16.02.06, 10:18
poszłam wczoraj z dzieckiem na basen - niestety trafiłam na zawody szkolne.
Pozwiedzałam ICDS. Robi wrażenie. Naprawdę.
Wiem, że jest za drogi, wiem, że za duży, ale mimo wszystko...I ta sala, kóra
może byc kinowa...Cały dzień głowa mi wczoraj puchła od pracy (pomysły, piwo,
pomysły, piwo)
Dobra,wiem, co zrobiłam, jak może mi się podobać, czekam na lincz ;)))
Obserwuj wątek
    • esscort Re: ICDS 16.02.06, 10:22
      To dobrze, że się komus podoba. Ale co z tymi pomysłami?
      • iod Re: ICDS 16.02.06, 10:22
        musze sprawdzić, czy realne, czy tylko marzenia. Konsulting wskazany :)
        • papirus22 Re: ICDS 16.02.06, 10:36
          Nikt nie dokonuję linczu:) Tobie się podoba, ja patrzę na to inaczej ile
          kosztuje utrzymanie tych milionów metrów szcześciennych, po co takie trybuny w
          hali i na basenie. Po co akademik dla nie naszych dzieci, i dalczego aż tyle to
          wszystko kosztowało. Dlaczego burmistrz postawił sobie pomnik za zycia za nasze
          pieniądze:(
          • iod Re: ICDS 16.02.06, 10:51
            Papi, to nie tak, że mi się tylko podoba. Widzę jeszcze wiele miejsc, które
            możnaby tam wykorzystać i stworzyć coś dla nas ,dla mieszkańców Łomianek.
            Oczywiście zawsze można:
            1. siedzieć w domu
            2. jechać do Warszawy
            ale może można i tutaj??? Pytam tylko. Takie poranki dla dzieci, albo przeglądy
            filmów - niekoniecznie najnowszych. Można???
            • sokrates42 Re: ICDS 16.02.06, 10:54
              Widać, że jest Pani bardzo znudzona.
              • iod Re: ICDS 16.02.06, 11:01
                nie jestem, panie Sokratesie, Kotarbiński kiedyś powiedział, że nudni ludzie
                się nudzą, ja do nich nie należę. Przykro mi tylko, że kompletnie w Łomiankach
                nic się nie dzieje, a jedyną rozrywką mieszkańców są sesje rady miejskiej.
                Co złego w marzeniach, intesywne mają skłonność do urzeczywistniania się.
                Pozdrawiam.
                • sokrates42 Re: ICDS 16.02.06, 11:03
                  Zapomniała Pani dodać jeszcze jednej z najnowszych rozrywek - rozmów na Forum.
                  • iod Re: ICDS 16.02.06, 11:04
                    zapomniałam. W ramach nudy zajmę się dzieckiem.
        • brycezion Re: ICDS 16.02.06, 10:37
          Podobało by mi się jeździć Ferrari,ale jako realista jeżdżę Toyotą.
          • iod Re: ICDS 16.02.06, 10:43
            miałam jeżdzić Toyotą, jeżdżę Smartem - marzenia??? Może warto!
            • sokrates42 Re: ICDS 16.02.06, 10:47
              A ja rowerem, też wspaniale i świeże powietrze zawsze jest.
              • brycezion Re: ICDS 16.02.06, 11:21
                ICDS nie jest marzeniem,jest faktem.Na tym forum była już dyskusja co zrobić z
                tym fantem.Jak go wykorzystać,nawet za cenę jakichś przeróbek,aby przestał
                generować koszty,a zaczął przynosić dochody.
            • mwsylwia Re: ICDS 16.02.06, 11:26
              IOD - w ICDSie chcą wynając powierzchnię - kilkanaście metrów na przestrzeń do
              zabaw dla dzieci - przeczytaj ogłoszenie w ostatniej GŁ - może to być coś
              fajnego.
              POzdrawiam :)
              • dziucholec1 Re: ICDS 16.02.06, 11:49
                Iod - mi też się pododba. Może dla niektórych to pomnik , do tego bardzo
                drogi, prawdopodobnie możnaby dużo taniej, funkcjonalniej itd. i możnaby dużo o
                tym gadać...
                Dla mnie się liczy, że w ogóle jest. Mieszkam tu już od ponad 30 lat i do tej
                pory nikt tu nic nie zrobił...
                Może tym co zawsze mieli pod nosem basen- łomiankowski obiekt nie wydaje się
                być czymś godnym podziwu. Ale jak sobie przypomnę te potworne powroty z AWF,
                Kasprzaka,Infalanckiej, Potockiej to naprawdę jestem szczęśliwa. Teraz żeby
                popływać wystarczy kilka minut...
                I nie mówię tu o wyjściach z całą rodziną, tylko o zwykłym codziennym pływaniu.
                Iod Twój pomysł jest świetny, skoro stoi juz ICDS to wykorzystajmy go.
                Tak naprawdę to od nas samych zależy czy tu coś się będzie działo..i to zarówno
                przez organizowanie czegoś jak też przez udział w różnych imprezach..
                Czyli jestem druga do linczu...
                • esscort Re: ICDS 16.02.06, 11:57
                  Ja też popieram twierdzenie, że skoro juz jest, to trzeba z nim coś zrobić. I
                  popieram wszyskie próby zrobienia tam czegoś.
                  • atos55 Re: ICDS 16.02.06, 18:39
                    Popieram poparcie!
                    • krzysiom1 Re: ICDS 16.02.06, 19:03
                      Zacznę od początku.
                      Jaki lincz? Przestańcie wypisywać takie bzdury.
                      Chyba wszystkigo nie czytacie albo nie wszystko rozumiecie.
                      • iod Re: ICDS 16.02.06, 19:10
                        Krzysiom, rany, tam przy linczu taka buźka była, o - taka ;)))
                        • krzysiom1 Re: ICDS 16.02.06, 19:21
                          Stary jestem i wino piję a Ty mi z bużką wyjeżdżasz....
                          • papirus22 Re: ICDS 16.02.06, 19:46
                            a jakie wino:)
                            • kmsanczia Re: ICDS 16.02.06, 19:46
                              pewnie słodkie ;/
                              • papirus22 Re: ICDS 16.02.06, 19:55
                                km, no naprawdę lubie półsłodkie wina:)
                                • kmsanczia Re: ICDS 16.02.06, 20:20
                                  POŁWYTAWNE było!! wrrr...
                                  ;)
                                  • kmsanczia Re: ICDS 16.02.06, 20:20
                                    wytRawne
                                    • papirus22 Re: ICDS 16.02.06, 20:24
                                      no dobra, wole półwytrawne i wytrawne, a półsłodkie tak raz na jakis czas:)))
                                      • iod Re: ICDS 16.02.06, 21:33
                                        papirus22 napisał:

> no dobra, wole półwytrawne i wytrawne, a półsłodkie tak raz na jakis czas:)))

Tylko dobry Tokaj lub Porto (oj, to drugie chyba nawet bardziej :))
                          • iod Re: ICDS 16.02.06, 19:47
                            krzysiom1 napisał:

> Stary jestem i wino piję a Ty mi z bużką wyjeżdżasz....

z czymś wyjeżdżać muszę, skoro mam 18 lat :) Chyba też czas buteleczkę
                            otworzyć.
                • robert_58 Re: ICDS 16.02.06, 11:57
                  :-)))))
                  • kmsanczia Re: ICDS 16.02.06, 11:59
                    robert_58 napisał:
                    > :-)))))

Robuś a ty co za uśmieszki tu serwujesz?
                    ;-)
                    • robert_58 Re: ICDS 16.02.06, 12:03
                      :-))))
                      bo jest fajnie i nie fajnie zarazem z tym basenem
                      a i jeszcze jest fajnie, że można o fajnym basenie fajnie coś napisać
                      tylko ta groźba nie fajnego linczu
                      i wogóle serwuję wszystkim fajne uśmieszki bo Wy fajni jesteście i ja też jestem
                      fajny ... i właśnie chodzi o to aby było fajnie
                      :-))))
                • kmsanczia Re: ICDS 16.02.06, 11:58
                  Dziewczyny jak wy nic nie rozumiecie, tu naprawdę nie o to chodzi, żeby
                  bojkotować basen. ;)

Panie Sokratesie najmilsze, niech pan nie tłumi zapału naszej naczelnej kury
                  domowej Iod, dziewczyna ma pomysły i możliwości, tylko wreszcie trzeba ją zmusić
                  do działania (celowo piszę "zmusić", bo motywowaliśmy ją wielokrotnie bez skutku;).
                  • esscort Re: ICDS 16.02.06, 12:01
                    | znowu popieram :)
                    Co ja dziś taki popierajacy jestem? Sam sie dziwię
                    • mazowianka Re: ICDS 16.02.06, 13:32
                      Ja też się dziwię:))
                  • iod Re: ICDS 16.02.06, 13:34
                    kmsanczia napisała:

>dziewczyna ma pomysły i możliwości, tylko wreszcie trzeba ją zmusi
                    > ć
                    > do działania (celowo piszę "zmusić", bo motywowaliśmy ją wielokrotnie bez
                    skutk
                    > u;).

Kmsanczia - odpowiedniej wiedzy nie mam, właśnie szukam, jak znajdę to i
                    zadziałam. Naczelna kura pozdrawia :)
              • iod Re: ICDS 16.02.06, 13:31
                mwsylwia napisała:

> IOD - w ICDSie chcą wynając powierzchnię - kilkanaście metrów na przestrzeń
                do
                >
                > zabaw dla dzieci - przeczytaj ogłoszenie w ostatniej GŁ - może to być coś
                > fajnego.
                > POzdrawiam :)

Juz tam byłam - moje marzenia mają z reguły solidne podstawy. Teraz liczę i
                szukam wiedzy :)
                Pozdrawiam
                >
                • papirus22 Re: ICDS 16.02.06, 14:48
                  Mi dalej nie do śmiechu, bo basenu już dawno nikt nie neguję, ale ICDS,
                  podobnie jak trasa po wale, hipermarket, spalarnia, jak i studium było celowane
                  na korzyści polityczne, wszystkie te inwestycje łączy wielkośc działania, szum
                  medialny jaki mozna przy nich dokonać. Tego szumu nie uda się wywołac przy
                  budowie śmierdzącej kanalizacji i wodociagów, oraz asfaltowaniu dziur i budowei
                  lamp ulicznych. Szkoda, że mieszkańcy nie patrzą na budżet miasta bo to ich nie
                  interesuje, nie patrzą na koszty, ale tylko do czasu, do momentu, aż sami nie
                  odczują tego na własnej skórze. Cieszę się :( że coraz więcej osób to zaczyna
                  odczuwać, bo tylko w ten sposób mozna się pozbyć stad pana Łucjana:)
                  • sokrates42 Re: ICDS 16.02.06, 14:49
                    Nie patrzą na budżet bo nikt im nie przekazuje prawdziwych informacji w
                    przystępny sposób. Mają tylko pod ręką propagandową Gazetę Łomiankowską.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka