Dodaj do ulubionych

Burmistrz ma mieszkańców za idiotów.

24.04.12, 19:52
Dzisiaj w ICDS odbyło się spotkanie mieszkańców ul. Lwowskiej z Burmistrzem. Podczas tego spotkania Burmistrz stanowczo propagował dwie tezy:

1. nie zawiesiłem warunków zabudowy centrum handlowego, bo nie wiedziałem że to Państwo chcą, myślałem że idzie wam tylko o zablokowanie bloków (SIC!)

2. jak zobaczycie projekt zabudowy tego terenu, to tak was zachwyci, że będziecie mnie przepraszać za problemy jakie teraz mi robicie (SIC!!!!!)

A ja mam pytanie: czy burmistrz ma mieszkańców za idiotów? Nikt nie rozdzielał sprawy bloków i sprawy centrum handlowego o powierzchni handlowej blisko 10-krotnie większej niż burakowska Biedronka.

A utrzymywanie wbrew rozumowi, że teren zakładów będzie zabudowany przez "kilkadziesiąt niewielkich nowoczesnych pawilonów handlowych" jest szczytem bezczelności.
Obserwuj wątek
    • drabbu Re: Burmistrz ma mieszkańców za idiotów. 24.04.12, 20:50
      wolfkiller napisał: > 2. jak zobaczycie projekt zabudowy tego terenu, to tak was zachwyci, że będziecie mnie przepraszać za problemy jakie teraz mi robicie (SIC!!!!!)

No to może ów powalający projekt trzeba było pokazać mieszkańcom na spotkaniu, o które
      prosili burmistrza miesiąc temu?
      • ziomalreaktywacja Re: Burmistrz ma mieszkańców za idiotów. 24.04.12, 22:13
        Czy burmistrz jest dla mieszkańców czy mieszkańcy dla burmistrza, odnoszę wrażenie, że władza jest tu sama dla siebie. A już tłumaczenie naprawdę durnowate, szczególnie ze zgodnie z uchwałą burmistrz powinien zawiesić wszystkie decyzje i poczekać na uchwalenie planu. Dla mnie wszystkie decyzje w tej sprawie są niejednoznaczne a nawet sugestywne. Co do centrum handlowego to ważny jest zrównoważony rozwój gminy a w tym przypadku mamy w pobliżu pawilon i teren który można rozbudować na małe centrum. Tyle że nikt nie ma w tym interesu. Uważam ze tworzenie dodatkowych miejsc z ogromnymi placami jest niekorzystne dla wizerunku tak Warszawskiej jak i ogólnie Łomianek.
      • prochownia13 Re: Burmistrz ma mieszkańców za idiotów. 25.04.12, 11:46
        O spotkanie prosiliśmy, nie od miesiąca a od dwóch.
        Nie wiem, czy Państwo zauważyliście, ale Burmistrz przede wszystkim gra na zwłokę, by poźniej powiedzieć, ze byl za nami całym sercem, ale procedury zabrały tak dużo czasu, ze już nic nie dało się zrobić.
        A wczoraj było dla mnie przerażające jak Burmistrz mało wie o sprawie.
        Nie wie, ze go zapraszaliśmy na spotaknie. A nawet odpowiedzial na to pismo, ze nie ma czasu (sic)
        Nie wie, ze wystąpiliśmy z wnioskiem o zawieszenie WZ na wszystkie inwestycje. A mamy na kopii stempel z gminy. Żałosne!
        On się wogóle nie przykłada do pracy.
        • marekkielpin Re: Burmistrz ma mieszkańców za idiotów. 27.04.12, 12:45
          prochownia13 napisała:

> Nie wie, ze go zapraszaliśmy na spotaknie. A nawet odpowiedzial na to pismo, ze
          > nie ma czasu (sic)

Ha nie wiedział że nie miał czasu :)
    • real_mad_hatter wcale mu się nie dziwię... 24.04.12, 22:56
      ...wszak go wybrali (bez podstawowych przesłanek)
      • ziomalreaktywacja Re: wcale mu się nie dziwię... 25.04.12, 13:54
        Odnoszę wrażenie że burmistrz celowo robi z siebie ..., a może nie ( gubię się co jest w tym wypadku rzeczywistością) Nie będziecie Państwo mogli zarzucić działań na szkodę mieszkańców. Tylko gdzie są zastępcy ? Gdzie jest Pan Kłodkiewicz, który ma wiedzę jako deweloper, gdzie jest p.Rusiecki. Może ta sprawa ma drugie dno, może należy ją łączyć z różnicą w cenie gruntu ? Ale to musza sprawdzić odpowiednie instytucje. Ja wiem jedno Pan Krystecki już nie wyciąga kieszeni na sesji.
        • kasia.buczkie Re: wcale mu się nie dziwię... 25.04.12, 14:19
          Wiele osób teraz się dziwi, ze burmistrz nie ma pojęcia o czym mówi. Od samego początku urzędowania sprawiał wrażenie przybysza z kosmosu, który wpadł tu na chwile i zaraz wyruszy w dalszą podróż.
        • huczka2 Re: wcale mu się nie dziwię... 25.04.12, 17:34
          ziomalreaktywacja napisał:

> Odnoszę wrażenie że burmistrz celowo robi z siebie ..., a może nie ( gub
          > ię się co jest w tym wypadku rzeczywistością) Nie będziecie Państwo mogli zarzu
          > cić działań na szkodę mieszkańców. Tylko gdzie są zastępcy ? Gdzie jest Pan
          > Kłodkiewicz, który ma wiedzę jako deweloper
          , gdzie jest p.Rusiecki. Może ta
          > sprawa ma drugie dno, może należy ją łączyć z różnicą w cenie gruntu ? Ale to
          > musza sprawdzić odpowiednie instytucje. Ja wiem jedno Pan Krystecki już nie
          > wyciąga kieszeni na sesji.

Dąbrowski może nie wie, ale zastępcy wiedzą więcej
    • czarownica-the-best Re: Burmistrz ma mieszkańców za idiotów. 25.04.12, 15:22
      A ja się pytam Kto wybrał tego PANA na burmistrza, właśnie?
      tak bardzo Pszółkowski był zły?
      • 2hestia Re: Burmistrz ma mieszkańców za idiotów. 25.04.12, 15:27
        Bardzo to może nie ale jednak trochę, o 100 głosów.
        • kasia.buczkie Re: Burmistrz ma mieszkańców za idiotów. 25.04.12, 17:28
          90 proc mieszkańców nigdy nie widziało, nie słyszało kandydatów na burmistrza i nie ma pojęcia co który sobą reprezentował. Głosowali na podstawie szeptanki, gazetek i ulotek bez zadawania sobie trudu przeczytania tych materiałów między wierszami. W wyborach wygrał lepszy PR.
          • 2hestia Re: Burmistrz ma mieszkańców za idiotów. 25.04.12, 17:32
            Oj tam, oj tam
            • prochownia13 Re: Burmistrz ma mieszkańców za idiotów. 25.04.12, 18:59
              Pszczółkowski przegrał bo był bucem. Większośc mieszkańców znała matke Dąbrowskiego, panią wysokiej kultury i dobroci serca. Myśleli jaka mać taka nać. A tu surpriza!
              • o.lomianki Re: Burmistrz ma mieszkańców za idiotów. 25.04.12, 20:25
                Kiedy termin referendum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                • 11chwilka Re: Burmistrz ma mieszkańców za idiotów. 25.04.12, 21:13
                  Może dość tej zmory w Łomiankach!
                  • be-cacy Kiedy referendum? 25.04.12, 21:21
                    Z tego,co miałem okazję zobaczyć i wyczytać wynika ,że referendum jest potrzebne.
                    Kto wie kiedy będzie referendum.
    • o.lomianki Re: Burmistrz ma mieszkańców za idiotów. 26.04.12, 12:25
      Kiedy termin referendum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • oobserwatorka1 Re: Burmistrz ma mieszkańców za idiotów. 26.04.12, 13:07
        ktoś tu ma nie zły problem z głową, stawiam na Rusieckiego lub Zielkie. Czas się bać referendum tuż tuż pani Joanno i panie Piotrze i całe to towarzystwo od siedmiu boleści Kosiorkowo Duchowe, panie Pawle pana też to dotyczy tajny przez poufny.
        • lomianki_live Re: Burmistrz ma mieszkańców za idiotów. 26.04.12, 15:20
          Oj matula matula - nie wiem czy jesteś śmieszniejsza czy głupsza?
          • refor Re: Burmistrz ma mieszkańców za idiotów. 26.04.12, 15:35
            A pan burmistrz juz skonczyl prace? I po co ta nerwowosc, co ma byc to bedzie.
            • ziomalreaktywacja Re: Burmistrz ma mieszkańców za idiotów. 26.04.12, 15:53
              Niestety Pan Dąbrowski i Rusiecki zachłysnęli się władzą. Uważają, że mają patent na mądrość a gmina to ich prywatny folwark, w którym mogą dyktować każdemu z nas co ma robić. Cała ta pseudo elita skupiona wokół nich obrażająca na tym forum mieszkańców, pokazująca obsceniczne gesty na sesjach, pozbawiona szacunku dla starszych ludzi świadczy o niskiej kulturze. Panom juz dziękujemy.
              • lomianki_live Re: Burmistrz ma mieszkańców za idiotów. 26.04.12, 17:15
                ziomalreaktywacja napisał:

> Niestety Pan Dąbrowski i Rusiecki zachłysnęli się władzą. Uważają, że ma
                > ją patent na mądrość a gmina to ich prywatny folwark, w którym mogą dyktować ka
                > żdemu z nas co ma robić. Cała ta pseudo elita skupiona wokół nich obrażająca
                > na tym forum mieszkańców, pokazująca obsceniczne gesty na sesjach, pozbawiona
                > szacunku dla starszych ludzi
                świadczy o niskiej kulturze. Panom juz dziękuj
                > emy.

I to wszystko z powody oderwania bezradnych i bezrobotnych świń od koryta. Trzeba wydać 100 tysięcy na ich wygłupy. Ciekaw czy jak przerypią oddadzą z diet?
                • refor Re: Burmistrz ma mieszkańców za idiotów. 27.04.12, 08:35
                  Panie Rusiecki niech sie pan opanuje, pana zdenerwowanie jest zrozumiale, ale obrazanie mieszkanców nic panu nie pomoze. Powiedzialabym ze wrecz przeciwnie.
          • mieszkanka19 Re:lomianki-live 26.04.12, 17:00
            Tu jest kilka obserwatorek i obserwatorów.Pisałam już tobie ,że nie jestem obserwatorką1.
            Moje wpisy będą pod nickiem mieszkanka19.Odczep się ode mnie raz na zawsze.
            Twoje wpisy są obraźliwe i można stwierdzić, że prezentujesz tu ,,dno".
          • mieszkanka19 Re: Burmistrz ma mieszkańców za idiotów. 26.04.12, 17:10
            Jestem ciekawa ,który urzędnik jest tak zapracowany,że pisze w godzinach pracy te swoje bzdury.
            Może należałoby sprawdzić i wprowadzić oszczędności!
            • lomianki_live Re: Burmistrz ma mieszkańców za idiotów. 26.04.12, 17:16
              mieszkanka19 napisała:

> Jestem ciekawa ,który urzędnik jest tak zapracowany,że pisze w godzinach pracy
              > te swoje bzdury.
              > Może należałoby sprawdzić i wprowadzić oszczędności!

Matula matula - troszkę mniej błędów - bo widać dlaczego zostałaś zwolniona...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka