sw.mikolaj 20.12.05, 22:38 Jako że mam w tym roku przerost podaży nad popytem, zostało mi wiele rózg. Czekam więc na propozycje. Komu wg Was należy się rózga? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kmsanczia Re: Komu dałbyś rózgę? 20.12.05, 22:42 Ode mnie co roku należy się rózga Św. Mikołajowi za tandetne i do niczego nie przydatne prezenty. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Komu dałbyś rózgę? 20.12.05, 23:08 Poproszę o największą rózgę dla Pani Dyrektor Gimnazjum nr 1 Kulawik-Raczyńkiej. "Za prowadzenie szkoły w stylu wiejskiej szkoły w górskiej wiosce dla zidiociałej młodzieży i zdebilałych rodziców" Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Komu dałbyś rózgę? 20.12.05, 23:09 O rany, Krzysiom , dowaliłeś teraz. Aż tak źle??? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Komu dałbyś rózgę? 21.12.05, 00:24 Nawet sobie niewyobrażasz jak bardzo żle! Najchętniej bym zabrał młodego do innej szkoły. Tylko jak przekonać do tego 15 latka? Wiem że wg pani pedagog z tej szkoły to rodzić powinien być autorytetem i dzieciak powinien robić to co mu się karze-tylko ja jakoś tak nie potrafię. Rozmawiam z gnojem i staram się ustalać wspólną linię działania. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Komu dałbyś rózgę? 21.12.05, 00:34 Rodzic powinien być autorytetem, ale czy to oznacza, że nie należy rozmawiać z dziećmi? Jakaś dziwna ta pani pedagog. A Ty się mu dziwisz, że nie bardzo ma ochotę na zmianę szkoły? Tez byś pewnie nie bardzo chciał. Ale rozmawiaj, bo to że on nie bardzo przekonany, nie oznacza, że to kiepski pomysł. Kiedyś doceni. Jeśli faktycznie jest tak źle, jak piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Komu dałbyś rózgę? 21.12.05, 00:41 Tylko że teraz ta młódź strasznie uparta jest.... Zobaczysz.... Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Komu dałbyś rózgę? 21.12.05, 00:43 wiem, że zobaczę :) naprawdę idę spać, bo dzieci nie rozpoznam jutro. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
vampi_r Re: Komu dałbyś rózgę? 21.12.05, 01:18 Ja swojemu szefowi. Choć w jego przypadku lepsze byłoby kilo buraków. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Komu dałbyś rózgę? 21.12.05, 09:15 Vampir dobre z tymi burakami:) Rózga tylko dla : Największa dla nijakiego obywatela Grądzkiego, druga dla Mazana, trzceia dla Sokołowskiego i radnych zaleznych, za niszczenie i politykierstwo w gminie Łomianki. A najlepiej jakby ich św. Mikołaj nie obdarował tylko zabrał do Laponii, wtedy to mógłbym zostać nawet reniferem:) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Komu dałbyś rózgę? 21.12.05, 10:41 papirus22 napisał: > A najlepiej jakby ich św. Mikołaj nie obdarował tylko zabrał do > Laponii, wtedy to mógłbym zostać nawet reniferem:) To byś musiał swój nick na "Rudolf czerwononosy" zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Komu dałbyś rózgę? 21.12.05, 14:52 zrobię wszystko jak odlecą stąd nasi wodzowie "rewolucji" moralnej. Odpowiedz Link Zgłoś
hiuppo Re: Komu dałbyś rózgę? 22.12.05, 09:18 Od wielu lat jeżdżę jesienią na Roztocze i zbieram przy okazji buraki cukrowe licznie tam występujące w pobliżu cukrowni - te co roku rozdaję szczególnie zasłużonym. Niestety burak cukrowy mimo swej osobistej słodyczy nie jest tak alegoryczny jak ćwikłowy... Stąd aluzja bywa nieraz nieczytelna. Odpowiedz Link Zgłoś
hiuppo Re: Komu dałbyś rózgę? 22.12.05, 09:24 Rozg pewnie nazbieralbym z pol TIR-a, ale ogranicze sie do tych, ktorym chetnei bym ta rozga przylal: - odpowiedzialnym za odsniezanie Ł. - nie wiedzieć czemu do 1-ej kolejności odśnieżania zaliczona jest Równoległa, a nie sypie się juz dojazdu z niej do jakiejś większej ulicy np. opaskowej Kolejowej czy Sierakowskiej; rozga tez za nie sypanie Wislanej na Dabrowie - odpowiedzialnym za stan drog - za wiosenne dziury na Wislanej, za dziury na opasce Kolejowej, za dziury na zjazdach z Kolejowej, za dziury na Dabrowie - policji - njblizszy komisariat drogowki dla Ł. jest w Babicach... ostatnio czekalismy po stluczce 2,5 h i chlopaki przyjechali... na letnich oponach w sniezycy; na Wolce Weglowej czekalem kiedys na policje z Wawy 6 h - odpowiedzalnym za bezpieczenstwo mieszkancow: za brak kladki dla pieszych nad Kolejowa - rok temu zginal gimnazjalista i mimo zapewnien UMiG o kladce znow cicho A generalnie szkoda gadac... Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: Komu dałbyś rózgę? 22.12.05, 09:33 Z tym odżnieżaniem to najprawdziwsza prawda. Czy ktoś wie jakie ulice zostały zaliczone do 1 klasy odśnieżania na Dąbrowie? Bo widzę, że chyba tylko Brukowa a o Długiej, która zbiera ruch z wielu poprzecznych ulic jakoś władza zapomniała (a jest tu jak na slizgawce). Odpowiedz Link Zgłoś
hiuppo Re: Komu dałbyś rózgę? 22.12.05, 12:48 W ostatniej Gazecie Łomiankowskiej były wymienione te ulice. O ile pamietam na Dąbrowie Zachodniej były to Równoległa, Zachodnia i Wiosenna. Na Długiej chyba widziałem nawet piaskarkę w niedzielę... Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: Komu dałbyś rózgę? 22.12.05, 12:57 To na pewno nie był sen?? hiuppo napisał: > Na Długiej chyba widziałem nawet piaskarkę w niedzielę... > Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Komu dałbyś rózgę? 22.12.05, 10:37 A ja bym każdemu dał po czekoladce! Są takie specjalne czekoladki na przeczyszczenie. Jak nie można oczyścić ulic, to można przeczyścić władze. Odpowiedz Link Zgłoś
labes Re: Komu dałbyś rózgę? 22.12.05, 12:09 > A ja bym każdemu dał po czekoladce! Są takie specjalne czekoladki na > przeczyszczenie. Jak nie można oczyścić ulic, to można przeczyścić władze Wreszcie coś konstruktywnego Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Komu dałbyś rózgę? 22.12.05, 22:40 Ja bym dała władzom Gminy i P,Mazanowi, po dwie czekoladki a co mi tam chytra, nie jestem.???? Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Komu dałbyś rózgę? 22.12.05, 22:48 żeby przed świętami odpolitycznić trochę - synowi bym dała, ale za bardzo go kocham i nie dam rady :) Odpowiedz Link Zgłoś