lecsokole 10.02.06, 10:31 Zapraszamy do przeczytania najnowszego artykułu opublikowanego na stronie www.lecsokole.pl: "Czy zasypią nas śmieci? Czyli Łomianki czyste inaczej". Na stronie dostępne są również inne wiadomosci dotyczace naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
papirus22 Re: Zapraszamy na www.lecsokole.pl 10.02.06, 11:00 Potwierdza się to co pisałem, spółka Komunikacja Miejska nie jest dotowana na odpwoeidnim poziomie. Burmistrz tak zadłużył miasto, że nie starcza pieniędzy nawet na dofinansowanie tej firmy, świadczenie transportu przez gminę to jej obowiązek. Dziwna trochę sytuacja, że właściciel spółki czyli burmistrz nie chce jej dofnansowac na odpowiednim poziomie a z drugiej strony nie pozwala na podwyżki biletów. Jeszcze trochę i przestaną jeżdzić autobusy tak jak pisałem, później zgaśnie światła na ulicach :( ... Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates42 Re: Zapraszamy na www.lecsokole.pl 10.02.06, 11:16 A propos. Osobiście, chciałem ostatnio zlikwidować dziury na ulicy Wiejskiej. W Gminie odsyłano mnie od okienka do okienka. W pewnym momencie, zastanowiłem się, co robią tam ci wszyscy ludzie skoro żadan z nich nie miał pojęcia, kto ma zając sie tą nieprzyjemną dla mnie kwestią. Skończyło się na napisaniu trzech podań, tylko jedno zostało przyjęte. Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: Zapraszamy na www.lecsokole.pl 10.02.06, 11:29 Gratuluję cierpliwości. Ciekawa jestm tylko efektów i odpowiedzi na przyjęte podanie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Zapraszamy na www.lecsokole.pl 10.02.06, 11:37 w którym miejscu Wiejskiej są te dziury, jezeli od Rolniczej do Szymanowskiego, to własnie pzygotowuja się do odbudowy tego odcinka, nastąpi to jednak nie wcześniej niż na wiosnę. Na dzień dzisiejszy przestałem tamtędy jeździć, bo się nie da:( Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates42 Re: Zapraszamy na www.lecsokole.pl 10.02.06, 11:39 Tak właśnie aktualnie jeżdżę ulicą Szczytową, choć to nie po drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Zapraszamy na www.lecsokole.pl 10.02.06, 11:40 Jest to niewątpliwie najgorszy odcnek drogi w Łomianakch, niestety musimy poczekać do wiosny:( Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: Zapraszamy na www.lecsokole.pl 10.02.06, 11:42 hehehe - szkoda, ze nie widzieliście mojej ulicy. Moze się policytujemy?? Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Zapraszamy na www.lecsokole.pl 10.02.06, 11:44 Sylwia nie licytuj się to ta ulica o której pisała kiedyś lola, naprawdę jest najgorsza, zachęcam do przejazdu dzisiaj, pojedz wiejską do szczytwoej i jutro napisz wrażenia, nie rozpędzaj się bo zniszczysz wszystko w samochodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates42 Re: Zapraszamy na www.lecsokole.pl 10.02.06, 11:43 W tym czasie zapewne Pan Sokołowski otrzyma szereg faktur z serwisów naprawiających auta kierowców, którzy jednak wybrali tę drogę z dziurami. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Zapraszamy na www.lecsokole.pl 10.02.06, 11:45 zwróci się z tym do radnych, a oni odrzuca odszkodowania stosunkiem głósów 10- 5, byłem juz raz na takiej sesji. Wtedy zostaje tylo sąd, a nie każdy ma czas na wojny:( Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates42 Re: Zapraszamy na www.lecsokole.pl 10.02.06, 11:46 Ja nie boję się sądów, często w nich bywam z pozytywnym skutkiem. Zabawne, że człowiek nawet poza pracą jest zmuszony do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Zapraszamy na www.lecsokole.pl 10.02.06, 11:48 To chyba lepiej pojechac szczytową, jest troche równiejsza, i na wiosne znowu poproszę gminę o podrównanie. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Zapraszamy na www.lecsokole.pl 10.02.06, 13:46 pewnie po to wydzielił też wod-kan, aby po pierwsze zwalić na dyrektora, że jest nieudolny. Po drugie miec mozliwość zaciągniecia nowych kredytów, bo gmina juz nie moze:( Spółka weźmie kredyt przy nieudolności dyrektora, zapewne będzie miała bilans ujemny, z gminy pieniędzy nie dostanie, źle zaplanują i... lepiej juz nie pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: Zapraszamy na www.lecsokole.pl 10.02.06, 13:57 Papirus - skad to wiesz, gdzie o tym mogę przeczytać? Czy chodzi o ten dokument zeskanowany o Komunikacji Łomiankowskiej? Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Zapraszamy na www.lecsokole.pl 10.02.06, 13:58 też, Syliwa wyśle Ci info na priv. Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates42 Re: Zapraszamy na www.lecsokole.pl 10.02.06, 14:03 Jeśli to nie będzie problem to również poproszę o te informacje. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
j46 Spółka weźmie kredyt 12.02.06, 12:06 Spółka weźmie kredyt przy nieudolności dyrektora, zapewne będzie miała bilans ujemny, z gminy pieniędzy nie dostanie, źle zaplanują i... lepiej juz nie pisać. To prawda. Jedna spólka została do cna wysana z kapitałow i nawet środków obrotowych. Z drugą też będzie podobnie. Co zrobić to ja wiem i liczę że znajdę wśród Was pomocników. W każdym bądź razie czuwam nad sprawą S-ki Wod-Kan. Odpowiedz Link Zgłoś
lashana1 dziury 12.02.06, 19:12 Piękne są dziury na Wiślanej przy górce. I to w dodatku powiatowe a nie gminne. Odpowiedz Link Zgłoś