papirus22 10.04.06, 23:11 wielokrotonie powoływałeś się na obietywność, negowałeś nasze wypowiedzi czy Ty kiedykolwiek wystawłeś fakturę Łomiankom.zawsze unikłeś odpowiedzi. Proszę o szczerą odpowiedz:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robert_58 Re: Robert58 mam pytanie? 10.04.06, 23:15 co to znaczy fakturę Łomiankom? Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Robert58 mam pytanie? 10.04.06, 23:25 Mnie kiedyś uczyli,że faktury wystawia się za wykonaną, pracę na rzecz firmy lub osoby prywatnej,więc pewnie o to pyta papirus,dziwię się że pytasz o tak proste rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Robert58 mam pytanie? 10.04.06, 23:27 Papi, a co Ty tak jakoś dziwnie pytasz? Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Robert58 mam pytanie? 10.04.06, 23:29 no dobrze, ale nawet jeśli, to co? O co chodzi? Już kiedyś pisałam, może tak wszyscy się tu wyspowiadamy i będziemy jak jedna, wielka rodzina. Nawet w wątku poznawczym niektórzy jakoś tak boczkiem, boczkiem, a tu proszę.... To co, zaczynamy? Odpowiedz Link Zgłoś
mortimerr Re: Robert58 mam pytanie? 10.04.06, 23:31 to z czego sie dzisiaj spowiadamy? :) Krzysiu zniknales, a ja nie moge wlaczyc :( Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Robert58 mam pytanie? 10.04.06, 23:32 a co Wy tutaj.....ja nie na bieżąco jestem chyba.... Odpowiedz Link Zgłoś
mortimerr Re: Robert58 mam pytanie? 10.04.06, 23:34 to taki krotki epizod w moim zyciu z ktorego musialam sie wyspowiadac ;) nie ciagnijmy tego, bo mnie serce peknie... Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Robert58 mam pytanie? 10.04.06, 23:35 dobra, nie chcę Ci serca spękać ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Robert58 mam pytanie? 10.04.06, 23:40 iod napisała: > no dobrze, ale nawet jeśli, to co? O co chodzi? Już kiedyś pisałam, może tak > wszyscy się tu wyspowiadamy i będziemy jak jedna, wielka rodzina. Nawet w wątku > poznawczym niektórzy jakoś tak boczkiem, boczkiem, a tu proszę.... > To co, zaczynamy? Iod, niektórzy już zaczęli... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=40093394 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 01:57 Wcale się nie dziwię pytaniu Papirusa. W wątku "Biuletyn nr.3 KOŁ" z 2.2.06 post w "Dyskusji" 6.2.06 10.19 Robert_58 napisał : "...napisałem,że dopiszę to dopiszę.Czekaj cierpliwie".Chodziło o moje pytanie czy UMiG jest klientem Jego firmy. Do tej pory na liście klientów Jego firmy nie figuruje UMiG Łomianki. Pyta się IOD :na a jeśli nawet,to co z tego? Ano to z tego,że jeśli np.Bajm-mot rozpisuje się o "drodze po wale",to wiadomo kto pisze i dlaczego. A jeśli Robert_58 nie będąc mieszkańcem Łomianek zabiera głos w istotnych sprawach dla nas wszystkich,to zachodzi tym bardziej pytanie : dlaczego ? I pytanie to zadał ponownie Papirus. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 08:55 brycezion 1. napisał, że dopisze, nie dopisał. Zdecydowanie musi sie wytłumaczyć. 2. jeśli UMiG jest klientem firmy Roberta to co? Przecież wiesz, czym zajmuje się firma Roberta. 3. Robert pisze na forum jako osoba prywatna, może czy nie może, niezaleznie od podpisanych przez jego firmę kontraktów. 4. robert nie mieszka w Łomiankach - a to to jest chyba żart jakiś. Juz mi się nie chce - znowu zrobicie ze mnie gwardę przyboczną czyjąś, dacie wiaderko dziurawe i nie wiadomo co jeszcze. Przeceniacie to forum, dodajecie niepotrzebną ideologię do.... Róbta co chceta - mi się nie podoba. Ciekawe, czy tylko mi...Pewnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Robert58 mam pytanie? 10.04.06, 23:35 OK Papirus - jakoś mam wrażenie, że chciałbyś o czymś porozmawiać, coś tam ukrywasz w zanadrzu i kombinujesz jakby tu zacząć. W poprzednich tematach już była o tym rozmowa wraz z upublicznieniem danych. Zaczynaj co tam masz w rękawie. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 08:32 Robert nie chcę porozmawiac, nic nie mam. Ja tylko pytam, Ty nas ciagle o cos pytasz a na moje pytania nie potrafisz, nie chcesz odpowiadać. Wysnułem kiedys teorie, że Sokoła wspiera ktos od niego zalezny lub z nim związany. Na razie się nie pomyliłem, więc się tylko pytam? Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 08:44 papirus22 napisał: > Wysnułem kiedys teorie, że Sokoła wspiera ktos od niego zalezny lub z nim > związany. Na razie się nie pomyliłem, więc się tylko pytam? Brrr, tak z samego rana ;) Papi - z całym szacunkiem, ale przesadzasz. Dzięki dociekliwości niektórych z nas wiemy czym zajmuje się firma Roberta. Możesz mi wytłumaczyć, jak to sie ma do wspierania Sokoła??? Albo nie, nie tłumacz mi. Nie tłumacz. Dla mnie to jest wydziwiane niezłe i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 09:08 iod, nie zamierzam się kłócić z Tobą, ja tylko pytam? Mam do tego prawo czy nie? A jak Robert zadaje durne i głupie pytania, wtedy nie protestujesz, szkoda... A jak ma sie to do wspierania Sokoła to zobaczymy jak nam Robert odpowie . Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 09:13 dobrze - od dzisiaj będę oprotestowywać każde głupie pytanie na forum - ciekawe, czy na tym mozna zarobić??? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 10:01 E tam, zarobić to się pewnie się nie da :) Ja się domyślam, o co Papirusowi chodzi. Otóż jeżeli (rozważam teoretycznie) czyjaś firma robi jakieś interesy z urzędem miasta Łomianki, to oczywiście nie ma w tym nic nagannego i oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, by osoba ta zabierała głos na forum jako pełnoprawny uczestnik. Papirusowi pewnie chodzi o to, że osoba robiąca interesy z urzędem może nie być bezstronna w opiniach na temat tego urzędu. Wiadomo: nasz klient, nasz pan itp. Gdy sprawa tej zależności gospodarczej jest postawiona jasno, to nie ma problemu. Każdy może wziąć na to poprawkę. Natomiast gdy kontrahent urzędu ukrywa swoje kontakty gospodarcze i przedstawia swoje opinie jako opinie osoby niezależnej to powstaja pewne wątpliwości. To tak jakby np. ktoś w dyskusji na temat np. celowości zakupu jakiegoś produktu (powiedzmy samochodu), polemizował z krytycznymi uwagami na jego temat, opowiadał o niezależności swoich sądów itp., a tymczasem był gospodarczo związany z producentem czy sprzedawcą tych aut i ten związek ukrywał. Ja bym miał do niego pretensje. Natomiast gdyby od razu powiedział: słuchajcie, ja robię biznesy z tym dilerem, ale uważam, że... itd., to byłoby wszystko ok. Papirusowi chyba chodzi o tego typu drobiazg. Zastrzegam, że to rozważania teoretyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 10:08 O to mi własnie chodzi. Robert wbrew jakiejkolwiek logice broni burmistrza. Bez względu czy "nasz" Sokół ma rację czy nie. Stąd to pytanie, bo nierozumiem patrząc na Łomianowskie ulice, dlaczego ktokolwiek broni Sokoła. Jeżeli ktoś robił coś dla gminy to niech to napisze, będę wtedy dobrze rozumiał dlaczego broni aktulanego układu biznesowo-nepotycznego, jaki stworzył sobie Sokołowski w Łomiankach! Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 10:35 Dzień dobry, Iod - cieszę się, że chociaż Ty zauważasz pewne subtelności i nie podchodzisz do wielu spraw w sposób bardzo prosty. Papirus i Brycezion, wyciągneliście prywatne sprawy zawodowe mojej osoby. Przytaczacie teraz moją wypowiedź, że na liście klientów firmy będzie UMiG (płatnikiem jest inny podmiot ale to szczegół). Czyżby moje wypowiedzi z przeszłości nie były wystarczające?. Zapewne macie proste przełożenie powiązań firmowych na prywatne. Gratuluję. Przecież ja wspieram władze Łomianek jak tylko mogę. Napisałem nawet parę oświadczeń (dla Ciebie Papi zwłaszcza) co sądzę o niektórych problemach poruszanych na forum. Przeczytaliście uważnie i teraz już wiecie wszystko. JA BRONIĘ, JA RADZĘ, JA NIE ZDRADZĘ (nie wiem tylko kogo) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 10:47 Robert Denerwujesz wiele osób swoimi dziwnymi opiniamy, wyśmiewasz sie z nas, z Łomianek w których nie mieszkasz, to teraz pośmiejmy się z Ciebie i twojego tzw."obiektyzimu". Jeżeli jesteś obiektywyny (nieprzypadkowo pisze to słowo)to wykaż nam, że nigdy nie robiłes niczego dla gminy, pisałeś wielokrotnie że nie jesteś związany z burmistrzem! Firma która świadczy do Gminy jakies usługi to nic złego jednak jeżeli to robisz to po prostu się przyznaj. O bajmocie co by nie napisać, to jest przynajmniej szczery, nieobiektywny ale szczery. O Tobie tego nie mogę napisać:( Odpowiedz Link Zgłoś
daisy32 Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 10:49 On radzi i wystawia faktury. :))Radzi chyba Burmistrzowi, roznosząc jego ulotki. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 10:54 a widzieliście "good night and good luck"????? Polecam, naprawdę. Odrobinę spokoju i rozsądku włączcie. Przesadzacie. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 11:11 a dlaczego przesadzamy? Forum jest o Łomiankach, często piszemy o Sokole i jego nieczystych powiązaniach, o finansach gminnych, o hipermarkecie. To wszystko tu jest, Robert nie potrafi odpwiedzieć na proste pytanie a sam ich zadaje dziesiątki ironizując z nas przy tym. Jeżeli robił usługi dla gminy (nie widzę dalej w tym nic złego)to jest to informacja jawna, bo to są nasze publiczne pieniądze. Nie ma tutaj prywatnej firmy i tajemnicy bo jeżeli tak było to wszedł w obszar publiczny. Po prostu niech się przyzna lub napisze, że nie! Czy to takie trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 11:18 Niestety Papirus, jednak jest tutaj prywatna firma, czy się to Tobie podoba czy też nie. Działająca na różnych płaszczyznach, zawierająca różne zobowiązania i rozliczająca się z zawartych/wykonanych umów w różnych formach. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 11:23 Robert ja nie pytam o umowy i powiązania biznesowe, ale o konkretny przykład. Gmina Łomianki Twoja firma nic więcej. Gmina Łomianki czyli moje piniądze, które Tobie płacimy. Jeszcze raz piszę nie widze nic złego w świadczeniu usług. Te informacje są jawne i nie ma tu tajemnicy. Po prostu napisz: tak świaczyłem usługi p. Burmistrzowi- na kwotę... nie świaczyłem usługi p. Burmistrzowi- koniec watku. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 11:27 Papi - a co Ty robisz teraz z tego forum???????? Odpowiesz? Nie podoba mi się. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 11:34 Iod, Rob sobie da radę. W takie sprawy lepiej się nie wtrącać, wierz mi. Niech sobie sami wyjaśniają. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 11:36 Kmsanczia, chyba masz rację, za łby się wzięli strasznie. Wracam do gotowania (gotowa na wszystko ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 11:43 Wydatki miasta są informacją jawną na podstawie ustawy o finansach publicznych i ustawy o informacji publicznej. Chcemy wiedzieć na co idą nasze pieniądze i dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 11:58 brycezion napisał: > Wydatki miasta są informacją jawną na podstawie ustawy o finansach publicznych > i > ustawy o informacji publicznej. > Chcemy wiedzieć na co idą nasze pieniądze i dlaczego. to chyba nie do mnie i nie do Spółki to roszczenie Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: Robert58 mam pytanie?-czy pod dobrym adresem? 11.04.06, 12:08 brycezion napisał: Chcemy wiedzieć na co idą nasze pieniądze i dlaczego. Oczywiście, że chcemy. Zauważcie jednak Panowie, że żaden przedstawiciel dowolnej spółki nie ma żadnego obowiązku tłumaczyć się publicznie komuś zupełnie prywatnemu. Po informacje, jakich oczekujecie od Roberta trzeba by raczej zwracać się do Urzędu Gminy, który powinien je podać zgodnie z ustawą. Nie musi wcale czynić tego Robert. Mówiliśmy tu już i o tym, że nie byłoby wcale źle, gdyby głos na forum zabrał także zwolennik burmistrza. Jeśli nawet (podkreślam nawet), Roberta można uznać za takiego zwolennika, czy tak ważne jest z jakiego powodu nim się stał? Obiektywności też od niego nie wymagajmy - bo pamiętam, że pisaliśmy i o tym, że i przeciwnicy burmistrza nie muszą być obiektywni. Jeśli sami - z takich czy innych względów - mniej czy więcej ale zwalniamy się od obiektywizmu, nie narzucajmy innym. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Robert58 mam pytanie?-czy pod dobrym adresem? 11.04.06, 12:15 Drabbu masz rację, ale ja go grzecznie pytam. Uważam że jest to bardzo wazne z jakiego powodu ktos stał się zwolennikiem. Czy ma to podstawy ideowe czy po prostu finansowe. Nasz burmistrz swoje oparcie opiera przede wszystkim na "kupczeniu". A ja chciałem tylko to wyjaśnić, czy jest to zabronione? Najgorsze jest to że dalej nie wiem z jakich pobudek Robert zamula forum od listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Robert58 mam pytanie?-czy pod dobrym adresem? 11.04.06, 12:23 ooo Papirus, najpierw szukałeś u mnie obiektywizmu i starałeś się analizować jego poziom w mojej osobie. Teraz, uważając mnie za zwolennika burmistrza (co mnie nie dziwi - zarzucasz to każdemu, kto nie propaguje równej Tobie zajadłości w zwalczaniu Sokoła wraz z stosowaną przez Ciebie formą i używanymi środkami) wraz z teorią "kupczenia" starasz sie insynuować mi zachowania "sprzedawczyka"? Papi - zastanów się raz jeszcze, co napisałeś. Mam w dalszym ciągu nadzieję, że być może niefortunnie ująłeś w słowa jakąś myśl. Czekam na odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Robert58 mam pytanie?-czy pod dobrym adresem? 11.04.06, 12:42 a gdzie ja tak napisałem, że Ty kupczysz? a gdzie ja Tobie insynuję "sprzedawczyka". Chciałem się dowiedziec czy świadczysz usługi gminie, a Ty kręcisz cały ten wątek. Natomiast z tonu Twoich wypowiedzi wynika, że starasz się być obiektywny ja to tak odbieram, ale za grosz Tobie to nie wychodzi:) Robert bronisz burmistrza, staram się zrozumieć dlaczego? Ja nie widzę powodów dlaczego go bronisz więc próbuję to zrozumieć, co leży u podstaw takich decyzji Nie odpowiadasz prawie na żadne pytania. To że nie rozumiesz kompletnie co się w Łomiankch dzieje to już zdążyłem przywyknąć (nie każdy musi to rozumieć i się tym interesowac jednak jeżeli ktoś nie wie to się nie odzywa-u Cibie jest odwrotnie),ale nie mogę zrozumieć dlaczego nie potrafisz odpwoedziec czy wspólpracowałeś z gminą czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Robert58 mam pytanie?-czy pod dobrym adresem? 11.04.06, 12:52 czyżby Papirus? aha, gapcio jestem. Ponownie starasz się wmówić komuś, że ja jestem zwolennikiem burmistrza. Potem piszesz o metodzie "kupczenia" poparcia przez burmistrza wpisując w tą teorię moją osobę i zlecenia zawarte przez Spółkę. Doprawdy, rzeczywiście nie napisałeś wprost. To wszystko tłumaczy. Gapcio jestem. Błędnie odczytałem i interpretuję. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Robert58 mam pytanie?-czy pod dobrym adresem? 11.04.06, 12:57 ups, bym zapomniał, nie wiem co sie dzieje w Łomiankach. I mam czelność zadawać pytania. Czyli jak powinno być? Kto nie wie co się dzieje w Łomiankach (bo nie każdy musi to rozumieć) to ma siedzieć cicho i sie na tym forum nie odzywać. Ze mnie przykładu prosze nie brać. U mnie jest odwrotnie. Ty Papirus chcesz zostac sumieniem tego forum? Moderatorem? Jednym zezwalać a innym zakazywać? Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Robert58 mam pytanie?-czy pod dobrym adresem? 11.04.06, 14:17 Oczywiście to co napisałes to Twoja intrpretacja i jak zwykle wszystko Ci się pomyliło-był czas przywykłem do tego. Każdy może pisać co uważa, pod warunkiem, że nie obraża innych, nie ironizuje sobie z innych, nie nawołuje do głupot. Oraz pod warunkiem, że współforumowiczów traktuje poważnie, tzn. między innymi odpowiada na pytania o ile je rozumie lub zna odpowiedz. Nie roszczę sobie żadnych praw do forum, a z jednego banalnego pytania potrafisz zrobić...na własnie widac wielkie bagno i zamulenie, w tym jestes niezły! Szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 11:48 krzysiom, nic dobrego. Zupkę na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 12:14 Bardzo lubię zupki. Nie potrafię życ bez zupek. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 11:39 Sprawdzam prawdziwy obiektywizm roberta:) Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 11:04 aha Papirus, wyśmiewam się z Was (z Ciebie rozumiem czy też wypowiadasz się za wszystkich) oraz Łomianek. Niestety pamięć mnie zawodzi, ale jeżeli byłbyś łaskaw wskazać... O mojej wspópracy z Łomiankami już było. Niestety nie mam w zwyczaju omawiać publicznie szczegółów zawartych kontraktów na forum publicznym. Charakter działalności Spółki został na forum wskazany. Dla mnie jest to wystarczający opis. Jeżeli chcesz natomiast w ten sposób uzyskać jakieś profity jako ewentualny Zleceniodawca - skieruj zapytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 11:17 Robert Proste pytanie a Ty jak zwykle wszystko gmatwasz Jeżeli ma się firmę to się nią raczej chwali, reklamuje, mówi o niej, aby zachęcić jak najwięcej potęcjalnych klientów. Jeżeli jest odwrotnie i się to ukrywa to cos chyba jest nie tak. Napisze jeszcze raz czy pytanie jest dla Ciebie niezrozumiałe, jeżeli wykonywąłeś jakies usługi to wszedłeś w obszar publiczny i tu tajemnicy już nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 11:24 Papirus, dziękuję za rady dot. reklamy. Nie omieszkam przedstawić Twojej opinii zarządowi. Być decyzja będzie przychylna i Spółka będzie reklamować się na tutejszym forum, a może nawet przedstawi posiadana dokumentację, zawarte umowy, deklaracje podatkowe itd Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 11:27 Robert Co Ty za głupoty piszesz, nie interesuję mnie Twoja firma, ale jeżeli chodzi o dane finansowe to co roku musisz je składać do sądu (chocby bilans) i są one jawne jak każdej spółki o osobowości prawnej. Nie zależy mi na sprawdzaniu żadnej firmy a w szczególności Twojej, ale czekam na odp na pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 11:27 OK informuję: nie świadczyłem usług P. Burmistrzowi - kwota 0 zł. (słownie: zero złotych) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 11:30 no widzisz robisz postepy, ale pytałem na samej górze o Łomianki, czyli Urząd miasta i gminy Łomianki? Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 11:40 jakoś nie cieszę z poczynionych postepów, które, jak rozumiem, Tobie zawdzięczam. Papirus, uważam, że poprzednich tematach jak i w tym, udzieliłem wystarczająco odpowiedzi zarówno jako osoba prywatna, jak i przedstawiciel Spółki. W przypadku jakichkolwiek pytań pozostaję do dyspozycji zarówno ja, jak i Spółka. Niestety nie w ramach publicznego forum. Jednocześnie informuję, że stosowne dokumenty są zgodnie z obowiązującymi przepisami, złożone w urzędach. Możesz, korzystając z posiadanych uprawnień, żądać do nich wglądu. Analogicznie w sprawie zarządzania Twoimi podatkami. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 11:48 A gdzie Ty się wypowiadałes jako przedstawiciel spółki? Wypowiadasz się tu jako osoba prywatna, nawet nie mieszkaniec Łomianek, zwolennik obecnego burmistrza. Masz do tego prawo, natomiast ja tutaj badam Twój obiektywizm. Bo cos mi się zdaje że kręcisz i strasznie kluczysz. Nie wiem dlaczego się wstydzisz odpwiedziec na proste pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 11:51 "Jednocześnie informuję, że stosowne dokumenty są zgodnie z obowiązującymi przepisami, złożone w urzędach. Możesz, korzystając z posiadanych uprawnień, żądać do nich wglądu. Analogicznie w sprawie zarządzania Twoimi podatkami." A o jakich dokumentach tu piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 12:05 Papirus, jako przedstawiciel Spółki - współpraca z Łomiankami jako osoba prywatna - kwota uzyskana z świadczonych usług P. Burmistrzowi jako zwolennik burmistrza - to Twoja opinia, na którą już odpowiadałem na forum dokumenty - materiały źródłowe, z których możesz usyskać żądane informacje, których nie otrzymałeś na publicznym forum Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 12:07 nie rozumiem co tu napisałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 10:55 Esscort, rozważania teoretyczne: charakter i zakres współpracy (nie zależności) kontrahenta od urzędu może choć nie musi mieć wpływu na obiektywność ocen. Warto też zwrócić uwagę na różnice pomiędzy współpracą-zależnością i związanym z tym problemem urząd-urzędnik czy też wskazanie-przetarg. Odnośnie ukrywania współpracy. Zgoda. Nie zapomnij jednak o charakterze współpracy. Teoretycznie można również zarzucić producentowi noży współudział w zabójstwie. Można również całe otoczenie danego podmiotu gospodarczego wrzucić do jednego wora (dostawcy, usługobiorcy, pracownicy itd) o nadać im etykietę. Pytanie tylko, co się chce w taki sposób udowodnić? Lub też może nie chce sie niczego udowadniać tylko sięgać po każde możliwe kwestie w sposób taki, jak akurat pasuje komuś dla jego własnej wizji. Pomijam już kwestie publicznego forum i zwierzania się zleceniodawców/zleceniobiorców o szczegółach zawodowych Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 11:06 Ja wcale nie mówię, że sprawa z tą zależnością jest prosta. Próbowałem tylko zwrócić uwagę na pewien aspekt i na pożytki z klarownych sytuacji. Nie chcę nikogo do niczego przekonywać ani też polemizować, drążyć itp. Napisałem, co myślę, Ty też i OK. Każdy robi tak, jak uważa. Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 11:08 iod napisała: Dla mnie to jest wydziwiane niezłe i tyle. Dla mnie - podobnie. Swoje pytanie Papirus zadał niepotrzebnie. Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 11:11 dziękuję drabbu, bo już myślałam, że nie myślę... Odpowiedz Link Zgłoś
mama.restauracyjna Re: Robert58 mam pytanie? 10.04.06, 23:34 robert olej,olej,olej!!Trzeba miec listosc dla serwisu sprzt. Przyjdz do iod na nasza najblizsza impre!!Aha-z palma@! Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Robert58 mam pytanie? 10.04.06, 23:38 Robert 58,nie zapomnij na najbliższe spotkanie, przynieść mamie.restauracyjnej oleju:)) Odpowiedz Link Zgłoś
mortimerr Re: Robert58 mam pytanie? 10.04.06, 23:40 chyba na nogi, bo na glowe juz za pozno :) Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: Robert58 mam pytanie? 10.04.06, 23:44 a oliwa może być? oleju nie mam, jak może byc oliwa to nie trzeba przynosić. Chyba że frytki będziemy smażyć u mnie na imprezie. Aha, właśnie, kiedy? Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Robert58 mam pytanie? 10.04.06, 23:47 iod o to musisz zapytać mamy.rest, ale pewnie padła ze zmęczenia:)) od ubliżania innym!! Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 19:49 Huhuhuhoooo ale tutaj było wesoło, a ja pracowałem w pocie czoła! Papku, kogo zamierzasz jeszcze zlustrować??? Oj, jak już zostaniesz burmistrzem to będzie używanie, co? Robert,póki czas sprzedawaj ziemię i wiej, bo papek, jak weźmie wladzę, a apetycik ma niewąski, to się nie pozbierasz... Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 20:11 nikogo nie zamierzam lustrować, ja nie z tych co lustrują... Nie kto inny jak Sokół na samym początku swojej kadencji 4 lata lustrował wszystkich i wszystko. Ja zadałem tylko Robertowi pytanko, a on chyba nie zrozumiał pytania, albo sie boi odpowiedzieć. Czego nie wiem? Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Robert58 mam pytanie? 11.04.06, 20:12 To ja też mogę się o coś zapytać Ciebie? Ile masz zwrotu z podatku PIT? Odpowiedz Link Zgłoś
frags Papek, mam pytanie! 11.04.06, 20:22 No, papek, co jest? Przecież to tylko pytanie, odpowiedz... Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Papek, mam pytanie! 11.04.06, 20:54 Mój drogi juz jestem. Fragi czy Ty naprawde nie widzisz różnicy pomiędzy pieniędzmi publicznymi i prywatnymi. Ja nie pytam ile zarabia Robert, ani o jego klientów ile mu płaca choć jak pisałem w przypadku spółek takie dane jak rachunek wyników, bilans sa składane w sądzie co roku i każdy ma prawo wglądu, nie zamierzam tego robić. Ja się pytam jedynie czy Robert wystawił fakturę urzędowi miasta Łomianki, czy dostał za to między innymi moje pieniądze. Druga sprawa rozmawiamy o finansach Łomianek (na forum o Łominkach) a nie finansach państwa. Tu tez jest różnica, nie wiem czy łapiesz o co mi chodzi:)) Co do zwrotu podatkowego jako osoba fizyczna nieprowadząca działalności nie musze nikomu nic ujawniac, ale Tobie odpiszę korzystałem w zeszłym roku z dwóch ulg internetowej i remontowej, ile dostanę zadecyduje urząd skarbowy po weryfikacji faktur i ich płatności. Jeżeli odbędzie się spotkanie forumowe nie omiezkam Ciebie poinformować ile dostałem zwrotu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Papek, mam pytanie! 11.04.06, 21:11 Śliski jesteś papku, ale się nie wyślizgałes. odpowiedz, albo uznam cię za krętacza. Chyba lubisz to słówko. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Milczy Papek jak na Sokoła przystało. 11.04.06, 20:26 Przyszłego Sokoła, oczywiście... Odpowiedz Link Zgłoś
glupik1 Re: Milczy Papek jak na Sokoła przystało. 11.04.06, 20:55 Frags obudził się i rozrabia. Ciszej było gdy spał, choc mniej ciekawie. Narazie używa ile wlezie, aż papirus wpadnie w depresję. Byc przyszłym sokołem to ci dopiero frajda i awans - może dla fragsa tak, ale dla wielu na tym forum nie. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Milczy Papek jak na Sokoła przystało. 11.04.06, 21:00 Fragi, przecież pytać na forum mogą tylko osoby namaszczone. Osoby zionące nienawiścią do Sokoła (ciekawe dlaczego tak mocno nie zioną nienawiścią na radnych), nienawiścią przesłaniającą widzenie świata w innych barwach niż czerń i biel. Osoby, które w zaślepieniu nie omieszkają zajrzeć do kieszeni mniej zajadłych. Osoby, dla których inna forma walki politycznej niż bezkresna nienawiść, nakazuje postawić każdego po stronie Sokoła. Osoby, które podkreślać będą zawsze wymyśloną przynależność innego do wrogiego obozu, wiedząc, że rzadko komuś będzie się chciało ciągle polemizować z jedym zarzutem. Osobom wreszcie, które dla swych ukrytych lub głęboko zakonspirowanych celów sięgną do każdej sfery życia wybranej ofiary aby nagiąć do swych wymysłów każdą napotkaną informację. Dla mnie super zabawa Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Milczy Papek jak na Sokoła przystało. 11.04.06, 21:05 o jest Robek, ale znowu nie napisał nic o fakturze- trudno. Robert jak widzisz odpowiedziałem w przeciwieństwie do Ciebie:) Robert Ty niedawno pisaleś że opowiadasz się za burmistrzem spoza Łomianek Czy chodzi o Ciebie czy o sokoła, bo chyba obaj jestescie spoza łomianek:)) Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Milczy Papek jak na Sokoła przystało. 11.04.06, 21:12 ha ha ha Papirus odpowiem tak jak Ty Fragsowi - owszem wystawiam faktury. Faktury po weryfikacji zgodności wykonanych usług z wymogami zawartymi w umowie. Jeżeli kiedykolwiek się spotkamy, być może powiem Tobie orientacyjne stawki jednostkowe netto. A jeszcze jedno - no widzisz, robisz postępy jeśli chcesz. Zostawiasz sobie trochę prywatności. Burmistrz spoza Łomianek - Papi, czy Ty tylko czytasz czy też trochę starasz się zrozumieć? Jak dotychczas w tym temacie zrozumiałeś, że ja chcę zostać burmistrzem lub Sokół. Szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Milczy Papek jak na Sokoła przystało. 11.04.06, 21:15 Frags, nie dziw się. Z tymi ulgami zawsze różnie bywa. Chcesz odpisać jak najwięcej, coś Ci się wydaje, że można uznać za pasujące do odpisu - ale jednocześnie boisz się co powie na to skarbowy. Ot, takie "kupczenie" odpisem. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Milczy Papek jak na Sokoła przystało. 11.04.06, 21:15 właśnie właśśśnie. Stąd moja wielka ciekawość. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: papku, gdzie jesteś 11.04.06, 20:55 fragi ale Ty nerwowy dzis jesteś, pewnie puścili Ciebie dzisiaj w teren i odreagowujesz:)) Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: papku, gdzie jesteś 11.04.06, 21:10 nadal papek nie odpowiedzial na pytanie. Zadąłem, a odpowiedzi nie ma, noo papku, ty tak lubisz szczerośc i jasność, powiedz jak to tam z tym PITem? Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: papku, gdzie jesteś 11.04.06, 21:13 Fragi poczytaj dokładnie odpowiedz jest wyżej w chaosie niezauważyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: papku, gdzie jesteś 11.04.06, 21:15 zauważyłem pokrętną mętną wypowiedź krętacza, który podszywa się pod uczciwego papka, jak mniemam Odpowiedz Link Zgłoś
wasila102 Re: papku, gdzie jesteś 11.04.06, 21:25 papirusie wyślij mi maila namiary na firme roberta, mam koleżake w gminie to sprawdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: papku, gdzie jesteś 11.04.06, 21:28 Myślisz że papi gdyby czegoś nie wiedział to by tak drążył temat? Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: papku, gdzie jesteś 11.04.06, 21:31 wasila102 napisała: > papirusie wyślij mi maila namiary na firme roberta, mam koleżake w gminie to > sprawdzi. forma sprawdzania już trochę lepsza. Nie sądziłem, że trzeba w takiej konspiracji ... przez koleżankę ... Widać polski duch "się załatwi" nigdy nie zaginie. Pomijam tutaj zapytanie do Zleceniodawcy lub Zleceniobiorcy. Zatraciłby się smaczek walki partyzanckiej Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: papku, gdzie jesteś 11.04.06, 21:26 Papi on widzi tylko to co chce widzieć... Szkoda czasu na dyskusje z nim... Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: papku, gdzie jesteś 11.04.06, 21:31 wiem. dzieki wasyla, wycofuje w tej sytuacji pytanie do Roberta. Co do mnie jako osoba fizyczna i niepubliczna nie muszę Wam odpowiadać. Ja nie pytam o dochody Roberta, ale ile moich pieniędzy wypłynęło z gminy i na co! Mam nadzieję, że się dowiemy:) Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: papku, gdzie jesteś 11.04.06, 21:38 papirus22 napisał: > wiem. > dzieki wasyla, wycofuje w tej sytuacji pytanie do Roberta. Co do mnie jako > osoba fizyczna i niepubliczna nie muszę Wam odpowiadać. Ja nie pytam o dochody > Roberta, ale ile moich pieniędzy wypłynęło z gminy i na co! > Mam nadzieję, że się dowiemy:) Uffff Papirus, już dasz mi spokój? jak mniemam ja nie jestem osobą fizyczną - mnie można pytać, za jaką kwotę wykonałem usługi dla P. Burmistrza. Spółka natomiast ma jakoby obowiązek udzielać odpowiedzi na publicznym forum z zakresu zawartych umów. Super. Masz zdrowe spojrzenie na świat. Zazdroszę Ci. Sprawdź dokładnie ile to Robert_58 nachapał się z Twoich podatków, bohatersko bronionych w ulgach i odpisach. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: papku, gdzie jesteś 11.04.06, 21:45 nonono papek się wycofał. Papku, chyba pierwszy raz tutaj ci się to przytrafia... Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: papku, gdzie jesteś 11.04.06, 21:56 skoro ktos to sprawdzi to już nie muszę od Ciebie się dowiadywac, niedługo poznamy prawdę. Jeżeli miałeś kontakt z b. (i on Cibie finansuje tak jak bajmota)to oznacza, że musisz go popierac to naprawdę wiele wyjaśnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: papku, gdzie jesteś 11.04.06, 22:03 ha ha skazujemy producentów noży za współudział w morderstwie. Nie zapomnij Papi dobrać się do kieszeni/skóry drukarniom (drukują przecież słowa Sokoła), producentom farb drukarskich (czy też muszę tłumaczyć dlaczego?), papierniom (produkują ów papier) itd. Tam też jest przepływ pieniędzy z Twoich, bohatersko bronionych w odpisach, podatków. Powyższe wyjaśni o wiele więcej. Nie bądź minimalistą. Odpowiedz Link Zgłoś