Dodaj do ulubionych

Halloweenowy Bal Przebierańców dla dzieci

03.10.12, 14:43
Wszystkie dzieci zapraszamy na nocną imprezę Halloween. Będzie wesoło, ciekawie no i oczywiście strasznie. W planach mnóstwo zabaw i atrakcji związanych ze świętem duchów.
Będą więc stwory, duszki i potrawy dla odważnych. Ciekawe, kto zasmakuje tych dziwacznych przekąsek?

Halloweenowy bal przebierańców rozpocznie się w piątek 26 października o godz. 20.00. Dzieci mogą przynieść swój własny strój bądź skorzystać z naszej magicznej szafy, która wyczaruje różne przebrania.

Więcej informacji:
www.iclub.edu.pl

Obserwuj wątek
    • nika_robinson Re: Fryzjer Łomianki 06.10.12, 07:12
      dla dzieci w jakim wieku? Cena biletu?
      • dzasteena Re: Fryzjer Łomianki 15.10.12, 15:25
        Zapraszamy dzieciaki w wieku 5-12 lat.
        Cena zależy od ilości zapisów.
        Najlepiej zapisywać się i bawić się razem (przyjaciele, znajomi, rodzina)

Jedno dziecko 120zł
        Troje dzieci - po 100zł
        Przy 5 zapisach - piąte dziecko gratis :)

DO ZOBACZENIA!!! iClub
        • nika_robinson Bal Halloweenowy?? 15.10.12, 16:55
          120 zł bilet? Kiedy ten Bal Halloweenowy i o której pytałam ?
          120 za bal to drogo.. ooops:)
          • dzasteena Re: Bal Halloweenowy?? 15.10.12, 18:06
            Impreza trwa całą noc :) oferujemy wiele atrakcji proszę spojrzeć tutaj:

iclub.edu.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=95:noc-wesolych-duszkow&catid=9&Itemid=101
            POZDRAWIAMY!
    • tgserwis Re: Halloweenowy Bal Przebierańców dla dzieci 15.10.12, 21:04
      Zamiast ekscytować się amerykańskimi świętami wymyślonymi dla zarabiania pieniędzy, proponuję powrót do naszych korzeni:
      www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=joCGtJNC5mQ--
      Ciekawe czy ktoś kiedyś w naszej okolicy zechce zorganizować Noc Kupały, Jare Gody, Szczodre Gody czy Dziady. Chciałbym, ale wątpię.... :)

Tyle problemów, a tak mało amunicji.... .
      • dzasteena Re: Halloweenowy Bal Przebierańców dla dzieci 15.10.12, 22:03
        Po kolei :) u nas w tym roku na pewno jeszcze Andrzejki i Katarzynki :) do zobaczenia!
        • tgserwis Re: Halloweenowy Bal Przebierańców dla dzieci 15.10.12, 22:09
          dzasteena napisała:

> Po kolei :) u nas w tym roku na pewno jeszcze Andrzejki i Katarzynki :) do zoba
          > czenia!
          Wielkie dzięki za zaproszenie, ale nie skorzystam :)
          Mnie to nie interesuje, a moje dzieci są za stare i wolą koncert Therion w Stodole.
      • esscort Re: Halloweenowy Bal Przebierańców dla dzieci 15.10.12, 22:06
        dziadów nie trzeba robić :))))
        Zresztą nikt nie będzie małych dzieci na cmentarz w nocy ciągnął
        • tgserwis Re: Halloweenowy Bal Przebierańców dla dzieci 15.10.12, 22:11
          Rzeczywiście, rząd wystarczająco wiele robi by zmienić nas w dziadów.
          Spoko, już niedługo.
          • esscort Re: Halloweenowy Bal Przebierańców dla dzieci 15.10.12, 22:24
            tgserwis napisał:

> Rzeczywiście, rząd wystarczająco wiele robi by zmienić nas w dziadów.
            > Spoko, już niedługo.

Rząd jak rząd. Sami źle pracujemy, nie umiemy się zorganizować, kradniemy , kombinujemy, jesteśmy niegospodarni, kłótliwi.
            Co ma do tego rząd? Najłatwiej wszystko na jakiś rząd zwalić.
            • tgserwis Re: Halloweenowy Bal Przebierańców dla dzieci 15.10.12, 22:34
              esscort napisał:

> Rząd jak rząd. Sami źle pracujemy, nie umiemy się zorganizować, kradniemy , kom
              > binujemy, jesteśmy niegospodarni, kłótliwi.
              > Co ma do tego rząd? Najłatwiej wszystko na jakiś rząd zwalić.
              Widzisz Ess, na ten temat mogę długo i treściwie. Jednak to jest wątek dla mam z dziećmi i nie ma sensu wplatać tu polityki. Jeśłi chcesz pogadać o takich sprawach, to zapraszam na piwo w wolny dzień. Posiedzimy, wypijemy, pogadamy. A mamy i dzieci niech myślą czy wolą durne maski potworów w helloween czy fajną zabawę przy ognisku w Noc Kupały. I tak wiadomo co wybiorą, ale przynajmniej mam czyste sumienie że próbowałem :)
              • dzasteena Re: Halloweenowy Bal Przebierańców dla dzieci 15.10.12, 22:49
                Na szczęście każdy ma prawo do własnego zdania i sam wybierze odpowiedni dla siebie sposób spędzenia wolnego czasu :)
                • tgserwis Re: Halloweenowy Bal Przebierańców dla dzieci 15.10.12, 23:27
                  dzasteena napisała:

> Na szczęście każdy ma prawo do własnego zdania i sam wybierze odpowiedni dla si
                  > ebie sposób spędzenia wolnego czasu :)
                  Jeśli mowimy o tego rodzaju szczęściu, to jak dla mnie jest to kwestia wielce dyskusyjna. Nie chcę Ci rozwalać wątku swymi dywagacjami, bo nie po to założyłaś temat. Twoim celem jest zarabianie, i bardzo dobrze. Niech ten wątek toczy się założonym torem. Natomiast jeśli masz ochotę na dyskusję na temat własnego zdania i szczęścia z tego wynikającego, to zapraszam do rozmowy na płaszczyźnie prywatnej. Może wraz z Esscortem na piwo wpadniesz? :)
              • esscort Re: Halloweenowy Bal Przebierańców dla dzieci 15.10.12, 23:32
                Tg, dzięki za zaproszenie, na pewno kiedyś się w tej sprawie przypomnę
                • tgserwis Re: Halloweenowy Bal Przebierańców dla dzieci 15.10.12, 23:37
                  esscort napisał:

> Tg, dzięki za zaproszenie, na pewno kiedyś się w tej sprawie przypomnę
                  Jak dla Ciebie, zaproszenie jest zawsze aktualne. Przy czym to nie zawsze musi być piwo. zależy co przyniesiesz :)
    • nika_robinson Sio tidzi mi z tego watku! 15.10.12, 23:57
      I bez zadnych mi tu prosze negatywow nt. Halloween czy Kupaly! Sio na piwo czy co tam. Wychowalam sie wsrod anglosasow i uwielbiam halloweenowe imprezy a oni dzieki mnie pokochali swietojanskie wianki na oceanie..kazda okazja jest dobra by celebrowac piekne chwile..:))
      • tgserwis Re: Sio tidzi mi z tego watku! 16.10.12, 00:54
        nika_robinson napisała:

> I bez zadnych mi tu prosze negatywow nt. Halloween czy Kupaly! Sio na piwo czy
        > co tam. Wychowalam sie wsrod anglosasow i uwielbiam halloweenowe imprezy a oni
        > dzieki mnie pokochali swietojanskie wianki na oceanie..kazda okazja jest dobra
        > by celebrowac piekne chwile..:))
        No przepardąsik, ale jakie piękne chwile???
        Święto umarlaków jest piękne???
        Ja wychowałem się w kulturze słowiańskiej i dla mnie anglosaskie dziwolągi są czymś obcym.
        Bardziej przemawiają do mnie Dziady niż Święto Zmarłych ( tak zwane potocznie, choć napradę to Dzień Wszystkich Świętych - ech ta znajomość świąt wśród katolików :) ), a tym bardziej helloween. Z małej litery.
        Z drugiej strony, być moze nazywanie tych dni świętem zmarłych jest właśnie nawiązaniem do przedchrześcijańskich tradycji naszego narodu? Nieważne.
        Ważnym jest natomiast by wszyscy którzy helloween obchodzą choć chwilkę poświęcili etymologii nazwy oraz samego obrzędu. Sądzę że wielu zrobi się głupio.
        Jeśli ktoś chce, by jego dzieci robiły z siebie potwory, biegały po osiedlu z krwią na twarzy i cieszyły się że są wapirami czy zoombie, to jego sprawa. Takie będą Rzeczypospolite, jakie ich młodzieży chowanie. Dla mnie to jest pomieszanie wartości i tyle. Ja wolę zgodnie z ponad tysiącletnią tradycją uważać te dni za dni poświęcone pamięci naszych przodków. Niezależnie od tego, czy wynika to z tradycji rodzimej wiary czy chrześcijaństwa. Robienie z tego show, zabawy i biznesu dla mnie osobiście jest niesmaczne.
        • esscort Re: Sio tidzi mi z tego watku! 16.10.12, 08:33
          W Halloween i w słowiańskich Dzidach chodzi z grubsza o to samo, tyle że tradycja dziadów faktycznie zanikła (gdyby nie Mickiewicz to by w ogóle o nich nikt nie słyszał), a halloween żyje, chociaż oczywiście się zmienia.

• tgserwis Re: Sio tidzi mi z tego watku! 16.10.12, 19:18
            esscort napisał:

> W Halloween i w słowiańskich Dzidach chodzi z grubsza o to samo, tyle że tradyc
            > ja dziadów faktycznie zanikła (gdyby nie Mickiewicz to by w ogóle o nich nikt n
            > ie słyszał), a halloween żyje, chociaż oczywiście się zmienia.

Nie, Adaś M. coś tam napisał, ale niewielkie mial pojęcie o faktycznych obrzędach z Dziadami związanych. Zrobił z tego obrzędu jakieś ciemne coś czego prawie nikt nie rozumie. A to nie tak. Nie ma sensu tu i teraz wyjaśniać, jeżeli ktoś jest zaineresowany to niech sobie poszuka informacji na stronach poświęconych Rodzimej Wierze. Coraz więcej ludzi wraca do tego, co jest związane z naszym słowiańskim pochodzeniem, coraz więcej ludzi zaczyna się tym interesować i szukać swoich korzeni.
            Może za kilka lat spotkamy się w Gaju? Zapraszam.
    • nika_robinson Jakub Spiewak 16.10.12, 00:06
      Szkoda ze nie wiedzialam ze tak ciekawe spotkanie bylo organizowane w Pani klubie! Czy jeszcze bedzie? Czy byla informacja na stronie czy mi umknela?za malo mowimy w Lomiankach o Roku Korczakowskim a przeciez Takie Beda .... Jakie ... Ich...
      • dzasteena Re: Jakub Spiewak 16.10.12, 08:43
        Jakub Spiewak będzie gościł u nas w klubie raz w miesiącu.
        Właśnie rozpoczynamy serię spotkań w formie warsztatów trwającą
        do końca roku szkolnego 2012/2013.
        Zawsze będzie to spotkanie z Jakubem i dodatkową osobą, która zajmie głos w
        sprawach dzieci.
        Na warsztatach panuje domowa atmosfera, przy kawie i ciasteczku gawędzimy w kameralnym gronie max.20 osób. Można przyjść z dziećmi, które bawią się piętro wyżej pod opieką pedagogów.
        Najblizsze warsztaty planujemy na dzień 10 listopada 2012. Start o 15ej.
        Jeśli uda nam się zorganizować wszystko na czas w listopadzie odbędzie się także konferencja w auli ICDS wraz z imprezami towarzyszącymi.
        Tematami naszych spotkań zawsze będą dzieci, rodzina i wychowanie.
    • dzasteena Re: Halloweenowy Bal Przebierańców dla dzieci 20.10.12, 10:50
      Zostało 11 miejsc :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka