Dodaj do ulubionych

Forum -głos mieszkańców Łomianek

07.06.06, 11:52
Dziwię sie tylko, że ktoś nie może zrozumiec, że na forum zabieraja głos
mieszkańcy Łomianek, dziwię się że władze zamiast zajmowac sie dobrym
zarzadzaniem gmina wypuszczają tu "swoich ludzi", nie wyciagają wniosków,
boją się krytyki i nienawidzą swoich mieszkańców, trakutują nas jak chołotę.
Tak mamy prawo do krytyki bo uważamy zarządzanie gminą za skandal, a Sokołowi
nic do tego, co tu piszemy, bo to nasze prywatne zdanie o gminie, wszak to
nasze pieniądze idą na bzdury w stylu hotel dla rowerzystów, spalarnia,
opracowywane w kółko nowe warinaty trasy międzynarodowej czyli wylotu E7,
nasze pieniądze marnowane na pracownię urbanistyczną, odbierane dopłaty do
KMŁ i wiele innych wydatków które nam sie nie podobają!!!
W ciagu roku poza paroma przykładami odśnieżenia kilku ulic i załatania dziur
gmina znowu niewiele zrobiła. Kilka osób nawet się z tego cieszy, choć to
jest akurat obowiązkiem władz, bo naszym obowiązkiem jest płacic podatki, z
czego się wywiązujemy. Dziwne to bo jak inaczej wytłumaczyć radość z
załatania dziury czy odśnieżenia kawałka ulicy, ano przez prawie 8 lat nic
się nie działo, więc cieszą nawet te "wyborcze chodniki" nielegalnie budowane!
Obserwuj wątek
    • ilexx Re: Forum -głos mieszkańców Łomianek 07.06.06, 14:12
      Z tym odśnieżaniem to przesadziłeś. Pług zjawił się trzy dni po opadach.
      A drogi jak są remontowane to się rozpadają 2 lata po remoncie. Jedyny sukces
      to te klomby przy Warszawskiej, ale i to djabli wezmą jak miesiąc nie będzie
      deszczu.
    • j46 Re: Forum -głos mieszkańców Łomianek 07.06.06, 17:28
      A popatrz, co ci ludzie robią. Po prostu szerzą demagogię, rozmydlają fakty,
      albo pomijają je systematycznym milczeniem. Wywiera to pewien wpływ na osoby
      tylko od czasu do czasu wpadające na forum, a to jest ich celem. Trzeba, więc
      nabrać cierpliwości i stale powtarzać te same fakty, bo niewiadomo, kto czyta. I
      z takiej logiki powstają moje stałe polemiki z edomą i innymi.
      • edoma Re: Forum -głos mieszkańców Łomianek 07.06.06, 22:54
        Moje gratulacje. Odkąd mieszkańcy zaczęli zwracać uwagę na to, że populistyczni
        narwańcy atakują na ślepo w stylu byka, posługując się zmyślonymi bzdurami typu
        zaktóki basen , należy stwierdzić, że forum znacznie spoważniało i złagodniało.
        Już nie pojawiają się określenia typu "kanalie", w odniesieniu do naszych
        legalnie wybranych przedstawicieli. Po m.in moich uwagach na temat języka nie
        spotykam określeń "wrogowie" o osobach mających odmienne zdanie.

Polemika , tak, bajki z uporem rozsiewane w celu oczerniania osób, które można
        zidentyfikować z nazwiska, w przeciwieństwie do uczestników forum,NIE.
        • papirus22 Re: Forum -głos mieszkańców Łomianek 07.06.06, 22:59
          "Już nie pojawiają się określenia typu "kanalie", w odniesieniu do naszych
          legalnie wybranych przedstawicieli"
          kto nazwał kogoś "kanalią". Edoma czy zawsze musisz kłamac i zmyslać ostatnio
          tez próbowałś cos komus wmówić, tak ajk z tymi krzesełkami. Forum sie nie
          zmieniło pisze prawdę jak zawsze, szkoda, że pojawiłaś sie TY rozsiewaczka
          polpulizmu i kłamstw:(
          No napisz kto napiałas na władze kanalie?
          • papirus22 Re: Forum -głos mieszkańców Łomianek 07.06.06, 23:04
            Zapomnijmy juz o tej Twojej kompromitacji z krzesełkami,
            to jeszcze jeden Twój cytat:
            "Brycezionie, czekam z niecierpliwością na wynik twej wizyty w spółce,
            doprawdy. Gratuluję Ci odwagi, to musi być niezwykłe przeżycie odwiedzać
            instytucję tak przegniłą i skorumpowaną."
            No czekam napisz kto na forum napisał że wod-kan jest intytucją przegniła i
            skorumpowaną? Czekam kilka dni i znowu nic, czyżbyś nie umiała odpwoedziec na
            proste pytanie?
            • mwsylwia Re: Forum -głos mieszkańców Łomianek 08.06.06, 08:39
              Już dajcie dziewczynie spokój :))
              Odkryła swoje powołanie w "Wątku dla Edomy" i mamy wszyscy nadzieję, że
              skoncentruje się na tamtejszej tematyce, w której całkiem dobrze się orientuje.
        • esscort Re: Forum -głos mieszkańców Łomianek 07.06.06, 23:07
          Edomo, po pierwsze osoby, których tak bronisz, dostaja co miesiąc publiczne
          pieniądze. W związku z tym podlegają krytyce. Twoj ulubieniec nie jest prezesem
          prywatnej firmy lecz burmistrzem, który zarządza (raczej marnotrawi) publiczną
          kasą. To duża róznica, której większość fanów łucjan-star kompletnie nie
          rozumie - czyli nie wyrosla z PRL.
          Po drugie to o jakich bajkach mowisz:
          - że zadłuzenie łomianek przekracza 100% budżetu?
          - że w 2005 r. nie zbudowano ani metra sieci wodno-kanal.?
          - że łomianki staja się skansenem?
          - że 7 osob prze kilka lat pod dyktando sokolowskiego (i znowu za publiczne
          pieniadze) produkowalo studium zagospodarowania przestrzennego, które wojewoda
          uznał za makulaturę?
          - że burmistrz trwoni publiczne pieniądze na koncepcje typu spalarnia smieci
          czy centrum nieistniejacych ścieżek rowerowych?
          - że .... itd.
          Wymieniac dalej? To twoim, Edomo zdaniem są te bajki? Kolejny raz się
          kompromitujesz.
          • lolaxyz Re: Forum -głos mieszkańców Łomianek 08.06.06, 08:18
            Nie zadawajcie Edomie kłopotliwych pytań bo potem zawsze musi odczekać aż te
            posty poprzesuwają sie na dół żeby mogła spokojnie przyjść i "nie zauważyć"
            ich :))
        • kw40 Re: Forum -głos mieszkańców Łomianek 08.06.06, 08:29
          Edoma, jesli uwazasz, ze racja jest po Twojej stronie, to wypisz w punktach
          osiagniecia burmistrza Sokolowskiego i krotko - dlaczego. Opierajmy sie na
          konkretach.
          Konrad Wasniewski
          • edoma Re: Forum -głos mieszkańców Łomianek 08.06.06, 22:51
            Papi, to dziekanoszczak pozwolił sobie na takie ostre okraślenie, możesz sam
            sprawdzić.
            Panie KKW, , dlaczego ja jako przeciwniczka b. a zwłaszcza vceb. mam pisać o
            ich osiągnięciach ?
            Dlaczego Pan tego nie napisze, jeżeli uważa Pan, że one są aż tak ważne dla
            Pana ?

Ponawia się praktyka zagdakiwania przeciwnuika.
            Z braku prawdziwych zwolenników b. ja jestem obrana za cel ataków.
            Odpowiem, oczywiście, we właściwym czasie, tak jak we właściwym czasie ma się
            objawić KWP .

Mimo wszystko jestem wdzięczna, że odezwał zsię Pan tak jawnie, to miłe z Pana
            strony. Chyba przeczytał Pan , że mam sentyment do przedwojennej endecji.
            Ale niestety nie zmienia to mego negatywnego stosunku do Pana jeko kandydata na
            stanowisko b. w naszej gminie.
            Mam nadzieję, że przeczytał Pan moje i Bryceziona uwago na temat pomysłu
            Szanownego Pana w sprawie sprywatyzowania icds, nawet jeżeli miałatoby być
            tylko część sportowa.
            • esscort Re: Forum -głos mieszkańców Łomianek 08.06.06, 23:37
              Edomo, wcziąż cos insynuujesz, a gdy jesteś proszona o wyjasnienie, to sie
              wykrecasz. Napisalaś wcześniej o rozsiewaniu bajek, więc pytamy, o jakie bajki
              ci chodzi, a ty jak zwykle udajesz, ze nie wiesz, o co chodzi. Po co robisz te
              dymy?
              Doprowadzisz do tego, ze nikt nie bedzie traktował powaznie Twoich wypowiedzi.
              • papirus22 Re: Forum -głos mieszkańców Łomianek 08.06.06, 23:38
                no włąsnie a kto jeszcze powaznie traktuje edomę, co nas chciała oszukać.
                • mazowianka Re: Forum -głos mieszkańców Łomianek 08.06.06, 23:41
                  No właśnie, kto.
            • kw40 Re: Forum -głos mieszkańców Łomianek 09.06.06, 14:00
              Edoma napisala: "Moje gratulacje. Odkąd mieszkańcy zaczęli zwracać uwagę na to,
              że populistyczni narwańcy atakują na ślepo w stylu byka, posługując się
              zmyślonymi bzdurami typu zaktóki basen , należy stwierdzić, że forum znacznie
              spoważniało i złagodniało.Już nie pojawiają się określenia typu "kanalie", w
              odniesieniu do naszych legalnie wybranych przedstawicieli."

Zaczynam sie zastanawiac nad jednoscia Pani tekstow z pogladami. Z powyzsego
              cytatu wnioskuje, ze pisal go zadeklarowany zwolennik Sokolowskiego. Ale Edoma
              nie ma co sie obrazac. Jesli takie drobiazgi potrafia wyprowadzic z rownowagi
              to co bedzie z problemami. Tak na marginesie szkoda, e nie chcesz na mnie
              glosowac - mam nadzieje ze z przyczyn merytorycznych. Jesli zas chodzi o
              prywatyzacje ICDS, to nie wmawiaj mi tego czego nie powiedzialem. Proponowalem
              zastanowienie sie nad ewentualna prywatyzacja jako zrodlem funduszy na
              kontynuowanie budowy kanalizacji. Jest to zbyt powazna sprawa, zeby rozstrzygac
              ja w malym gronie na uzytek kampanii wyborczej. Jasniej juz tego nie potrafie
              wyjasnic....... (Pisze troche "niegramotnie" bo w tej chwili korzystam z
              windowsa bez polskich znakow)
              Konrad Wasniewski
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka