Dodaj do ulubionych

parę słów do drabbu

07.02.12, 17:03
wyborcza.biz/biznes/1,100969,11092950,Z_zasada_uczciwego_naboru_w_samorzadach_jest_koszmarnie.html

Jak widać z powyższego artykułu moje obawy dotyczące biurokracji w Łomiankach są jak najbardziej uzasadnione...Burmistrzu czas na decyzje TWARDZIELA czas na restrukturyzację urzędu i redukcje etatów nim będzie za późno!!!
zegar tyka...tyktyktyk tak Drabbu prawdy o zagrożeniach ze strony biurokracji nie ukryjesz... potrzebna jest reakcja TWARDZIELA-BURMISTRZA który ograniczy biurokrację w naszej gminie nim będzie zapóźno
Obserwuj wątek
    • neptun6666 Re: parę słów do drabbu 07.02.12, 18:27
      stefanprawo napisał:

> wyborcza.biz/biznes/1,100969,11092950,Z_zasada_uczciwego_naboru_w_samorzadach_j
      > est_koszmarnie.html
      >
      > Jak widać z powyższego artykułu moje obawy dotyczące biurokracji w Łomiankach s
      > ą jak najbardziej uzasadnione...Burmistrzu czas na decyzje TWARDZIELA czas na r
      > estrukturyzację urzędu i redukcje etatów nim będzie za późno!!!
      > zegar tyka...tyktyktyk tak Drabbu prawdy o zagrożeniach ze strony biurokracji n
      > ie ukryjesz... potrzebna jest reakcja TWARDZIELA-BURMISTRZA który ograniczy biu
      > rokrację w naszej gminie nim będzie zapóźno

A ja przeczytałem
      ,,,parę stów dla drabbu,, już myślałem że zechcesz wypłacać tantiemy za używanie jego myśli .
    • drabbu Re: parę słów do drabbu 07.02.12, 20:04
      Ja uważam, że nie ma wiele sensu w powtarzaniu przez dwa dni z rzędu tego samego artykułu.
      Kto chciał, to już przeczytał. Artykuł jest zresztą dość płytki, jeżeli chodzi o przyczyny rozrastania się administracji. Autor porusza przede wszystkim pewne problemy prawne, związane z mało znanymi ustawami. Mówiąc o administracji, powołuje się na przykład portorykański, ale jest to mało przekonujące.

W "Najwyższym czasie" znalazłem inny artykuł, który przyczyny bankructwa tego kraju przedstawia znacznie szerzej i nie odnosi ich wyłącznie i jednostronnie do administracji:
      nczas.home.pl/numer-biezacy/analizy-bankructwo-wyspy-szczesliwej/
      Podkreśla się w nim, że bankructwo było również spowodowane przez trwający od lat kryzys gospodarczy kraju (tak głęboki, że nie pomogła nawet hojna pomoc USA) i błędną ogólną politykę gospodarczą. Tak błędną, że w końcu doszło do tego (zwróć koniecznie uwagę na te słowa), że: "jedną z nielicznych enklaw stabilnych źródeł zatrudnienia pozostał jedynie sektor urzędów publicznych i rządowych." Poza tym sektorem pracy nie było, więc nic dziwnego, że się rozrastał.

To nie znaczy, żebym był zwolennikiem "pasienia" administracji. Ale nawet burmistrz-twardziel musiałby się w pewnym momencie zatrzymać, bo idąc za twoimi apelami nie miałby w końcu personelu do obsługi spraw mieszkańców. Oceńmy realnie ewentualne "zagrożenia" z tej strony, bo ciąć mechanicznie tu się nie da i nie opłaca się.
      Twoje propozycje wszystkim mieszkańcom odbiłyby się wielką kwaśną zgagą.
    • 321art Re: parę słów do drabbu 07.02.12, 20:58
      Poniekąd , częściowo Stefanowi przyznaję rację, zapewne zawsze jest tak że w jakimś dziale jest grono osób z pośród których ktoś odwala kawał roboty,a i znajdą się tacy którzy niewiele robią, z racji charakteru lub nieumiejętności. Pytanie, po co utrzymywać tych mało wartościowych, skoro z reguły jedna osoba odwala całą robotę? Czy nie lepiej docenić tych co solidnie pracują, a pozostałych się pozbyć?Jedyne moje zastrzeżenie do Stefa, to propozycje głodowych pensji i forma przekazu jego złotych myśli.Stefanie, godna płaca za uczciwą pracę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka