qwerty1331 30.04.06, 19:22 jakie byście wybrali liceum w Warszawie, które jest w miarę blisko Łomianek i dobrze kształci oraz pozwala pójść na dobre studia ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krzysiom1 Re: jakie liceum 30.04.06, 19:27 Dobre pytanie... tez chciałbym znać odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty1331 Re: jakie liceum 30.04.06, 19:33 ale tak serio pytam, bo nie zastanawiam się pomiędzy sempołowską, maczkiem i lelewelem i nie wiem co wybrać to znaczy może coś słyszeliście o tych liceach, jacy tam nauczyciele pracują, czy takie tam Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: jakie liceum 30.04.06, 20:41 Ja też serio pytam. Lelewel chyba ma najlepsze notowania. Maczek dla odmiany dla wielu łomiankowiczów to szczyt marzeń... Odpowiedz Link Zgłoś
ka.pi Re: jakie liceum 06.05.06, 21:19 polecam Lelewela - sam go konczylam pare lat temu, znam sporo kady, niektorzy to naprawde swietni profesorowie, dyr. Muszynska - super polonistka a od prof. Swidy nie ma lepszej matematyczki na swiecie! maja rozne profilowane klasy, doktoranci prowadza niekotre zajecia prof. Muszynska w tym orkukomentowala matury w Trojce, a Lelewel byl drugi w Wa-wie jesli chodzi o ilosc maturzystow poza tym z Lomianek jest tam dobry dojazd Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: jakie liceum 06.05.06, 21:55 A dlaczego nie liceum w Łomiankach,tak zachwalane przez Grądzkiego? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: jakie liceum 06.05.06, 23:22 Pomimo "świetnych" wyników tegoż liceum mam zamiar z moją młodzieżą omijać je z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
atos55 Re: jakie liceum 06.05.06, 23:02 Lelewel był kiedys calkiem fajną szkołą, nie wiem jak jest teraz. Z Sempołowską moja rodzina miała ostatnio do czynienia, ale nie z liceum, ale z gimnazjum. Tzw. wysoki poziom, ale na bazie oszalałego kucia. Wyścig szczurów. Psycholog szkolny ma pełne ręce roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: jaka podstawówka 07.05.06, 09:59 ja się martwię o podstawówki dla dzieciaków. Od września będzie druga zmiana dla dzieci z klas 1-3. To w końcu icds miał być po to aby nie było drugiej zmiany!!! SKANDAL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: jaka podstawówka 07.05.06, 10:05 Papi, skoro skandal, to może trzebaby coś z tym zrobić???? Zamiast ganiać na forum zwolenników i przeciwników, może by tak konstruktywnie coś w końcu. Plac zabaw trzeba by zbudować, o szkołę zawalczyć, a my tylko krzesła liczymy, basen mierzymy, wyciągamy info kto komu za co płaci i dlaczego... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: jaka podstawówka 07.05.06, 16:19 Iod. Ja o szkołach piszę tutaj i mówię na spotkaniach bez przerwy. Jakoś nie widzę zrozumienia a co poniektórzy nawet się z tego nabijają. Łomiankowskie podstawówki to tragedia! Co więcej możemy w tej sprawie zrobić oprócz pisania i apelowania do Radnych i burmistrza? Nic! Tak jak juz pisałem. Wywalono kupę kasy na niepotrzebną gminie bursę, salę widowiskową(dublującą Dom Kultury) a w szkołach jak nie ma sal gimnastycznych tak nie ma a dzieci uczą się na dwie zmiany. Druga zmiana w szkole dla pracujących rodziców to absurd a szkoła podstawowa bez sali gimnastycznej z prawdziwego zdarzenia, w XXI wieku, 30km od centrum Warszawy-to żenada! Odpowiedz Link Zgłoś
iod Re: jaka podstawówka 07.05.06, 16:53 krzysiom1 napisał: > > Co więcej możemy w tej sprawie zrobić oprócz pisania i apelowania do Radnych i > burmistrza? nie wiem - trzeba by się zastanowić. Sam nic nie zdziałasz moim zdaniem. Popieram, że taka szkołą to żenada, ale nie wierzę, że nie można nic zrobić. Problem polega na tym, że moglibyśmy może wspólnie pomyśleć, tylko po co, skoro lepiej sobie "poużywać" na forum. Zastanawia mnie jedno, skoro chce nam się tutaj pisać, to co to tak naprawdę oznacza? Nie mamy co robić? Tylko? Może naprawdę marnujemy jakiś potencjał - chociaż wydaje mi się, że już tak skutecznie się do siebie zniechęciliśmy, że nic razem nie osiągniemy. Ot, kłótliwe (pieniackie?) społeczeństwo jesteśmy i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: jaka podstawówka 07.05.06, 17:49 iod, robie bardzo dużo. Uwierz mi naprawdę angażuje sie w wiele akcji, biore czynny udział. Nie zapominaj, że za wsyzstko co nas dotyka odpowiada burmistrz bierze za to niezła kasę. Zdaję sobie z tego sprawę i dlatego, aby cos zmienić na lepsze nalezy zmienić burmistrza i viceburmistrza. Uwierz mi forum to tylko mały fragment działalności która nie tylko sam wykonuję:)) Odpowiedz Link Zgłoś