krzysiom1 16.03.06, 18:16 Widziałam dzisiaj kilka olbrzymich kluczy dzikich gęsi. Wiosna już jest! Czy tego chcemy czy nie, czy leży snieg czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
randolff Re: Wiosna! 16.03.06, 18:33 A może odlatuje...Przyleciały na chwilę, zwęszyły co się dzieje i w nogi! Krzysiom, nie napisałeś w którą stronę leciały gęsi. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Wiosna! 16.03.06, 18:40 Może po drodze chociaż ze dwie kaczki by padły... Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Wiosna! 16.03.06, 18:44 Bez przesady, nie czepiajmy się postaci z kreskówek. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
hiuppo Re: Wiosna! 16.03.06, 19:22 A poważnie - podobno są już bociany na Roztoczu i kwitną przebiśniegi w zachodniopomorskiem. U nas na razie kwitnie olcha, brzoza, wierzba i spore pąki widziałem na topolach. Odpowiedz Link Zgłoś
janek9912 Re: Wiosna! 16.03.06, 19:33 U nas na razie kwitnie olcha, brzoza, wierzba i mohery Odpowiedz Link Zgłoś
morela66 Re: Wiosna! 16.03.06, 19:38 Wiosna to już w Łomiankach od około 2 tygodni jak tak patrze po dziurach w drogach których śnieg juz nie przysłania. Tylko patrzeć jak zakwitna w nich przebiśniegi - grunt właściwie podatny na roślinność. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Wiosna! 16.03.06, 23:07 W zachodniopomorskim jestem od niedzieli i nie kwitną tu krokusy. Ani w Szczecinie ani w Świnoujsciu ani w Krzyzu ani w Kaliszu Paomorskim. W wielkopolskim też nic nie kwitnie w zielonogórskim również. Tylko kaszlące gęsi latają.... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Wiosna! 17.03.06, 21:56 Szukamy wiosny po całej Polsce a na własnym podwórku ją znalazłem. Wyłazi już z ziemi coś zielonego-tulipany lub przebiśniegi. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Wiosna! 17.03.06, 21:57 Pewnie stare skarpetki. Albo krzysioma zgubiony na jesieni plastikowy żołnierzyk... Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Wiosna! 17.03.06, 21:57 uważaj jak nie wiadomo co to, to lepiej nie dotykaj:) Odpowiedz Link Zgłoś
jorybka1 Re: Wiosna! 17.03.06, 21:59 U mnie też, wyłażą tulipany , nie spod śniegu :))), ale ze skrawka ziemi z którego wreszcie stopił się lód. Odpowiedz Link Zgłoś
jorybka1 Re: Wiosna! 17.03.06, 22:01 I nie jest to zagubiona foremka do piasku mojej małej.:) Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Wiosna! 17.03.06, 22:13 a nie dziurawe wiaderko,:) bo ktoś tu wcześniej go porzucił i poszedł do innej piaskownicy:)) Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Wiosna! 17.03.06, 22:15 Własnie!!! Ktoś mi rąbnął dziurawe wiaderko. Cioć, właź szybko i dawaj nowe. Tylko pamiętaj, majty damskie załóż, bo cię poznam... Odpowiedz Link Zgłoś
vivi22 Re: Wiosna! 17.03.06, 22:50 ja wiosne czuje juz od dwoch tygodni. Gdy wstaje rano do pracy za oknem ptaszki wiosennie juz spiewały :) Słoneczko łasnie świeciło i mi jakoś łatwiej się już rano do pracy wstaje :) Znaczy to, że wiosna już , wiosna :))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Wiosna! 17.03.06, 22:55 vivi a gdzie Ty w końcu pracujesz i czy chodzi jeszcze w tych czerwonych kozaczkach:0 Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Wiosna! 17.03.06, 22:56 Vivi czys ty oszalała, o 6.15 ptaszki słyszysz, w taką pogodę? To chyba z niewspania. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Wiosna! 17.03.06, 22:58 km Ty nie zrozumiałas o jakie ptaszki chodzi no naprade:) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Wiosna! 17.03.06, 22:59 No może masz rację, zmyliło mnie że śpiewały. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Wiosna! 17.03.06, 23:00 tak się pisze dla niepoznaki ewnie jeszcze miały niby latac Odpowiedz Link Zgłoś
jorybka1 Re: Wiosna! 18.03.06, 11:32 U mnie już wiosna.Żółw ze śniegu wystaje:)). Domyślacie się zapewne ,że to taka piaskownica w kształcie żółwika.... Odpowiedz Link Zgłoś
lomiankowicz Re: Wiosna! 18.03.06, 13:02 Fragsowi trzeba tylko tłumaczyć co z ziemi wystaje na wiosnę. Może u krzysioma kiełkuje taki maleńki rozumek dla fragsika? Powinien się do niego uśmiechnąć-może się ulituje i mu podaruje. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Wiosna! 18.03.06, 20:36 Lestem realistą lomiankowiczu. Brudno w tym małym miesteczku, więc podejrzewam, że spod śniegu najpierw wynurzy się stara ścierka, kawałek garnka, połamana rama od roweru, stara butelka czy psia kupa. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Wiosna! 18.03.06, 21:56 jest już wiosna czy nie? czy już czas na wiosenną deprechę czy jeszcze chwilę poczekać? piszcie, piszcie abym nie przegapił Odpowiedz Link Zgłoś
jorybka1 Re: Wiosna! 19.03.06, 12:52 Robert , poczekaj aż ten topiący się śnieg odkryje to wszystko o czym pisał frags. Wtedy deprecha na bank. Zanim pierwsza zieleń zakryje to badziewie to trochę potrwa. A tak na marginesie. To byłam ostatnio w Milanówku, Podkowie, Brwinowie, Grodzisku. Nie, żebym się chwaliła jaki to światowy człowiek jestem, ale jak zobaczyłam te zadbane ulice, nowe chodniki , krawężniki , to szlag mnie trafia jak wjeżdzam w Brukową a potem w naszą główną ulicę Warszawską. Już chyba wszystkie podwarszawskie miejscowości dorobiły się porządnych przynajmniej głownych ulic. A u nas....." Ni wyżyna, ni nizina, ni krzywizna, ni równina..." Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Wiosna! 19.03.06, 12:56 "ełka dziarsko zakret ścina":))) wpada w ucho nie...mi też:)) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Wiosna! 19.03.06, 12:59 Podczas ostatniej sesji była poważna dyskusja, czy zrobić kawałek chodnika przy Warszawskiej w Burakowie, czy zrobić kawałek bodajże ul. Szpitalnej. Rozumiecie, w 20 tys. mieście, które ma 50 mln budżet, doprowadzono do tego, że radni maja taką alternatywę w kwestii inwestycji drogowych! - Forum Łomianki OIOM-Leć Sokole Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Wiosna! 19.03.06, 13:11 Mi sie juz nawet nie chce o tym pisać, ile można sie powtarzać... TRAGEDIA:(( Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Wiosna! 19.03.06, 13:30 Tragedia, papirusie, a w Warszawie wszędzie chodniczki... może się skusisz )))) Właśnie wróciłem z Tiramisu - kawa nie wiem jaka ale pyszna, no i pączki takoż! Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Wiosna! 19.03.06, 14:32 Fragi, świetnie, jestem z nas dumy zacząłeś zauważać, że w Łominakch może być inaczej-lepiej. Świetnie, cieszę się że zaczynasz zauważać, że czas w Łomiankach na zmiany:) Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Wiosna! 19.03.06, 15:22 Papek, mnie na słodycze zawsze można zwabić. Dlatego uważam Sokoła za równego gościa bo daje pączki. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Wiosna! 19.03.06, 16:21 jak ja Ciebie zaprosze na pączki to przynajmniej kupię z własnej kasy. Sokołowski lubi wydawac moje i Twoje pieniadze na spotkania w celu promowania siebie. Zastanów sie chciałbyc jeść kupione za swoją kasę pączki i słuchac , że zadzwięczasz to sokołowi:))) Odpowiedz Link Zgłoś