to pokazanie że gazeta stała się przybudówką partii, jednej partii. Jak gazeta staje się gazetą partii, ludzie przestają ją traktować jako obiektywną i wyważoną, teraz lomianki info jest taka jak:
            Gazeta Wyborcza, Gazeta Polska itd...

Oczywiście pan M. może brac sobie kogo chce, ale na pewno stracił w oczach wielu mieszkańców, którzy traktowali go poważnie.
            • dr_sztrosmajer1 Re: GŁ tego oczekuję... 02.10.11, 21:49
              Paradoksalnie, te brednie są dla radnych PO bardzo cenne. Każdy , nawet mało inteligentny człowiek, może dostrzec niemoc i brak planu na przyszłość tych pożal się boże małych facecików w zbyt dużych garniturach. Piszcie łapciuchy, piszcie...
            • 2hestia Re: GŁ tego oczekuję... 02.10.11, 22:06
              Panie M. kaliop323 ma kryzys. Ja chcę Pana informacji bo od kogo mam się dowiedzieć co się dzieje w gminie. Od gazety łomiankowskiej zwanej biuletynem cenzurowanym, czy może od Naszych Łomianek gdzie wszyscy się pokłócili i nie wiem już, kto pisze prawdę.
              Proszę panie M. o prawdę i tylko prawdę.
              • dr_sztrosmajer1 Re: GŁ tego oczekuję... 02.10.11, 22:10
                Czyli rób, to co zacząłeś. To dobra robota.
              • kmsanczia Re: GŁ tego oczekuję... 02.10.11, 22:39
                2hestia napisała:
                > Panie M. kaliop323 ma kryzys.

Albo to jakaś zazdrosna kobieta. :>

Tak się ostatnio zastanawiam, czy jak u nas w urzędzie zatrudniają kogoś z innego miasta, to się go od razu przeszkala kogo ma szkalować i kogo nienawidzić...
            • tuzimka Re: GŁ tego oczekuję... 02.10.11, 22:10
              > Oczywiście pan M. może brac sobie kogo chce, ale na pewno stracił w oczach wiel
              > u mieszkańców, którzy traktowali go poważnie.

No pewnie, że może i w moich oczach nic nie stracił.
              Chyba dużo lepiej zyskiwać poważnych współpracowników, niż wyrzucać jak pana E.W.
              z "Twoich Łomianek", blokować stronę, skrzynki pocztowe. Przynajmniej nikt nie składa skarg na sesji.
              • 2hestia Re: GŁ tego oczekuję... 02.10.11, 22:15
                j.w.
                • ulfednir Re: GŁ tego oczekuję... 03.10.11, 23:43
                  Szanowny Panie/Pani Neptunie6666:

Do prawdy nie wiem jak na te twoje słowa zareagować. Prosiłbym o jasne, konkretne i cywilizowane zarzuty do mojej osoby. Że nie popieram Burmistrza zawsze i wszędzie? Takie moje zadanie jako radnego i wyborcy. Że nie doceniam starań Burmistrza? Doceniam, jestem mu głęboko wdzięczny za budowę Orlika koło SP 1 w Łomiankach. Proszę mi pokazać, kiedy słowem lub czynem zaatakowałem Burmistrza - nie przypominam sobie takiej sytuacji. Że sprzeciwiłem się obligacjom? Nie mam najmniejszego zamiaru popierać nawet pośrednio ceny dziesięciokrotnie wyższej niż rynkowej za ziemię koło oczyszczalni, chociażby konkurs miał ruszyć minutę po decyzji.

Niejednokrotnie pisałem na tym forum, że nie obchodzą mnie sztandary polityczne w naszej radzie - ważni są ludzie, to co reprezentują, to co głoszą, to jak się zachowują. Dlatego potrafię rozmawiać z większością radnych. Jeśli Pan/Pani zdolność rozmawiania, zdolność wymiany poglądów nazywa tak, jak nazywa, to niestety nie dojdziemy do porozumienia.

Jak jednak mam rozmawiać, jak mam wspierać Burmistrza, kiedy od wyborów Burmistrza, rozmowy nt. realnej współpracy nigdy nie było, a jako klub zostaliśmy zaledwie dwukrotnie proszeni na rozmowy (raz ws. budżetu w marcu, drugi raz ws. obligacji w sierpniu)? Kto ma głównie zabiegać o to, by w gminie była stabilna władza? Kto ma władzę wykonawczą w naszej gminie, jest swoistym premierem dla naszego terytorium? Jak wyobraża sobie Pani/Pan rządzenie krajem przez Premiera i Ministrów bez zdecydowanej większości w Sejmie? Identyczna sytuacja jest na szczeblu samorządowym.

Wszystkim, którzy w postach powyżej mnie wsparli - serdecznie dziękuję.
                  • neptun6666 Re: re p.Mazan. 04.10.11, 07:09
                    ulfednir napisał:
                    > Niejednokrotnie pisałem na tym forum, że nie obchodzą mnie sztandary polityczne
                    > w naszej radzie - ważni są ludzie, to co reprezentują, to co głoszą, to jak si
                    > ę zachowują. Dlatego potrafię rozmawiać z większością radnych. Jeśli Pan/Pani z
                    > dolność rozmawiania, zdolność wymiany poglądów nazywa tak, jak nazywa, to niest
                    > ety nie dojdziemy do porozumienia.
                    >
                    > Jak jednak mam rozmawiać, jak mam wspierać Burmistrza, kiedy od wyborów Burmist
                    > rza, rozmowy nt. realnej współpracy nigdy nie było, a jako klub zostaliśmy zale
                    > dwie dwukrotnie proszeni na rozmowy (raz ws. budżetu w marcu, drugi raz ws. obl
                    > igacji w sierpniu)? Kto ma głównie zabiegać o to, by w gminie była stabilna wła
                    > dza? Kto ma władzę wykonawczą w naszej gminie, jest swoistym premierem dla nasz
                    > ego terytorium? Jak wyobraża sobie Pani/Pan rządzenie krajem przez Premiera i M
                    > inistrów bez zdecydowanej większości w Sejmie? Identyczna sytuacja jest na szcz
                    > eblu samorządowym.

Powinieneś zrobić aplikację adwokacką. Pięknie wykręcasz kota ogonem. Po prostu przestań chodzić po sesjach z Lomiankoską PO . Razem bojkotujecie wszystko ,czasem bezzasadnie. Mam zarzut , że dla ciebie przede wszystkim partia a potem mieszkaniec. To tyle, widać to w głosowaniach, biorąc udział w partyjnych gierkach.
                    • drabbu Re: re p.Mazan. 04.10.11, 08:57
                      Pan Mazan dał bardzo klarowną, rzeczową odpowiedź.
                      Ale zdaje się, że szkoda było jego fatygi :(
                      • ulfednir Re: re p.Mazan. 04.10.11, 10:33
                        Dziękuję za przedstawienie zarzutu. Chociaż jest zupełnie niezasadny. "Najpierw partia, później mieszkańcy". Proszę zatem prześledzić głosowania ŁnŁ podczas sesji - w wielu miejscach, chyba najczęściej z 3 ugrupowań w radzie, zachodzi w klubie ŁnŁ trójgłos - każdy głosuje według własnego sumienia. Chociażby sprawa podwyżek do KMŁ. Tylko w sprawach niezwykle ważnych lub czysto techniczych dochodzi do jednolitego głosowania, ale nigdy nie jest tak, że ktoś dostał takie polecenie - każdy głosuje według własnego sumienia. To by było na tyle, taka jest prawda.

A zarzut umiejętności rozmowy z każdym, odbieram jako pochwałę.

Serdecznie pozdrawiam i łączę wyrazy szacunku
                        • neptun6666 Re: re p.Mazan. 04.10.11, 15:10
                          ulfednir napisał:

> Dziękuję za przedstawienie zarzutu. Chociaż jest zupełnie niezasadny. "Najpierw
                          > partia, później mieszkańcy". Proszę zatem prześledzić głosowania ŁnŁ podczas s
                          > esji - w wielu miejscach, chyba najczęściej z 3 ugrupowań w radzie, zachodzi w
                          > klubie ŁnŁ trójgłos - każdy głosuje według własnego sumienia. Chociażby sprawa
                          > podwyżek do KMŁ. Tylko w sprawach niezwykle ważnych lub czysto techniczych doch
                          > odzi do jednolitego głosowania, ale nigdy nie jest tak, że ktoś dostał takie po
                          > lecenie - każdy głosuje według własnego sumienia. To by było na tyle, taka jest
                          > prawda.
                          >
                          > A zarzut umiejętności rozmowy z każdym, odbieram jako pochwałę.
                          >
                          > Serdecznie pozdrawiam i łączę wyrazy szacunku

Dziękuję drabbu . A jak drogi Radny, głosował pan w sprawie dopłat do ścieków?
                        • neptun6666 Re: re p.Mazan. 04.10.11, 15:14
                          ulfednir napisał:

> Dziękuję za przedstawienie zarzutu. Chociaż jest zupełnie niezasadny. "Najpierw
                          > partia, później mieszkańcy". Proszę zatem prześledzić głosowania ŁnŁ podczas s
                          > esji - w wielu miejscach, chyba najczęściej z 3 ugrupowań w radzie, zachodzi w
                          > klubie ŁnŁ trójgłos - każdy głosuje według własnego sumienia. Chociażby sprawa
                          > podwyżek do KMŁ. Tylko w sprawach niezwykle ważnych lub czysto techniczych doch
                          > odzi do jednolitego głosowania, ale nigdy nie jest tak, że ktoś dostał takie po
                          > lecenie - każdy głosuje według własnego sumienia. To by było na tyle, taka jest
                          > prawda.
                          >
                          > A zarzut umiejętności rozmowy z każdym, odbieram jako pochwałę.
                          >
                          > Serdecznie pozdrawiam i łączę wyrazy szacunku

Jeszcze jedno ,kiedy głosował pan inaczej niż Grądzio? Nie wiem ,i nie widziałem tego trójgłosu w ważnych sprawach. Jest pan tak zdyscyplinowanym kółkiem w maszynce Grądzia ,że z góry wiadomo na co pan będzie głosował. Ot ,takie małe spostrzeżenie. Do samodzielności to jeszcze długo i daleko.
                          • esscort Re: re p.Mazan. 04.10.11, 15:42
                            To że ktoś głosuje jak inny radny, wcale nie znaczy, ze nie jest samodzielny. Może tak uważać. Gdyby w taki sposób patrzec, to w klubie TŁ są sami tacy, którym do samodzielności daleko, bo chyba zawsze głosują jak nastawiona maszynka
                      • kmsanczia Re: re p.Mazan. 04.10.11, 10:41
                        W tej wsi trzeba uważać za kim się idzie i koło kogo stoi. ;)
                        • ulfednir Re: re p.Mazan. 04.10.11, 15:29
                          Neptunie6666:
                          1. w sprawie dopłat nie głosowałem, gdyż nie byłem obecny na Sesji.
                          2. powtórnie proszę zobaczyć głosowanie ws. KMŁ - p. Grądzki głosował przeciw, ja z p. Kamilem Kaczyńskim wstrzymaliśmy się od głosu, nie pamiętam jak głosował p. Porowski i p. Berger, ale chyba za.
                          • neptun6666 Re: re p.Mazan. 04.10.11, 21:32
                            ulfednir napisał:

> Neptunie6666:
                            > 1. w sprawie dopłat nie głosowałem, gdyż nie byłem obecny na Sesji.
                            > 2. powtórnie proszę zobaczyć głosowanie ws. KMŁ - p. Grądzki głosował przeciw,
                            > ja z p. Kamilem Kaczyńskim wstrzymaliśmy się od głosu, nie pamiętam jak głosowa
                            > ł p. Porowski i p. Berger, ale chyba za.
                            >Wybacz drogi Mazanie, ja tego nie ,,kupuję,, dla mnie jesteś walczącym ramieniem Jana G. Ale niech pretensje do ciebie mają twoi wyborcy, jeżeli dyscyplina ważniejsza będzie od ludzi to zapomnij o następnej kadencji. Jeszcze masz parę lat do namysłu.
                            • labes Re: re p.Mazan. 04.10.11, 21:52

Ale niech pretensje do ciebie mają twoi wy
                              > borcy, jeżeli dyscyplina ważniejsza będzie od ludzi to zapomnij o nast
                              > ępnej kadencji. Jeszcze masz parę lat do namysłu.
                              No właśnie On myśli o ludziach. Przeciwnie do 6666
                              • neptun6666 Re: re p.Mazan. 05.10.11, 00:05
                                labes napisał:

>
                                > Ale niech pretensje do ciebie mają twoi wy
                                > > borcy, jeżeli dyscyplina ważniejsza będzie od ludzi to zapomnij o
                                > nast
                                > > ępnej kadencji. Jeszcze masz parę lat do namysłu.
                                > No właśnie On myśli o ludziach. Przeciwnie do 6666

Ja nie muszę myśleć o wyborcach. Wystarczy że myślę o swojej rodzinie.
                                Sądzę też , że zmienisz zdanie w okresie następnych lat.
                                Myśli o ludziach? Powiem wulgarnie, raczej o swojej karierze u boku J.G. Ale obym się mylił ,ma chłopak czas by przemyśleć kto jest ważniejszy czy szef partii ,czy ten dla kogo pracuje/wyborca/. Jedno z drugim w parze nie idzie. Ameen.
                                • kmsanczia Re: re p.Mazan. 05.10.11, 11:02
                                  O swojej rodzinie w radzie, dodajmy. ;)
                                  • neptun6666 Re: re p.Mazan. 05.10.11, 15:41
                                    kmsanczia napisała:

> O swojej rodzinie w radzie, dodajmy. ;)

Nie ,tego nie powiedziałem, odcinam się.
    • obserwatorka1947 Re: Kaliop,neptun6666,cnz66 - jeden styl 04.10.11, 16:10
      cnz66 napisał -W końcu konkretnie, oby tak dalej panowie burmistrzowie, oby tak dalej. Nie bójcie się ludzie są z wami, wystarczy porozmawiać na ulicy.

Samozachwyt p.V-ce społecznego.
      A może tak nie na ulicy tylko należałoby porozmawiać w Urzędzie i innych placówkach gminnych,gdzie radni i pracownicy byli zastraszani,a pracownicy mający swoje zdanie do zwolnienia.
      Spokój nie wróci , dopóki tak konfliktowy człowiek i mało przygotowany do pracy będzie v-ce burmistrzem.
      To zapewne mobbing.
    • trzy-czwarte Re: GŁ tego oczekuję... 06.10.11, 00:20
      cnz66 napisał:

> W końcu konkretnie, oby tak dalej panowie burmistrzowie, oby tak dalej. Nie bój
      >>>>
      Masz racje że wystarczy porozmawiać na ulicy .Już wszyscy mają cie dosyć trampkarzu . Czerwona kartka ! My już znamy twój konfliktowy charakterek . Zejdź do szatni
      • neptun6666 Re: GŁ tego oczekuję... 06.10.11, 20:41
        trzy-czwarte napisał:

> cnz66 napisał:
        >
        > > W końcu konkretnie, oby tak dalej panowie burmistrzowie, oby tak dalej. N
        > ie bój
        > > cie sie ludzie są z wami, wystarczy porozmawiać na ulicy.
        > >>>>
        > Masz racje że wystarczy porozmawiać na ulicy .Już wszyscy mają cie dosyć tramp
        > karzu . Czerwona kartka ! My już znamy twój konfliktowy charakterek . Zejdź do
        > szatni

>> jedna uwaga, postaraj się zmienić tę manię chowania się za wirtualnym tłumem. Zacznij pisać w liczbie pojedynczej. Niedługo znowu zaczniesz pisać o życiu prywatnym bohatera. Mimo że nikogo to nie interesuje.
    • zchopina Re: GŁ tego oczekuję... 07.10.11, 08:17
      cnz66 napisał:

> www.lomianki.pl/lomianki2/media/2011/02/3286_G__18_2011.pdf
      >
      >
      >
      >
      Z niecierpliwością czekam na następny biuletyn . Na kogo tym razem pomyje wylejecie? Trzeba przyznać że jesteście w tym bardzo sprawni
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka