Dodaj do ulubionych

SYLWESTER W ŁOMIANKACH

19.12.05, 22:34
No, dobra. Zacznijmy bo czasu wbrew pozorom wiele nie ma. Pierwsze primo, kto
z Szanownych Forumowiczów - piszących i tych, co tylko czytają, zamierza
wziąć udział w sylwestrowej zabawie na świeżym powietrzu przy wale wiślanym?
Proszę o wpisy, wartoby na początek wiedzieć ile nas będzie osób?

Obserwuj wątek
    • krzysiom1 Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 08:33
      Wybieram się. Może jeszcze kogoś uda się namówić tak więc ze 4-6 osób.
    • lolaxyz Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 09:28
      2 szt.
      • kmsanczia Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 13:23
        Bałam się wychylac, ale skoro już ktoś się zgłosił, to jeszcze 2 szt.+ agregat
        prądotwórczy (na 90%, jeszcze sie nie zdecydował;). Ale magnetofonu przenośnego
        nie mam, chyba że chcecie profesjonalne nagłośnienie (ktoś będzie śpiewał, bo
        mogę załatwic mikrofon?;)
        • mwsylwia Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 13:28
          my też będziemy. 2 osoby plus szkrab - jeśli dotrwa
          • mazowianka Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 22:45
            My będziemy 2 szt.może jeszcze
            kogoś da się wyciągnąć,możemy
            grać sami już pisałam że mam
            po wnukach harmonię rosyjską,
            i na czy się da.?????
            • krzysiom1 Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 22:50
              Po co grać?
              I tak nie mozna będzie się do głosu dopchać.
    • wydra35 Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 22:50
      chetnie wpadne z życzeniami o ktorej planujecie spotkanie?
      • krzysiom1 Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 23:03
        Temat zaczął k72 jednak jak wiele innych tematów frags mocno go podbił więc
        chyba od niego powinniśmy oczekiwać "instrukcji".
        Moim zdaniem chcąc aby cokolwiek sensownego ze spotkania wyszło należy jak
        najbardziej uprościć jego organizację.
        Proponuję formułę:
        Od 23.00 palimy ognisko i zapraszamy wszystkich chętnych-na pewno będzie miło.
        Kiełbasa, napoje rozgrzewające- mile widziane ale we własnym zakresie.
        Nauczony organizacją podobnych spotkań unikałbym pomysłów w
        stylu "bigos" "grzane wino", stoliki, krzesełka itp.
        Kto to będzie woził? Może się mylę ale jakoś tak wielu abstynentów w okolicy
        nie widzę.
        Chyba że weżmiemy firmę cateringową i nie będziemy o nic się martwili.
        • frags Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 23:07
          Hmm, o tym co i jak tam dostarczyć to możemy pogadać Krzysiu po świętach, na
          razie zależałoby mi na tym, żeby się dowiedzieć ile osób chce tam być, czyli
          czy gra jest warta świeczki. Z tego, co czytam będzie nas kilkanaście osób. Mam
          propozycję do Czytających - jeśli chcą wpaść niech się określą. Kweste stołków,
          ognia, muzyki, jedzenia i picia możemy rozstrzygnąć 26 -27 grudnia. Co Wy na
          to? Mój pomysł na dzisiaj jest taki - o 23 zaczynamy zabawę. Ilu nas będzie -
          sprawdźmy jak najprędzej.
          • krzysiom1 Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 23:14
            Jeżeli zaczęliśmy juz temat to deklaracja uczestnictwa nawet 2 osób powinna nas
            obligować do działania.
            Chętnych już jest wystarczająco dużo.
            Będzie fajnie bo po prostu jesteśmy fajni.
            • kmsanczia Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 23:17
              No to jak ma byc tak siermiężnie, to kwestia nagłośnienia też odpada, to dobrze
              nie muszę nic targac. Czy ktoś umie grac na gitarze?
              • frags Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 23:20
                kmsanczia poczekaj, jeszcze nie wiadomo czy nie będzie trzeba targać. Ale -
                Krzysio ma rację, każda zabawa przy ogniu w nocy z fajnymi ludźmi jest super.
              • krzysiom1 Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 23:21
                Km!
                Po co muzyka?
                Pewnie będę stał zbaraniały na Twój widok i niereagował na bodżce zewnętrzne.
            • frags Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 23:18
              Masz Krzysiu rację! Mi nie chodzi o to, że np uda się jak nas będzie powyżej 10
              osób, a jak mniej to się nie uda. Chodzi mi o to, że jak będziemy wiedzieli ile
              nas jest i okaże się, że jest kilkanaście osób, to może np warto będzie
              podjechać do masarni i kupić coś fajnego - gdzieś czytałem tutaj o czymś w
              stylu prosiaczka, albo dobrą kiełbasę. Bigosu bym też nie przekreślał, może się
              pichcić u mnie na kuchni i w odpowiednim momencie go po prostu przyniesiemy.
              Dla nas to 5-6 minut. Stolik i jakieś plastikowe krzesełka też się mogą
              przydać, bo jak kogoś zmorzy np napitek to po co ma siadać na ziemi, mam takie
              zapasowe krzesełka, są lekkie i można je zabrać, to nie problem. Np podrzucę je
              pod wał, ty odbierzesz, odstawię samochód i jest fajnie. kmsanczia ma męża a
              mąż może nas nagłośnić. Byłoby fajnie np zatańczyć z mazowianką łomiankowskiego
              walczyka przy ognisku - dobrze, że tego nie czyta moja żona, która uważa, że
              jestem tanecznym połamańcem.
    • frags Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 22:56
      Zpraszamy wszystkich - mysle, że zabawę zaczniemy późno, bo to jednak plener
      polski, a nie upalne Hawaje - więc proponuję 23
    • wydra35 Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 22:59
      dzieki za informacje,napewno napisze jeszcze czy uda mi sie zajrzec.pozdrawiam
      • k72 Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 23:18
        Witam! Będę na pewno (2os. dorosłe+2 dzieci). Temat zacząłem lecz z powodu
        braku czasu ograniczam się do preglądania. Cieszę się że Frags ciągnie dalej
        temat. Ps.Petardy już czekają w piwnicy.
        • frags Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 23:19
          Super k72!
          • k72 Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 23:21
            Zapomniałem dodać że nadają -10 stopni.
            • iod Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 23:22
              i to była ta kiepska informacja ;(
              • k72 Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 23:24
                Nie wiem czy taka kiepska. Trzeba będzie się ruszać, a może jakieś zabawy?
                • kmsanczia Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 23:25
                  Może ktoś ma w domu ogrzewanie podłogowe i mógłby przynieśc kawałek? ;)

Krzysiom nie kpij.
              • frags Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 23:25
                Ee tam, nie ma się co przejmować. -10 przy ognisku da nam tak naprawdę coś koło
                zera
                • iod Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 23:28
                  naprawdę wam zazdroszczę.
                  • frags Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 23:29
                    To pierdyknij wszystko i dawaj do nas z Białołęki po lodzie!
                    • iod Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 23:32
                      spróbuję. Ale flaszkę macie!
                      • frags Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 23:34
                        Flaszek ci u nas dostatek, ale i tę przyjmiemy, jako zadatek naszego
                        zwycięstwa, jak mawiał Jagiełło pod Łomiankami.
                        • krzysiom1 Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 23:41
                          Już jest miło!
                          Co nam może zrobić jakieś -10?
                          • frags Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 23:43
                            Krzysiom, co sądzisz o pomyśle takiego prosiaczka? Ja uwielbiam prosiaczki...
                            • iod Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 23:45
                              przepraszam, że się wtrącam, Prosiaczka takiego z Kubusia Puchatka, sierotkę
                              przestraszoną milutką i różową. Uwielbiasz?
                              • krzysiom1 Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 23:48
                                Siedzi Tygrysek przy ognisku i piecze coś na patyku.
                                Podchodzi Kubuś i mówi:
                                Wiesz....ja tak jakoś nie lubię Prosiaczka..
                                A Tygrusek na to:
                                To go nie jedz!
                                • iod Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 23:51
                                  :) no właśnie
                              • frags Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 23:51
                                Tego też, chociaż moim ulubionym bohaterem jest Kłapouchy. Szczególnie moment w
                                którym mówi, że są tacy, którzy w głowach mają tylko szary puch. Prosiaczka
                                lubię i puchatkowego i tego z gryczana kaszką w brzuszku.
                                • iod Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 20.12.05, 23:58
                                  No ty to lubisz o tym jedzeniu. Na szczęście dzisiaj nie ciągnie mnie do
                                  kuchni :)
                                  Dać małemu przeciwgorączkowy i iść spać, czy czuwać, bo mam dylemat?
                                  • frags Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 21.12.05, 00:00
                                    Zaraz Ci powiem, jak Ewa przyjdzie. Stawiam na przeciwgorączkowy i spanie. A
                                    ile ma temperatury? Jest Ewa cytuję - dac przeciwgorączkowy, poczekać aż
                                    gorączka spadnie i iść spać. Tyle lekarz-ginekolog.
                                    • iod Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 21.12.05, 00:01
                                      38,2, tragiczna nie jest, ale trochę się łamię. Nie wiadomo jak jutro, a dobrze
                                      bym była trochę przytomna. Pozdrówki dla Ewy.
                                      • frags Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 21.12.05, 00:03
                                        No, to nie jest tak źle, 38,2 to spokojnie. Zrób jak mówi, ma chyba rację,
                                        przeciez nie zaśniesz snem kamiennym. Dzięki za pozdr, ona też Cię pozdrawia.
                                        Leży i czyta jakieś tajemnicze teksty o raku szyjki macicy. Piękna lektura do
                                        poduszki, co?
                                        • iod Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 21.12.05, 00:04
                                          O rany, tak to już chyba jest z lekarzami :) Ja tam wolę "Baudolino". Ale
                                          doktoratu na tym nie zrobię ;)
                                          • frags Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 21.12.05, 00:05
                                            Ja juz mam dość. W okresie narzeczeństwa woziłem termos z kawalkami mięśniaków
                                            macicy do laboratorium, teraz te raki. To jakiś obłęd.
                                            • iod Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 21.12.05, 00:06
                                              no i dlatego tak Cię wzięło. Do grobowej deski.
                                              • frags Re: SYLWESTER W ŁOMIANKACH 21.12.05, 00:07
                                                Taaaaak. Szczególnie te mięśniaki mnie tak wzięły.
    • frags Reasumując - kurcz, co za słowo... 20.12.05, 23:57
      Zatem wiemy już że:

1. Jest nas sporo
      2. Robimy Sylwestra od 23 na wale
      3. Będzie -10 i ognisko.

To juz sporo, a kto ma jakie pomysły, pczekiwania, ukryte marzenia? Czyli jak
      byście chcieli żeby ten Nowy Rok się zaczął?
      • mazowianka Re: Reasumując - kurcz, co za słowo... 21.12.05, 00:09
        Szampańsko!!!!!! Z tańcem figurowym
        na lodzie??????
        • frags Re: Reasumując - kurcz, co za słowo... 21.12.05, 00:10
          Myślałem o czymś łatwiejszym na początek. Bo ja rzeczywiście tancerzem to
          jestem hmmm takim średnim
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka