brycezion 18.04.12, 14:29 Z tego co słyszałem, ta manifestacja 20/4 nie bardzo ma sens. Podobno jakieś ustalenia w/s Lwowskiej z p. Dąbrowskim (zbieżność nazwisk z burmistrzem) zostały potwierdzone pisemnie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lomianki_live Re: Czy Apel Neptuna666 jest aktualny ? 18.04.12, 15:18 Tak tu masz odpowiedź, że sprawa NIE jest aktualna: www.facebook.com/pages/%C5%81omianki/147548261987048 Odpowiedz Link Zgłoś
prochownia13 Re: Czy Apel Neptuna666 jest aktualny ? 18.04.12, 15:50 Kto Pana/ią upoważnił do pisania nieprawdy? Protest mieszkańców w formie demonstracji AKTUALNY!!! PIĄTEK - 20 kwietnia w godz. 17.30-18.30 po obu stronach ul. Warszawskiej przy przejsciu dla pieszych przy ul. Majowej. Zapraszamy raz jeszcze. Będzie punkt informacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
sindaco2006 Apel Neptuna666 aktualny 18.04.12, 15:43 W wypowiedzi pana burmistrza czytamy: zamiast obecnej starej i zniszczonej zabudowy na tym terenie - powstanie kilkudziesięciu niewielkich nowoczesnych pawilonów handlowych w dobrym i nowoczesnym standardzie na miarę XXI wieku. Jednym słowem ściema panie burmistrzu! Zapraszam wszystkich serdecznie do wzięcia udziału w spotkaniu z panem burmistrzem. Będzie okazja podyskutowania w piątek na temat tych "niewielkich" pawilonów w ramach projektowanego centrum handlowego. Odpowiedz Link Zgłoś
oobserwatorka1 Re: Apel Neptuna666 aktualny 18.04.12, 16:07 Zacznijcie już jutro na spotkaniu władzy z mieszkańcami w ICDS godz.18.00, niech się tłumaczą, Piotruś już jesteś przegrany gratulacje Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Apel Neptuna666 nie aktualny 18.04.12, 16:20 Solidaryzowałem się z protestującymi, ale wydanie WZ zawieszone jest na 9 m-cy, konsultacje społeczne w ICDS - 9 maja. Czyli sprawa jest w załatwianiu. No, ale pokrzyczeć można w piątek. Czy to przyjdą ci sami, co protestowali przeciw S-7 i za "drogą po wale" ? Odpowiedz Link Zgłoś
prochownia13 Re: Apel Neptuna666 nie aktualny 18.04.12, 16:49 Chyba nie sądzisz, ze Prochownia chciała drogi po wale! Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Apel Neptuna666 nie aktualny 18.04.12, 16:56 Pewnie nie, ale do swojego udziału w manifestacji szykowali się "specjaliści" od publicznych rozrób, m.in. ci od S-7 i "drogi po wale". Taka okazja, dokopać burmistrzowi i zdobyć fanów na referendum. Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: Apel Neptuna666 nie aktualny 18.04.12, 20:50 brycezion napisał: > Pewnie nie, ale do swojego udziału w manifestacji szykowali się "specjaliści" o > d publicznych rozrób, m.in. ci od S-7 i "drogi po wale". Taka okazja, dokopać b > urmistrzowi i zdobyć fanów na referendum. Łomianki.Info obszernie przedstawia działania mieszkańców Prochowni w tej sprawie: www.lomianki.info/document.php?did=2582 Pierwsze są sprzed ponad miesiąca. Burmistrz miał wystarczająco wiele czasu, żeby zareagować. Tymczasem prawie każdy punkt kończy się stwierdzeniem "brak reakcji burmistrza"! a wiceburmistrzowie albo uznają się za niekompetentnych, albo nie mają nic do powiedzenia. Co wobec tego mają zrobić ci mieszkańcy? Ja tu widzę naprawdę zaniepokojonych obywateli, a pan gdzie znalazł "specjalistów od rozrób"? Jak z tego wynika, dopiero groźba masowej manifestacji spięła burmistrza do działania, do zawieszenia warunków zabudowy. Zdecydowanie twierdzę, że największym fanem referendum w sprawie swego odwołania jest sam pan burmistrz, zresztą nie po raz pierwszy, przez swoje kunktatorstwo, nieudolność, ucieczkę z sesji przed pytaniami, a to wszystko połączone z autoreklamą bez pokrycia. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun666 Re: Apel Neptuna666 aktualny 18.04.12, 16:56 Tak jak najbardziej AKTUALNY. Mieszkańcy już nie wierzą w obietnice Pana Burmistrza, 9 maja owszem ma być spotkanie co da zobaczymy. W poniedziałek na spotkanie do burmistrza udali się handlowcy z bazarku i pełne zdziwienie bo Pan burmistrz myślał że to chodzi o indywidualne spotkanie. Pan wice Rusiecki zaproponował że handlowcy z bazarku mogą się złożyć i kupić teren od ZD. Jaki cel mają nasi włodarze proponując wszystkim spotkanie z deweloperami??? Tak więc do zobaczenia w piątek Panie brycezion. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Apel Neptuna666 aktualny 18.04.12, 17:00 Też mi przyjemność, jadę na urlop. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort chyba już za póxno 18.04.12, 19:38 Burmistrz zawiesił WZ, ale obawiam się, że machina ruszyła, więc pewnie ten protest się odbędzie. Nie wiadomo, ile osób przyjdzie, ale nie ma się co obrażać. Protesty w demokracji się zdarzają. Najgorsze, co można zrobić w takiej sytuacji, to lekceważyć ludzi. Genezą protestu jest autentyczne oburzenie mieszkańców Prochowni, ich zaniepokojenie planami na zagoospodarowanie ich okolicy. Nie ulega też wątpliwości, że w pierwszej fazie burmistrz to zlekceważył. To jasne, że inicjatywa protestu trafia na takie a nie inne podłoże "polityczne", więc pewnie dołączą się także polityczni przeciwnicy burmistrza. Ale tak to już w takich sytuacjach jest. Więc nie ma się co obrażać, oczerniać itp. Burmistrz powinien przyjść na protest i powiedzieć mieszkańcom, co zamierza zrobić z Prochownią, czy i jak zamierza uwzględnić ich postulaty. W przeciwnym razie konflikt będzie eskalował. Odpowiedz Link Zgłoś
mezark Z całym szacunkiem ess 19.04.12, 09:06 Z całym szacunkiem ess. Czy zaliczasz do polityki fakt, że mogą ci na zasadzie mniej lub bardziej uzasadnionych argumentacji prawnych, postawić za oknem twego domu blokowiska czy markety? I to przy niemej akceptacji władzy gminnej, którą wybrałeś? To nie polityka to obrona domu i powiedzenie każdej władzy mniej lub bardziej zapatrzonej w siebie, nie i jeszcze raz nie! Dziś problem mają sąsiedzi z Lwowskiej, jutro z burakowa pojutrze może TY! To nie polityka, to obrona przez ludzi znających ten świat, własnych nienaruszalnych praw! Na twoich zasadach można polityka nazwać wszystko i nic. A to już zakrawa na demagogię. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Z całym szacunkiem ess 19.04.12, 10:11 Ale przecież ja się z tym zgadzam, że ludzie maja prawo protestować i własnie napisałem, że nie można im tego prawa odbierać, pomawiać ich itp. mezark napisała: Dziś problem mają sąsied > zi z Lwowskiej, jutro z burakowa pojutrze może TY! Cha, cha, ja to zostałem załatwiony przedwczoraj :) Odpowiedz Link Zgłoś