Dodaj do ulubionych

świąteczne zapachy

15.04.06, 12:58
u mnie baby śmietanowej aktualnie...A u Was?
Obserwuj wątek
    • krzysiom1 Re: świąteczne zapachy 15.04.06, 13:02
      Sernik.
      Zapach świąt w domu rodzinnym pamięta się przez całe życie..
      • iod Re: świąteczne zapachy 15.04.06, 13:02
        no mam nadzieję, że moje dzieci będą pamiętać - padam z nóg...
        • kmsanczia Re: świąteczne zapachy 15.04.06, 16:14
          Mazurki, szt. 2. Ciekawe czy w smaku będą takie dobre na jakie wyglądają. :)
          • iod Re: świąteczne zapachy 15.04.06, 16:59
            zdecydowanie nie pachnie u mnie sernikiem - błąd!!!! Już nie do naprawienia...
            Za to teraz mięsko pachnie :)
            • kmsanczia Re: świąteczne zapachy 15.04.06, 17:00
              Jak to nie do naprawienia?
              • iod Re: świąteczne zapachy 15.04.06, 17:09
                no nie w te święta - nie zdążę już. Nie do naprawienia czyli, czy nie? Ja już
                zmęczona jestem, to może jakoś niejasno myślę...
              • esscort Re: świąteczne zapachy 15.04.06, 17:19
                kmsanczia napisała:

> Jak to nie do naprawienia?

No pewnie. Sernik to się piecze szybko. jakis film sie zacząl w TV,
                poapatrzylem trochę, a tu sernik gotowy. Stanowczo nie wymaga to wielkiego
                zachodu i czasu. Wystarczy zakręcic i sam sie piecze.
                • iod Re: świąteczne zapachy 15.04.06, 17:29
                  Sera nie ma!!!! To jak mam kręcić???? Film to i chętnie bym jakiś obejrzała,
                  ale Cartoon Network króluje u mnie na ekranie :(
                  • esscort Re: świąteczne zapachy 15.04.06, 17:32
                    iod napisała:

> Sera nie ma!!!!
                    No tak, ser do sernika by sie przydał. Ale z tego, co wiem, to ser na sernik
                    (bacha, czy jakoś tam) kupuje się w czwartek.
                    • esscort Re: świąteczne zapachy 15.04.06, 17:35
                      A propos wypieków. Na przeciw kosciola zobaczylem dzis nową cukiernię. Dawno
                      tam jest? Jakie wrażenia?
                      A z nowości, to jeszcze stwierdzilem, że w sklepie z winami w Kiełpinie zniknął
                      misiowaty pan, a pojawiła się pani (chyba z anoreksją, ale proszę jej tego nie
                      mówić, bo jest bardzo miła)
                      • papirus22 Re: świąteczne zapachy 15.04.06, 20:39
                        ta pani to pracuje juz ponad miesiąc:)
                        a co brałeś z win?
                    • iod Re: świąteczne zapachy 15.04.06, 17:36
                      co to ja w czwartek robiłam.....na pewno nie kupowałam sera! Mówię, że nie do
                      naprawienia błąd, jednak wiem, co mówię.
                  • kmsanczia Re: świąteczne zapachy 15.04.06, 17:35
                    O, u mnie też Cartoon na okragło. Sera też nie mam na szczęście bo i tak nie ma
                    kto jeść tych wypieków. :/ No i same się jednak nie robią jak u Esscorta. ;)
                    • esscort Re: świąteczne zapachy 15.04.06, 17:37
                      Generalnie to przesadzacie z tą iloscią roboty. Jajka sie same gotują, chrzan
                      ja starłem, po chleb pojechalem. Przeciez sie nie rozerwę.
                      • iod Re: świąteczne zapachy 15.04.06, 17:46
                        no nie, nie rozerwiesz się. Przecież my Cię rozumiemy ;)
                        • kmsanczia Re: świąteczne zapachy 15.04.06, 17:48
                          Szaleje! Całe święta obsłużył. Twoja żona Ess to szczęściara. :)
                          • iod Re: świąteczne zapachy 15.04.06, 17:50
                            nie no - kmsanczia - chrzan starł, a to się liczy. Mój kwiaty kupił i z dziećmi
                            bajki ogląda. No. Ja to jestem szczęściara ;)
                            • kmsanczia Re: świąteczne zapachy 15.04.06, 17:52
                              Hehe, licytacja? Mój był na rybach rano, a teraz leży, wcześniej podrzuciwszy mi
                              dziecię razem z bajkami. 1:0 dla mnie. ;)
                              • iod Re: świąteczne zapachy 15.04.06, 17:53
                                przyniósł ryby?????? Można by poudawać, że Boże Narodzenie ;)
                                • kmsanczia Re: świąteczne zapachy 15.04.06, 17:55
                                  iod napisała:
                                  > przyniósł ryby??????

Naiwna kobieto. Na ryby to się jeździ, żeby w domu nie siedzieć, ale żeby zaraz
                                  łowić? ;)
                                  • iod Re: świąteczne zapachy 15.04.06, 17:56
                                    naiwna, naiwna, z jeżdżeniem na ryby to ja jeszcze nie bardzo w temacie...
                              • esscort Re: świąteczne zapachy 15.04.06, 17:54
                                kmsanczia napisała:
                                Mój był na rybach rano

Pewnie nie chciał Ci przeszkadzać. Kulturalny czlowiek. Mógł zaprosić kolegów
                                na "jajeczko".
                                • iod Re: świąteczne zapachy 15.04.06, 17:56
                                  kmsanczia - no mógł, nieno, dobre te nasze chłopaki, dobre. Mojego o 17
                                  olśniło, że może by półeczki w Ikei kupić. Niestety - zamknięta...
                                  • kmsanczia Re: świąteczne zapachy 15.04.06, 17:59
                                    Jakieś półeczki w Ikei rzucili??
                                    ;)
                                    • iod Re: świąteczne zapachy 15.04.06, 18:02
                                      :) to była koncepcyjna praca - zasugerowałam uporządkowanie zabawek w pokoju
                                      syna. Okazało się, że półeczki są do tego zadania niezbędne. Niestety ...
                                      Dobra, dam juz spokój, święta w końcu. Idę mięsko poddusić, ulżę sobie ;)
                                      • kmsanczia Re: świąteczne zapachy 15.04.06, 18:03
                                        Podduś, podduś... ulży. ;)
                          • esscort Re: świąteczne zapachy 15.04.06, 17:51
                            Tez jej to mówię. Zapomnialem jeszcze dodać, że po te wina pojechalem. Z 10
                            osób ma przyjść, to wyobrażasz sobie, jak sie nadźwigałem (i to po schodach
                            trzeba tam łazić)
                            • kmsanczia Re: świąteczne zapachy 15.04.06, 17:54
                              No myślę, tego wina musiało być sporo. W końcu do jedzenia tylko jajka z
                              chrzanem, bo chlebka zabrakło. :)
                              • j46 Re: świąteczne zapachy 15.04.06, 18:06
                                A u mie co wchodzę do domu to nowe przewspaniałe świąteczne zapachy. Wesołych
                                świąt.
                                • esscort Re: świąteczne zapachy 15.04.06, 18:07
                                  j46 napisał:

> A u mie co wchodzę do domu to nowe przewspaniałe świąteczne zapachy. Wesołych
                                  > świąt.

Pomógłbyś trochę w przygotowaniach. Sumienia nie mają...
                                • kmsanczia Re: świąteczne zapachy 15.04.06, 18:09
                                  No tak, typowy facet "co wchodzę do domu, to nowe zapachy". ;)
                                  • mwsylwia Re: świąteczne zapachy 15.04.06, 18:39
                                    Alez sobie poczytałam, i wszystko czuję... pachnie pięęęęęknie :)
                                    • robert_58 Re: świąteczne zapachy 15.04.06, 19:21
                                      Cześć,
                                      strasznie w tym roku dużo pracy, kupowania, gotowania, pieczenia, smażenia ....
                                      Normalnie czasu nie ma aby na forum popisać ;-)
                                      Pozdrawiam zajączkowo
    • iod Re: świąteczne zapachy 17.04.06, 22:38
      zapach baby rumowej - dziecię zażyczyło sobie po spacerze, mama pokornie
      kręciła. Warto było - cały dom paaaaachnie.
      • iod Re: świąteczne zapachy 17.04.06, 22:42
        jaaaaka dooobra!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka