Dodaj do ulubionych

Wydanie Łomiankowskiej

01.02.14, 14:09
Dostałam nowe wydanie gazetki dostarczone przez gminę do samej bramy!!!!
Zdjęć burmistrza tylko 8 !!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • esscort Re: Wydanie Łomiankowskiej 01.02.14, 14:20
      8, ale małe :)
      Myślę, że najwyższa pora, by burmistrz wrócił na okładkę ;)
    • okleoik Re: Wydanie Łomiankowskiej 02.02.14, 13:03
      8 zdjęć?..hmm znaczy jest aktywny i stara się bywać wszędzie;)

To chyba dobrze, bo dla opozycji byłoby najlepiej jakby nigdzie się nie pojawiał.
    • 2hestia Re: Wydanie Łomiankowskiej 02.02.14, 22:17
      Niedługo jak otworzę lodówkę to tam też zobaczę burmistrza. Facet z kompleksami, nic nie robi to chociaż musi się pokazywać.
      • stefanprawo do 2hestia wspomnień czar 03.02.14, 15:34
        Nr 23 (ISSN 1231-8450 313) 12.11.2010 r. - dla przypomnienia 2hestia polecam Tobie stronę 14 Gazety Łomiankowskiej... tak gwoli przypomnienia...jakbyś zapomniała... a może jesteś na którymś zdjęciu ze strony 14 lub 15 wspomnianego numeru łomiankowskiej? www.lomianki.pl/lomianki2/index.php?dc=arg&y=2010&m=11
        • stefanprawo Re: do 2hestia wspomnień czar 03.02.14, 15:39
          Nr 22 (ISSN 1231-8450 312) 29.10.2010 r. W tym numerze doliczyłem się 6 zdjęć poprzedniego Burmistrza..ale może się mylę...popraw mnie 2hestia jeżeli się mylisz...
          Czy wtedy również przeszkadzały Ci zdjęcia Burmistrza Pszczółkowskiego w gazecie? Oj czyż takie wybiórcze traktowanie występowania Burmistrzów w gazecie łomiankowskiej nie trąci hipokryzją?
          Mi nie przeszkadzały zdjęcia Burmistrza Pszczółkowskiego, tak samo jak nie przeszkadzają zdjęcia obecnego Burmistrza Dąbrowskiego...www.lomianki.pl/lomianki2/index.php?dc=arg&y=2010&m=10
      • stefanprawo do 2hestia 03.02.14, 15:42
        o którego Burmistrza Ci chodzi bo poprzedni również występował dosyć często w gazecie łomiankowskiej? Nie ładnie tak mówić o Burmistrzach nawet tych byłych...fuj
        W następnych postach czar wspomnień tak na wszelki wypadek bo pamięć 2hestia i labes jest mocno wybiórcza..w moim przekonaniu...
    • lufka01 Re: Wydanie Łomiankowskiej 03.02.14, 17:37
      Moźemy dodać 9-te na głównej stronie Domu Kultury podpisane "Łomianki w rozbudowie" (zdjęcie ruchome z n-rem 4) i dotyczące kanalizacji. Może to będzie następna po teatrze "statutowa" działalność DK ?
    • esscort Gdzie jest mój gazłom? 03.02.14, 18:09
      Piszą, że każdy numer gazłomu jest dostarczany bezpośrednio do domów. A ja nie dostałem :( Gdzie jest mój gazłom? Ktoś wziął kasę za dostarczenie i niedostarczył
      • stefanprawo Re: Gdzie jest mój gazłom? 03.02.14, 18:18
        Na osiedle Tęcza może dojdzie z opóźnieniem.
        • esscort Re: Gdzie jest mój gazłom? 03.02.14, 18:32
          Stefan, wiesz coś o dystrybucji gazłomu?
          No to weź tam pogoń kogo trzeba. Czuję się dyskryminowany
          • stefanprawo Re: Gdzie jest mój gazłom? 03.02.14, 19:04
            Z przykrością nie wiem...dostałem tylko jakiś pod tytułem "bez cenzury" wyjątkowo moim zdaniem kiepski... może zapytaj Panów w dyżurce osiedla Tęcza esscort?
            • esscort Re: Gdzie jest mój gazłom? 03.02.14, 19:37
              No popatrz, to jakiegoś "bez cenzury" też nie dostałem :(
              To ochroniarze z Tęczy dystrybucją gazłom? Czemu miałbym do nich jechać? Przecież gazłom miał byc dostarczany do domów
        • drabbu Re: Gdzie jest mój gazłom? 03.02.14, 18:32
          Stefanie, czy ta informacja wyraża, że ostatnio jesteś zaangażowany również w kolportaż naszego gminnego organu?
          • stefanprawo Re: Gdzie jest mój gazłom? 03.02.14, 19:03
            heheheeeh drabbu nie rozśmieszaj buahahahahahaa
            Nr 23 (ISSN 1231-8450 313) 12.11.2010 r. - dla przypomnienia również Tobie szanowny drabbu polecam Tobie stronę 14 Gazety Łomiankowskiej... tak gwoli przypomnienia...jakbyś zapomniał... czy odnajdujesz swoją osobę na,którymś ze zdjęć umieszczonych na stronach 14, 15 tak tylko pytam buahahahaha
            www.lomianki.pl/lomianki2/index.php?dc=arg&y=2010&m=11
            • drabbu Re: Gdzie jest mój gazłom? 03.02.14, 20:33
              Stefanie, niepotrzebnie podajesz ISSN. To jest stałe oznaczenie, nie zmienia się w zależności od konkretnego numeru czasopisma. No i cieszę się, że Cię rozweseliłem, buhahaha :)
              • stefanprawo do drabbu 04.02.14, 10:32
                Drabbu nie odpowiedziałeś na moje pytanie...Czy Ciebie przypadkiem nie ma na zdjęciu w Gazłomie na stronie nr 14 lub 15 tego numeru z 2010r o którym wspomniałem? buhahahahh nie wstydź się .....
    • okleoik 9 zdjęć przewodniczącego... 03.02.14, 23:14
      Wpadła mi w ręce gazeta Łomianki. Tam to dopiero promuje się pan Grądzki, aż 9 jego zdjęć naliczyłem...
      • z.lomianek Re: 9 zdjęć przewodniczącego... 03.02.14, 23:38
        Dąbrowski zamiast wyjść do mieszkańców i sprawdzić jak fatalnie Rusiecki zarządza odśnieżaniem to się tylko promuje w gazecie wydawanej za podatki mieszkańców.

• stefanprawo Re: czar wspomnień do z.lomianek 04.02.14, 10:31
          heheheeeh z.lomianek nie rozśmieszaj buahahahahahaa
          Nr 23 12.11.2010 r. - dla przypomnienia również Tobie szanowny z.lomianek polecam Tobie stronę 14 Gazety Łomiankowskiej... tak gwoli przypomnienia...jakbyś zapomniał... czy odnajdujesz swoją osobę na,którymś ze zdjęć umieszczonych na stronach 14, 15 tak tylko pytam buahahahaha
          www.lomianki.pl/lomianki2/index.php?dc=arg&y=2010&m=11
          • esscort Re: czar wspomnień do z.lomianek 04.02.14, 15:22
            Stefan, ja nie wiem, czy Zlomianek jest na zdjęciu na str. 14, ale zastanawiam się, co cie w tych zdjęciach tak rozbawiło. Przecież to ogłoszenie komitetu wyborczego. To chyba normalne, że komitety w czasie kampanii dają tego typu ogłoszenia. Wszystkie komitety publikowały w rożnych mediach lokalnych oraz na rożnego rodzaju ulotkach zdjęcia kandydatów. W zbliżających się wyborach będzie podobnie. Jeśli chcesz kandydować na radnego (na burmistrza to już chyba nie), to też będziesz musiał swoją fotkę wystawić. Nie ma wyjscia
            • stefanprawo Re: czar wspomnień do z.lomianek 04.02.14, 15:33
              Ja już mówiłem, nie jestem zainteresowany kandydowaniem na jakiekolwiek stanowisko publiczne...nie jest mi to do szczęścia potrzebne..Ubawiło mnie przedstawianie w negatywnym świetle jednego Burmistrza z powodu tego,że jego zdjęcie często ukazywało się w numerach gazety lomiankowskiej.pl a tymczasem poprzedni Burmistrz również często występował w gazecie lomiankowskiej i jakoś osobnikowi zlomianek to nie przeszkadzało. Mi nie przeszkadzał zarówno Pan Pszczółkowski pojawiający się w gazecie łomiankowskiej w poprzedniej kadencji jak również nie przeszkadza mi teraźniejszy Burmistrz Dąbrowski...trochę mniej złośliwości bo w końcu ilość jadu zje to forum....trochę więcej obiektywizmu...heh
              • dbarbara1 Re: czar wspomnień do z.lomianek 04.02.14, 15:47
                Stefku, obiektywizm? Mniej złośliwości? Odsyłam do "Utopii". Nie wierzysz chyba, że przed wyborami coś się zmieni...Wszystkie chwyty dozwolone, choć może się nam to nie podobać. To dopiero początek. Wróci przysłowiowy dziadek z Wehrmachtu.

A na marginesie - zobacz, jak niejaki papirus krytykował dystrybucję GazŁomu do domów, a teraz wykonał ten sam manewr niemal dokładnie w tym samym czasie - na początku roku wyborczego. Ciekawe, czy historia lubi się powtarzać i w innych zakresach...
                • burakzlomianek Re: czar wspomnień do z.lomianek 04.02.14, 15:52
                  Oj boli radnych boli, że ktoś pisze o nich prawdę - dobiega końca ta cyrkowa kadencja.
              • esscort Re: czar wspomnień do z.lomianek 04.02.14, 16:04
                Aha.
                Konkurs pt. ile zdjęć burmistrza... " jest prowadzona od czasów burmistrza Sokołowskiego. Za Pszczółkowskiego też była. :)
                Fajne jest to, że sympatycy gry się zmieniają - w zależności od zajmowanych stanowisk i sympatii politycznych :)
                Liczba zdjęć jest swego rodzaju miernikiem lansu i propagandy sukcesu, chociaż oczywiście trudno sobie wyobrazić gazetę wydawaną przez urząd, w której nie byłoby w ogóle zdjęć burmistrza. Obecny burmistrz przoduje, a do historii konkursu przeszedł jako pierwszy burmistrz, który miał całą okładkę (poprzedni bywali na okładce, ale zawsze jako element jakiegoś wydarzenia) - niczym jakiś Tomasz Kammel w Vivie
                Mnie ta liczba zdjęć zawsze śmieszyła i nadal śmieszy.
                A co do jadu. Może mamy inne poczucie humoru, ale ja w tym żadnego jadu nie widzę.
                • z.lomianek Re: czar wspomnień do stefana 04.02.14, 20:15
                  trzęsiesz się że skończy się rozdawanie wztek,
                  Ja tam "widziałem" Ciebie jak pchasz się do rady RAZEM z kolesiami.
                  Mam nadzieję że mieszkańcy nie wybiorą tak mało lotnej osoby, która prostego wpisu nie rozumie. Słabo z twoim rozumowaniem prostych spraw, słabo
                  No ale ty musisz włazić komuś w d..., żeby dostać to co chcesz dostać.
                  Już nie przeszkadza Ci pensyjka Rusieckiego, nie przeszkadzają dziury w drogach i uciekanie z sesji przed mieszkańcami Dąbrowskiego.
                  Właź dalej w d.... spotkasz się tam z podobnym sobie ....
    • stefanprawo zdjęcia burmistrzów w gazłomie 05.02.14, 10:46
      www.lomianki.pl/lomianki2/index.php?dc=arg&y=2010&m=9
      Nr 19 (ISSN 1231-8450 309) 17.09.2010 r. - w tym numerze możemy na okładce obejrzeć Pana Burmistrza Pszczółkowskiego z kielnią i w białych rękawiczkach...i co też powiecie,że fuj?
      Dla mnie zarówno występy Pana Pszczółkowskiego jak i Dąbrowskiego w gazecie łomiankowskiej (teraz gazłom.pl) nie budzą odrazy... to dla przypomnienia bo zlomianek ma słabą pamięć...
      • 2hestia Re: zdjęcia burmistrzów w gazłomie 05.02.14, 22:08
        stefanprawo napisał:

> Dla mnie zarówno występy Pana Pszczółkowskiego jak i Dąbrowskiego w gazecie łom
        > iankowskiej (teraz gazłom.pl) nie budzą odrazy... to dla przypomnienia bo zlomi
        > anek ma słabą pamięć...

A mnie budzi odraza twój miękki kręgosłup i ta wazelina. Trochę Sokołowski, trochę Pszczółkowski a tak na prawdę jesteś na łasce Dąbrowskiego.
        • stefanprawo do 2hestia 06.02.14, 16:18
          buahahhaah nie odwracaj kota ogonem...właśnie mam ten komfort,że na niczyjej łasce nie jestem....sam sobie jestem sterem i okrętem i nie zamierzam tego zmieniać...NIE NALEŻĘ do żadnej partii politycznej,nie jestem nie byłem i nie będę urzędnikiem, nie pracowałem i nie będę nigdy pracował w sferze budżetowej więc od nikogo zależny nie jestem buahahaha jest mi wszystko jedno kto personalnie rządzi, jest mi też wszystko jedno jaka opcja polityczna rządzi dopóki działa zgodnie z moimi czyli wyborcy oczekiwaniami...
          uważam wręcz,że to członkowie partii politycznych są zależni gdyż muszą wypełniać linię partyjną...a ja mogę krytykować kogo chcę i jak chcę i mogę wyrażać swoje zdanie nikomu nie wchodząc w d.........Czas obniżyć diety Radnych co nastąpi jak nie teraz to w następnej kadencji i nie będzie już "zarobków" rzędu 1600zł netto za miesiąc dla Radnego Miejskiego...ciekawe o ile spadnie zainteresowanie bycia radnym jak stawki do radnego będą oscylować w granicach 300-400zł netto ? Wtedy zobaczymy moim zdaniem, kto jest społecznikiem...jak stawka będzie wnosić 400zł netto
          • dbarbara1 Re: do 2hestia 06.02.14, 17:48
            Stefan, jak widzę, ten temat był na forum podnoszony wiele razy. Racja, diety mogą być niższe,ale nie przesadzajmy. To jest czas poświęcany przez ludzi, którzy mają inne zajęcia, zwykle zarobkowe. I moim zdaniem ten czas należy wynagrodzić. I tyle. Koszty dojazdu, poświęcony czas etc powinno się racjonalnie wycenić. Jeśli twój postulat zostałby wprowadzony w życie, w gronie radnych mielibyśmy tylko bezrobotnych - bo dla nich każdy grosz się liczy i są bardzo podatni na wpływy, emerytów i rencistów - im i tak jest wszystko jedno, mają stałą kasę co miesiąc, i tyle - a ludzie pracujący, jeśli mieliby do biznesu jeszcze dokładać, dostając w zamian wiadro pomyj, 2 x się zastanowią nad startem. Kogo w takim razie chcesz mieć w swojej radzie? Sam odpowiedz sobie na to pytanie. Społecznik społecznikiem, ale nie każmy ludziom z własnej kasy dokładać do interesu, wystarczy, żeby nie zarabiali na tym bezpodstawnie.

A w kwestii zarobków gdzieś na forum znajduje się zestawienie zarobków burmistrza i świty - o ile sam burmistrz faktycznie zarabia niewiele, o tyle cała reszta naprawdę jest sowicie wynagradzana. A ich praca, cóż, trudna do "oszacowania".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka