luk0909 03.03.16, 20:12 Poszukuję informacji na temat przyszłości ul. Kościelna Droga, Łomianki Dolne. Jesteśmy zainteresowani kupnem nieruchomości w tej okolicy i będę wdzięczny za wszelkie informacje, pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
esscort Re: Kościelna Droga 04.03.16, 11:33 KD ma być przerobiona na tzw. Małą Obwodnicą Łomianek, która odciąży ul. Warszawską. Został chyba ogłoszony przetarg na opracowanie koncepcji przestrzennej czy jak to się nazywa. Obawiam się, że powstanie droga po 2 pasay w każdą stronę Odpowiedz Link Zgłoś
tytus_andronicus Re: Kościelna Droga 04.03.16, 12:11 Pod warunkiem że papirus odnajdzie w czasie wykopalisk archeologicznych złoto wodza Asteków. Czteropasmówka,ha,ha,ha. Ale brzmi nieźle, niczym 1złotych za metr ścieków. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Kościelna Droga 04.03.16, 14:01 Ja nie wiem, kto co znajdzie :) Było pytanie o przyszłość Kościelnej Drogi, to odpowiadam, jakie są plany. Ma to być - jesli dobrze rozumiem - obwodnica Łomianek prowadzaca od ronda przy Brukowej do Czosnowa, która odbierzez znaczną część ruchu z Warszawskiej. A zatem jest to poważna inwestycja. I kosztowna. Teraz mamy układy w wojsku, więc może da się to podciągnąć pod jakąś drogę wojskową na czas, gdy ruscy będą stali za Wisłą. Problem może jedynie w argumentach, bo nie wiadomo, czy teraz jestesmy z Ruskimi czy Niemcami. Wiadomo, że z Węgrami (ale Węgrzy sa raczej z Ruskimi) i Amerykanami (ci z kolei daleko), i Brytyjczykami (już kiedyś z nimi byliśmy). Odpowiedz Link Zgłoś
bryk123 Re: Kościelna Droga 07.03.16, 12:13 Nie jest prawda ze maja być po dwa pasy w jedna strone. Ma być jezdnia dwukierunkowa po jednym pasie w kazda strone, chodniki scieżka rowerowa i opaski. Odsyłam do planu zagospodarowania dostępnego na stronie lomianki.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jeser Re: Kościelna Droga 08.03.16, 22:29 bryk123 napisał: > Nie jest prawda ze maja być po dwa pasy w jedna strone. > po jednym pasie w kazda strone, > ...... i opaski. > Jeden zbiorczy pas w każdą stronę i jeden opaskowy jest dosyć szeroką arterią z wąskim gardłem na ulicy Brukowej. Odpowiedz Link Zgłoś
bryk123 Re: Kościelna Droga 14.03.16, 11:32 Żeby nie dyskutować bez podstawy: teren oznaczony KDZ - istniejąca droga do modernizacji - ul. Kościelna Droga: a) droga klasy zbiorczej a) szerokość w liniach rozgraniczających- 27m; w granicach planu 17 m, b) przekrój poprzeczny - jednojezdniowa z dwoma pasami ruchu, dwukierunkowa, z drogą obarczającą obsługującą ruch lokalny, z wyodrębnionym chodnikiem po obu stronach, ze ścieżką rowerową (program dla całego pasa drogowego), c) dla przekroju poprzecznego pasa drogowego ustala się obowiązek lokalizacji, po obydwu stronach jezdni głównej, jezdni obarczających, przeznaczonych dla ruchu lokalnego i do bezpośredniej obsługi terenów przylegających do dróg; (...) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Kościelna Droga 09.03.16, 00:08 jezdnie i opaski w każdą stronę to właśnie razem 4 pasy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sinon111 Re: Kościelna Droga 11.03.16, 15:20 Może Pan spokojnie kupować, zanim powstanie tam jakaś droga to minie jakieś 100 lat, wiec dzieci i wnuki będą zadowolone. Odpowiedz Link Zgłoś
luk0909 Re: Kościelna Droga 12.03.16, 21:30 Bardzo dziękuję za informację. Interesuje nas inwestycja Domy Magaj, a jest w odległości 100 metrów od Kościelnej Drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
2lanser Re: Kościelna Droga 13.03.16, 08:12 Reklama inwestycji najlepiej wychodzi w G.Ł, pod zdjęciami z meczu lub jako bohater reportażu o naszych nieugiętych przedsiębiorcach przełamujących fale biurokracji. Oczywiście nie rodzimej/gdyż u nas zawsze jest frontem do klienta/, tylko ogólnopolskiej. No i ten ciągły brak klientów którzy odpływają do stolicy traktując coraz bardziej Ł jako sypialnię. Teraz mogę zrozumieć twoją desperację luka, piszesz 100 metrów? Będzie pan zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś