Dodaj do ulubionych

Sołectwo Łomianki Chopina

11.06.13, 12:28
Drodzy Forumowicze,
liczę na to, że czasami nie tylko związani z polityką mieszkańcy Łomianek tu zaglądają ;)

Poniżej informacja co prawda do węższego grona, ale może – jak się uda – to i inne osiedla czy sołectwa pójdą naszym śladem i będą działać prężniej na swym gruncie, by "żyło się lepiej" nie tylko na górze.

Ale do rzeczy.

Szanowni Mieszkańcy sołectwa Łomianki Chopina,

parafrazując Mistrza: "Jakie Łomianki są, każdy widzi!" ;)

Żeby było/się żyło lepiej, musimy zacząć działać. Ale by zacząć działać, musimy się poznać :)

Zatem!
Serdecznie zapraszamy wszystkich sąsiadów mieszkających w naszym sołectwie na społecznie organizowane ognisko. Impreza odbędzie się w sobotę, 15.06.2013 o godzinie 18.00 na gościnnie użyczonej, niezabudowanej działce przy al. Chopina (naprzeciw posesji Chopina 17, to strona alei bliżej ul. Wiślanej).

Prosimy o przyniesienie własnych produktów spożywczych (w tym napojów) oraz ew. sprzętu sportowego dla młodszych i starszych (coby dzieci miały zajęcie). "Oczywistą oczywistością" jest to, że dzieci są mile widziane (jest szansa na zapoznanie się również młodszej składowej sołectwa).

Uważamy, że to świetna okazja, aby w miłych "okolicznościach przyrody" poznać bliższych i dalszych sąsiadów. I zastanowić się, co możemy wspólnie zrobić, by mieszkało się tu jak najmilej.

Do zobaczenia!
rada sołecka
Obserwuj wątek
    • esscort Re: Sołectwo Łomianki Chopina 11.06.13, 13:01
      Dobry pomysł.
      • lomianki_chopina To już dziś! :) 15.06.13, 09:55
        Dzień dobry,

osiedlowe ognisko już dziś, godz. 18.00 :)

aleja Chopina (numery 18-20; niezabudowany teren)

Do zobaczenia!

rada sołecka
    • witold.gawda Re: Sołectwo Łomianki Chopina 15.06.13, 21:04
      Świetny pomysł. Niestety za późno przeczytałem.
      Trzeba ideę takich spotkań spopularyzować.
      Mamy w Dąbrowie Zachodniej pomysł, który można by rozwinąć na całe Łomianki.
      Nazwaliśmy to Wrześniowe Dni Sąsiadów ( www.dabrowazachodnia.pl/ ).
      Chętnie o tym pogadam. O ile wiem to 2.07 jest spotkanie, może wtedy.
      Ewentualnie proszę o kontakt witold.gawda@dabrowazachodnia.pl
      • lomianki_chopina Re: Sołectwo Łomianki Chopina 17.06.13, 11:41
        :)
        dziękuję za informację!
        Rzeczywiście coś drgnęło na osiedlach i w sołectwach :)
        Na pewno się odezwiemy!

rs
    • mkaniol Re: Sołectwo Łomianki Chopina 16.06.13, 00:09
      bardzo dziękujemy za zorganizowanie ogniska, , mogłoby przyjść jeszcze więcej ludzisków, trochę zawaliła końcówka Chopina, no ale ich strata, myślimy że fajna zabawa zwłaszcza dla dzieciaków frajda siedzenia na traktorze hi hi(:
      • lomianki_chopina Re: Sołectwo Łomianki Chopina 17.06.13, 12:02
        :)
        myślę, że we wrześniu będą już wszyscy :)

"Impreza traktorowa" - dzięki uprzejmości właściciela ;) Zupełnie niezaplanowana ;)

Dziękuję, że byliście!

rs
    • lomianki_chopina I już po ognisku! ;) 17.06.13, 11:58
      Szanowni Nasi!

Ognisko za nami :)
      I bardzo, i serdecznie dziękujemy Wam wszystkim i każdemu z osobna, że przyszliście! Nie wiemy, czy zdajecie sobie sprawę, że było nas prawie 160 osób! Tylu mieszkańców naszego sołectwa uznało, że sąsiedzkie relacje i sprawy osiedla są dla nich ważne.
      Wiemy też, że niektórzy nie mogli, niektórzy nie wiedzieli... I właśnie dlatego skrzyknęliśmy się tak spontanicznie już w czerwcu, by przygotować się bardzo pieczołowicie na oficjalne spotkanie sołeckie we wrześniu – by nikt nie został pominięty i by wszyscy mogli zaplanować tę chwilę dla sąsiadów. Dokładny termin podamy z odpowiednim wyprzedzeniem.

Przestaliśmy być anonimowymi mieszkańcami sołectwa Łomianki Chopina. Poznaliśmy się, spędziliśmy miło czas, poruszyliśmy ważne tematy. Dzięki Waszym informacjom i pomysłom uzupełniliśmy zakres działań rady, by zrobić to, na czym rzeczywiście zależy większości.

Oczywiście, bardzo dziękujemy osobom, które zaangażowały się w organizację tego ogniska. Mamy na myśli właścicieli działki, na której mogliśmy się bawić, tych, którzy użyczyli stołów, krzeseł, grilla, paleniska nad ogniskiem i zrobili pokaz fajerwerków! To były Wasze pomysły! Fantastyczne! :)

Nie ukrywamy, że jako rada sołecka byliśmy pod wrażeniem Waszego zorganizowania się i chęci do zabawy :) Wiemy, że możemy na Was liczyć!

Jeśli ktokolwiek ma jakiekolwiek zastrzeżenia do tego, co działo się na ognisku, lub do tego, czego ewentualnie zabrakło, bardzo prosimy o informację.
      Zależy nam na tym, by robić to, do czego nas wybrano, w sposób absolutnie poprawny, ale zdajemy sobie sprawę z niedociągnięć, które mogą wynikać jedynie z krótkiego czasu naszego istnienia jako rada ;) Prosimy o wyrozumiałość :)

Liczymy cały czas na Wasze pomysły, co, gdzie i jak można zrobić lepiej! I jesteśmy do Waszej dyspozycji.

rada sołecka

PS
      Otworzyliśmy poogniskowe Biuro Rzeczy Znalezionych ;)
      – mała laleczka
      – okulary przeciwsłoneczne w czarnych oprawkach
      – szpikulec do kiełbasek
      do odebrania u pani Sołtys - informacje telefoniczne na tablicy ogłoszeń :)
      rs
    • stop-lewym Zupełnie mi się to nie podoba 17.06.13, 14:36
      Nie podoba mi się taka samowolka. Czy Burmistrz wydał na te spotkania pozwolenie? Czy bylo zaproszenie dla Burmistrza do zrobienia zdjęcia do gazety? Czy ognisko było pod patronatem Burmistrza? Jeżeli nie to dlaczego? Co to za samowolka!!!

--
      www.lomianki.pl - oficjalna strona

• sztomat Re: Zupełnie mi się to nie podoba 17.06.13, 19:13
        Panie radny pseudonim "stop-lewym" proszę nie wygłupiać się i nie prowokować. Samowolka to była w poprzedniej kadencji.
        • bardzo_kocham_cie Re: Zupełnie mi się to nie podoba 19.06.13, 00:07
          sztomat napisał:

> Panie radny pseudonim "stop-lewym" proszę nie wygłupiać się i nie prowokować. S
          > amowolka to była w poprzedniej kadencji.

Oczywiście. Stop-samowolka proszę to prowokować.
        • stop-lewym Re: Zupełnie mi się to nie podoba 19.06.13, 11:25
          sztomat napisał:
          > Panie radny pseudonim "stop-lewym" proszę nie wygłupiać się i nie prowokować. S
          > amowolka to była w poprzedniej kadencji.

Sam jesteś radny. Ja nie jestem i nie mam zamiaru nigdy być .
          Właśnie dlatego ,że była wtedy samowolka to teraz trzeba takie zachowania piętnować za wczasu . Nie może być tak , że coś się dzieje bez patronatu i zezwolenia Burmistrza Dąbrowskiego !
          • z.lomianek Re: Zupełnie mi się to nie podoba 19.06.13, 12:16
            I kolejny wątek zamulony politycznie przez sztomata/Rusieckiego. Idź ty człowieku dalej zajmować się sobą.!!!
            Super taka integracja :). Warto się poznawać bo to nowe osiedle i wszyscy są bardzo anonimowi, a teraz z uśmiechem skiniemy głową jadąc na przeciw siebie, czy też zwolnimy obok naszych domów wiedząc że się strasznie kurzy.
            Wielkie dzięki i pozdrawiam wszystkich.
            • stop-lewym Re: Zupełnie mi się to nie podoba 19.06.13, 12:32
              z.lomianek napisał:
              > I kolejny wątek zamulony politycznie przez sztomata/Rusieckiego. Idź ty człowie
              > ku dalej zajmować się sobą.!!!

To nie przez mnie zamulony wątek tylko przez pseudonim "stop-lewym", któremy szczęka opadła jak się dowiedział, że jest kolejny sukces Burmistrza Tomasza Dąbrowskiego.

Złożony przez Gminę Łomianki wniosek o dofinansowanie budowy sieci wod.-kan. w Kiełpinie przeszedł pomyślnie ocenę formalną i merytoryczną I stopnia w ramach VIII Konkursu o dofinansowanie inwestycji z zakresu gospodarki wodno-ściekowej z POIiŚ 2007-13.
              www.lomianki.pl/lomianki2/index.php?dc=2281
              • myrek01 Re: Zupełnie mi się to nie podoba 19.06.13, 12:56
                Hehe wątek o zaproszeniu burmistrza dość prowokacyjny.
                Choć sam nie byłem (nie moje osiedle) to myślę, że nawet lepiej, że ich nie było. Przynajmniej obyło się bez bzdurnych przemówień, pomówień itp.
                • derbeste Re: Zupełnie mi się to nie podoba 19.06.13, 18:25
                  Co z tym równaniem Paderewskiego? Gdzie te cztery wywrotki? Równanie miało być we wtorek ale nic się nie dzieje
                  • lomianki_chopina ul. Paderewskiego 20.06.13, 09:33
                    witam,
                    okazuje się, że sprawy przybrały inny obrót niż zamierzony.
                    Prace zostały wstrzymane z kilku przyczyn i na cito opracowywany jest plan działania.
                    życzmy sobie szybkiego wyjaśnienia i równej drogi.

z pozdrowieniami
                    rs

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka