Dodaj do ulubionych

Edukacja made in Łomianki

10.10.13, 10:36
Już na początku swojej kadencji bur dąbrowski udowodnił, że edukacja "na sercu mu nie leży". Może ze szkołą nie było mu do końca po drodze. Zaplanował zabranie wszystkich środków na poprawę infrestruktury edukacyjnej do 2015 roku. Gdyby nie zdecydowana reakcja rady, nie byłoby rozbudowy szkoły w Dziekanowie Leśnym, a także przeprowadzki Wydz. Komunikacji z jedynki do ICDS-u. Dodatkowo, urząd planuje likwidację szkoły w Sadowej i budowę "potworka" z boiskiem na dachu - szkoły w Dąbrowie (kiełbasa wyborcza do realizacji w terminie - nigdy), która ma powstać na dwukrotnie za małej i pięciokrotnie przepłaconej działce, kupionej "na siłę" za pożyczone pieniądze. Zachowanie bura podczas licytacji trąci...
Pan dąbrowski właśnie zaproponował radnym, aby zabrali pieniądze z inwestycji pt. rozbudowa szkoły w Sadowej, co jest jednoznaczne z jej likwidacją.
TYLKO MATOŁY ZAMYKAJĄ SZKOŁY!!!
Obserwuj wątek
    • prochownia2 Re: Edukacja made in Łomianki 10.10.13, 10:52
      He he bezradnaictwo jak zwykle kłamie, bo wiedzą że im się gotuje pod tyłkami, bo miasto i mieszkańcy nie mają zamiaru dopłacać do Czosnowa, a chcą, aby dzieci w Łomiankach uczyły się w normalnych warunkach.
      • bondi76 Re: Edukacja made in Łomianki 10.10.13, 11:17
        OK, więc pytanie do zorientowanych - to co słychać w temacie rozbudowy szkoły w Dziekanowie Polskim? Oprócz konkursu na projekt, rzecz jasna...

Przypominam, że za Pszczółkowskiego udało się skomunalizować działkę, na której stoi szkoła, co otworzyło możliwość jej rozbudowy zgodnie z prawem. Nawet były środki w budżecie na ten cel.

Za Dąbrowskiego środki te szybciutko zdjęto z budżetu, a dzieci do tej pory mają wf na korytarzach, a dodatkowo jeszcze od września zabijają się w 3 razy za małej szatni wyposażonej w szafki przecudnej urody i gabarytów...

Nie, nie jestem radnym ani nie mam związków z zarządem gminy. Ja jestem rodzicem dzieci, które chodzą do tej szkoły i uczą się w warunkach urągających przyzwoitości.

TAK WIĘC PYTAM - Co Rada i co Burmistrz zamierzają zdziałać w tym temacie?
    • burakzlomianek Re: Edukacja made in Łomianki 10.10.13, 10:54
      O widzę, że chyba radni z PO zapomnieli po ile kupowali działki i ile kosztowały jakiekolwiek inwestycje w gminie za ich czasów. Nic dziwnego, że dostali od nas figę:-)
      • be-cacy Re: Edukacja made in Łomianki 10.10.13, 21:33
        burakzlomianek,prochownia2,okleoik za poprzednich kadencji widać było inwestycje w gminie, a teraz potraficie chwalić się tymi inwestycjami rozpoczętymi przed tą kadencją.Weźcie się do pracy może już macie pojecie i cokolwiek rozeznaliście przepisy,bo do tej pory działania wytycza ,,mecenas" radny Tadeusz.
        • okleoik Re: Edukacja made in Łomianki 10.10.13, 21:44
          Panie radny, panie Grzegorzu, wiemy już ze zdradził pan swoich wyborców i po wybraniu na radnego zaczął pan chwalić Pszcołkowskiego, ale mieszkańcy na Dabrowie dobrze to pamiętają. I na pewno nie zapomną tego zwrotu panu...
          • neptun666 Re: Edukacja made in Łomianki 10.10.13, 21:52
            okleoik napisała:

> Panie radny, panie Grzegorzu, wiemy już ze zdradził pan swoich wyborców i po wy
            > braniu na radnego zaczął pan chwalić Pszcołkowskiego, ale mieszkańcy na Dabrowi
            > e dobrze to pamiętają. I na pewno nie zapomną tego zwrotu panu...

Panie wice burmistrzu Piotrze Rusiecki, wiemy już że zdradził Pan swoich wyborców i po wyborach wybrał Pan ciepłą posadkę wice burmistrza, a wyborcy Panu zaufali dokonując wyboru na radnego, ale mieszkańcy okręgu nr. 2 z którego Pan startował na pewno nie zapomną tego zwrotu Panu i w odpowiednim czasie Panu to przypomnimy.
          • be-cacy Re:do okleoik 10.10.13, 22:02
            Ja nie jestem p.Grzegorzem,ale znam p.Grzegorza.Dla mnie p.radny nikogo nie zdradził.Dołożył wiele starań,żeby burmistrzem wybrano p.Dąbrowskiego,który od początku nie potrafi współpracować z radą i w/g mnie nie wie jakie kompetencje ma ten organ- Rada.
            Pan Grzegorz ma teraz rozeznanie jakim burmistrzem był p.Pszczółkowski ,a jakim jest p.Dąbrowski.
            W/g mnie i wielu mieszkańców gdyby nadal burmistrzem był p.Pszczółkowki gmina Łomianki rozwijała by sie inwestycyjnie,nie słynęła by z tak wielu nieprawidłowości.Nie było by wylanych tylu łez i tak dużo zmarnowanego zdrowia.
            • gray_ghost od papirusa do oklejania 10.10.13, 23:23
              PR-owsko bardzo się nam pietrek rozwinął. Przestał pisać jako papirus, scedował forumowe ubliżki na rożdzestwieńskiego - prochownię, ale nie dał rady się od szamba o(d)kleoić - to jakby miał dom rodzinny opuścić. Ten sam styl, ta sama zajadłość, ta sama demagogia, te same goebbelsowskie metody o "uprawdzaniu" kłamstwa, poprzez jego powtarzanie w nieskończoność.
              zaca burqa - papi, okleo-KIKS (ups)
              rożdżedrożdże - prochownia2
              I może mam zacząć przytaczać wasze wypociny z tematem o upadku moralności w waszej, jeszcze nienazwanej partii. BURZA - brygada utracjuszy rząda aprobaty. Tak się podpisywał chyba jeden z waszych gwiazdorów, zwany nadburem, prawnik, planista, ekonomista, ekolog, kostiumolog, księgowy, teatrolog, ubolog, a jednocześnie osoba pozbawiona elementarnej kultury osobistej, nieokrzesana i...? śmieszna do rozpuku.

Nie wiem co panowie mają do edukacji, czy nie padła waszym udziałem, czy pozostawiła bolesne wspomnienia, ale zabranie wszystkich pieniędzy z edukacji już na poczatku kadencji, wygląda na jakąś prywatną wendettę. A plan likwidacji szkoły, to już chyba jakaś straszna trauma z dzieciństwa nakazała?
              Życzę fszyztkiego nailepżego. Alleluja i wpieriot!!!!!
              • jdmrdm Re: od papirusa do oklejania 12.10.13, 02:38
                Czy nikt nie próbował, pytam radnych i urzędników, nakreślenia jakiegoś planu inwestycji w infrastrukturę edukacyjną w czasie tej i następnych kadencji? Czy nie podjęliście Państwo jakichkolwiek działań, żeby skrystalizować sytuację szkolnictwa w gminie? Jakiś plan pracy? Co, gdzie i kiedy? Wizja na przyszłość? Mieszkam tu od roku, nie mam jeszcze dzieci, ale kiedy sie pojawią, chciałbym wiedzieć, czy mają realną szansę na uzyskanie dobrego wykształcenia bez codziennych podróży do Warszawy.
                • okleoik Szkoły 12.10.13, 11:13
                  Dopiero od tej kadencji zaczęto myśleć poważnie o oświacie.

Ogłoszone są konkursy na projekty 2 szkół w Dąbrowie Leśnej i rozbudowę szkoły w Dziekanowie Polskim, a także wybudowanie przedszkola w Dziekanowie L.

Więcej informacji można znaleźć tutaj
                  www.lomianki.pl/lomianki2/index.php?dc=2158
                  Niestety radni opozycji blokują racjonalne i gospodarskie podejście burmistrza Łomianek do spraw oświatowych.

Co gorsza nie szanują wyników konsultacji, w których to mieszkańcy Łomianek opowiedzieli się za budową Szkoły Podstawowej w Dąbrowie Leśnej.
                  • neptun666 Re: Szkoły 12.10.13, 16:45
                    A gdzie się podziały wnioski składane przez mieszkańców Sadowej, może znajdziemy ich w koszu u wiceburmistrza?

Tak od tej kadencji zaczęto myśleć jak by tu zamknąć szkołę w Sadowej.
                    Nagrody w konkursie na projekty szkół to 20 tysięcy zł. a dzieciakom odbiera się stypendia.

Jedyna nadzieja w radnych że na taką hucpę nie pozwolą i szkoła w Sadowej jednak powstanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka