Dodaj do ulubionych

Kto będzie kandydatem PO w wyborach?

12.03.14, 12:29
Witam wszystkich, z tego co mi wiadomo w dniu wczorajszym łomiankowska PO wybierała na swoim cyklicznym spotkaniu kandydata który będzie startował w wyborach na burmistrza naszego ciemnogrodu :) Czy prawdą jest że kandydatem PO będzie p. Marcin Kolwas? Aktualnie przewodniczący PO w Łomiankach i radny powiatowy? Jeżeli tak to ja przestaje już wierzyć w ludzką mądrość... Jak największa partia w Łomiankach może wystawiać w wyborach na burmistrza osobę która w naszym mieście jest praktycznie anonimowa i może liczyć w wyborach na wynik oscylujący w granicach błędu statystycznego? Co na to władze powiatowe i regionalne? Mimo że jestem zwolennikiem łomiankowskiej opozycji, na p. Marcina nie zagłosuję ponieważ w moim odczuciu jest to obcy człowiek który dla naszego miasta zrobił nie wiele żeby nie powiedzieć nic... A z tego co słyszy się na obradach RM w powiecie niestety też robi nie wiele...
Obserwuj wątek
    • burakzlomianek Re: Kto będzie kandydatem PO w wyborach? 13.03.14, 09:10
      Pani Wójcicka z PO też nic nie robi w powiecie - kto za towarzyszem Kolawsem opuścić ręce i odwrócić się od ściany;-)
      • fargo_2 Re: Kto będzie kandydatem PO w wyborach? 13.03.14, 16:11
        Chciałem konkretów a nie twojego piep*** bez sensu... Wyjdź i zamknij za sobą drzwi...
        • gray_ghost Re: Kto będzie kandydatem PO w wyborach? 13.03.14, 19:04
          Pan Pszczółkowski nie umie przegrywać. Może sobie przypomni, że dysponując wszelkimi możliwymi środkami i potencjałem przegrał w poprzedniej kampanii wyborczej z kandydatem dysponującym rozpoznawalnością na poziomie błędu statystycznego. Jak więc wyglądała by jego porażka z dysponującym wszystkimi środkami Dąbrowskim? Kilku ludzi przyniosło marionetkę w teczce i przegrał pan z nim! Analiza nasuwa wnioski, że w tych wyborach, pański wynik byłby na granicy błędu statystycznego. Pan się w Łomiankach skończył, miał pan swoją szansę, ale jak się nie szanuje ludzi, a siebie uważa za półboga, tak to się kończy. Dobranoc.
          • brycezion Re: Kto będzie kandydatem PO w wyborach? 13.03.14, 21:29
            Nie rozumiem. Dlaczego p.Kolwas ma być gorszym kandydatem od innych członków PO ???
            • slazaki12 Re: Kto będzie kandydatem PO w wyborach? 13.03.14, 22:17
              A przecież kandydatem na burmistrza z ramienia PO miała być Sylwia Maxim Wójcicka. To co się stało że nie brała udziału w prawyborach ?
            • jeser Re: Kto będzie kandydatem PO w wyborach? 14.03.14, 21:25
              brycezion napisał:

> Nie rozumiem. Dlaczego p.Kolwas ma być gorszym kandydatem od innych członków PO
              > ???
              Kandydat powinien być nie gorszym.... a lepszym czy najlepszym kandydatem. Żeby mieć szanse na sukces trzeba równać do góry. Urawniłowka do niczego dobrego nigdy nie doprowadziła.
              • brycezion Re: Gray_ghost 15.03.14, 11:55
                Pragnę przypomnieć Ci, że Pszczółkowski przegrał wybory nie dlatego, że "dysponował wszelkimi możliwymi środkami i potencjałem", ale dlatego, że zbyt wierzył "swemu otoczeniu" i usłużnym podpowiadaczom.
                W decydującym momencie tj. w maju 2008 podjął decyzję, która zakończyła się niezłożeniem wniosku o dotację UE w końcu 2009 roku.
                I dlatego przegrał wybory.
                Natomiast wcale nie uważam, że wynik Pszczółkowskiego byłby w obecnych wyborach na "granicy błędu statystycznego". No i powinien zmienić "swoje otoczenie".
                • dbarbara1 Re: Gray_ghost 15.03.14, 12:02
                  Pszczółkowski przegrał, bo słuchał nie tych, co trzeba. Fakt. Słynne zdanie, że temu a temu ręki nie poda, spowodowało, że niewielką różnicą przegrał. Dlatego uważam, że kolejnym burmistrzem będzie osoba, która postawi na dialog i wyższy poziom politycznej dyskusji. Zamiast opluwania rywala i wytykania mu orientacji seksualnej, co miało poprzednio miejsce, zaproponuje własne pomysły, w tym popierając dobre inicjatywy obecnej władzy. Kto to będzie, to się jeszcze okaże.
                  • brycezion Re: dbarbara1 15.03.14, 15:09
                    Pierwsze słyszę!!! A komuż to p.Pszczółkowski nie chciał podać ręki ???
    • burakzbajkowego Re: Kto będzie kandydatem PO w wyborach? 14.03.14, 00:03
      fargo_2 napisał:

> Witam wszystkich, z tego co mi wiadomo w dniu wczorajszym łomiankowska PO wybie
      > rała na swoim cyklicznym spotkaniu kandydata który będzie startował w wyborach
      > na burmistrza naszego ciemnogrodu :) Czy prawdą jest że kandydatem PO będzie p.
      > Marcin Kolwas? Aktualnie przewodniczący PO w Łomiankach i radny powiatowy?

Czy to ten obrońca Krzyża z Krakowskiego Przedmieścia www.solidarni.waw.pl/Lomianki/NW1.pdf - trzecia strona
      • burakzlomianek Re: Kto będzie kandydatem PO w wyborach? 14.03.14, 08:06
        Tak - to ten fascynat walki z tradycjami i kościołem
        • stefanprawo Re: Kto będzie kandydatem PO w wyborach? 14.03.14, 13:57
          Nie ekscytujcie się tak. Kandydatów na burmistrza będzie wielu...wygra jeden...czy P.Kolwas jest dobrym czy złym kandydatem nie przesądzajcie... każdy kto ma pełne czynne i bierne prawo wyborcze może startować w wyborach i tyle...a kto wygra? o tym zadecydują mieszkańcy Łomianek a nie partie polityczne....moje stanowisko jest jasne. Ogólnie uważam,że partie polityczne nie powinny być reprezentowane w samorządach, nie taka idea przyświecała P.Prof. Kuleszy gdy tworzył reformę samorządową...PArtie polityczne nie się żrą nawzajem w parlamencie a samorząd pozostawią mieszkańcom...
          • dbarbara1 Re: Kto będzie kandydatem PO w wyborach? 14.03.14, 14:34
            Stefan, ale te partie polityczne na szczeblu lokalnym też są tworzone przez mieszkańców. Choć członkiem partii nie jestem, jako wyborca wiem przynajmniej, co taka partia ma w programie i mogę to przełożyć na lokalne uwarunkowania. Jeśli głosuję na partię prawicową - wiem, że głosi postawę konserwatywną i bliską jednemu z Kościołów. Jak na Palikota - wiem, że jest skrajną lewicą. Itp.A kolejne stowarzyszenia i komitety wyborcze pod podobnymi nazwami często nie mają jasno sprecyzowanych poglądów.

Masz rację, kandydatów będzie wielu, ale póki co tylko jeden się zdeklarował. Chętnie się dowiem, czy Burmistrz Dąbrowski wystartuje, czy nadal zamierza współdziałać ze swoim zastępcą. Jak widzisz nie tylko na forum, nie Burmistrz ma negatywny elektorat, a jego zastępca, więc jest o czym myśleć.
            • z.lomianek Re: Kto będzie kandydatem PO w wyborach? 14.03.14, 14:43
              Niektórzy mają jasno sprecyzowane cele:

Chcą przejąć władze żeby odrolnić sobie działki i wypłacić odszkodowania za drogi - a cena wzrosnie wtedy 10 krotnie.
              Za wszystko zapłacą mieszkańcy którym Dąbrowski chce zafundować śmierdzący market pod oknami i kolejki TIRów na 5 m ulicach!
            • stefanprawo Re: Kto będzie kandydatem PO w wyborach? 14.03.14, 16:04
              Wszyscy widzimy co dzieje się w Sejmie...częste obrzucanie się błotem i inne groteski z udziałem członków takich czy innych partii politycznych mówią same za siebie....PArtie polityczne winny się moim zdaniem trzymać z dala od samorządów....gdyż członek danej partii musi jednak działać zgodnie z linią partyjną i w tym sensie nie jest zupełnie niezależny, dlatego zobaczymy jak zagłosujemy....oj zdziwią się co niektórzy nadchodzące wybory to będzie istna "rewolucja" heheehehe na szczęście mieszkańcy się obudzili i dokładnie sprawdzą co radni oraz partie polityczne dla nich zrobiły....podziękujemy za przełożenie budowy S-7, podziękujemy za wiele innych rzeczy....a podziękowania my mieszkańcy wyrazimy przy urnie wyborczej....buhahahah
              • jwc3 Re: Kto będzie kandydatem PO w wyborach? 14.03.14, 18:56
                Piotrusiu,
                skończ waść, wstydu oszczędź!!!
                Ty masz obsesję na punkcie obwodnicy Łomianek. Całe szczęście, że rząd podjął decyzję o przesunięciu jej budowy w czasie. Nie będziecie mogli włączyć tego elementu do kampanii wyborczej w najbliższych wyborach samorządowych.
                POzdrowienia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka