Dodaj do ulubionych

Spotkanie w ICDS w sprawie węzła

29.11.11, 15:33
Otrzymałam oficjalne zaproszenie z sekretariatu burmistrza Rusieckiego
na spotkanie w sprawie organizacji ruchu podczas przebudowy skrzyżowania
Kolejowa/Brukowa w czwartek godz. 14.00

Okazało się że na nic zdały się prośby radnych i obecnych na sali mieszkańców na wczorajszej sesji o zmianę godziny tej prezentacji, po raz kolejny udowodniono nam
że tak naprawdę nie jesteśmy do niczego potrzebni.
Sprawdziłam na stronie urzędu nadal brak informacji o tym spotkaniu.
Panie burmistrzu Dąbrowski proszę przypomnieć sobie o czym Pan mówił
w czasie sesji inauguracyjnej po wygranych wyborach ( My Pamiętamy)
Obserwuj wątek
    • dr_sztrosmajer1 Re: Spotkanie w ICDS w sprawie węzła 29.11.11, 15:40
      Hipokryzja, podłość, dwulicowość, nieudacznictwo, zawziętość, mściwość, brak skrupułów i sumienia - takie interesowne sku.syństwo. Tak wygląda prawdziwa twarz panów burmistrzów. Razem i każdego "z osobna".
      • tede-3 Re: Spotkanie w ICDS w sprawie węzła 30.11.11, 07:40
        dr_sztrosmajer1 napisał:

> Hipokryzja, podłość, dwulicowość, nieudacznictwo, zawziętość, mściwość, brak sk
        > rupułów i sumienia - takie interesowne sku.syństwo. Tak wygląda prawdziwa twarz
        > panów burmistrzów. Razem i każdego "z osobna".

Święta prawda!!!
    • neptun6666 Re: Spotkanie w ICDS w sprawie węzła 29.11.11, 15:41
      mazowianka napisała:

> Otrzymałam oficjalne zaproszenie z sekretariatu burmistrza Rusieckiego
      > na spotkanie w sprawie organizacji ruchu podczas przebudowy skrzyżowania
      > Kolejowa/Brukowa w czwartek godz. 14.00
      >
      > Okazało się że na nic zdały się prośby radnych i obecnych na sali mieszkańców
      > na wczorajszej sesji o zmianę godziny tej prezentacji, po raz kolejny udowodni
      > ono nam
      > że tak naprawdę nie jesteśmy do niczego potrzebni.
      > Sprawdziłam na stronie urzędu nadal brak informacji o tym spotkaniu.
      > Panie burmistrzu Dąbrowski proszę przypomnieć sobie o czym Pan mówił
      > w czasie sesji inauguracyjnej po wygranych wyborach ( My Pamiętamy)

No ale, jesteś droga mazowianko Radnym , z tym że wojewódzkim. A o czym Ty mówiłaś
      swoim wyborcom i co ze swoich obietnic zrealizowałaś?. Masz czas ,/jeżeli oczywiście chcesz być na spotkaniu/ by zwolnić się z pracy,oczywiście jeżeli ci zależy/.

P.S.
      przydałoby się info dotyczące pracy wszystkich Radnych wojewódzkich .
      • mazowianka Re: Spotkanie w ICDS w sprawie węzła 29.11.11, 15:57
        neptun6666, po co te złośliwości, oczywiście że wezmę udział w tym spotkaniu.
        Ja wywiązuję się ze swoich obietnic, nikogo nie zostawię bez pomocy, ponieważ tak rozumiem pracę radnego, a Łomianki nie mają swojego radnego wojewódzkiego.
        Magda Wójcicka.
      • dr_sztrosmajer1 Re: Spotkanie w ICDS w sprawie węzła 29.11.11, 15:57
        Mazowianka jest radną powiatową.
        • 2hestia Re: Spotkanie w ICDS w sprawie węzła 29.11.11, 19:53
          No ale, jesteś droga mazowianko Radnym
          jest Radną a nie Radnym
          • neptun6666 Re: Spotkanie w ICDS w sprawie węzła 29.11.11, 20:07
            2hestia napisała:

> No ale, jesteś droga mazowianko Radnym
            > jest Radną a nie Radnym
            Tak jak : psycholożką ,lekarką, stomatolożką. Bezsensu. Ważne że Radna Magda jeżeli chce być bezstronna i niezależna, również nie powinna w swoich tekstach być złośliwa.
            Jeżeli droga Magdo będziesz bezstronna ,nie powiem ci złego słowa. Szanuję twój wiek i bez powodu nie zamierzam być złośliwy.
            • mazowianka Re: Spotkanie w ICDS w sprawie węzła 29.11.11, 20:55
              drogi neptunie6666, nie zamierzam z Tobą więcej dyskutować bo jesteś złośliwy i niegrzeczny.
              Drogi Panie a to niby dlaczego ja mam być bezstronna, bo to jestem niezależna to chyba nie zaprzeczysz, natomiast nie mogę milczeć i udawać że nic się nie stało, bo stało się że nie liczą
              się radni,mieszkańcy i chyba nie zaprzeczysz że to w słynnym przemówieniu Pana Dąbrowskiego
              było o oddaniu Łomianek w ręce mieszkańców ja osobiście tego nie czuję, a wręcz przeciwnie.
              To nie moja wina że Pan burmistrz otoczył się ludżmi wobec których mieszkańcy nie mają zaufania i przez to jest tak odbierany jak jest. No cóż każdy pracuje na swój wizerunek widocznie Mu to odpowiada.
              Wiesz co ja podobno o urodzenia byłam niepokorna, tak mi zostało i jest mi z tym dobrze.
              • neptun6666 Re: Spotkanie w ICDS w sprawie węzła 29.11.11, 23:45
                mazowianka napisała:

> drogi neptunie6666, nie zamierzam z Tobą więcej dyskutować bo jesteś złośliwy i
                > niegrzeczny.
                > Drogi Panie a to niby dlaczego ja mam być bezstronna, bo to jestem niezależna
                > to chyba nie zaprzeczysz, natomiast nie mogę milczeć i udawać że nic się nie st
                > ało, bo stało się że nie liczą
                > się radni,mieszkańcy i chyba nie zaprzeczysz że to w słynnym przemówieniu Pana
                > Dąbrowskiego
                > było o oddaniu Łomianek w ręce mieszkańców ja osobiście tego nie czuję, a wręcz
                > przeciwnie.
                > To nie moja wina że Pan burmistrz otoczył się ludżmi wobec których mieszkańcy n
                > ie mają zaufania i przez to jest tak odbierany jak jest. No cóż każdy pracuje n
                > a swój wizerunek widocznie Mu to odpowiada.
                > Wiesz co ja podobno o urodzenia byłam niepokorna, tak mi zostało i jest mi z t
                > ym dobrze.

Droga Magdo , nie jestem złośliwy. Przeinaczasz rzeczywistość.. Byłem twoim wyborcą.
                A dostaję ,,jajko niespodziankę,, w postaci złośliwej Radnej na dodatek starającej zrobić ludziom wodę z mózgu. Szkoda, następnym razem wpuść w kanał wyborczy kogoś innego. Zawiodłem się na tobie, nie pierwszy i nie ostatni raz. Nie wiem, być może TK poznał się na Tobie? Być może, czas pokaże.
    • obserwator1944 Re: Spotkanie w ICDS w sprawie węzła 29.11.11, 21:31
      Czy ktoś mógłby wyjaśnić dlaczego radni chcą blokować budowę al. Kolejowej do Warszawy?
      Tego to już zupełnie nie rozumiem? Chyba to dobrze, że się coś buduje.
      • tuzimka Re: Spotkanie w ICDS w sprawie węzła 29.11.11, 21:41
        obserwator1944 napisał: > Czy ktoś mógłby wyjaśnić dlaczego radni chcą blokować budowę al. Kolejowej do W
        > arszawy?

Ale skąd wziąłeś coś takiego?! Naszych radnych stać na wiele, nie przeczę, ale gdzie to znalazłeś?
      • dr_sztrosmajer1 Re: Spotkanie w ICDS w sprawie węzła 29.11.11, 21:50
        Co ty bierzesz?
        • ulfednir Re: Spotkanie w ICDS w sprawie węzła 30.11.11, 08:08
          Przepraszam, ale co?

Radni nie chcą, powtarzam nie chcą blokować budowy tego skrzyżowania! Radni tylko chcą, by Mieszkańcy zostali potraktowani poważnie - spotkanie wyznaczone w środku tygodnia i w środku dnia kompletnie mija się z celem, założeniem oraz znaczeniem słowa "spotkanie informacyjne".

Zawsze istotne spotkania (vide S7, SISKOM, debata, większość sesji) odbywały się w takich godzinach, by mieszkańcy mieli potencjalną możliwość uczestniczenia w nich. A to spotkanie jest na temat najistotniejszym w ostatnim czasie! Dotyczy bezpośrednio Łomianek, dotyczy sytuacji, która będzie trwała cały rok (do października'12).

Oficjalny powód "wypadkowa porozumień z inwestorem" oraz "dostępność sali" mnie nie przekonuje. Nic by nie stało na przeszkodzie zrobienia spotkania dwa dni później czy w kolejnym tygodniu, aby zrobić spotkanie o prawidłowej porze.

A na stronach oficjalnych urzędu nadal brak informacji o spotkaniu! Mimo, że urząd wie o nim co najmniej od poniedziałku.

Ciekawe zatem, jak mieszkańcy mają się dowiedzieć o spotkaniu? Trochę dziwne, że z "opozycyjnych" (w nomenklaturze władz) mediów (Lomianki.info) !
          • redakcja.lomianki.info Re: Spotkanie w ICDS w sprawie węzła 30.11.11, 10:56
            ulfednir napisał:
            > A na stronach oficjalnych urzędu nadal brak informacji o spotkaniu! Mimo, że ur
            > ząd wie o nim co najmniej od poniedziałku.
            >
            > Ciekawe zatem, jak mieszkańcy mają się dowiedzieć o spotkaniu? Trochę dziwne, ż
            > e z "opozycyjnych" (w nomenklaturze władz) mediów (Lomianki.info) !

Szanowny kolego Ulfendirze. A skąd pomysł, że LOMIANKI.INFO są z założenia opozycyjne? Tak się mówi w otoczeniu władz? Wprost przeciwnie bardzo chętnie opublikuje stanowisko "koalicyjno-urzędowe" o czym zresztą informuję Urząd mniej więcej raz na miesiąc.
            Może zamiast "opozycyjna" używaj proszę "nie urzędowa". Ok?
            Co w tym dziwnego, że mieszkańcy dowiadują się o czymś z właśnie z LOMIANKI.INFO? Dowiadywali się od ponad 5 lat i będą się dowiadywać dalej - bez względu na obsadę stołków gminnych :)
            • tede-3 Re: Spotkanie w ICDS w sprawie węzła 30.11.11, 11:04
              Co w tym dziwnego, że mieszkańcy dowiadują się o czymś z właśnie z LOMIANKI.INF
              > O? Dowiadywali się od ponad 5 lat i będą się dowiadywać dalej - bez względu na
              > obsadę stołków gminnych :)

Tak trzymaj! Szacun.
            • ulfednir Re: Spotkanie w ICDS w sprawie węzła 30.11.11, 14:51
              Panie Macieju,
              dlatego słowo opozycyjna ująłem w cudzysłów.Ja tak nie uważam, w przeciwieństwie do władz - o czym można wnioskować z ataków zarówno na Pana osobę jak i gazetę oraz portal, który Pan redaguje (vide absurdalny zarzut ws. nagrań)
              • anti-machiavel Re: Spotkanie w ICDS w sprawie węzła 01.12.11, 14:04
                ulfednir napisał:

> Panie Macieju,
                > dlatego słowo opozycyjna ująłem w cudzysłów.Ja tak nie uważam, w przeciwieństwi
                > e do władz - o czym można wnioskować z ataków zarówno na Pana osobę jak i gazet
                > ę oraz portal, który Pan redaguje (vide absurdalny zarzut ws. nagrań)
                >
                >>młody, nie tłumacz się , chciałeś dobrze a wyszło jak zwykle.
                Weź zmień tego nicka bo co go przeczytam to mi się język skręca.
    • wolomp Re: Spotkanie w ICDS w sprawie węzła 30.11.11, 20:32
      Ulfendir napisał:
      "Trochę dziwne, że z "opozycyjnych" (w nomenklaturze władz) mediów (Lomianki.info) ! "

Panie radny Mazan, naprawdę nie wiedziałem że Lomianki.info są opozycyjne, szkoda:(
      To bardzo ciekawe spostrzeżenie. Wydawało mi się, że są w miarę obiektywne, ale teraz zmienia się więc moja ocena tego wydawnictwa.
      • jeser Re: Spotkanie w ICDS w sprawie węzła 01.12.11, 23:51
        Spotkanie w mojej ocenie było potraktowane przez organizatorów, jako czysto informacyjne, mające odfajkować element pseudo konsultacji w omawianym temacie. A temat ( czasowa organizacja ruchu) przez najbliższy rok będzie bardzo istotny dla wszystkich mieszkańców Łomianek. Na spotkanie przybyło 4 przedstawicieli wykonawcy, dwóch burmistrzów, 9 radnych miejskich, 2 radnych powiatowych, około 50 mieszkańców. Zabrakło zdecydowanie informacji na stronie urzędu oraz szumu kamer i błysków fleszy urzędowych publikatorów. Rzut jednej mapy na ścianę ze szkicowymi oznaczeniami koncepcji przebudowy, ograniczeń i zmian w kierunkach przemieszczania się pojazdów, informacje słowne prelegenta, w które nie miały często materialnego umocowania w prezentowanych wizualnie materiałach nie świadczy o perfekcyjnym przygotowaniu czy też poważnym traktowaniu zebranych. Były to słowa, słowa i jeszcze raz słowa. W założeniach spotkania zabrakło potrzeby sporządzenia listy uczestników i sporządzenia protokółu. Nie przygotowano nawet papieru, na którym można by sporządzić w/w dokumenty. Ostatecznie papier zdaje się awaryjnie ściągnięto z sekretariatu ICDS a protokołowania spotkania podjął się wysoki rangą urzędnik gminy.
        Wniosków i uwag z sali było mnóstwo, o których łatwiej będzie mówić po opublikowaniu protokołu ze spotkania. Przedstawioną koncepcja organizacji objazdów dla samochodów wjeżdżających i wyjeżdżających z Łomianek, z połączeniem ul. Warszawskiej z ul. Kolejową jakimś "łamańcem" na wysokości ul. Staromiejska - Przyłuskiego, uważam za jakiś żart drogowców. Nie przekazanie do inwestora postulatów wypracowanych w tej materii przez komisję techniczną prawie trzy tygodnie temu jest zmarnowaniem cennego czasu i możliwości wypracowania funkcjonalnych rozwiązań, które mogłyby skutecznie służyć mieszkańcom przez szereg lat po zakończeniu inwestycji. Panowie siedzący za stołem prezydialnym z pewnością są świadomi, że inwestorowi wykładającemu kasę na tą inwestycje zależy mocno na czasie i terminowej realizacji biznesowego przedsięwzięcia jednocześnie dobrze żeby mieli również świadomość o skutecznych instrumentach, jakich w ostateczności mogą użyć mieszkańcy. Na zakończenie tego etapu dyskusji i podkreślenie powagi sytuacji, zacytuję co napisano w tej materii na stronie
        www.lomianki.pl/lomianki2/index.php?dc=823 używając jakże wysublimowanego tytułu "90 milionów dla Łomianek "
        „To jedna z największych i najważniejszych inwestycji drogowych w naszej gminie i pierwsza tak duża wspólna inwestycja drogowa. Bardzo potrzebna i angażująca wiele instytucji, które zdają sobie sprawę z konieczności jej przeprowadzenia”.
        • neptun6666 Re: jeser 02.12.11, 07:48
          Zupełnie poważnie;
          -jakie jest Twoje zdanie ,na temat węzła./bo to że prędzej czy później,było nieuniknione/
          -jakie widzisz alternatywne możliwości rozładowania korków?
          -zagrożenia płynące dla mieszkańców/szczególnie zimą/ ?
          -co może się stać jeżeli , przyjdzie 30 stopniowy mróz /styczeń ,luty/ i o ile opóźni on pracę?
          No i którzy Radni powiatowi byli, nazwiska-proszę?
          Dla czego nie było reszty z nich?
          • tuzimka Re: N6666 02.12.11, 07:54
            A ja powiedziałabym, że trzeba ci było samemu przyjść na to spotkanie, zobaczyć obecnych, ewentualnie zabrać głos, podzielić się własnym zdaniem, a nie teraz urządzać komuś egzaminy na forum.
            • neptun6666 Re: N6666 02.12.11, 08:03
              tuzimka napisała:

> A ja powiedziałabym, że trzeba ci było samemu przyjść na to spotkanie, zobaczyć
              > obecnych, ewentualnie zabrać głos, podzielić się własnym zdaniem, a nie teraz
              > urządzać komuś egzaminy na forum.

Baby są jakieś inne. Tuzimko, ja się pytam j,Serż
              , gdyż jest rozsądnym i wcale niegłupim człowiekiem. Nie egzaminuję go, po prostu pytam. Żeś się jak zwykle nakręciła , w przeciwną stronę/pełne nawiedzenie/.

Lepiej chyba rozmawiać , niż pierniczyć głupoty i okrąglaki typu :
              oni , my , wy, żeście zrobili ,zakisili etc.
              • tuzimka Re: N6666 02.12.11, 10:30
                A ja ci po prostu odpowiadam, że niektórzy faceci też, albo jeszcze bardziej. Żadna baba nie zdobyłaby się na tak głupie pytania.
          • neptun666 Re: jeser 02.12.11, 11:00
            neptun6666 napisał:

< No i którzy Radni powiatowi byli, nazwiska-proszę?
            < Dla czego nie było reszty z nich?

A kim Ty do cholery jesteś, że obecni na tym spotkaniu mają Ci zdawać
            relację?
            I dlaczego ktoś kto nie był ma się Tobie usprawiedliwiać?

Jeszcze nie tak dawno zmieszałeś z błotem osobę od której mogliśmy się czegoś
            sensownego dowiedzieć a teraz wymagasz sprawozdań, było ruszyć dupę i iść na to spotkanie.
            • neptun6666 Re: 666 02.12.11, 20:05
              neptun666 napisał:

> neptun6666 napisał:
              >
              > < No i którzy Radni powiatowi byli, nazwiska-proszę?
              > < Dla czego nie było reszty z nich?
              >
              > A kim Ty do cholery jesteś, że obecni na tym spotkaniu mają Ci zdawać
              > relację?
              > I dlaczego ktoś kto nie był ma się Tobie usprawiedliwiać?
              >
              re. >> jestem kroplą wody, pyłkiem , jednym z dwudziestu tysięcy mieszkańców uprawnionych do głosowania w wyborach . Mam swoje zdanie , pewnie byś chciał bym podzielał twoje wypaczone postrzeganie rzeczywistości ?
              Dlaczego ma ktoś się usprawiedliwiać? To pytanie jest również do takich oszołomów jak ty, to działa w obie strony. Skoro ktoś dostał mandat od mieszkańców/wyborców/
              przestał być osobą prywatną zaczął być postacią publiczną, niech odpowiada.. Szkoda że tego do tej pory nie zrozumiałeś. Nie nazwę cię prostakiem, choć pewnie bym mógł/w odpowiedzi na twoje chamskie zaczepki/. Ale wiem że cię kręcą awantury , idż pokrzycz sobie na zjeździe młodych ,,demokratów,, , pewnikiem będziesz tam ,,wodzirejem-życzę udanej zabawy
              • drabbu Re: 666 02.12.11, 20:51
                neptun6666 napisał: >> jestem kroplą wody, pyłkiem , jednym z dwudziestu tysięcy
                > mieszkańców uprawnionych do głosowania w wyborach .

Spoko. Wyluzuj. Nie pień się tak. W Łomiankach nie ma dwudziestu tysięcy mieszkańców uprawnionych do głosowania. W ostatnich wyborach było 17957. Wszyscy widzą, że niech tylko pojawią się wątki krytyczne wobec burmistrzów, to ty natychmiast odpowiadasz kontrą w której
                zwyczajnie pleciesz byle co dla odwrócenia uwagi, jak i tym razem, a najczęściej przypieprzasz się całkiem chamowato do Bogu ducha winnych ludzi. Skąd Jesser ma znać odpowiedź na pytanie, jaki będzie mróz w styczniu? O ile wiem, nie zajmuje się on prognozami pogody na przyszły rok. Skąd ma wiedzieć, jak to wpłynie na wykonawcę? Czy usprawiedliwienia radni powiatowi mogą wysyłać ci pocztą, czy muszą osobiście? Z pieczęcią starosty powiatu, czy może być bez?

W tym przypadku panowie burmistrzowie sami strzelili sobie gola, organizując ważne spotkanie
                w porze nie do przyjęcia prawie dla nikogo. I to oni są "postaciami publicznymi" za to odpowiedzialnymi, a nie Mazowianka czy Jesser. Jak już, to spień się na to, że na urzędowej stronie wciąż nie ma żadnej informacji dla mieszkańców o tym, jaka będzie organizacja ruchu podczas przebudowy. Ale kretyńskie obrazki dla przedszkolaków - są. Więc kto tu nie wykonał swojego zadania? Gdyby należało ono do Mazowianki, to już by tam dawno było ze wszystkimi szczególami.
                • neptun6666 Re: drabbu 02.12.11, 21:03
                  Tylko proszę drabbu ,bez epitetów. W przeciwieństwie do co poniektórych z szacunkiem odnoszę się do wiedzy p.Serżysko . Jest jedną z niewielu osób ,,od was,,
                  do której żywię szacunek. Nie traktuj wszystkiego co napiszę jako atak personalny
                  czasami chcę znać opinię fachowca. A miast niego odzywają się miotający/astrale/ krzykacze.
          • esscort Re: jeser 02.12.11, 11:18
            neptun6666 napisał: No i którzy Radni powiatowi byli, nazwiska-proszę?
            > Dla czego nie było reszty z nich?

Jakie usprawiedliwienia będziesz uznawał? Wystarczy brak informacji o spotkaniu, czy musi być zaświadczenie lekarskie? Czy radni powiatowi mają osobiście składać ci wyjaśnienia czy wystarczy na forum?
            • neptun6666 Re: ess 02.12.11, 21:09
              esscort napisał:

> neptun6666 napisał: No i którzy Radni powiatowi byli, nazwiska-proszę?
              > > Dla czego nie było reszty z nich?
              >
              > Jakie usprawiedliwienia będziesz uznawał? Wystarczy brak informacji o spotkaniu
              > , czy musi być zaświadczenie lekarskie? Czy radni powiatowi mają osobiście skła
              > dać ci wyjaśnienia czy wystarczy na forum?
              >>> Skoro wolno co poniektórym zwracać uwagę i pytania do Burmistrza, to dla czego
              zwykły obywatel nie może się spytać o nie obecnych ,nie interesujących się sprawami bytowymi/ale polityczką/ Radnych Powiatowych. Czy w takim pytaniu jest coś gorszącego, niemoralnego lub złego? Skoro niektórzy kopią pod stołem ,czy nie należy spytać się o mentalność ,,Kalego,,?
              • esscort Re: ess 02.12.11, 21:46
                Ależ można! Wszystko można. Czy ktoś mówi, że nie można? Ale można też chyba zadawać pytania pytającemu ;)
              • drabbu Re: 6666 02.12.11, 22:20
                neptun6666 napisał:>> zwykły obywatel nie może się spytać o nie obecnych ,nie interesujących
                > się sprawami bytowymi/ale polityczką/ Radnych Powiatowych.

A może obywatel zapytałby wreszcie, czy Radni Powiatowi w ogóle mieli możliwość wzięcia udział w tym spotkaniu? Czy w ogóle byli w stanie przyjść na nie w środku dnia? Jaka i czyja "polityczka" tu zadecydowała? I mentalność? Nie sądzi obywatel, że jeżeli organizuje ktoś seans, w którym nie da rady uczestniczyć, to chyba wina tego ktosia?
                Dlaczego to pytanie tak bardzo obywatela boli, dlaczego obywatel tak od niego ucieka? Przecież nie jest gorszące, ani złe, ani niemoralne, proszę obywatela? A gdyby tak do tego obywatel zastanowił się jeszcze trochę i powiedział, jaki może być wpływ radnych powiatowych w sprawach poruszanych na tym spotkaniu? Pomyśli obywatel???
                • lomianki2011 Re: 6666 03.12.11, 14:07
                  Po pierwsze radni powiatowi nie są społecznymi, tylko opłacanymi z naszych podatków. Po wtóre jeśli to spotkanie było tak arcyważne, to mogli wziąć sobie wolne i przyjechać, czy przyjść. A tak swoją nieobecność głupio tłumaczą godziną spotkania....
                  • 2hestia Re: 6666 03.12.11, 16:50
                    No wiesz. Teraz to pojechałeś/pojechałaś po bandzie.
                    >Po pierwsze radni powiatowi nie są społecznymi, tylko opłacanymi z naszych podatków. Przyjmij do wiadomości, że radni też płacą podatki więc nie są opłacani z Twoich podatków lecz ze swoich własnych
                    Po wtóre jeśli to spotkanie było tak arcyważne, to mogli wziąć sobie wolne i przyjechać, czy przyjść. Wolne powiadasz. W sytuacji gdy burmistrz organizuje wszystkie spotkania w godzinach pracy przeciętnie 8:00-16:00 to zabrakło by radnym pracującym zawodowo tych wolnych dni. Ale to już Ciebie nie obchodzi.

• roberto196333 Re: 6666 04.12.11, 10:33
                      2hestia napisała:

> No wiesz. Teraz to pojechałeś/pojechałaś po bandzie.
                      > >Po pierwsze radni powiatowi nie są społecznymi, tylko opłacanymi z nasz
                      > ych podatków.
                      Przyjmij do wiadomości, że radni też płacą podatki więc nie
                      > są opłacani z Twoich podatków lecz ze swoich własnych
                      > Po wtóre jeśli to spotkanie było tak arcyważne, to mogli wziąć sobie wolne i
                      > przyjechać, czy przyjść.
                      Wolne powiadasz. W sytuacji gdy burmistrz organi
                      > zuje wszystkie spotkania w godzinach pracy przeciętnie 8:00-16:00 to zabrakło b
                      > y radnym pracującym zawodowo tych wolnych dni. Ale to już Ciebie nie obchodzi.
                      >
                      > Wybacz dlatego dostają ekwiwalent , lub jak ktozapłatę za utracone korzyści w wysokości 3 000,00.
                      Startując w wyborach na pewno z tym się liczyli. Nikt nie mówił że będzie łatwo.
                      Czy jeżeli ktoś zostaje żołnierzem zawodowym, to ktoś się go pyta czy chce iść na ćwiczenia , czy nie? Ale zawsze miał wybór przed wstąpieniem, tak jak Radni przed kandydowaniem-w końcu to dorośli ludzie, a skoro biorą wynagrodzenie, to?
                      No właśnie - dla kogo to robią, czy dla siebie? to rodzaj służby publicznej, czy tego chcą , czy nie.
                      >
                      >
                      >
                      • tuzimka Re: 6666 04.12.11, 11:06
                        Ale najważniejsze pytanie brzmi: Po co, w jakim celu radni powiatowi mieliby uczestniczyć w tym spotkaniu? Co by zmieniła ich obecność, co przyniosłaby nowego? Czy mogliby zmienić planowaną organizację?

Odpowiedź brzmi: nie i nic. Poza tym, że mogliby sobie popatrzeć na schematy. W tej sprawie nawet obowiązek informacji o przyjętych rozwiązaniach spoczywa w pełni na gminie, a nie na radnych powiatowych. Tego obowiązku wciąż Urząd nie wykonał.

Jeżeli radni powiatowi mieli tam pójść bo tak sobie zażyczył Neptun6666 vel Roberto196333, to lepiej żeby nie marnowali czasu.
                        • mazowianka Do wszystkich 04.12.11, 12:10
                          Ja byłam na tym spotkaniu ponieważ uważam że jest to mój obowiązek, wysłuchałam co miały do powiedzenia nasze władze burmistrz Dąbrowski i w-ce Rusiecki.
                          Burmistrz Dąbrowski zabrał głos jeden raz i zaraz opuścił spotkanie został Piotrek który wobec braku osoby do protokółowania po wezwaniu radnego Porowskiego osobiście to robił?
                          Lista obecności też na prośbę radnego P.została sporządzona, odbieram to jako nie przygotowanie do spotkania, całkowicie podpisuję się pod tym co napisał Jurek Serzysko.
                          Potwierdzam również że od 10 listopada wnioski z Komisji Technicznej nie zostały przekazane do inwestora, stracono 20 dni.
                          Zebrani na sali przedsiębiorcy którzy mają zakłady wokół przebudowywanego węzła jak i osoby uczestniczące w tym spotkaniu pytały kogo reprezentują nasze władze bo na pewno nie mieszkańców, wobec zamknięcia ulicy Brukowej od 15 lutego przez 8. 9. miesięcy mogą już zamknąć swoje firmy.Właściciel Mercedesa nawet nie zdążył go otworzyć i bezradnie słuchał jak tłumaczono że przecież klienci mogą dojechać objazdem Wójcickiego do Estrady przez Wólkę do Partyzantów dalej Akacjową do Brukowej?
                          Na odległości 1300 metrów nie będzie żadnej możliwości przejścia pieszego na druga stronę Kolejowej( Przychodnie, Apteki, Sklepy, Szkoły, przystanki autobusu) zostaje spacer .Gwoli wyjaśnienia radni nie pobierają 3000.tysiące diety jak to ktoś napisał wiec proszę nie podawać nie sprawdzonych informacji, radny powiatowy otrzymuje 1600 złotych .
                          Miłego dnia wszystkim, Magda Wójcicka RPWZ
                          • 2hestia Re: Do wszystkich 04.12.11, 16:19
                            Mazowianko to, że p. Tomasz Dąbrowski nie poradzi sobie z zarządzaniem gminą to było do przewidzenia wszak z Radziejowice doprowadził do upadłości ale to, że Burmistrz Dąbrowski zabrał głos jeden raz i zaraz opuścił spotkanie jest porażające. Gdzie On się się zawsze śpieszy, dlaczego tak lekceważy swoich wyborców, dlaczego nigdy nie ma dla nas czasu.
                            • esscort Re: Do wszystkich 04.12.11, 16:29
                              ale po co miałby tam siedzieć? Raczej by niczego nie wniósł.
                              • wolomp Re: Do wszystkich 04.12.11, 20:41
                                Burmistrz ma ludzi od roboty. Tak jak w każdej innej organizacji. Ważne żeby się budowało.
                                • esscort Re: Do wszystkich 04.12.11, 20:45
                                  No właśnie o tym mówię :)
                          • atos55 Re: Do wszystkich 04.12.11, 19:14
                            Rzeczowy opis Mazowianki wskazuje, że postawa władz miasta wydaje się w tej sprawie mieszaniną niekompetencji i indolencji. Naprawdę, to coś więcej niż sprawa jednego skrzyżowania.
                        • roberto196333 Re: 6666 04.12.11, 12:47
                          tuzimka napisała:

> Ale najważniejsze pytanie brzmi: Po co, w jakim celu radni powiatowi mie
                          > liby uczestniczyć w tym spotkaniu? Co by zmieniła ich obecność, co przyniosłaby
                          > nowego? Czy mogliby zmienić planowaną organizację?
                          >
                          > Odpowiedź brzmi: nie i nic. Poza tym, że mogliby sobie popatrzeć
                          > na schematy. W tej sprawie nawet obowiązek informacji o przyjętych rozwiązan
                          > iach spoczywa w pełni na gminie, a nie na radnych powiatowych. Tego obowiązk
                          > u wciąż Urząd nie wykonał.

>
                          > Jeżeli radni powiatowi mieli tam pójść bo tak sobie zażyczył Neptun6666 vel Rob
                          > erto196333, to lepiej żeby nie marnowali czasu.

Po pierwsze nie myl osób i nie strzelaj ,,babami,, w sufit i nie ,, vel,,.
                          Po drugie , mam podobne zdanie co lomianki 2011. I zdaje się że to nie ja
                          rozpocząłem ten wątek ,tylko p.Magda, vel mazowianka , to jej coś nie pasowało z terminami, wykonawcami oraz pracą Burmistrza vel T.D,
                          Zgadza się, tuzimko? Napisz , mi proszę ,skoro już chodzi o uszczypliwości, co z wekami?
                          • tuzimka Re: 6666 04.12.11, 12:58
                            Bardzo, bardzo wielu osobom "coś nie pasuje" z pracą burmistrza T.D., terminami i wykonawcami. Mazowianka nie jest w tym sama. Zgadza się, Neptunie6666? Napisz mi, proszę, co z tą pracą i dlaczego zbiera tak marne opinie, ostatnio nawet od Przewodniczącego Rady.
                            • roberto196333 Re: tuzimka 04.12.11, 13:16
                              tuzimka napisała:

> Bardzo, bardzo wielu osobom "coś nie pasuje" z pracą burmistrza T.D., terminami
                              > i wykonawcami. Mazowianka nie jest w tym sama. Zgadza się, Neptunie6666? Napis
                              > z mi, proszę, co z tą pracą i dlaczego zbiera tak marne opinie, ostatnio nawet
                              > od Przewodniczącego Rady.

Pisz mi po imieniu./nicku/. Po drugie nie głupiej,proszę? Nakręciłaś się tak od roku i ciągniesz pseudo opozycję. Rozumiem że możesz kogoś nie lubić, mieć inny pogląd ale między nielubieniem , a chroniczną nienawiścią jest zasadnicza różnica.
                              .
                              • tuzimka Re: tuzimka 04.12.11, 13:31
                                Dobrze. Dlaczego "pseudo" i dlaczego "ciągnę"? i gdzie zobaczyłeś "chroniczną nienawiść"?
                                Nie mam żadnej "nienawiści" tym bardziej chronicznej, natomiast tak jak wszyscy chciałabym, żeby urząd i burmistrzowie wypełniali swoje obowiązki zgodnie z jakimiś przyzwoitymi regułami, odpowiedzialnie i akuratnie. A z tym bywa niestety różnie i niezadowalająco.
                                Z przyjemnością zmienię opinię i wystawię laurkę jeśli to się zmieni. Jeżeli organizuje się spotkanie, jakie w założeniu ma być przede wszystkim dla mieszkańców, to tak, ażeby i mieszkańcy i radni mieli możność uczestnictwa. Czy to zostało dopełnione?
                                • mezar73 Re: tuzimka 04.12.11, 20:13
                                  Trochę off topic: ja też widzę widzę w tobie chroniczną nienawiść. A jak mądre powiedzenie twierdzi: "jak Ci co najmniej 2 osoby mówią, że jesteś pijana, to połóż się do łóżka zamiast dyskutować, wmawiać sobie i innym, że jesteś trzeźwa."
                                  • tuzimka Re: tuzimka 04.12.11, 20:48
                                    No to jesteś - niestety - kolejny, który widzi rzeczy nieistniejące.
                                    • roberto196333 Re: tuzimka 04.12.11, 22:10
                                      tuzimka napisała:

> No to jesteś - niestety - kolejny, który widzi rzeczy nieistniejące.
                                      Ale to nie tylko widać, to również czuć i to na odległość.
                                      Napij się nieco melatoniny i wyluzuj. Przedterminowych wyborów jak wiesz nie będzie.
                                      • obserwatorka1947 Re: do roberto 196333 04.12.11, 22:46
                                        Roberto będziesz zaskoczony, ale ja słyszałam ,że wybory przedterminowe są konieczne i będą.
                                        Uważaj , bo wypadniesz z grupy.
                                        • phalena Re: do roberto 196333 04.12.11, 22:53
                                          Dobrze poinformowany człowiek, przewodniczący Berger:
                                          "Jaki przewiduje pan rozwój sytuacji w najbliższym czasie?
                                          Jeżeli nie dojdzie do opamiętania, a burmistrz nie wyciągnie klucza do rozwiązania konfliktu, to oczekują nas w Łomiankach niechybnie radykalne wydarzenia, przewidziane prawem samorządowym".
                                          • neptun666 Re: do roberto 196333 04.12.11, 23:03
                                            phalena napisała:

> Dobrze poinformowany człowiek, przewodniczący Berger:
                                            > "Jaki przewiduje pan rozwój sytuacji w najbliższym czasie?
                                            > Jeżeli nie dojdzie do opamiętania, a burmistrz nie wyciągnie klucza do rozwiąza
                                            > nia konfliktu, to oczekują nas w Łomiankach niechybnie radykalne wydarzenia, pr
                                            > zewidziane prawem samorządowym".

phalena uważaj bo zostaniesz zaraz zaatakowana przez roberta On ma teraz broń ( w postaci radnych powiatowych ) podobno mają iść z odsieczą jeszcze nie wiadomo na jaki odcinek,
                                            aktualnie roberto196333 jest w trakcie ustalania z władzami Łomianek gdzie ich rzucić.
                                            • phalena Re: do roberto 196333 04.12.11, 23:07
                                              Roberto ma w ogólności nadnaturalne zdolności :(
                                              • obserwatorka1947 Re: do roberto 196333 04.12.11, 23:14
                                                Roberto ustala ,co napisać i gdzie rzucić siły.To chyba rzecznik burmistrza, który niebawem nie będzie miał co robić na tym forum.
                                        • esscort Re: do roberto 196333 04.12.11, 23:12
                                          obserwatorka1947 napisała:

> słyszałam ,że wybory przedterminowe są konieczne i będą.
                                          >

Ludzie sie różnych dziwnych nadziei łapią
                                          • phalena Re: do roberto 196333 04.12.11, 23:15
                                            Jednak bywa, że i dziwne nadzieje się spełniają. Wtedy jest pozytywna niespodzianka.
                                            A nadchodzą święta, czas niespodzianek :)
                                            • esscort Re: do roberto 196333 04.12.11, 23:30
                                              no pewnie że się spełniają. Nie wiem, w jaki sposób można odwołac burmistrza. Obawiam się, że może to nastapić poprzez:
                                              - podanie się do dymisji (nie sądzę, by to nastapiło, bo jak patrzę na naszego burmistrza, to odnoszę wrażanie, że on jest głęboko i szczerzre przekonany, że jest znakomitym burmistrzem, mężem opatrznościowym dla tego miasta. Raczej mysli o następnej kadencji wygranej w I turze niż o dymisji
                                              - referendum - trzeba dużej frekwencji i oczywiście wygranej. Nie sądzę, by ludzie tłumnie na takie referndum poszli, tym bardziej, że musieliby do tego agitować ludzie, którzy niedawno patrząc innym głęboko w oczy wciskali kit o wybitnych walorach i zasługach p. Dąbrowskiego. Nie sądzę, by wiele osób im znowu uwoierzyło.
                                            • obserwatorka1947 Re: do roberto 196333 04.12.11, 23:38
                                              Ciągle mamy nadzieję - i we wszystkich sprawach lepiej mieć nadzieję niż ją stracić.
                                              Tam, gdzie działają liczne sprzeczności, tam rozkwita największa nadzieja.
                                              Nadzieja każe czekać.Poczekamy -zobaczymy .
                                              Referendum powinno się odbyć.

• esscort Re: do roberto 196333 04.12.11, 23:55
                                                Ja bym chętnie zobaczył panów Wołyńskiego, Begera Porowskiego, Grądzkiego, Sokołowskiego, tego na Ce od ronda im. Kaczyńskiego (sorry nie mogę zapamiętać nazwiska) itp. jak z zapałem przekonują mieszkańców, że Dąbrowski kompletnie nie nadaje się na burmistrza, bo nie ma kwalifikacji i umiejętności, bo już w Radziejowicach sobie nie poradził i nie rokuje żadnej nadziei na sprawne rządzenie :)))) Nie mogę się doczekać. No i w takiej sytuacji wypadałoby podać kandydaturę następcy. Któryś z ww. by nim został?
                                                • jeser Re: neptun6666 napisał: > Zupełnie poważnie 05.12.11, 01:06
                                                  neptun6666 napisał:
                                                  > Zupełnie poważnie;
                                                  > -jakie jest Twoje zdanie ,na temat węzła./bo to że prędzej czy późni
                                                  > ej,było nieuniknione/
                                                  > -jakie widzisz alternatywne możliwości rozładowania korków?
                                                  > -zagrożenia płynące dla mieszkańców/szczególnie zimą/ ?
                                                  > -co może się stać jeżeli , przyjdzie 30 stopniowy mróz /styczeń ,luty
                                                  > / i o ile opóźni on pracę?
                                                  > No i którzy Radni powiatowi byli, nazwiska-proszę?
                                                  > Dla czego nie było reszty z nich?

Odpowiadam równie poważnie:
                                                  -jakie jest Twoje zdanie ,na temat węzła./bo to że prędzej czy później,było nieuniknione/ Przebudowa skrzyżowania Kolejowa/Brukowa wizualnie ucywilizuje sieć drogową w tej części Łomianek. Pozostanie jeszcze wyremontować odcinek ul. Warszawskiej od ul. Brukowej do ul. Wiślanej, przebudować „powiatowe” skrzyżowanie Wiślana/ Warszawska i tą część Łomianek mamy na jakiś czas uporządkowaną. Faktycznie przebudowa „węzła” była nieunikniona od czasu wydania warunków zabudowy dla Auchan, było jednakowoż dostatecznie dużo czasu żeby się do tego perfekcyjnie przygotować i przy tej okazji ugrać jak najwięcej dla lokalnej społeczności. Pisałem już o tym w innym wątku forum.gazeta.pl/forum/w,229,130488190,130603286,Re_Spotkanie_Burmistrza_z_Radami_i_Soltysami.html
                                                  Tu jest forum.gazeta.pl/forum/w,229,130488190,130582659,Re_Spotkanie_Burmistrza_z_Radami_i_Soltysami.html info. o postulatach wypracowanych na komisji technicznej dotyczących głównie propozycji organizacji ruchu na czas przebudowy. Sytuacja jest, jaka jest, a bałagan pozostawiony na Warszawskiej przez budowniczych na sobotę i niedzielę nie wnosi dodatkowego optymizmu w minimalizację powstających problemów.
                                                  -jakie widzisz alternatywne możliwości rozładowania korków?
                                                  Alternatywne powiadasz myśląc zapewne o połączeniu szynowym. Nie wierzę w tą alternatywę przynajmniej przez najbliższe ćwierć wieku. No chyba żeby ktoś wrysował ten pojazd do realizacji łącznie z trasą ekspresową. Pojazd mógłby jechać od huty do węzła Chomiczówka, następnie wzdłuż trasy do węzła w Dziekanowie Leśnym, tu skręt w prawo i wzdłuż ulicy Kolejowej do ul. Brukowej, dalej Brukową, Estrady do trasy ekspresowej i do huty. Czy to rozładuje korki to wątpię, ale z pewnością je nieznacznie ograniczy, co z kolei zmniejszy ilość wydalania dwutlenku węgla z rur wydechowych w naszym mikro obszarze. Korki aktualnie generowane są głównie przy ulicach Wójcickiego i dalej, a sama przebudowa skrzyżowania nie ma bezpośredniego przełożenia na ich eliminację czy zmniejszenie. Większa przepustowość wjazdówek do stolicy, to większe korki i zablokowanie systemu dróg miejskich a na to Warszawa aktualnie nie może sobie pozwolić.
                                                  -zagrożenia płynące dla mieszkańców/szczególnie zimą/ ?
                                                  Szczególnie zimą zagrożenia dla mieszkańców płyną korytem rzeki Wisły w postaci kry lodowej. W przypadku zimowej powodzi i zmniejszającej się z roku na rok drożności przepływów w między walu, istnieje realne zagrożenie zatoru lodowego z konsekwencjami przy słabości naszych Wałów, znacznie poważniejszymi niż przy zagrożeniu powodziowym występującym latem.
                                                  -co może się stać jeżeli , przyjdzie 30 stopniowy mróz /styczeń ,luty/ i o ile opóźni on pracę?
                                                  Generał mróz już pod Stalingradem pokazał swoją moc sprawczą i myślę, że w naszych warunkach nie będzie łaskawszy. Za każdy dzień trzydziestostopniowych gwiazdek każe sobie oddać 1, 5 dniówki po odwilży. Jeżeli weźmiemy pod uwagę wydzielenia parafiny w bakach koparek itp to sytuacja może być jeszcze poważniejsza.

-No i którzy Radni powiatowi byli, nazwiska-proszę? To jakaś szersza akcja ewidencji nazwisk?. Ty prosisz nazwiska, tu forum.gazeta.pl/forum/w,229,131265373,131265373,Poprosze_o_nazwiska.html też proszą. Ktoś książkę pisze, prowadzi jakąś statystykę czy może badania do pracy magisterskiej. Dla mnie w danej sytuacji wydaje się istotniejszym, którzy radni miejscy byli nieobecni. Powiatowych mamy takich jakich wybraliśmy, zapewne z Twoim jednoznacznym udziałem. Forma słowna nazwiska-proszę? budzi we mnie sprzeciw i nazwisk nie będzie. Jednocześnie jesteś, jak mniemam, uważnym obserwatorem wszystkiego co się dzieje w Łomiankach i zauważyłeś, którzy radni bywają na sesjach, komisjach itp. Tak było i tym razem.
                                                  - Dla czego nie było reszty z nich?
                                                  Naprawdę nie wiem, może ta dziwna godzina miała zasadniczy wpływ, może ten typ tak ma, a może reszta rozmienia się na drobne.
                                                  • neptun6666 Re: do j.ser 05.12.11, 07:08
                                                    Dziękuję , za szybka odpowiedź. Najbardziej podobał mi się ten fragment z krą lodową. Widzę że jesteś przewidujący. Cóż, teraz poważniejsze pytanie.
                                                    -jeżeli będzie tak zimno , co z frekwencją podczas przedterminowych wyborów?
                                                    Bo na razie jesteśmy w fazie gdybań i pobożnych życzeń.
                                                • neptun6666 Re: do esscorta 05.12.11, 07:02
                                                  esscort napisał:

> Ja bym chętnie zobaczył panów Wołyńskiego, Begera Porowskiego, Grądzkiego, Soko
                                                  > łowskiego, tego na Ce od ronda im. Kaczyńskiego (sorry nie mogę zapamiętać naz
                                                  > wiska) itp. jak z zapałem przekonują mieszkańców, że Dąbrowski kompletnie nie
                                                  > nadaje się na burmistrza, bo nie ma kwalifikacji i umiejętności, bo już w Radzi
                                                  > ejowicach sobie nie poradził i nie rokuje żadnej nadziei na sprawne rządzenie :
                                                  > )))) Nie mogę się doczekać. No i w takiej sytuacji wypadałoby podać kandydaturę
                                                  > następcy. Któryś z ww. by nim został?

>e tam . Wszak kandydatów mamy dwoje. Oboje mają kwalifikacje. Są nimi
                                                  p.Sylwia M.W oraz p.Marcin.E. . Z kandydatami nie mamy problemu, prawda ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka